64
-
Luminas #64 aha -
Morden23 #63 "Azért mert olyas vkiket próbálsz meggyőzni vmiről, amit alapvetően elutasítanak. Nem tudsz felmutatni semmit a véleményed tényszerű igazolására, de büszkén hírdeted, hogy nem is szükséges, mert ez a Te véleményed, és ezt jogodban áll bárhol és bármikor kinyílvánítani."
Miért, itt valaki mást csinál?
Komolytalan meg 7.5 millió ember (megjegyzem, nem ismert) véleményét posztolja, mintha csak a WoW nagykövete lenne.
Ízlésről nem szabad vitatkozni, mert nem lehet senkinek igaza. Viszont arról vitatkozni, hogy szabad-e valakinek véleményt nyilvánítania, az más tészta.
EZ NEM EGY WOW-FANPAGE. Ez egy hírportál. Itt bárki beírhat bármit. Aki máshogy gondolja, az tiplizzen a WoW rajongói oldalakra.
Bármilyen furcsa, nem megyek fel a www.wowazisten.hu-ra, és kommentelem szét az agyamat wow-fikázással. Ellenben ide azt írok le, amit akarok, mert ez a fórum nem a WoW-osoknak szól, hanem a fenti hír olvasóinak. Abból az egyik én vagyok, ha meg nem sértek valakit. -
Morden23 #62 Aki azt állítja, hogy a Tokai aszú szar, az nem szereti.
Te pedig sarkítasz. Aki azt állítja, hogy 7.5 millió felhasználó léte egyértelműsíti, hogy a WoW az istenkirály, az - a szavaiddal élve - hülye.
Nekem nem tetszik a WoW. Akkor ezek szerint én hülye vagyok, hiszen ellenszegülök 7.5 millió felhasználó egyetelmleges kijelentésével. -
Morden23 #61 A példád nem ér egy marék lepkét sem.
Tehát te úgy próbálod ratifikálni a saját marhaságodat, hogy felhozol példának egy másik kupac fanatikust, akik hasonlóan marhaságot csinálnak.
1. Ha nem fogadod el más véleményét VÉLEMÉNYKÉNT, csak fikázásként, akkor kretén vagy. Ez nem tolerancia kérdése, hanem egyszerű tény. Te azt mondod, jó, én azt mondom, szar. Ha te ettől kuakadsz, és nem bírsz együtt élni a ténnyel, hogy sokan nem úgy gondolkodnak, mint te, attól nem egyedi meg király vagy, csak egy 8 éves gyerek, aki vörösödő fejjel kiabál.
2. Aki a WoW-ot, mint játékot "fikázza", az nyilván azért teszi, mert láttam/kipróbálta már. Én láttam/kipróbáltam már. Nem tetszett a grafika, nem tetszett a játékmenet, nem tetszett a környezet, és amúgy is reflexből rühellem a tipikus Waarcraft-es kliséfantasy-környezetet. Számomra ezt jelenti a játék. Nem tetszik, és kész.
3. Aki a WoW-osokat, mint embereket "fikázza", az nyilván azért teszi, mert ismer ilyeneket, többé vagy kevésbé. Én láttam már WoW-fanatikust, aki beépítette a szendvicssütőt és a kávéautomatát a gép mellé, csak azért, hogy még néhány percet megspóroljon a játszogatásra. Beszéltem már ilyen emberrel, szerencsére röviden, mert egyszerűen halálra untat. A helyzet az, hogy nem tudom őket egy percig sem tisztelni - ennek legalább 1000 oka van, leírni hosszú, unalmas és főként értelmetlen lenne... most.
4. A fanatikusok egyik legtutibb ismérve, hogy görcsösen próbálják I. szenvedélyük tárgyát II. önmaguk szenvedélyét megvédeni, annak "becsületét" megtartani. Tipikus idiotizmus, pontosan olyan, mint amikor valaki dohányzik, mint az állat, és azt hajtogatja, hogy "nem, ez nem árthat az egészségemnek, mert én szeretem, aki nem szereti, az hülye". Nincsen különbség.
5. Demokráciában élünk. Legalábbis egy rakat barom ezt hajtogatja. Ha pedig abban élünk, akkor mindenkinek joga van kinyilvánítani a (pozitív vagy negatív) véleményét. Ellenben senkinek nincsen joga kijelenteni azt, hogy adott ember véleménye értéktelen/szar/fikázás csak azért, mert nem azt mondja, amit hallani akarunk. Ez megint a vörösödő 8 éves gyerek kategóriája. -
Indigo #60 Már néhányszor elmondtam miért nem teteszik. A vita meg már rég nem erről szólt.
