11580
Europa Universalis III
-
Alal #1620 Én a landre meg a govermentre nyomtam. Persze a production fejlesztése sem árt... Ha jól fejleszted, akkor az a pár év előny iszonyatosan jóü tud lenni. Úgy sikerült a sokkal erősebb franciákat, osztrákokat meg spanyolokat is legyőznöm, hogy kábé 2-3-mal nagyobb volt a land-em , mint nekik, és ez sokkal jobb katonákat jelentett... -
grendics #1619 nag yaz infláciod sztem és az visszafogja nagyon -
#1618 szasztok!
az lenne a legfőbb kérdésem, hogy van immáron két vazallusom (magyarokkal játszom) az egyik már nagyon rég óta és szeretném bekebelezni.. viszonyunk maximális, mégis csak 'Lehetséges' az elfogadás állapota.
Mit kéne csináljak, h akarják a dolgot?
Másik kérdésem a beruházásokkal kapcsolatos.. a "nagyoktól" kérdezném inkább :D ti milyen elosztásban fejlesztitek a dolgokat? Mert nekem csigalassú.. szomszédok meg olyan gyorsan fejlődnek :\ -
#1617 Meg kell várni amíg a franciák teljesen kicsinálják őket, aztán mehet az attack :) -
Alal #1616 Utrechttel én is próbálkoztam, aztán benéztem azt, hogy mikor Burgundia a franciákkal harcolt, akkor én is megtámadtam, de valami miatt az angolok meg engem... furcsa volt, na midnegy... viszont a mostani nagy harcomat Hollandia függetlenítésével kezdtem, és már én vagoyk a legnagyobb hatalom Spanyolország után... majd eresek valami képet is.. -
Már csak Zeeland tartományt kell megtisztítani a burgundiaiaktól... -
#1614 Világhódító terveim Utrechtel...
-
csaltam #1613 látot már valaki havi 1600as bevételt? ha elég sok területed van és a fejlesztések végére értél akkor lehet és persze az infláció csak ugy száguld... -
csaltam #1612 ki próbálta már átirni a kezdő adatokat ???:D lehet!!!
gondoltam viszek bele egy kis izgalmat(very hard), mert már egy párszor végig vittem, persze csalás nélkül :D
minden tulajdonságot:
10%kal növeltem az adót, embereket és a város méretet, a szlovákokat kitöröltem, magyar kultúra ütötte fel a fejét 2 provinciában is és a fővárost is átraktam, átirtam a város nevet is...
a probláma csak az hogy minden az ujra telepítés után kell megtenni, mielőtt elkezdesz játszani...
jah és én vagyok az első király 9-9-9skillel, már vagy 50 éve REX :D
-
#1611 Szerintem csak jobb katonái vannak. -
#1610 Hát mondjuk ott Kazan csak 4 területet bírna elfoglalni . Utánna nem bír mert az terület nincs felfedezve. Svédországtól meg talán megszerezném Finnországot,és akkor békét kötni vele. Mert szövetséget szvsz egyikkel se bírnák.
Meg még 1 fájó dolog.Hogy én ha ostromlok egy várat vesztek kb 1500 embert,AI meg kb 150-t,ezt nem értem még,ennyire csalna? -
#1609 Próbálj meg szövetséget kötni vele. -
#1608 Már nem emlékszem, nagyon régen volt ez. Kb mikor kijött a játék. Azóta nem nagyon játszottam vele. -
#1607 De téged is megtámadott? -
#1606 Ja nekem már sikerült. Annyira nem nehéz. Vallási sokszínűség a gond oroszországban főleg. Sok térítő kell. Novgorod szerintem erősebb, mint a Moszkvai fejedelemség. Gazdagabb Novgorod. -
#1605 Hát én próbáltam Moszkva-al is , Novgorodal is . Moszkvánál megtámadott Krím meg Kazan.Novgorodal meg Svédek támadtak meg késöbb Kazan is.Úgy hogy nem tom hogy lehetne ezt megcsinálni? Nincs ötleted? Vagy neked sikerült már? -
#1604 Magyarul annexelni kell Muscovy-t (és Novgorod-ot) továbbá az alábbi területek kellenek hozzá: Pskov, Kaluga, Orel, Kursk, Tula, Olonets, Kholm, Vologda, Ustyug, Bogutjar, Zavolochye és Archangelsk. -
#1603 "As long as you have Moscow and Novgorad, and you are not at war, the Russian Nation event should eventually trigger. Having certain provinces [Pskov, Kaluga, Orel, Kursk, Tula, Olonets, Kholm, Vologda, Ustyug, Bogutjar, Zavolochye, and Archangelsk], as well as higher centralization makes the event more likely to trigger sooner. The event changes your nation's name to Russia, and gives your increased prestige, centralization, as well as a merchant, and increased tax revenue for one random province." -
#1602 Esetleg tod milyen területeket kéne elfoglalni? Event mappában láttam Moszkva és Novgorodot meg 3 másikat,de pontosan nem értem . -
#1601 Szerintem igen. -
#1600 Novgorodal is meglehet alakítani Oroszországot? -
ACi000 #1599 a 130 az nem sok -
ACi000 #1598 alap játékkal 1.0 Ming kb 210 Ckb 250 prov)
1.3 Mughal(timurid) 400 fölött (egész Ázsia kivéve Japán meg kb 15 szibériai prov Afrika kivéve kb 5 marokkói prov Eu balkán+oroszo nagy része Mo Cseho lengyelo litvánia nagy része Auzstria NRCS déli és középső része
a badboy mitől függ?
