418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    New detracking Mechanics

The size of front and rear trucks/wheels for each particular vehicle will be specified in %.

I.e. suspension/tracks will consist of 3 major parts:

- front (approx 15-20% of its length)
    - middle
    - rear (approx 15-20%)

Hits for each part are to be calculated separately:
    Hitting the front and rear parts will detrack the vehicle the way it works currently, ie the damage done to leading wheel or idler.
    The middle part will have more hit points and reduced chance to be damaged.

The above is supposed to reduce the effectiveness of plain firing at tracks. One will need to aim accurately to detrack the opponent (damage either front or rear wheel/truck)

The image below roughly represents new system.

Erre gondoltam....
  • davidbog
    Ma haverral átolvastuk a holnapi patch tartalmát. Szép és jó, csak épp nem volt olyan tétel, hogy javítanák az elcseszett láthatósági rendszert? Valóban nem javítják most vagy csak mi nem vettük észre?
  • lammaer
    (bunkóságból vegyél vissza, és csak tudd, nekem is van T54em hülyegyerek)

- repair costs increased by 15%: nem befolyásolja a harcértéket.
    - clearance increased by 15 cm: hogy oda ne rohanjunk, kicsit jobban eltalálják, de a lepattanókat nem befolyásolja, plusz ugyanannyival jobban kilát mint amennyivel magasabb. Kérdés ez elég lesz e a mausnak hogy melléállva ne lehessen kilőni (ettől még vígan körbekarikázod)

- decreased armor of tracks by 5mm (now the same as for T-44): óriási nerf. Amikor 200-as (-+20%) pennel lővik eleve az a láncodat, nyilván sokat számít az 5mm.

- track repair time increased by 10%: 3 sec, mint a T44.

Cserébe:
    Tudtommal jön a lánctalp buff is, ami azt jelenti, hogy a lánctalp csak akkor eshet le, ha az első 2 vagy a hátsó 2 görgőt lövik meg, egyébként nem. Ergó, messze nem lesz könnyű lelőni a lánctalpat, mert ha középen találják el, akkor egyszerűen nem esik le. Ez konkrétan bőven negál 2 nerfet, igy marad a 15 centiméteres magasság növekedés.

(ha nem most jön akkor sem tartom halálosnak egyik nerfet se)
  • noname23
    +10cm mausal már nem lehet könnyen elbánni mint eddig simán szétlő majd ha mellé állsz
    +idáig is csak gastank meg ammorackből állt ez egész tank
  • Iron Hawk
    Sajnos prémium nélkül nagyon keveset ad a game.
    Nekem most már gőzöm sincs milyen Tankra menjek rá az éles játékban!
  • noname23
    ez hogy buffolhatja omg
    T-54: repair costs increased by 15%, clearance increased by 15 cm, decreased armor of tracks by 5mm (now the same as for T-44), track repair time increased by 10% (now the same as for T-44).

Te biztos örülsz neki mert ilyen beszűkült vagy
    de aki felfogja az tudja hogy egyre jobban ott tartunk hogy volt egyszer egy jó tank
    és miért is mert a sok kis rosszakaró sírós szájú béna IS4 használó nem ismeri a csapatjátékot aztán meglepődik mikor a lassú heavyjét bekeríti és szétkapja egypár gyors médium oldalról
    és ezek után nekiáll röfögni a forúmon hogy op op szánalmas
  • kissrac
    - T-54: repair cost increased by 15%, hull height increased by 10 cm, increased chance of being spotted after firing 100 mm D-54 cannon, decreased tracks armor by 5 mm, track repair time increased by 10%.

Ez ugye alapvetően tuti hogy nerf... több a javítási költség (15%=1/6oddal---15.000 helyett máris 18.000nél jársz full javításnál).
    Magasabb a teteje 10cm-el tehát könnyebben meglátják, valamint még könnyebben meglátnak ha a 100mm-s D-54el lősz, plusz még a lánctalp armort is csökkentik 5mm-el.

Mi ez ha nem nerf? Arról nem beszélve hogy ha lelövik a lánctalpad azt is 10%al lassabban javítják majd...