"Tényleg ilyen naív vagy?"
Nem vagyok. -
Luminas #59 Az h vmit nem szeretsz, az ok, és szubjektív, etc etc. De ha vmire azt mondod kategorikusan, h szar, akkor vmi magyarázat illene hozzá.
"A véleményemet jogomban áll bárhol és bármikor kinyilvánítani. Ki tiltja ezt meg nekem?"
Tényleg ilyen naív vagy? -
Indigo #58 Ezek szerint nem tünt fel, hogy senkit nem akarok lebeszélni a wow-ról. Nem fáj nekem egy percig sem, ha wow-oztok, én csak annyit mondtam, hogy nekem nem tetszik a játék (azaz szerintem szar, csak nem akartam így írni, nehogy Komolytalan megint begörcsöljön =)). De ha tetszene is, tudok helyette ezer más szórakoztatóbb elfoglaltságot (ez még sem lebeszélés, sem meggyőzés). Ez az én véleményem, és teljesen szubjektív. De te mit óhajtasz, egy szubjektív véleményt milyen objektív tényekkel támasszak alá?
Egyébként meg teljesen telibetrafáltad a dolgot. A véleménnyilvánítás szabadsága pont arről szól, amit leírtál. A véleményemet jogomban áll bárhol és bármikor kinyilvánítani. Ki tiltja ezt meg nekem? És milyen tényszerű igazolást vársz arra, hogy szeretem a bíborszínt, Janis Joplint, kedvenc filmem a Forrest Gump, szeretem a spenótot és a sóskát, de utálom Győzikét, nem szeretem a savanyúcukrot és nem szeretek wow-ozni, mert nem szórakoztat.
Ezeket kellene nekem alátámasztanom tényszerűen? Hát nem tudom alátámasztani. Ha szerited ez szívás, akkor én most szerinted szívok. Ennyi. -
Luminas #57 Azért mert olyas vkiket próbálsz meggyőzni vmiről, amit alapvetően elutasítanak. Nem tudsz felmutatni semmit a véleményed tényszerű igazolására, de büszkén hírdeted, hogy nem is szükséges, mert ez a Te véleményed, és ezt jogodban áll bárhol és bármikor kinyílvánítani. -
Indigo #56 Most a "logikátok" szerint erre azt kellene mondjam, hogy hülye vagy.
De köszi a kritikát. Ha kicsit bővebben kifejted, miért is szívok, akkor felveszem a lapot. -
Luminas #55 u suck.
Tisztelettel, hálás vagyok, hogy elfogadod ezt negatív, bár építő célzatú kritikámat. -
Indigo #54 "Aki en-bloc sz.rozik valamit, amire mások nem kevesen azt mondják hogy jó(7.5 millió egy játékosállományban eddig sosemlátott nagy szám), az hülye. Ennyi."
Mi van veled ember? Nem volt neked gyerekszobád? Vagy már ennyire befordított a vov? Vagy egyszerűen csak nem szocializálódtál? Ennyire nem birod elviselni azt, hogy az általad (+még akármennyi ember által) imádott dolgokra azt mondják, hogy szar? Azt őszintés sajnálom, mert nagyon rossz lehet neked ezt elviselni és feldolgozni. Úgy viselkedsz, mint a kisovodás Pistike, akinek elvették a játékát.
Tudod, mindenkinek lehet véleménye mindenről, és mivel (elvileg) szólásszabadság van, mindenki el is mondhatja véleményét. Többek közt ezért van ez a fórum is. Namost a vélemény az olyan, hogy lehet negatív is, ezt hívjuk kritikának (de a mindenhol divatfikázókat látó fikázók ezt csak fikázásnak hívják :)). De attól még nem hülye valaki, hogy valamiről negatív véleménnyel van! Ilyen szemszögből te is hülye vagy, mert biztos láttál már olyan filmet, olvastál olyan könyvet, hallgattál olyan zenét, amire azt mondtad hogy szar, pedig több millió embernek tetszett. De ettől szép a világ, hogy ahány ember, annyiféle ízlés és gondolatvilág (de tudom, neked a vovtól szép a világ :)).
"Ez ugyanolyan, mintha valaki azt állítja, hogy a Túró rudi, vagy a Tokaji aszú sz.r, és aki fogyasztja az kínok közt pusztul el, nem lesz valós élete, és a túlvilágon, vagy következő életeiben is ő lesz a legnyomorultabb."
