11580
Europa Universalis III
-
#1740 Szvsz mikor "core" lesz az adott provincia.. -
#1739 Jó de van olyan kultúra amit sosem fog ? -
grendics #1738 asszem 75, de az azonos culture groupban levoket hamarabb -
#1737 Meg egy kultúrát,hány év alatt fogad el a nemzetünk ? Vagy ez változó? -
#1736 április -
#1735 Várom az MM gold következő kiadását (árilisra ígérik..), a svédekkel játszhatatlan. Az oroszok mindig betámadnak valami 800ezres hadsereggel... :D -
#1734 216 hónap. Ha elfoglalod egész Skóciát, gyorsabban. -
#1733 nemtudom nekem egyszercsak kiírta h megalakult :)
svédek meg nekem jó pajtik. meguntam a pápa basztatását és áttértem református vallásra.. kissé megutáltak a környékbeliek ^^ -
#1732 Tehát hány év után jön az event hogy megalakul ? -
#1731 És meddig kell várni ? mert most háboruzgatok Dánia meg Norvégia ellen Svéd szövimmel . -
grendics #1730 tiéd az egész sziget nemvagy háborúba és megalakul magátol a kultura az utána jon -
#1729 Na szal kezdtem egyet angolokkal,már szigetem minden területét én birtoklom . 1500-ban járok kb , és hogy alakul meg Nagy Britannia ?
Event mappában elolvastam ,és kell hozzá culture group british na de ezt hogy ? Tehát hogy lesz british kultúra ezekben tartományokban,amik kellenek egyesítéshez ? Azt tudom hogy ne háboruzak mert akkor nem alakul meg . Láttam még azt is event mappában hogy,216 hónap kell hozzá hogy megalakuljon ez igaz ?
-
grendics #1728 már semmi rájöttem... xD orosszal sikerül -
grendics #1727 nem igy értem, amikor kifejlodik egy uj államforma a government technology fejlodése közben akkor arra miért nem tudok váltani? legtöbb feudal monarchyval kezd és hiába jönnek olyanok h constitutional monarchy stb. nem enged rájuk váltani mert a feudal monarchybol nem lehet olyanra váltani de akkor mire lehet mert semmire se enged
és nálatom a többi ország vált államformát mert nálam sohasem -
#1726 Államformák a "fejlődés során" jönnek, minél több pénzt ölsz a kutatásba (csúszkák) annál előbb. Minden államforma a hozzá hasonlóra váltható/fejleszthető pl. steppe despotism ból nem válthatsz absolut monarchy-ra (RTF). Teokráciából sem tudsz feudal monarchyra váltani pl.
A reformáció ha eléri az országod és teokráciával nyomod, lehet választani hogy maradsz-e teokrácia az új vallás teokráciája, vagy átalakulsz abszolút monarchiává... -
#1725 Probáltam ígyis nem sikerült , akkor vszínű hogy bug . Akkor majd elfoglalom azt kész . -
#1724 Igen akkor eléred 1-t aztán jön többi államforma is ... -
grendics #1723 államformát miért nem lehet váltani? akkor lehet csak amikor a csuszkát lehet 1el tolni vagy mikor? -
grendics #1722 megnéztem lemented vissztltöd és menni fog. most nálam is kiadta h orosszal játszok és qasim khanateot meg georgiát se engedte annektálni pedig legalább 20év telt el kapcsolat is 200as háború se volt. golden hordeot pedig simán engedte. miután betöltöttem egybol ott volt h demand annexation...
szal én bugra gyanakszom.
nekem protestáns is felajánlja h alliance, ortodox meg folyton.
ciprus kréta és rodosz mindig velem akar szövetkezni de hulyeség oket felvenni hacsak nemakarsz a törökkel harcolni -
#1721 Esetleg még arra gondoltam hogy akkor kértem hogy vazallus legyen amikor békét kötöttünk . És akkor nem 10 év lenne hanem több . Mert olvastam itt is régebben hogy nem mindig engedi 10 év elteltével... -
#1720 Nem vágom miért nem engedi hogy annektáld, attól még hogy garantáűltad a függetlenségét él az opció. Két feltétele van hogy annektálhasd:
- min. 10 évig a vazallusod
- min. 190-es kapcsolat. -
#1719 Én senkivel nem tudok, csak felajánlják :D -
rpvf9891 #1718 a vallás is fontos. tehát egy protestáns, meg egy katolikus ország nem nagyon fog szövetkezni.a hírnév meg például az eventektől romlik meg. Meg attól, hogy ha hadba hívnak, akkor mész e, vagy elárulod a szövetséget, stb... fogadj fel hivatalnokokat, akik a reputációt növelik. illetve ha szövetségben van, akkor sem nagyon valószínű, hogy veled bármit is akar kezdeni. Szerintem a szövetség nem olyan fontos dolog.