Még egy infhoz szólnék hozzá:

IS-7: repair cost increased by 5%

Elmennek a valahova :) Eddig is majd 30k a fullos javítás ezt még 5%al növelik? az még 1500 kredit, adni meg nem nagyon ad ugye mert ha kicsit lősz ki az nem menő nekik ha nagyot akkor meg lőhetsz bele 5-6ot mire megdöglik (ha közben ki nem lőnek) és lövéseid darabja 1000-1100 kredit...Nekem nem ritka egy hosszabb csatánál az 50k körüli javítás + lőszer...És ezt nem sokszor adja meg kreditben, ezért is nem járok már vele csak napi 1-2 alkalommal...
  • lammaer
    Mondjuk prototipusoknál érthető, ha elsőre szarul megy. Az nem azt jelenti hogy a később ne válna vmiből remek konstrukció.
  • Rue East
    persze végül, kényszerből, kénytelenek voltak a PZ IV-et is tovább gyártani
  • Rue East
    muszáj volt új harckocsit alkotni, a pz IV-nek nem volt megfelelő minőségi fölénye a T-34/KV-1-esekkel szemben, mennyiségi fölényről meg a németek nem is álmodhattak
  • lammaer
    Na ez vicces volt... 150 HPs T54-emmel beszoritottam egy maust a falhoz, hogy szépen lőhessem ő meg ugye ne tudjon velem semmit csinálni.
    Elkezdtem farigcsálni, megérkezik a csapat...
    Durr - elszáll az ágyúm, -20 HP. Durr, elszáll a lánctalp -10 HP... wtf mondom.

Ekkor esik le a tantusz: a csapattársaim többsége HE-vel lövi a mauszt, és abból kapok én is.
    Rimánkodtam nekik hogy áljanak már le, de nem, adták a HE-t... hála az égnek, 80 HP körül elszállt a mausz :)
    Ezek meg csak röhögtek :D
  • noname23
    Nem sok idő volt szervizelgetni mert az egész csata jul4-13ig tartott
    és a csodafegyónak akkora kellett volna debütálni ezért halasztgattak még 3hónapot hogy bevárják
    talán jobban járnak ha inkább még a bevált dolgokat gyártják gőzerővel mint a ruszkik a T34esüket
  • lammaer
    Amúgy marhára kiváncsi vagyok, hogy amostani patch vajon nerfeli vagy bufolja a T54-et?

Igaz hogy alánctalp felrakást pl kicsit lassítják és egy cseppet magasabb lesz, viszont a mostani patchben lesz - ha jól tudom a lánctalp buff is - szóval nehezebb lesz leszedni róla :)
  • davidbog
    Az IS-3 frontpáncélja 200 mm feletti ágyúk ellen már gyenge, tehát a tier 8-as heavyk a tier 9-es mediumok, és a 8,8 cm Kwk43 L/71 ágyúval rendelkező harcjárművek már könnyen átütik. Ha lehet, akkor pontosan szembe állj az ellenfeleiddel, úgy hogy a csukaorr takarva legyen. Így érvényesül a homlokpáncél két síkban döntöttsége, de ekkor a legsebezhetőbb a frontpáncélzat alsó része. Tehát attól függően hogy beforgatod a testet vagy nem az alsó és felső része lesz sérülékenyebb a frontpáncélnak.
    Nálam nem volt gyakori az ammo sérülés, de sokan panaszkodtak rá, lehet érdemes megvenni rá a wet ammot. Amúgy a test jobb oldalát kell védeni, mert jobb oldalt a 2 "szelvény" környékén van az ammo rack. Teszten 3-ból kétszer sérült az adott helyre lőve.
    Menet közben ne lődözz, ekkor nem pontosak az ágyúi. Ha van rá lehetőség mindenképp várd meg amíg a célzókör teljesen beszükül.
    A csiki-csuki harcokban felemásan teljesít, néha kevés az 5,17-es ROF, de egész jól manőverezhető a gép.
    Más nem nagyon jut eszembe.
  • davidbog
    A 122 mm BL-9S tier9-ig jó. De egyszerűen kibírhatatlan számomra a 4 lövés/perces tűzgyorsaság főleg TD-nél.
    Én nem a minél hatalmasabb páncélátütés és sebzés bűvöletében élek. Nekem az olyan ágyúk fekszenek amik kiegyensúlyozottak. Számomra a 4 ROF már egyáltalán nem tűnik kiegyensúlyozottnak, akármilyen nagy átütéssel és sebzéssel ellensúlyozák. Az olyan ágyúkat szeretem, amik körülbelül 6 lövés/perces tűzgyorsaságal rendelkeznek, 220 feletti az átütésük és 350 körül sebeznek. Azért mert ez fekszik legjobban a stílusomhoz. Tehát a német 10,5 cm L/68, 10,5 cm L/52, amerikai 120 mm T53. Az 5 lövés/perces tűzgyorsaságot még elviselem, ha erős frontpáncélzattal rendelkezik a harckocsi: IS-4, IS-7, talán VK4502, remélhetőleg E-75, E-100 gépek.
  • Szakesz
    Nehogy már indokokat és logikát keressünk ebben, teljesen evidens, hogy 99%-ban azok vetemednek rá a TK-ra, akik megunták a játékot, mindegy mi okból. Lehet rengeteg meccset lejátszottak már, vagy egyszerűen nem megy nekik a vörös patkányok irtása, szóval abbaakarják hagyni és totálisan letolják, hogy kibannolják-e érte.
  • lammaer
    Na ja, te is ráfogtad volna az ellenségre meg a nehéz harci helyzetre ha tudod hogy a jelentésedet a vaskeresztre éhes tábornokok meg a hátországban az örjöngő führer olvassa, akik minden további nélkül főbe lövetnek ha csak a gyanú árnyéka vetül rád.