Megint a szókiforgatósdi és a szélsőségek... Vannak emberek, akiknek nem jön be a túró rudi vagy a Tokaji aszú. Sőt, lehet, hogy azt mondják rá, hogy szar. Megtehetik, nem? De:
1. párhuzamot vonni egy időrabló játék és a túró rudi között baromság (de találhattál volna ezer jó hasonlatot),
2. ezeket esetleg függőkre mondják, az átlag vovos játékosra nem nagyon. De ez is csak azt bizonyítja, hogy vagy valóban függő vagy és ezek a kijelentések téged bántanak, vagy nem vagy függő, de akkor üldözési mániád van, mert azt gondolod hogy mindenki téged üldöz mert a vovos vagy.
"Aki ilyet állít (pl te), az hülye."
Akkor idézd be ide légyszives, hol állítottam ilyeneket. (Ne erőltesd magad, tudom hogy úgysem találsz tőlem ilyen állítást, te kis üldözési mániás :P)
"Látod, ez párhuzam, ez logika. Lehet te máshogy definiálod."
Azt látom, hogy elbeszéltél még magad mellett is, aztán úgy teszel, mint aki bármit is bizonyított =)) -
Komolytalan #53 Aki en-bloc sz.rozik valamit, amire mások nem kevesen azt mondják hogy jó(7.5 millió egy játékosállományban eddig sosemlátott nagy szám), az hülye. Ennyi. Ez ugyanolyan, mintha valaki azt állítja, hogy a Túró rudi, vagy a Tokaji aszú sz.r, és aki fogyasztja az kínok közt pusztul el, nem lesz valós élete, és a túlvilágon, vagy következő életeiben is ő lesz a legnyomorultabb. Aki ilyet állít (pl te), az hülye. Ennyi.
Látod, ez párhuzam, ez logika. Lehet te máshogy definiálod. -
Komolytalan #52 TFH, hogy egy Alfa fórumra beírod, hogy szerinted az Alfa 147 vezetési élmény alapján elég lapos. Nem azt hogy sz.r az Alfa en-bloc, nem azt hogy az Alfások b.zik, nem azt hogy minden Alfás csaját te dugod, mert az autóvezetés impotensé teszi őket, és elhagyják a nők, hanem csak hogy az autó vezetési élményre kissé lapos. Namost nézd meg mit fogsz ekkor kapni az adott fórumon - szerintem nem fogod kitenni a falra keretben. Hajrá, próbáld csak ki.
Előző állításod alapján (aki sz.rozást nem tűri, az idióta), és ez alapján ugye minden Alfa fórumozó sokszorosan idióta. Hiszen nemhogy sz.rozást (amit itt lenyomtak invizítorkámék), de kritikát se tűr olyantól, aki már próbálta az adott cuccot (szemben helyi fikagépekkel, akik azt se tudják miről van szó). -
Indigo #51 Egyre világosabban látom, hogy te tényleg egy idióta vagy...
Hol van a mondandómban a logikátlanság? Te mondtad, hogy ugyanúgy hülyézel, en-block, csípőből, mint bárki más (lényegtelen, hogy miért hülyézel). Én meg erre azt mondtam, hogy akkor te sem vagy különb annál, mint aki téged vagy a szaros játékodat először lehülyézte. Mit nem lehet ezen érteni? Te álszent idióta!
Esküszöm, ha boltban árulnának logikát, akkor vennék neked pár kilót! CSak ne kelljen ilyen osotbákkal vitatkoznom :/
"Tájékoztatásul kb 8 éve csak angol szakirodalmat olvasok, van úgy hogy napi több100 oldalakat, szóval biztosan nem tudok angolul."
HA ez így van, HA, akkor nem kellene hogy olyan nagy gondot jelentsen kétszáz komment, még ha vannak is benne nyelvtani vagy helyesírási hibák. De nem is ez a léyneg, hanem az, hogy akkor legalább ne alkoss véleményt a kétszáz kommentről, ha el se olvasod... -
Morden23 #50 Komolytalan:
"Én mondtam: Aki fikázza azt, amit szeretek, azt lehülyézem."
Akkor te simán hülye vagy. Máskor kérdezd meg, hogy miért fikázza. Amúgy kurva unalmas kezd lenni, hogy ha egy "fanboy"-nak beírja valaki, hogy "nem, én nem szeretem azt, amit te anyádnál is jobban imádsz", akkor az már nem vélemény-nyilvánítás, hanem fikázás. Erről szokjatok le.
"Erre te: _Ezek szerint_ én se vagyok különb a fikázóknál, mert csodálkozok a fikázókon."
