9
tapasztalatok, vélemények?
  • Tobacco
    #1
    Ennyit találtam róla, de érdekelne gyakorlati tapasztalat is.
    Aki már próbálta, írja meg tapasztalatát, véleményét.

    Délutáni fáradtság? Jóllakottság után gyorsan zuhanó vércukorszint? Koncentrációzavar, álmosság, bágyadtság, ebéd utáni gyors éhségérzet? Ha Önnek ismerősek ezek a tünetek, akkor érdemes elolvasnia a forradalmian új, világújdonságnak számító Glücky™ étrend rövid összefoglalóját, valamint megkóstolnia a Food Express Glücky™ Vitalitás menüjét, mely a 19. héttől - május 9-től - 12 héten keresztül rendelhető. Ez az étrend hozzásegíti Önt ahhoz, hogy megszűnjön éhségérzete és édesség utáni vágya - így fokozatosan testsúlyt veszít - és segítségével emelkedni fog energiaszintje, erősödik immunrendszere és megszűnnek emésztési problémái.

    Mi is az a Glücky™ ?
    Ez a szenzációs étrend a - már világszerte jól ismert - GI rendszerből kiindulva, azt továbbfejlesztve, egyszerű, de hatékony megoldást nyújt emésztési problémákra, súlyfeleslegre, vércukorszint ingadozásra és ételallergiára. Így a Glücky™ étrend felfokozza a GI fogyókúra pozitív eredményeit azzal, hogy ezt az étrendet az emésztési renyheségben és - még ha lappangóan is - lisztérzékenységben szenvedő emberekhez igazítja.
    Számos vizsgálat igazolta már, hogy emésztési rendellenességeink nagy része liszt, vagy laktóz érzékenység, illetve egyéb allergiás betegségek következtében alakulnak ki. A Glücky™ egyben étrend filozófiai is, amely egy pozitív életszemléletről szól, egy hosszú távú szemlélet, mely már rövidtávon látványos és érezhető, valamint könnyen tartható, mert ízletes és nem hagy maga után éhségérzetet. A Glücky™ étrend kulcsszavai a vércukorszint szabályozás és az immunrendszer erősítés, mely egészséggel és ideális testsúllyal párosul. A Glücky™ étrendi program tehát a GI étrend egy továbbfejlesztett, változata.

    Kevesebb kalória, éhségérzet nélkül - a GI elmélet
    A látványos fogyást és jobb közérzetet okozó GI étrend a következő elven alapul: ez a módszer a fehérje, a szénhidrát és a zsír legkedvezőbb társításából tökéletesen kiegyensúlyozott étrendet képes összeállítani, melynek nincsenek káros hatásai és jelenleg a leghatékonyabban, legeredményesebben megvalósítható az összes eddigi fogyókúrák közül. Egyedülálló hatékonysága abban rejlik, hogy, az ételeket úgy csoportosítja, hogy azok olyan gyorsasággal szívódjanak fel a szervezetünkben, olyan mértékben emeljék meg a vér cukorszintjét és juttassanak bennünket energiához, ahogy az a legmegfelelőbb. Ezáltal nem engedi, hogy felesleges zsírokat raktározzon szervezetünk, így egyenesen a zsírfogyást célozza meg és hozzásegít, hogy minél több izmot őrizzünk meg a fogyás alatt.

    A GI étrenddel úgy tudunk fogyni, hogy közben éheznünk sem kell, hiszen mindig annyi tápanyag szívódik fel és annyi energiát nyerünk, amennyire éppen szükségünk van, kiegyensúlyozottá válik az energiaháztartásunk, és érezhetően javul a közérzetünk is.

    A Glikémiás Index táblázatot - mely valamennyi étel Glikémiás Indexét jelzi - sikeresen alkalmazzák a fogyni vágyók. A GI táblázat jelzi azt a "mértékegységet", amely azt mutatja, hogy adott étel milyen gyorsan szívódik fel és emeli meg a vér cukorszintjét. Bizonyos szénhidrátokban gazdag táplálékok rendkívüli vércukorszint emelkedést és inzulin csúcsokat idézhetnek elő, amelyek mind hozzájárulnak a súlynövekedéshez, ezen kívül növelhetik a cukorbetegség és a szívbetegségek veszélyének kialakulását. A test minden emészthető szénhidrátot glukózzá alakít, azzá a cukorrá, amely sejtjeinket táplálja. Amint a glukóz molekulák a belekből a véráramba kerülnek a hasnyálmirigy inzulint termel, egy hormont, amely serkenti a sejteket, hogy felszívják azokat. Az izomzat, a zsír és egyéb sejtek felszívják a fölösleges glukózt a vérből, és az inzulinszint visszatér a normális értékére.
    A GI érték 1-100-ig terjed, így az egyszerű szénhidrátok magas GI értékűek - könnyen, gyorsan felszívódnak, azonnal, de nem tartósan emelik a vércukorszintet, valamint könnyebben raktározódnak el zsírként - viszont vannak alacsony GI értékű (55 és alatti) szénhidrátok is, melyek lassabban emésztődnek, hosszú időre és tartósan emelik meg a vércukorszintet, így hosszabb ideig nyerünk belőlük energiát.