Úgyanúgy kamilláztak a németek is, mint mi a melóhelyen a főnöknek :)
  • lammaer
    értelmes idézőjelben értendő...
  • Wlanseraf
    Így azért más:)

De ennyi erővel értelmes volt ez a Gabika nevű véglény is, mert megmondta a frankot "ne sebezzem lőjem ki!" ezen most elgondolkoztam....
  • lammaer
    A 3.at extrém esetben el tudom képzelni. Van egy pár ember a listámon :)
  • ximix #25294
    OFF
    Ferdinand
    Szerintem a Ferdinand-ban a villany motorok égtek le, gyulladtak ki.
    "A járműhöz eredetileg tervezett benzinmotorok végül mégsem kerültek gyártásba, így azokat a jól bevált Maybach HL 120-asokkal helyettesítették. A meghajtó rendszer elektromos elemeit (a két generátort, illetve a két villanymotort) a Siemens cég szállította."

Panther
    -Ha mondat egészét nézzük
    "Az alakulat helyzete hét csatanap után: Az ellenséges tevékenység és a meghibásodások következtében a harcérték rohamosan csökkent. Július 10. estéjére 10 bevethető Párduc harckocsi maradt a frontvonalban. 25 Panther került végleg veszteséglistára (23-at kilőttek, kettő magától gyulladt ki a felvonulás során), 100 Párduc várt szervizelésre a frontvonal mögött (56 ellenséges tűz következtében, 44 pedig műszaki hiba miatt vált használhatatlanná). A műszaki hibás járművek hatvan százaléka könnyen kijavítható. Körülbelül 40 Párducot már ki is javítottak, és úton vannak az arcvonal felé. Hozzávetőleg 25 harcképtelenné vált harckocsit még mindig nem gyűjtöttek be a harctérről. Július 11. estéjén 38 Párduc volt bevethető, 31 került végleg leírásra, és 131 várt javításra. Egy lassú növekedés tapasztalható a harcértékben. A találatok következtében elszenvedett veszteségek (81 Panther július 10-ig) heves harcokról tanúskodnak.
    Az oroszok mély, erősen elaknásított védművei törvényszerűen átlagon felüli veszteségeket kellet, hogy okozzanak. Az a tény, hogy a Panther először tűnt fel a harcmezőn, szükségszerűen a figyelem középpontjába állította. Összehasonlítás más páncélos egységek veszteségeivel nem készült. Ebből kifolyólag a felsőbb vezetés és a harcoló csapatok hirtelenjében arra következtetésre jutottak, hogy a Panther használhatatlan.
    Összefoglalva azonban meg kell jegyezni, hogy a Párduc sikeresnek bizonyult a harcok során. A műszaki meghibásodások magas száma várható volt, hiszen a csapatpróbák sosem lettek befejezve. A Panther bevethetőségi görbéje folyamatosan emelkedik. A motor és az üzemanyagpumpa hibáinak kijavítása után a műszaki meghibásodások az elfogadható szint alatt maradhatnak. A saját hibáinkból bekövetkezett esetektől eltekintve, az ellenséges tevékenység okán bekövetkezett veszteségek aránytalanul magas száma a heves harcoknak köszönhető."
  • kiskami
    Rossz szó az értelmes. :)
    Inkább úgy mondanám, hogy van/lehet benne némi logika. :)
  • Wlanseraf
    Én nem lövöm le akkor sem ha látom hogy TK-zik valaki, nagy nyugalommal fotóriporterként shotolok:D
  • Wlanseraf
    ööööö mind?:)
  • lammaer
    Az első legalább annyira értelmes...
  • exoterm
    A ROF egy dolog, de a 122-es max tier8-ig hasznos, aztán kopogtatsz, míg a bl10 tier10.
  • Neutralpoint
    Na megvettem a legújabb csinosságot, IS-3.
    122-es 25T már rajta, kérdés miét ne dugjam ki, rgo gyengepontokat sorolnátok ha szabad kérnem. Ammorack elhelyezkedés (5-ös ROF-al allergiás vagyok a loader/ammorack hitekre), front-on gyengepont, esetleg merre forgassam a törzset/tornyot, szóval általános gyengepontokat légyszi, köszi:D