Nem logikai bakugrás, igaza van, hiszen te más (a tiedtől különböző) véleményét fikázásnak tartod, ezért "visszafikázol", magyarán nemhogy a fikázók szzintjén nem vagy, hanem igazából egy őrjöngő, dühöngő, vörösödő arcú 8 éves lenne neked a partner, mert pont úgy gondolkodsz, mint ő, amikor anyu-apu nem úgy gondolja.
Részvétem, ezt is vedd fikázásnak, és írjál valami rettentően frappáns "alázós" kommentet, amiről azt képzeled, hogy alapjaiban fogja megsérteni a kis lelkemet.
-
Komolytalan #49 Angol tudásomat meg egyébként lehet fikázni nyugodtan, nem zavar. Tájékoztatásul kb 8 éve csak angol szakirodalmat olvasok, van úgy hogy napi több100 oldalakat, szóval biztosan nem tudok angolul. Első munkahelyemen első nap a kezembe nyomtak egy 3 kötetes, kötetenként kb 3-400 oldalas könyvet a Sybase Enterprise aktuális változatáról, hogy olvassak. 3. nap délután adtam vissza, hogy I know Sybase. Utána megkaptam az első éles feladatomat, amit meg is csináltam hibátlanul, szóval valóban elolvastam azokat a könyveket:-) Persze tudom, nagy betűkkel volt írva, jól van, leülhetsz, egyes.
Más kérdés, hogy szeretem hogy ha az amit angolul olvasok nyelvtanilag hibátlan, nem pedig valami szleng, mert akkor nyelvtani f.szságok nem fognak rögzülni véletlenül sem. Amúgy 200 commentet valszínűleg magyarul se olvastam volna végig. -
Komolytalan #48 ""Én pl azt is lehülyézném, aki en-block elkezdené szidni a Mitsubishit."
Ezek szerint te sem vagy különb. Akkor miért is csodálkozol, ha valaki lehülyézi a wowosokat?"
Én mondtam: Aki fikázza azt, amit szeretek, azt lehülyézem.
Erre te: _Ezek szerint_ én se vagyok különb a fikázóknál, mert csodálkozok a fikázókon.
Hát gratulálok, ekkora logikai bakugrást rég láttam. Menj le a boltba, és kérjél magadnak fél kiló logikát sürgősen.
ÁÁáááá, mért vagyok olyan állat, hogy minden fórumozóról feltételezek minimális intelligenciát, és leállok velük vitatkozni. -
Luminas #47 Wazz, nem értem ezt a sok lehúzást a WoW-ban található beszélgetésekre.. Milyen közegben mozogtok ti, h nálatok ez a jellemző..? -
Indigo #46 "Én pl azt is lehülyézném, aki en-block elkezdené szidni a Mitsubishit."
Ezek szerint te sem vagy különb. Akkor miért is csodálkozol, ha valaki lehülyézi a wowosokat?
Egyébként meg, anyádat egy szinten emlegetni a wow-al... háát.. te tudod... biztos nagyon jól esik neki...
"Elolvasok 200 commentet amit angolul írnak, tele szleggel meg hibás nyelvtannal hogy véletlenül se értsem meg első nekifutásra, persze. Inkább dolgozok, azért fizetnek óránként 5eFt+AFAt. Tudod - kell a zsé WoW előfizetésre, meg a kiegészítőre:-)"
Phúú, hatalmas teljesítmény... Ja, mondjuk aki nem tud angolul, annak igen. Akkor tökmindegy, mert sokadik nekifutásra sem fogod megérteni :) Te inkább fizesd csak a havidíjat meg a kiegészítőt (vegyél a menyasszonyodnak meg anyádnak is), hogy aztán a wowban olvasgasd mások korlátolt ostobaságait, "tele szleggel meg hibás nyelvtannal"... -
Komolytalan #45 Bakker, a végén kimaradt a felsorolásból hogy a WoW-ot. Sebaj, mindenki gondolja oda a "Az embereknek nem igazán..." kezdetű mondat végére :-) -
Komolytalan #44 Elolvasok 200 commentet amit angolul írnak, tele szleggel meg hibás nyelvtannal hogy véletlenül se értsem meg első nekifutásra, persze. Inkább dolgozok, azért fizetnek óránként 5eFt+AFAt. Tudod - kell a zsé WoW előfizetésre, meg a kiegészítőre:-) -
Komolytalan #43 "Csak az a vicces, hogy mihelyst valaki egy rossz szót szól félve szeretett játékotokról, a hamar sértődősek máris vicsorogva írkálják a szélsőséges baromságokat, mint ellenpéldákat." Én pl azt is lehülyézném, aki en-block elkezdené szidni a Mitsubishit. De próbálj csak egy Alfa fórumra beírni valami rosszat a digó verdákról... Vagy hogy egyszerűbb legyen elképzelni: ha azt mondom hogy anyád egy dokkmunkás, aki keresetkiegészítés gyanánt a testét árulja, az rosszul esik? Az embereknek nem igazán esik jól, ha idióták fikázzák azokat a dolgokat, amik számukra kedvesek: az autójukat, házukat, munkájukat, párjukat, szüleiket. Az ember már csak egy ilyen faj. -
Indigo #42 Ugye, hogy nem olvastad el a kommenteket? Ugye, hogy nem? Akkor milyen flame-ről beszélsz? Mindenki a véleményét vagy a saját tapasztalatát írta le, nem volt semmilyen flame! -
Indigo #41 Nagyon fasza kis videó :)
Olvastad a kommenteket is? Vannak érdekes hozzászólások mindkét oldalról, amik tényleg érdekesek. Csak néhány közülük:
I actually cant do it, part of me wants to, but the world of warcraft seems bigger than the real world. Theres more to it, more scope, in WoW you can be somebody, you can save lives, be a hero. Real life is so constricted, so controlled. I cant quit.
