11580
Europa Universalis III
-
grendics #1780 csak a keresztényeknél mukodik. katolikus tud konvertálni protestánsokat és forditva is -
Grrrrrrr #1779 Nem lett elkúrva a fordítás. Beszéltem a Seven M-mel. A játék programja egyszerűen nem veszi be normálisan a magyar nyelvet. Felülírja. Ezért lett ilyen hybrid. -
Grrrrrrr #1778 Üdv!
Tudja valaki, hogy melyik országokkal, és milyen feltételek mellett lehet vallás megváltoztatást kikötni a békefeltételekben? -
#1777 Sehogy. Idővel megszűnik és új király lép trónra. Vagy ha az aristocracy-n van (szinte) teljesen a csúszka átalakulhat az ország noble republic-á. -
geo91 #1776 A régenségtanácsot (Regency Council) hogyan tudom megszűntetni? -
#1775 Nem csak a tiéd.. :) Ez eéqrták, nem kicsit, nagyon (magyaritasok.hu készítette..) -
lacidsz #1774 Ne akard... én a magyar verziót vettem meg, és csak remélni tudom hogy csak az én példányom volt ilyen szörnyen fordítva. Amint megtaláltam, hogy is kell átváltani az angol szövegre, meg is tettem. -
#1773 Eu3 mappájában a settings fájlban át kell írni ezt : language=l_english ---> erre language=l_swedish . Ehhez kell 1.3 patch is . Amúgy sztem felejtös ez a magyarítás elég szar .
-
geo91 #1772 Hell mindenki! Magyarítás kéne. Ha lehet valahonnan letölteni akkor légyszi mondjátok meg honnan. -
McCartman #1771 solten: nekem is.. de még igy is rut egy kicsit:)
felul kiirja , hogy ha záros határidőn belül le fog járni azt tudom , de hogy pontosan mikor - azt sehol sem jelzi ki.
+ azt sem hogy miota vazallusom egy állam.. (ami azert ugyancsak fontos lenne) /ledgerben sincs/
basszus..ezek az eu2ben mind benne voltak.. mi történt a fejlesztőkkel? mi ez az igénytelenség? -
grendics #1770 leszedtem hááát eu jobban tetsik, részben mert középkor meg sok dolog ujitás. megvárom az mm2-t és ráérek dönteni. ez ugyiscsak demo -
#1769 Beteszem ide is , hátha eu:rome forumot innen nem olvasátok :)
EU:ROME Demo
http://files.filefront.com/Europa+Universalis+Rome+Demo/;9943842;/fileinfo.html -
#1768 Hátha békeszerzödés lejár majd kiírja . Ott ahol írja mennyi lázadás stb .
2. kérdésedre nem tudom a választ , de sztem nem lehet megnézni . Max ledger-ben ha benne van ... -
#1767 Az első verzió (1.2) nekem jobban bejön... -
McCartman #1766 az eu2 valahogy áttekinthetőbb volt..
itt hol tudom megnezni ,
-mikor jar le a bekeszerzodes
-miota a vazallusom egy állam?
előre is köszi -
McCartman #1765 köszi, igy mar megy a kinevezés.
te melyik térkép mod-ot használod?
-
#1764 A hajónak kikötőben kell állnia. -
#1763 tudok..
másik... -
McCartman #1762 miért nem tudok explorer-t kinevezni egy hajo(had) élére?
a tutorialt nyuzom, feladat felfedezni Kubát , toboroztam konviztádort meg felfedezőt, előbbit ki tudtam nevezni a hadsereg élére . Utobbinal szürke a 'general kocka' , nrm tudom kinevezni a felfedezőm.
ölet ? :( -
McCartman #1761 no, kezdtem egyet az elejen Velencevel.
hm , hát ez nagyságrendekkel csunyabb igy elsore mint az agceep-pel felturbozott eu2.
tudtok valamit térképkicsinosito modrol?
-
grendics #1760 tovább is tart és uj ideák is vannak -
#1759 Szerintem többet is add hozzá . Meg ha felteszed , lesz háború statisztika
ellenfelednek mennyi embere,hajója van . Meg Na-ban már belehet állítani hogy magától küldje kereskedőket .
hirtelen ennyit tudok -
McCartman #1758 huh, köszönöm az utbaigazist..:)
akkor azt hiszem elkezdem a simával és majd jöv héten ráugrok az mmgold2-re.
a napoleon ambition csak ad egy uj 'kampányt' a jatekhoz? -
#1757 a honlapról:
MAGNA MUNDI GOLD 2
PRESENTING THE DEFINITE COMPANION FOR NAPOLEON'S AMBITION
AVAILABLE APRIL 18 -
#1756 Jövő hétre ígérik az mmgold 2-őt, teljesen más az 1-hez képest, egy valag újítással.. :) -
#1755 Benne van a nevében :) A készítő kombinálta az mmgold-ot egy realisztiukusabb térképpel. Bár elég érdekesek az arányok (Izland majdnem akkora mind a Brit szigetek..) -
#1754 Nagyjából jól összefoglaltad...