Lehetőleg olyan írjon aki játszott már vele:D
  • Szakesz
    Nincsenek indokok, megteszik, mert megtehetik...
  • Wlanseraf
    Remélem a Gabika nevű IQlight olvassa a fórumot!! 30 másodpercben halott!! és elkezdi noobozni az artykat hogy nulla kill:) mondom az nem zavar te retardált hogy 4 tankot 50% lőttem le??? de én vagyok a noob.. nem ő aki SU-152-vel a 30 másodpercben halott........
  • noname23
    43 Julius 7-én a Ponyri közelében lévő 235.5 magaslati pontnál az ott bevetett ferdinándok a nagy emelkedővel nem bírtak megbirkózni és motorégést szenvedtek
    elöször azt hitték találat érte őket de amikor egyik a másik után égett ki nyilvánvalóvá vált hogy a motorjuk valószínűleg túl melegedett
    de ez nem ismeretlen probléma szintúgy az első tigrisek is motorhibáktól szenvedtek
    sőt motorhiba miatt a panther is szerencsétlenül járt a Kurszkban bevetett 200darabból 10et tudtak megmenteni
  • Wlanseraf
    A 2-es pont neked értelmes??????????????????????????
  • kiskami
    Három "értelmesebbnek" mondható indokot tudok elképzelni tkra:
    - azzal, hogy valakit kipattintanak a saját csapatból, hátrányt csinálnak maguknak, mert annyira "hardcore" a brigád, hogy így (is) fun a win,
    - a másik, hogy nem akarja, hogy más vigye a killeket, xp-t, medált, ...
    - korábbi csaták miatt törlesztenek
  • Wlanseraf
  • peter9228
    ... Most esett le xD Azthittem nem tudod melyik a mitológiai hős:D
  • peter9228
    Lol. Achilleus-ra és Archimedes-re gondolsz?:D Archimedes: felhajtóerő felfedezése Achilleus: görög mitológiai hős, és mellesleg meleg:)
  • Neutralpoint
    Nem tudom, dee ritkanagy balfasz volt az tutti.
  • lammaer
    Nem vmi achiiles (vagy archiimedes, nem tom melyik de 2 ii van a nevében) nevű csávó volt az a kretén?
  • Atesz91
    ÓÓ néda egy patch, bocs a hangnemért, de ezen komolyan meglepődtem.
  • ximix #25276
    Egy kis Ferdinand /Elephant ismertető azaz a "botcsinálta" páncélvadász
    (nem saját kútfőből)

-90db volt összesen,mert nem szalagon gyártották hanem a Tigris I. prototípusából maradt alvázat használták fel a VK4501P-t (VK4501H lett a TigrisI.)így afféle nemvárt gyerekként született.
    -Az alvázak azért maradtam mert Henschel-nek még nem volt tapasztalata harckocsi gyártásban és biztos ami biztos rendeltek Porsche-től is 90db alvázat.
    -'43.Júl. A Kurszki csatában a Ferdinándok közül 27db esett el, 20db úgy, hogy nem lévén beépített géppuskája a gyalogságnak esett áldozatul
    -A maradék 63 db a Kurszki csata után még maradt'43.Nov.-ig 320 db páncélos egységet semmisítettek meg 13db Ferdinand-t vesztettek
    -'43.Okt. visszaküldik a megmaradt 50db Ferdinand-t átépítésre kapott gömbcsukló géppuskát,StuG parancsnoki kupolát, szélesebb lánctalpat
    -'44.Feb. végétől Elefant nevet kapják és Olasz, Francia, majd Keleti fronton szolgálnak
    -'44.őszel összevonják a még megmaradt ~14db Elefant-ot majd új alakulatban visszaküldik őket a Keleti frontra
    -'45.Jan.-ban a megmaradt 4db részt vesz Berlin védelmében és megsemmisül.
    Összesen 502 db páncélost és 100 egyéb járművet semmisítettek meg, gyakori meghibásodások és rossz alkatrész ellátottság közepette mivel ez egyedi széria volt így nem volt hozzá alkatrész mint pl a StuG-hoz amit szalagon gyártottak.
  • Neutralpoint
    Erőteljesen bsszák meg mi tart 10 óráig? 128MB rammal akarnak másolni fél gigát or wtf?