i love my worlds of warcraft, dont care about the outside world
A másik oldal:
LIVE PEOPLE LIVE m its way more rewarding...you dont want to be telling world of warcraft adventures to your grandchilds
Na igen... :)
...............................................................
A másik dolog. Kedves wow rajongók! Faszom se akarja megmenteni a ti lelketeket. Mindenki azt kezd az életével amit akar.
Csak az a vicces, hogy mihelyst valaki egy rossz szót szól félve szeretett játékotokról, a hamar sértődősek máris vicsorogva írkálják a szélsőséges baromságokat, mint ellenpéldákat.
"Egyébként is, sorold már mi értelmesebbet lehet csinálni (szórakozás gyanánt), pláne télen? "
Na persze, a wow a tuti, _értelmesebb_ szórakozás max a wow kiegészítő lesz majd... :)
"Csavarjál 1 jointot a kocsmában, aztán érezd jól magad."
Mert ugye aki nem wowozik, az biztos valami kocsmatöltelék, akinek csak a joint okoz örömet...
"Inkább mint drogos, mivel wowozás közben nem gázolok el senkit az autómmal, mint Császár "Copkiller" Előd anno bedrogozva, meg majdan te is, ha meglesz a jogsid."
Na igen. Ezeken a részeken mosolygok a legtöbbet. Védekezés, ellentámadás, és egyben autogén tréning :)
"Inkább a wow, mint.........., mert akkor nem ........ " :))))
Persze erre válaszul én is írhatnék hasonló szélsőségeket. Pl: "Inkább elmegyek a helyekbe kirándulni, mint otthon a karosszékben gubbasztva és magam alá szarva hack-n-slash-eljek, aztán begőzölt fejjel beüljek az autóba és 180-al szembeforgalomban öngyi legyek, mert nem sikerült legyőzni az a kurva boss-t..." Hogy csak egy hasonlóan idióta példát mondjak :)
Egyesek még az egyébként általánosan elfogadott és "normálisnak" számító szórakozási formákat is megpróbálják úgy beállítani, mint valami teljesen abszurd, ostoba és értelmetlen tevékenységet. Csak egy példa a sok közül, de talán a legszánalmasabb:
"Haverokra meg elég heti 1 alkalom bőven, szerintem az már beteges ha minden estét rájuk cseszi el az ember."
És ha valaki fikázza a wowot vagy a wowosokat:
"Tényleg nem ártana felakasztanod magad. De legalábbis egy sterilizáltatást mindenképpen javaslok"
Hát ilyenek vannak. Egyébként kipróbáltam a játékot (közepes hack-n-slash, nem bejövős), de számomra nem jelent semmit, nem indítottam ellene kereszteshadjáratot. Ha valaki üldöztetve érzi magát, mert wowozik, az magában keresse a hibát (üldözési mánia->pszichológus tud segíteni). Nekem az az ostoba és szánalmas attitűd nem teszik, amit itt egyes wowosok produkálnak, amikor bántva érzik magukat (lásd fentebbi idézetek).
