11580
Europa Universalis III
  • rpvf9891
    én már majdnem arra vetemedtem, hogy megvettem oridzsinal xD
    de nem akarok szívni, ha esetleg akkor is szarakodna.
  • Rolika16
    Hát mi nem,de az nem is hiszem,hogy gond lenne .
  • rpvf9891
    Ti eredetivel játszotok ?
  • Rolika16
    Nálunk is ilyet csinál... csak nálunk multiban . Írni kéne paradox forumra . Hátha tudják mit kéne csinálni .
  • rpvf9891
    Sikerült egy másik gépen beizzítani az EU3-at. Míg az alapverzió futott, kiegészítve az 1.3-as patchel, addig nem volt semmi gond. Felraktam az NA-t, utána a 2.2-es patchet és most az a gondom van, hogy elindítok egy játékot, ami fut is rendesen, de ha feladom és kilépek menübe, aztán megint megpróbálok belépni, akkor kilép az egész játékból azzal az üzenettel, hogy az euexe hibát észlelt és leállt... aztán ha megint elindítom a játékot, akkor ugyanezt csinálja. Ettől függetlenül működik minden (egyelőre), csak kicsit idegesítő, ha másodszorra akarok betölteni valamit, akkor kilép...

Valaki tipp ? (úgy látom, én vagyok a legpechesebb EU játékos :D )
  • Rolika16
    Hát megint kidobott minket multi mentéssel... Ezt írja hogy game is not synch . Tehát nincs szinkronba a játék . Gondolom ezért dob ki... ez a nem is tudom minek nevezzem . Ha vki tudja miért írja ki lécci írja le...
  • grendics
    ultimatumot érdemes használni 20onpárévig lecsorosodsz de legalább addig békésen épitgethetsz az ujonnan hoditott tartományokban amig lemennek a warningok
  • Rolika16
    Mind1 megtedtem vazallusnak :) aztán annektálom azt létre jön Spanyolország . Csak kicsit nagy badboyom azt várni kell...
  • Alal
    Hát minél nagyobb sereggel ostromlod, annál hamarabb... ki mondta, hogy ostromolni könnyű és gyors? :P
  • Rolika16
    Az több év,vagy inkább több 10 év ... ekkora helyörséggel szemben szvsz .

Vagy hány év lehet mire kiéhezne ?
  • Alal
    Kivársz? Csomó várat a való életben is kiéheztetéssel foglaltak el :)
  • Rolika16
    Köszi így már értem :)

Ja és most még 1 dolog van. Maltat akarom elfoglalni Kasztilíával,még az elején,ugye 5k-s helyőrség elég húzós . Bevenni assaultal lehetetlen is szvsz . Vagy ha nem nektek sikerült már vhogy ? Többi terület már meg van Aragontól... Kivétel barca a fövárosa,ehhez meg kell Málta területe... Ha lenne vmi ötleteket,hogy kéne írjátok le .
  • BlackShadow
    a stabilitás költségét csökkentik. ami -3 tól 3-ig terjed. 3 a legjobb természetesen. ahoz, h elérd be kell fektetned mint minden más 'technológiába'. ezeknek van egy pénzbeli értékük, s a templomok ezt csökkentik.

ergó gyorsabban feltudod tornászni a stabilitásodat.
  • Rolika16
    A templomok mire jók a provinciákon ? mert ezt a - akármennyi stabilitást nem értem .
  • grendics
    engem is kidob néha a windowsba de az autosave mindent megold
  • Solten
    Ja, nálam ált.ban min 1× kifagy, utána betöltöm a mentést és no problem.
  • Tom3 #1684
    Csak nálam szokta azt csinálni, hogy véletlenszerűen ki fagy a játék? Egyszer csak leáll, van hogy az egeret tudom mozgatni de semmi mást nem tudok csinálni. És csak a reset segit rajta. Alap+Napoleon 2.2 patch van fent.
    Épp Mecklenburgal megyek, 1480ban tartok. De a magyarokkal is fagyott már ki.
  • Rolika16
    Na szóval most meg az a gond hogy,multiznánk és kibasz ez eu3game.exe-vel, de csak azzal mentéssel csinálja ezt,amivel multiznánk többivel nem.

Nem tudjátok mi lehet a gond ? egy kicsit belenyúltunk néhányszor mentésbe...badboy-t átírni meg ilyenek .

Köszi !
  • Solten
    Egyébként rendszerint kinyírom az őslakosokat, mert ők a kolonistáimat gyilkolgatják.
  • Solten
    "spanyol módszer"
  • grendics
    anékul is lehet. colonial visiont sokan megkapják és nekem svédekkel meg osztrákokkal is volt 30%om gyarmatositani. ahol meg kicsi az esély ott le kell mészárolni a helyieket
  • Solten
    Ehh, meg kell várni egy eventet...
  • Solten
    Az mmgold-ban csak a történelmileg kolonizáló hatalmaknak lehet kérni a quest for new world-öt?? Dániával nem sikerül..

