46642
  • ozgid
    Sziasztok!
    Teljesen amatőr vagyok programok terén, lenne pár kérdésem.
    Feltelepítettem egy Microsoft Windows 7 - Ultimate - Service Pack 1 (x64)-et. Az x64 az 32 vagy 63 bit-et jelent? Az alaplapon gyári telepítő lemezén nincs kompatibilis driver. Gigabyte GA-G33M-A2L típusú az alaplapom. Honnan tudok drivert leszedni, mert a Gigabite honlapon nézelődtem, de nem találtam semmit. Tudnátok linket ajánlani? Előre is köszönöm!
  • Dency
    Windows tűzfalat használom, virusírtóból pedig nod32 sima, tehát nem a smart security amiben van tűzfal stb. Tudomásom szerint nem telepítettem semmi olyat ami módosítani a tűzfalat állandóan.
  • boomsly
    Sziasztok!

Nekem is olyan problémám lenne, hogy játék és filmnézés közben rendszeresen lefagy a Win 7-em.
    1 hónapja váltottam át XP-ről és nem nagyon ismerem még.
    az önjavítás során ezt a hibaüzenetet kapom: Rendfájlok Integritása hibakód: 0x490.
    Találkozott már valaki ilyennel vagy tud rá megoldást?
  • [HUN]FaTaL
    Nem tudom mi a gond, de működik (működnie kellene) hálózatról is.
  • Mydgard
    Vagy egész egyszerűen a hibernálás/alvó üzemmód csak akkor működik, ha nincs hálózaton a laptop?!
  • Mydgard
    Üdv!

Van egy problémám, de nem egészed tudom, hogy az op. rendszerhez - Windows 7 - vagy a laptopomhoz van köze, mindenesetre leírnám.

A hibernálásról illetve az alvó üzemmódról van szó. Bármelyiket választom az történik, hogy a gép kikapcsol ugye. Amikor visszakapcsolnám, a vinyó elkezd pörögni, de nem történik semmi csak akkor hajlandó elindulni a gép ha kihúzom a hálózati adaptert (aksi töltőt). Akkor elkezd betölteni a Windows, de kiírja hogy nem megfelelően lett leállítva és felajánlja a csökkentett üzemmódot. Ha elindult amúgy a Windows utána már nyugodtan vissza is lehet dugni hálózati töltőt. Nem beszélve arról, hogy a megkezdett vagy folyamatban lévő dolgoknak (programok, böngésző) vissza kéne állnia eredeti állapotba, mint kikapcsolás előtt.

Miért nem működik megfelelően ez a két funkció, ez a Win 7 vagy mi miatt van illetve, hogy lehet kiküszöbölni? A gépem típusa itt van az aláírásomban alul.
  • bon
    pl. egy másik virusírtó, tűzfal programod kikapcsolja, mert kettő tűzfal 1 gépen egészségtelen.
  • Dency
    Hali.
    Nekem valamiért minden újraindításnál kikapcsol a tűzfal. Visszakapcsolom mindig de kikapcsolja. Nemtudjátok mi lehet a gebasz?
  • Serpa
    az ablakok kinyításánál, tálcára helyezésénél ... vannak különböző effektek (pl egyre kissebb lesz ha tálcára rakom), ezeket meg lehet szüntetni/kikapcsolni valahogy?
  • lalakov
    Köszönöm.
  • bon
    Igen egyenlő az xp szintű biztonsággal, pont azért kérdezget, hogy ne lehessen pl. egy kártevőnek csak úgy simán a háttérben elindítani fontos folyamatokat, vagy programokat, meg a fontosabb dolgokhoz emelt szintű jogosultásgot kér ami alaból egy jó lépés, nem rögtön teljes jogú felhasználó ténykedik a rendszerben.
  • bon
    Én már javasoltam, hangkártya vásárlás és nincs semmi gond a mükődéssel, én így oldottam meg még Vista idején az Audigy 2 driver problémát.
  • lalakov
    "vezérlőpult\felhasználói fiókok\felhasználói fiók felügyelete beállításainak módosítása, de próba képpel csak egy vonással vedd lejjebb, ott már sokkal kevesebbet kérdezget, kikapcsolása nagyon nem ajánlott, mert a felhasználó védelme nagy mértékben csorbul."
    Hogyan csorbul a felhasználó védelme?
    Ha 0-ra lehúzom, az egyenlő az XP-hez szokott embernek?
  • WinStar
    és akkor szted mit csináljak? :)
  • bon
    Én inkább driver mükődési problémára gondolnék, nem beállításra.
  • WinStar
    visszatérve egy kicsit a hangkártya és az alaplapi hangkártya együttes működésére,csúnyán recsegett ha mindkettő bevolt kapcsolva,így kikapcsolva meg a hangkártya driver is recseg kicsit,nemtudom miért,de naggyából tűrhető a dolog,csak értetlenül állok elé hogy vajon mitől recseghet,lehet beállítás beli probléma?
  • WinStar
    jah AC3 filterem van,odáig eljutottam xD angolul naggyából tudok :D
    De ha nem értem,akkor lefordítom magyarra xD ha úgyse értem akkor jelzek :D
  • bon
    célszerű frissíteni a legújabbra, legalább a vga-t.
  • Jakuza001
    Nezd vegig a kepeket.

