99
-
#19 miért, szted ez olyan különleges? mint gondoltál, hát tudod te mekkora energia kell hogy kilépj az űrbe? annak fényében ez a sebesség teljesen természetes -
irkab1rka #18 Az én fejemben is megfordult, hogy hogy alakul hőtanilag a képlet... -
#17 Ezt meg nézd át itt alattam :D a linket is -
#16 Az űrrepülőgép hossza a külső hajtóanyagtartállyal: 56,14 méter
Az űrrepülőgép hossza: 37,23 m
Az űrrepülőgép fesztávolsága: 23,79 méter
Teljes indítási tömeg: 2041 tonna
Külső tartály: 751 000 kg
Gyorsítórakéták: 590 000 kg (x 2)
Orbiter: 109 000 kg
Vissszatérési tömeg: 104 tonna
Tolóerő az indításkor: 34,8 MN
Space Shuttle fő hajtóművek: 1,78 MN (x 3) = 5,34 MN
Gyorsítórakéták: 14,7 MN (x 2) = 29,4 MN
Pályára állítható teher: 28 800 kg
Pályamagasság: 185 és 643 km között
Keringési sebesség: 27 875 km/h (7,7 km/s)
Befogadóképesség: max. 10 űrhajós (a legénység legtöbbször 5 vagy 7 tagú)
Space shuttle -
#15 Nekem sincs tériszonyom, amég nem látom, hogy hova eshetnék. :D -
#14 "ha néha-néha elő is fordul baleset, az általában az ugró hülyesége miatt van."
-Na hát ez nyugtatna meg legkevésbé, ha én ugranék. -
Marlosh #13 "Az űrhajós az eleve 20-30 ezer km/órás sebességel kering az űrhajójával." ezt gondold at,meg egyszer -
#12 Úgy van. Mire 3000-4000 m-re leér visszalassul . max. 350 km/h- sebességre. Ha szétterpeszti magát és fékezi, akkor 200 környékére lassul 1500m környkén ahol már tényleg sűrű a levegő.
-
lyzu #11 jah,de nem hülye az öreg h 62 évesen próbálkozik, legalább megélt egy szép kort :))
mindenesetre énis kipróbálnám ha vki finanszírozná, mert hatalmas élmény lehet... -
juzosch #10 Kár, hogy abból a sebességből belülről semmit sem fog érezni. De azért nagy feeling lehet 40 km magasban teljesen szabadon. És a több perces szabadesés:) -
valaé valaé ná #9 35 km magasságban egyrészt nem nagyon van még hang, olyan ritka a légkör, másrészt aki robbant az nem hallja, mert épp elhagyja a hangot.
Egyébként ha nem nyílik ki az ernyője, akkor is le fog lassulni a végére jóval hangsebesség alá a növekvő légellenállás miatt. -
Dredd #8 jah, és ez a "nem nyílik az ernyője" egy urban legend. az ejtőernyőzés az egyik legbiztonságosabb sport, ha néha-néha elő is fordul baleset, az általában az ugró hülyesége miatt van. ezt a pofa nem tűnik olyannak, mint aki szarul hajtogatja össze az összes ernyőjét (mert több van minden ejtőernyősnek, általában 2). -
Jah ez hülyeség... -
Dredd #6 hehe, szerinted nem lassítja magát különböző ernyőkkel, hanem 2 mach-nál nyit egy olyat ami megfogja?
darabokra szakadna az egész ember :D
mindenesetre fantasztikus élmény lehet egy ilyen ugrás. már 4 kilométerről is az, 1 perc szabadeséssel, 40 kilométerrel mennyit zuhanhat, vagy 8-10 percet, az azért nem semmi :) -
valaé valaé ná #5 Na ácsi. Az űrhajós az eleve 20-30 ezer km/órás sebességel kering az űrhajójával.
Aligha segítene rajta ez a fajta ugrás az űrhajó balesete esetén, hiszen szénné égne. Max felszállás közben, de ott is túl nagy már a sebesség ekkora magasságban. -
palcsika #4 35 000 méteres magasságban átlépné a hangsebességet. mekkorát fog szólni a hongrobbánsa szerintem én megsüketóülnék. meg 40km magasságból milyen kis szar lehet a föld aztán meg mi lenne ha nem nyílna az ernyője hangsebessségel csapódna a földbe vagy mikor kinyílik és már tán 2x hangsebességel szágúld milyen kurva nagyot fog az rántani rajta
-
werwers #3 a szart is kinyomná belőlem a zuhanás, az tuti :) -
gyuri12 #2 én már a magasságtól meghalnék:D
-
#1 bakker tuti nincs tériszonya :)