franciaországgal játszottam, szövetségben voltam a spanyolokkal, meg a portugálokkal, betámadtak az angolok és portugálok hadba sem léptek, a spanyolok, meg kb 5 hadosztállyal támogattak a kb 20 k angol egység ellen... én speciel mindig arra törekszem, hogy magamat meg tudjam védeni... -
goldhunter #1717 Sziasztok!
Van egy-két ország, akivel egyszerűen nem tudok szövetséget kötni. Nem ellensége szövetségesemnek, de mégsem. Miért van ez?????
Mennyi köze a hírnévnek a szövetségek kötéséhez? Mitől romlik meg?
köszi! -
#1716 Nem lehet azsem ...
Sztem az lesz a gond hogy garantáltam függetlenségét . De ez a függetlenség garantálása elmúl egy idő után ? kb mikor ? -
#1715 Továbbra is kifagy a játék, de úgy hogy 1480 ápr. 30-án fixen! Mecklenburgi vagyok. :/ És így nem tudom folytatni. :S -
#1714 Köss vele Royal Marriage-t.. -
#1713 Nem ezt kérdeztem...Nem is töled,hanem Solten-től .
Ezt kérdeztem hogy : 10 év eltelt,+200 kapcsolat , szövim , függetlenségét garantáltam nem-e ez lehet a baj ...
Tehát nekem van olyan opcióm hogy annektálhatom , de nem bírok rányomni . -
rpvf9891 #1712 átírtam mo.-t western tech. groupra. na mindegy. akkor valószínűleg a kis államos dolog miatt lehet.
majd anhalttal meghódítom európát :P =D -
grendics #1711 lehet nagy az infláciod, mert az rendesen visszahuzza a fejlodést.
vazzalussá teszel egy osrszágot 10év+szövetség+190feletti kapcsolat után annektálhatod. általában 3-4x kell felajnánlani neki
de előfordul elsore elfogadja. -
#1710 Nálam nem is engedi rákattintani hogy annex . Mit kéne csinálni ? Mert én már nem tudom... -
#1709 Az a problem, hogy a játék készítői Magyarországot (többek közt) az "eastern tech group"-ba sorolták, így lassabb a technológiai fejlődés. Másrészt a kis államok egyik bónusza a gyors technikai fejlődés. -
rpvf9891 #1708 A másik dolog, hogy a kincstárba nem szedek pénzt, mindent a fejlesztésbe ölök, maximumon van a stabilitásom, 7 8 8-as királyom van kb 20 éve, 2 tanácsadót is a katonai techinkára szerződtettem, majdnem mindent a katonaságba ölök, mégis lassan fejlődik a dolog és az összes környező ország beelőz. Még a folyton lázadó Besszarábia is, ami hol független, hol nem. Ez is kicsit idegesítő. -
rpvf9891 #1707 Bánát tartomány, amióta elkezdtem ezt a menetet, Mo.-hoz tartozott, 1453-ban kezdtem, most 1653 van és még mindig nem core a provincia és nem tudok benne sereget toborozni. Erdély sem core, de ott tudok toborozni. Elvileg 50 év míg az lesz, 200-ban megvan az 50-en 4x... Nem értem a logikát o_O
Annektáltam Boszniát, az core is lett rendesen, 50 év után. -
#1706 Mikor felajánlod hogy annektálod, érvényét veszti hogy garantálod a függetlenségét, persze visszautasítja, 50-et romlik a kapcsolat. -
#1705 És nem bírtad sehogy se érvényteleníteni a függetlenség garantálását ? Vagy letel egy idő után? -
#1704 Ugyanígy jártam Norvégiával... -
#1703 Ha a vazallusomnak garantálom függetlenségét attól még annektálhatom ?
Mert moszkvával vagyok,és nem engedi annektálni Kazan-t,10 év eltelt +200 ... -
#1702 Marokkóval?? Ez király -
grendics #1701 eszméletlel: marokkóval vok és törököknek segitek leverni a protestáns austriát és a református franciákat... nocomment xD
északon kalmar union és kazan bitorolja oroszhont(Russia meg se alakult)
lengyelek meg spanyolok érnek még vmit de okse sokat már