Ez pl az AC3 codec beallitasi es egyeb telepitesi utmutatoja. Remelem angolul tudsz azert. :D

http://ac3filter.net/files/docs/ac3filter_1_30b/ac3filter_eng.html
  • AlieN911
    Nem volt:)

Köszi szépen, szépen sorrendbe állítottam :)

Hülye kérdés, de ha feltettem, kell drivereket feltenni? Eszközkezelőben semmi nem kér.
    VGA pl?
  • bon
    Betűjele van a meghajtónak? Ha nincs akkor vezérlőpult\felügyeleti eszközök\számítógép kezelés\lemezkezelés jobb gomb a partíción és meghajtó betűjel és elérési út módosítása.
  • AlieN911
    Hali

Feltettem egy WIN7-t, az előtte lévő vistán volt a C 105 D 105 és E 30 Gb particiók.
    Most csak C 105 és D 30 van. nincs meg a sajátgépben a másik 105 gigás. Látja a rendszer tulajdonságai, rendszer védelemben, de nincs meg. HOgyan tudnál előcsalni? 100 Gb cucc van rajta.

Letötöltem minden adatot a C ről, újraparticiónáltam és formáztam amin volt a vista, de inditásnál bejön a válsztó képernyő, pedig csak a win7 van fenn.
  • WinStar
    ahha,kicsit részletesebben? :)
    Bocsi,nem vagyok nagy gép guru...próbáltam a vezérlőpult hangok részlegnél de ott minden csumán van már és semmi :S
  • bon
    Total Commander esetében célszerű, jobb gomb futtatás Rendszergazdaként funkcióval telepíteni és futtatni is a programot.
  • Jakuza001
    Megemeled az adott csatornan a hangerot, ahonnan jon a beszed.
    Ezt altalaban a lejatszo hangbeallitasanal lehet vagy a codec beallitasanal.
  • WinStar
    am. bocsi a dupla postért,de a hangproblémám megoldodott,már csak azt akarom tudni,hogy hol s hogyan lehet állítani azt hogy a beszéd hangosabb legyen mint pl. a film alatti zene,vagy háttérzajok.
  • WinStar
    de itt két részre veszi a dolgot a win7,van a rendszergazda,és mint te felhasználó,azért kérdezget állandóan mert a rendszergazda a biztonságosabb....te csak egy profil vagy,elv. a rendszergazdában vannak benne a windows fájlok,de lehet én tudom hülyén :S
  • peterr80
    Köszi mindkettőtöknek.

Azért egyel lejjebb veszem.
    Sokat használom a total commandert és ott elég sokszor kérdezget ami idegesítő. Az avast nem elég a számítógép védelmére?
  • WinStar
    sztem ne kapcsold ki,sokkal jobb úgy ahogy van,a másik fele hogy védelem is van rajta(nem sok,de van)és idővel úgyis megszokod
  • bon
    vezérlőpult\felhasználói fiókok\felhasználói fiók felügyelete beállításainak módosítása, de próba képpel csak egy vonással vedd lejjebb, ott már sokkal kevesebbet kérdezget, kikapcsolása nagyon nem ajánlott, mert a felhasználó védelme nagy mértékben csorbul.
  • bajsz
    Valaki tudna nekem segíteni?

Tud valaki segítséget az APPCRASH hibára? egyre több programnál jön elő nálam! vagy valami progi amivel javítani lehet!

Valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!
  • peterr80
    sziasztok

Egy nagyon egyszerü kérdésem lenne ami engem igen idegesít.

Szeretném kikapcsolni a valahogy azt, hogy mindent állandóan megérdezzen : biztos ki akarod törölni? stb. + azt hogy ne kérdezze meg állandóan hogy rendszergazdai jogosultság mg társai hanem egyböl tegye azt amit mondok neki.

Segítségeket előre is köszönöm.
  • WinStar
    megpróbálom holnapután.Köszönöm a segítséget.
  • bon
    Videókártyánál igen, hangkártyánál nem. Kollégám így használta egy ideig még Vista idején a gépét, Creative Live hangkártya és alaplapi együtt.
  • WinStar
    hát figyelj,én úgy tudom hogy ha én bekapcsolom az alaplapit akkor letiltja a hangkártyámat.Vagy én tudom rosszul?
  • WinStar
    alaplapit még nem próbáltam.Am. ez nekem nagyon bonyolult :D Én azért ennyire nem értek a géphez :)
    Ha beállítom hogy 5.1-es legyen akkor értelemszerűen jobban fog szólni nem?Mint így stereo-ba...bár így még nem próbáltam ki hogy hogy szól,mert most csak a 2.1-esem megy.
  • DONGUBA
    De ha asztaliba dugom nem ismeri fel az xp....ha lapiba akkor a win7 formazni akarja de nem tudja.bejon a formazo ablak de nem tudja formazni es az t irja ismeretlen kapacitas
  • bon
    Ha már van két hangkártyád én a probléma megkerülésére használnám mindkettőt. pl. Audigy2-t ha tudja az 5.1-et akkor 5.1-re beállítva,
    az alaplapit meg sima szereónak beállítva és oda dugva a fülest.
  • [HUN]FaTaL
    Jóeséllyel éppen összefosta magát a pendriveod. Gondolom a cuccok még megvannak. Formázd meg a winnel és try again. :)
  • DONGUBA
    Sziasztok oyan kerdesem lenne hogy asztali gepemen xp van....laptopora most raktam fel a win7-et.....van egy 16gb-os pendrive-om.Xp latta ramasoltam cuccokat hogy atmasoljam a lapira de mikor bedugtam aszonta asszem hogy mukodes elott formazni kell...formazza?Mondom cuccok vannak rajta ne formazza.....de a win7 nem latta....vissza asztaliba mar az xp se latja...ha lapiba dugom allandoan formazni akarja de ha nyomom formazza azt irja nem tudja....mi lehet a gondd?Valami progi amivel tudnam formazni?