háborúval elfoglalok nem core területet kapok egyet
diplomáciai anekszióval kapok egyet
core terület 1
most akkor hogy van ez?
Fro-val beolvasztottam a vazallus meklenburgot és kaptam 65 bb-t -
grendics #1597 ott ahol a kapcsolatok vannak van egy olyan h
respetable reputation(jo esetben) arra vidd rá az egered
ha nem azt látod vannak még olyanok h slightly illetve tarnished reputation dishonoruable scum meg we are hatred by the whole wrold vagy vmi ilyesmi
mellesleg nektek mennyi volt a maxumoim? nekem 130 amikor németromai császárság osszes cuccát annexeltem meg megtartottam magamnak -
breezer88 #1596 ezt a badboyt hol lehet megnézni hogy mekkora és hogy mennyi lenne az ideális? -
#1595 vagy pedig gyenge az országod az övéhez képest. -
#1594 Túl nagy a badboyod akkor, szerintem. -
breezer88 #1593 az természetesen van...a lehetöség meg van hogy magamhoz csatoljam, nincs kiszürkitvea a téglalap, a baj csak az hogy sosem eggyezik bele a másik fél...:( -
#1592 kell Royal Marriage is. -
breezer88 #1591 Hali!
Azt valaki le tudná írni hogy hogyan tudom elérni, hogy egy másik országot magamhoz csatoljak? Mert Aragóniával vagyok 200as relation megvan 10éves hűbéresség megvan és mégis visszautasítják a csatolást....A másik hogy kasztília még a hűbérességet is visszautasítja...Előre is köszi a helpet! -
#1590 Elvileg nincs időkorlátja. -
#1589 Van ez a hitvédelmezője dolog, na már most ha ezt felveszem(baromi drága ugye) ez hány évig tart,vagy mindig meg marad? -
#1588 konfigod -
#1587 Nem elég erős hozzá a konfogod... -
Dud@work #1586 Sziasztok,
Korábban már számtalan órát játszottam ezzel a játékkal és most újra elő szerettem volna venni és itt jön amiért a segítségeteket kérem. Közben gépet cseréltem és az új gépemen egyszerűen nem indul el akárcsak a HOI II. Indulás után mindkét játék exe hibával azonnal elszáll. Minden más gépen működik de az itthoni gépemen nem. Van valakinek 5lete? Gép: Intel E6850 / 4gb ram / GEF 8800 ultra OC edition / 5.1 hang / ... stb. A többi alkatrész gondolom mindegy. Pls segítsetek. Thx Dud -
#1585 Tetszik a 2.2 patch, gondolom sokan sirámolták a készítőknek a hatalmas flottákat és hadseregeket.. Nekem is ez volt a bajom. most pl. Svédország simán megállítja Oroszországot, nem támad 3 milliós gyalogsággal. Sokkal játszhatóbb. -
#1584 Medium power-t nem írja ki, alapból sok ország az (pl. Magyarország, Dánia..) -
#1583 Ha Unlikely, már egész jó eséllyel annektálhatod..(50-60%) :) Asszem' csak a középső francia tartományait kapod, Franche-comté' (remélem jól írom) és Németalföld megy a német római császár-t adó államhoz. A játékaimban 1500-1530 között általában. -
grendics #1582 mm golddal voltam franciákkal decsak akkor kaptam meg a major powert ha hoditottam.
ha kis országgal(pl teuton lovagrend) vagy akkor small state happened to us lesz
ha meg elég nagy pl magyar is akkor nem kapsz major powert csakha teruletet foglalsz elég 1-2 -
#1581 Franciországal vagyok most.Mennyi az esély rá hogy kisebb,vazallus hercegségeket annexáljam?provence bourbon stb ? mert mindig unlikely-t ír.
Illetve ha Burgundia szét esik én kapom a területeit? És ez kb mikor lesz?(év szerint)