Ennyi. -
Komolytalan #40 Leginkább a flame mennyiséget éri megnézni utána (külföldön se bírja elfogadni pár ember, hogy van aki nem úgy szórakozik ahogy ő:-) -
Komolytalan #39 Lehet több unatkozó csaj marad szabadon, de azért az is benne van a pakliban, hogy ha te maradsz az utolsó ne WoWozó pasi, akkor azt mondják hogy inkább leszbik lesznek:-D -
Luminas #38 Egyébként, ha van kedvetek nézzétek meg ezt, sztem egyrészt elgondolkodtató, másrészt szép :)
http://youtube.com/watch?v=xPA-LjSIlsM -
Luminas #37 "kkor gondolom egyetértesz azzal, hogy a rendszeresen MMORPG-t toló játékosok között túlreprezentáltak a nem kiegyensúlyozott életet élök és azok, akiknek rendezetlen a családi hátterük/magánéletük. Félreértés ne essék, sem a játékot, sem az érintetteket nem hibáztatom e miatt..."
Ha a rendszeres alatt a napi 6+ órát nézed, akkor igen, egyetértek. Kevés olyan embert ismerek, akinek működik a hardcore MMO és a rendezett élet egyszerre, legalábbis személyesen. És itt ugye csak az számít, anélkül nehéz megítélni vkit.
"Viszont meggyözödésem, hogy az MMORPG-k nem megoldják, inkább elmélyítik a játékosok magánéleti problémáit."
Igen. Ha vki a problémái elől menekül, akkor az nem old meg semmit, akkor sem ha MMO-zik, akkor sem ha iszik, akkor sem ha utál hazamenni és inkább napi 20 órát dolgozik. Ez csak elodázza a dolgokat.
De mint mondtam, kb. 10% ilyen, ergo 90% teljesen normális ;) -
#36 Dehogy akarom én lebeszélni!
Tessék többet játszani, több unatkozó csaj marad szabadon... -
Komolytalan #35 Azt nem értem mé akarja mindenki megmenteni minden WoWos lelkét. Nem tetszik a WoW? Ne vedd meg waze, jáccá mással, vagy legyél maratoni futó - ki a tökömet érdekel? Senkit az ég világon nem beszéltem még rá a WoWra. Nem is fogok, minek? Van így is elég játékos (7.5M aktív acc). Van pl. 1 ismerősöm, cross-motorozik, ő se akar rábeszélni hogy menjek vele én is csapatni egyet. Max megemlíti, hogy ha érdekel, elmehetek vele, én meg mondom hogy bocs, nem az én világom, meg nincs kedvem semmimet se eltörni, és ennyiben maradunk. De nem kezdem el fikázni, hogy a motorozás akkora egy f.s tevékenység, meg ezért fog elhagyni a feleséged, aztán viszi a gyereket is magával, és boldogtalanul fogsz meghalni, férgek fogják rágni a tested egész életedben és halálod után az út szélén holló vájja ki a szemed. Ha WoWozol majd nem fogsz élni, ördög bibliája, persze, a nagy büdös lóf.szt, az inkvizíciónak pár 100 éve már végre van, fel lehetne ébredni. Ugyanolyan szórakozás mint bármi más. Akik a WoWot fikázzák nagyrészt fikáznák mondjuk a búvárkodást is, nem a veszélyek miatt, hanem irigységből, mert arra se volna pénzük, vagy ha pénzük van akkor idejük. -
#34 Még csak nem olyan rég nyílt ki a szemem, szóval még kezdő, de amíg csak bírom csinálni fogom. -
#33 "munka után hazamegyek, eszek valamit és ha nincs valami elintézendő dolgom leülök WOW-ozni."
Még csak véletlenül se a családoddal foglalkozz, vagy ne adj ég a barátnőddel/barátoddal.
A Győzike bár más műfaj -tetszik, nem tetszik- mégis családok ezrei nézik és közben könnyesre röhögik magukat rajta és még beszélgetnek is.
"A Wowban várnak a barátok, ismerősök.."
Akikkel max team speaken értekezel. Ezek legtöbbje -kivételek persze, hogy vannak- pedig olyan barát, akikkel a való életben soha nem találkozol -mondom, kivételek vannak!.
"Ha barátnőm jön vele foglalkozom"
Nem akarlak megbántani, de felületes kapcsolatban élsz ez látszik.
1. A barátnőhöz menni szoktak és nem várni amíg jön, elvégre nem utcalány.
2. Tapasztalatból tudom, hogy vagy MMO vagy barátnő... a kettő együtt ritkán megy. Az meg a másik, ha az ember ne adja ég a "szerelem tüzében ég", nem minden szabadidejében a MÁSIKRA kiváncsi? -költői kérdés volt.
"Lehet ezt így is csinálni..."
Lehetni lehet, de ha még nem mondták volna a nőkkel nem árt törődni... sokat, törődni... nem, még annál is többet.