Hollandiával összejött..
  • Solten
    Egyébként ha el akarjuk Dániával intézni Svédországot, azt a játék elején kell, mikor háborúzik keleten, nyugatról be kell támadni a norvégokkal és összeomlik.
  • Solten
    Dániával kezdtem egy újat. Svédország hiperpower lett, keleten Oroszország békén hagyja és állandóan betámadja Norvégiát. Mivel perszonálunióban vagyok vele, beleráncigál a háborúba, a svédek meg a lengyelekekl szövetségesek.. Grr.. Át kellett engednem pár provinciát, Svédország túl erős. Van kihívás a játékban :) (rohadt hűtlen svédek a játék elején szövetségese voltam és ketten támadtuk Moszkvát/Novgorodot). 1 év múlva megtámad Skócia Franciaországgal .. Szerencsére a franciák passzívok maradtak így Skócia kénytelen volt fizetni 50 ducátot :) Lübecket annektáltam, a német-római császárt lepénzeltem, Hamburgot diploannektáltam.
  • grendics
    feltettem, de igyis ez van dehát kell a kihivás
  • BlackShadow
    én most nyomom angliával.. eleinte iszonyú nehéznek tűnt a helyzet.. franciák szerencsére bénák tengeren így nemtudtak átjönni a szigetemre.. de jött a rózsák háborúja és mindenhol lázadók :) nagy nehezen legyűrtem őket.. franciákkal béke.. európai provinciáimat elvesztettem, maradt a sziget.
    pár év restauráció.. betámadtak a skótok.. ez kellett nekem gondoltam :) betámadtak.. levertem őket.. és úgy 30 éven át tartott a háború míg elfoglaltam a skótok összes területét. ugye egyből nem lehet annexelni így meghagytam a fővárosukat. pár év szünet, újból támadás.. most enyém az egész sziget.
    Ezennel létrehoztam Nagy Britanniát :)
  • Solten
    2.2 patch fennt van? Mert elég jól "legyengítették" a nagyhatalmakat.
  • grendics
    énis mm-el játszok dde ott támadják be a spanyol félszigetet. ha angliával vagyok akkor a portugál szövetségeseimet mindig megtámadja castille és aragon de könnyű a portigáloknak teruletet szerezni. angolokkal franciák ellen nem eegyszeru sztem mert burgundia is folyton jön ellenem és két lokális nagyhatalommal nem lehet birni foleg ha a skotok is nekemjonnek északrol
  • Solten
    Érdekes, nálam ritkán mennek túl az országhatárukon :) Akkor is egy-két olasz kisállam esik áldozatul.

• BlackShadow
    hát nekem MM gold, 1650 : franciák világuralom kb.. fél európa övék :D nembeszélve amcsiról
    törökök meg uralják a keletet és afrikát

betámadtam szardíniát hátha gyorsan tudok kötni egy white peace-t franciákkal.. de nem jött össze. Milán + Siena + Genova + Papal States szövetségeseimmel kb fél évig voltunk ellenfelek franciáknak :D az lett a vége, h elfoglalták az egész csizmát :D

kezdek egyet angolokkal, és elébe megyek a dolgoknak :P
  • Lysandus
    Halihó!

A hivatalos fórumon volt egy nagyon jó leírás arról, hogyan lehet módosítani a térképet. Nem tudja valaki, hogyan lehet ezt elérni? Már átböngésztem párszor az egészet, de egyszerűen nem találom...
  • Solten
    Igen 2 probléma a játékban mindig is fennállt: a törökök legyalulták fél Európát, Franciao. meg felfalta Spanyolországot. Ezért játszogatok az MM gold moddal: itt megoldották nagyrészt ezeket az oszmán birodalom délre terjeszkedik, néha azért befalja az országunkat (igen ritka). Ritkán meg Franciaország a portugálokat csinálja ki.
  • grendics
    franciák sztem nagyon erosek. nálam mindig elfoglalják a spanyolokat. de legjobb ugy játszani h nem avatkozom bele az europai államok életébe és megnézem mit alkotnak.
    marokko erre tokéletes:algéria szövi el se árulnak mamleukokat könnyű szétzuzni aztán lehet lefelé haladni afrika keleti partjainál. oszmán birodalommal joba vok néha támad be portugália de leverem egy ezres seregét és el if fogadja a white peacet
  • BlackShadow
    én próbálkoztam eleinte olaszország létrehozásával.. csakhát a pápai államok kegyetlen erősre nőttek :D majd legközelebb szicíliával!:D
    az a baj, h törökök nálam már a fél világot uralják, franciáké kb egész nyugat eu .. középen meg tökölök a kis államokkal meg a nyomi osztrákokkal :) austria mindenkinek garantálja a függetlenségét, így elég nehéz a móka :D
  • Solten
    Utrechtel nagy nehezen létrehoztam Hollandiát. Épp hogy kezdem kiépíteni a gyarmatbirodalmat, megtámadott Portugália (minden ok nélkül - hacsak nem-e a kemény 2 db Dél amerikai kolóniámra fájt a foga) veel szövetségben a gyarmatbirodalom Anglia és Spanyolország. A gép marha igazságos :)
  • BlackShadow
    én már 1600nál járok Tuscany-val. Real Map Project modot használok.. és sztem kegyetlen jó lett tőle a játék :) Lassan kezdek egy újat, mert ez arra volt tökéletes, h megértsem a játék működését :D
  • Alal
    Ne háborúzz egyfolytában, a stabilitást tartsd minél magasabban, national ideak(nemzeti ötlet???) közül a Toleranciát választod...

Ha jól emlékszem, azt a területet kolonizálni, és ahhoz meg kolonisták kellenek. Az átjárásnak meg direktnek kell lennie, azaz legyen vízparton vagy legyen határos már meglévő területed mellett...
  • Rolika16
    Kolonistát kell küldeni rá... Nem tudom melyik népel vagy . De ha legfelül van kolonistád akkor küldhetsz . Olyan 1000 népesség körül már tisztességes bevétel is lesz belöle,akkor lesz város belöle.
  • Tom3 #1661
    A másik, Lappföldön az őslakosokat lerohantam, de hogyan lehetne gyarmatosítani azt a területet? Svédországon keresztül volt átjárásom.