McCartman: az mmgold lényege hogy a játék próbálja követni a történelem menetét.. (pl. Burgundia szétesik, Ausztria/HRE császár megörökli a németalföldi területeket, létrejön Spanyolország, Oroszország, stb.) Ezenkívül -mint írta Rolika- nagy szerepet adtak a Német-Római Birodalomnak, ha tagállammal játszol, lehetsz Te is a császárá ennek a konfederációnak. Ha elfoglasz egy "konföderációhoz" (HRE-hez) tartozó területeket, a császár követeli hogy add vissza a tulajnak. Legtöbb esetben háborút indít ha nem adod vissza, de vannak esetek mikor megtarthatod (égbe kúszik a badboy), és kereskedelmi embargót kapsz pár évig. Van benne sok új változás, lehetetlen lenne felsorolni (mm gold topik -> manual..)
Még annyit hogy a kolonizáció menete is változott, -ahogy megint írta Rolika- a "történelmi felfedező" államokkal korábban lehet gyarmatosdítani. Ha mással küzdesz a A quest for new world oszlopában lévő idea-kból 4-nek meg kell lenni hogy a qfnw-öt választhasd és az országodnak minimum középhatalomnak kell lennie (medium power) -
#1753 ja és ezen a linken van egy korrekt manual,sok dolog benne de angolul -
#1752 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=322953
Ez a MM Gold , de ehhez kell NA is . Ha nincs akkor meg,ugyan itt Magna mundi IV-t kell letölteni .
Hát röviden van rengeted event , nem lehet az elején felfedezni . De pl nagyobb hatalmak : fra , eng , por , esp kapnak eventet , hogy felfedeznek különböző területetket,és akkor oda már küldhetsz telepeseket . HRE tartományokat szinte lehetetlen megtartani , elfoglalni el lehet,de megtartani felesleges inkább ted vazallusnak .
Mert a HRE Császár eventekkel bombáz ha megtartod , embargo,badboy-t add ha nem szabadítod fel azt Hercegséget amit elfoglaltál ... Hát a modban van még térítés,néhány területen 10 évbe is beletel mire áttéríti,ha egyáltalán sikerül . Biztos vannak még dolgok . De majd Solten ha megérkezik jobban elmagyaráza kb mint én . -
McCartman #1751 ezmiez a Real Map Project mod? min javit? -
McCartman #1750 sziasztok,
most akarom elkezdeni a játékot.
kérdésem , hogy mit érdemes-e feltenni mellé ami esetleg javithat a játékélményen - mint mondjuk az agceep az eu2nél - ? (pl. mi az az emlegetett MM gold?
vagy ti csak sima eu3 + patchcsel jatszotok? (patchbol meik a legujabb?)
a válaszokat előre is koszi -
grendics #1749 inkább 3as stabilitásnál -3% a lázadás esélye. sztem baj van a war exhaustionoddal. tul nagy és amiatt nohet meg sokáig nagyon -
#1748 1467 január 1.-e ausztriával, megint kifagyott! Kezdek tanácstalan lenni. :( (#1715..) Amúgy ha a stabilitás nő akkor kevesebb az esély a lázadásra? (Átlagosan 10-15%tól 22-25%ig van esély lázadásra az egész országban.) -
grendics #1747 több lehetőség van:
-felveszed az ideát amivel konkvisztádorokat és felfedezoket képezhetsz, azokat hozzárendeled egy sereghez/flottához és mehetsz is
-ha a fehér terulet egy ellenségé és harcban állsz velée akkor konkvisztádor nélkül felfedezheted
-megvárod mig automatikusan felfedezi neked. olyan 1800ra kb minden felfedezodik -
#1746 Most újrakezdtem ausztriával, nagyon könnyü! A fehér ismeretlen területeket hogy lehet felfedezni? -
#1745 Eu3-al lehet úgy hogy , unlimited time mod-t megcsinálom de közben , menne MM gold-al is játszanák ? Meg ez unlimited time mod meddig visz ? Mert én nem láttom sehol , de biztos én vagyok vak :) -
Alal #1744 hat az se jött be... most fogtam magam, es betöltöttem minden egyes orszgáként a mentésemet, megnéztem, hol van koloniája... kiderült, hogy az egsyik kis icipici sziget volt 23 lakossal... és közben ott szivat engem Europa sziveben... mondom koszi szepen -
#1743 megoldás:
dyplomatic view. kizoomolsz és keresed a piros színt :) -
grendics #1742 amikor a mentést betöltöd ott van a terkep de az macera... modot nem ismerek
nemhiszem h amikor core lesz mert vannak eventek amikor coret lehet szerezni de attol a culturet nem kapod meg -
Alal #1741 nincs valami mod (hosszu es rovid o-val is jo), hogy megnézzem, milyen tartomanyai vannak egy masik orszagnak? Csak mert tokom tele van azzal, hogy nem engedi annektalni a kis orszagot, mert valahol el van dugva neki egy fel koloniaja...