Mellesleg én személy szerint szeretem a WOW-ot és ha beteg lennék, és "se kutyám, se macskám", akkor 100%, hogy minden időmet a WOW-ba ölném és bizonyára remek "barátok" lennénk. -
Soundmaker #32 KEdves WOW szapulók:
Minden reggel 8-kor elmegyek dolgozni, munka után hazamegyek, eszek valamit és ha nincs valami elintézendő dolgom leülök WOW-ozni. Kellemes esti szórakozás.. nem a Győzike hányadékot , és a jóban rosszban kontra anyátok közt agybutító szart nézem. A Wowban várnak a barátok, ismerősök... horda ölés közben viccet mesélünk egymásnak, egyik barátom összeismerkedett egy csaj játékossal és bimbózik a szerelem köztük.. találkoztak is... Aztán este lefekszek csicsikálni mert reggel meló. Ha barátnőm jön vele foglalkozom, ilyenkor lesz*rom a WOW-ot.. hétvégén pedig minden időmet a barátnőmmel töltöm mert ő a legfontosabb számomra..
Lehet ezt így is csinálni...
Szóval a wow szapulókak üzenem: Oké ne szeressék a játékot, de a velük játszó társadalmi réteget légyszíves és nem egy kalap alá venni és ledegradálni azt a közel 5 millió játékost aki naponta ezt a szórakzási formát választja... -
Commandante #31 Akkor gondolom egyetértesz azzal, hogy a rendszeresen MMORPG-t toló játékosok között túlreprezentáltak a nem kiegyensúlyozott életet élök és azok, akiknek rendezetlen a családi hátterük/magánéletük. Félreértés ne essék, sem a játékot, sem az érintetteket nem hibáztatom e miatt...
Viszont meggyözödésem, hogy az MMORPG-k nem megoldják, inkább elmélyítik a játékosok magánéleti problémáit. -
Commandante #30 A Wing Chun az tényleg király. Milyen övben virítasz? -
Luminas #29 Ez már korrektebb post volt :)
"lyen nincs a WOW-ban, sem a GW-ben sem az EQ2-ben... hosszú órákig tarthat 1-1 quest, de van olyan is ami több, mint fél nap ha rendesen teamben csinálod."
Ez részben igaz. Mivel ez egy MMORPG, ezért több fokozatban lehet játszani. Az első mondjuk a solozás, ami semmiben sem különbözik attól, mint ha egy offline játékkal játszanál (ok, PvP, de attól tekintsünk most el). Akkor állsz fel a géptől amikor más dolgod van, nem történik semmi, ha nem loggolsz be egy hétig vagy egy hónapig.
A második szintje, amikor már eljársz különböző instancekbe (ezek általában 5 fős csapatok). Ide akkor mész, amikor szeretnél, de ha már elmentél, akkor illik végig maradni. Itt sem gond, ha sokáig nem loggolsz be, de ha már megtetted, akkor nem állhatsz csak úgy fel.
A harmadik része pedig a raidelés, amikor fix ütemterv szerint játszol, és teszem azt a legtöbb estédeet a PC előtt töltöd 39 társaddal együtt, akár 17.00-tól 24.00-ig, egyhuzamban. Amit kritizálni szoktak, az ez a része a WoW-nak, ami egyébként kb. 10%-át teszi ki a játékosoknak.
Offline játékokban is meglehet ez, mint pl. minél gyorsabban végigvinni, összes bonus tokent felvenni, etc. A különbség, h ha elérted ezt, akkor ez az eredmény csak neked szól, esetleg a szűkebb baráti körödnek, de a sok szar cheat és trainer miatt egy 8 éves másodpercek alatt eléri azt, amivel te teszem azt egy hónapot szenvedtél. MMORPG-ben azonban a szerveren mindeki látja az Epic-jeidet, és senki sem tudja mindenféle Haxxokkal elérni ezt.
Az, hogy vki sokat tölt a WoW-al, sokszor valós problémákra is visszavezethető, de míg ha vki a sorozatos sikertelenségei után nem látja a kiutat, és öngyilkos akar lenni, azon próbáltok segíteni és megérteni a problémáját, ha a PC elé ül le, akkor megvetitek és kiröhögitek.. Majd 20 év múlva ez is megváltozik.
(Félreértés ne essék, nem azt akarom kihozni, h a WoW egy gyógyszer, sőt. Csak arra szeretnék rávilágítani, hogy ha valaminek nem láttok a mélyére, akkor azt nem feltétlenül szapulni és megvetni kell..
Még pár direkt megjegyzés:
"Nem egy ismerősöm van akinek ráment a kapcsolata a WOW-ra." Ez csak az okozat. Mint ahogy ha vki azért szakít a párjával, mert alkoholista lett, pedig már csak az eredmény, és nem az ok. A WoW "miatt" tönkrement kapcsolatok egyébként sem tartottak volna sokáig.
"Egy biztos, nem egy barátomról hosszú hónapok óta nem hallok semmit sem ez miatt a szar miatt."
Próbáld meg elhívni bulizni/kocsmázni/csajozni/filmet nézni. Szerintem bele fog egyezni :) Ha viszont többszöri meghívást is elutasít a WoW-ra hivatkozva, akkor ott már komoly gondok vannak, és ajánlott egy addiktológus megkeresése :/ -
#28 Játékfüggés NÁLAM nem feltétlenül = az MMORPG függéssel.
Persze ez már csak nézőpont kérdése. Egy biztos, nem egy barátomról hosszú hónapok óta nem hallok semmit sem ez miatt a szar miatt.
Nem egy ismerősöm van akinek ráment a kapcsolata a WOW-ra. Miért pont a WOW? Mert Blizzard remekmű... túl jó, túlságosan magába szippant a világa.
Én úgy függök egy játéktól, hogy ebben a percben még éppen a SC: CT Maria Narcissa hajóján cipelem a megkéselet hullát, 1 perccel később játék kimentve, való élet aktiválva.
Ilyen nincs a WOW-ban, sem a GW-ben sem az EQ2-ben... hosszú órákig tarthat 1-1 quest, de van olyan is ami több, mint fél nap ha rendesen teamben csinálod.
Amit leírtam alant egy gyenge vicc akart lenne azokról a KEVÉS MMORPG játékosokról, akik a játékosok nagyon kicsi hányadát teszik csak ki --> szerencsére! -
Luminas #27 Érdekes egyébként ilyet pont Tinmantól olvasni, aki máshol pedig ilyet ír "(...) kölyökkorom óta játékfüggõnek mondanám magam (...)"
-
Luminas #26 Egyrészt senki nem írt ilyet, másrészt az emberek 90%-ától helyből ignoret, 10%-ától pedig reportot kapnál, ha ilyen stílusban írsz. -
#25 Ez a valóság:
Kezdõ tanuló szintek
1. szint min. 4 hónap Fehér öv
2. szint min. 4 hónap Vilagoskék öv
3. szint min. 6 hónap Középkék öv
Haladó tanuló szintek
4. szint min. 8 hónap Sötétkék öv
5. szint min. 10 hónap Világosbarna öv
6. szint min. 10 hónap Sötétbarna öv
Segédoktatói szint
7. szint min. 12 hónap Fekete öv
Oktatói szintek
8. szint min. 12 hónap Szürke öv
9. szint min. 12 hónap Sötétzöld öv
Mester szintek
10. szint Teljes pusztakezes rendszer Arany öv
10.1. szint Kard teóriája, forma Vörös öv, egy arany csík
10.2. szint Kard harci alkalmazás Vörös öv, kettõ arany csík
10.3. szint Hosszú bot teóriája, forma Vörös öv, három arany csík
10.4. szint Hosszú bot harci alkalmazás Vörös öv, négy arany csík
10.5. szint Életpontok, gyógyítás Vörös öv, öt arany csík
Ti jöttök a WOW beli szintekkel...
Segíthetek?
1-5 Szinten ezt kapjátok --> Láma, lol fukin' noob, STFU, lets kill disz fáká'!
5-10 Szinten ez van -> Go away... run, and run, and more run with yer own foot
10-15 Szinten ez van -> Pls help me kill this mob, i can give u a wooden stick --> pathetic
15-20 Szinten --> Lets farm a little--> u r dead, u r dead again, u r too weak... PSL SOMEONE REZ ME!
25-30 Szinten --> Maaan im soooo fukin fat... i have no girlfriend, if u pal can be a girl, i swear to Blue Dragon im gonna fuck w u like a horse
30-35 Szinten --> I need better VGA card, my view distance is sooo lame, oh and i need 25 G to buy a stronger axe, maybe i can buy it if i play more, and more, and more...
40-45 Szinten --> Lol u fukin lvl 1, STFU, noob, lets kill disz fáker'
45-50 Szinten --> Im boring this, my lvl up procedure is too low... anyway i can reach the next lvl if i play more, and more, and more
55+ Szinten --> Im the god of power and also WTS: Kick ass Axe with +100000000 dmg or WTT my old girlfriend, coz i cant feel my right hand --> maybe... if im gonna type: /dance---> oooohhh what a nice polygon babe ---> 1 minutes and 10 seconds later --> ok, guyz i fukd' my girlfriend so hard, so lets raid those fukin' orx... LOL, KEK, LOL im Don Juan's forgotten son --> very very pathetic