    A zöldségek, a gyümölcsök, gabonafélék, hüvelyesek, dió, mogyoró, tészták tartoznak az alacsony GI-s táplálékok közé. Ezek hosszabb időre okoznak teltségérzetet, így ha fogyókúránk során ezeket a rendkívül egészséges, kiváló élettani hatású, rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban gazdag, alacsony GI-értékű táplálékokat választjuk, akkor nem leszünk annyiszor éhesek, kevesebb kalóriát kell fogyasztanunk, miközben egészséges tápanyagokat juttatunk a szervezetünkbe. Amennyiben alacsony GI-s ételeket fogyasztunk, akkor rövid idő alatt csökken étvágyunk, jóllakottabbnak érezzük magunkat, szellemileg frissebbek leszünk, pár nap múlva megindul a fogyás, nem kívánjuk már az édességet és fizikai aktivitásunk nőni fog, valamint immunrendszerünk is erősödik.

    Ki eheti a Glücky™ ételeket?
    A Glücky™-Vitalitás menüt bárki kipróbálhatja, elkezdheti, semmilyen előzetes orvosi vizsgálat nem szükséges hozzá. Ezen kívül jelenleg nem létezik még egy étrend, amely rendbe hozná az emésztésünket, erősítené immunrendszerünket, és megteremtené élettani és energia egyensúlyunkat. A Glücky™ étrend ételei garantáltan kiváló minőségű, hagyományos alapanyagokból készülnek, azzal a különbséggel, hogy sokak rejtett lisztérzékenységére való tekintettel ételeink sárgaborsólisztből készülnek, így kiküszöbölünk minden allergiára hajlamosító étrendi összetevőt. Az ételek a fehérje, a szénhidrát és a zsír megfelelő GI-s összeállításával kiegyensúlyozottan tartalmazzák és biztosítják az ebédre ajánlott 500-600 Kcal-t.

    Milyen hatása van a Glücky™ Vitalitás menünek?
    A Glücky™ étrendi program a vércukor- és az inzulin szint szabályozása mellett erősíti az immunrendszert, és elősegíti az emésztési rendellenességek és betegségek megelőzését és kezelését. Éhségérzet nélkül lát el hosszú távon energiával, mindemellett beindítja a zsírfogyást a szervezetben.

    Tudjon meg többet a Glücky™ étrendről!
    Drs. Fajcsák Zsuzsanna - akinek szenzációs könyve, A fogyás hét lakat alatt őrzött titkai címmel június elején jelenik meg - több éves amerikai GI-s és emésztési rendellenességekkel kapcsolatos kutatásai után fejlesztette ki a GI étrend hatékonyságát tovább növelő, az emésztési rendellenességekre is megoldást nyújtó GI alapú Glücky™ étrendet. Könyvében alaposan bemutatja a Glücky™ rendszerét, érthetően és használhatóan ad segítséget hosszú távú alkalmazásában. A könyvben elsajátított szemléletet Ön azonnal a gyakorlatban is alkalmazhatja, hiszen elég megrendelnie és rendszeresen fogyasztania a Food Express Glücky™- Vitalitás menüjét, amely egész hétre megoldja az Ön számára, hogy finom és GI-sen összeállított ebédet fogyasszon.

    Kiknek ajánljuk a Glücky étrendet:

    Súlyproblémával küszködőknek
    Üzletembereknek, erős igénybevétel alatt állóknak, tanulóknak
    Sportolóknak, aktív fizikai munkát végzőknek
    A fogyás utáni súlymegtartáshoz
    Az egészséges táplálkozás híveinek
    Glücky™ nasi
    Egy élvezettel elfogyasztott Food Express Glücky™ - Vitalitás ebéd után ajánljuk az energetizáló GI Energy Balance szeletet és sportolás előtt a GPS Pro Sport citrus ízű fehérje szeletet, melyek kiválóan erősítik a GI étrend kedvező hatását. Ezek az étrend kiegészítő termékek több száz más termékkel együtt, díjtalan házhoz szállítással megvásárolhatók a FEX Áruházban.

    Kérje ingyenes áruházi katalógusunkat, rendeljen egyszerűen, spóroljon időt és pénzt szolgáltatásunkkal. Rendeléskor hívja a 06-40-466-466 telefonszámot.

    ----------------------------------------------------------------------

    Vércukorszint és az elhízás

    Szakemberek Miskolcon is bemutatják április 23-24-én a Batóházban a vércukorszinten alapuló diéta lényegét. A szénhidrátok kétségkívül hizlalják az embert, Atkins világhírűvé vált diétája is ezen alapult. Van azonban egyegészségesebb és finomabb módja hogyan szabaduljunk meg a szénhidrátoktól. Egy nemrégiben világhódító útjára indult diéta erről szól. Nevezhetjük vércukorszint diétának.

    Egy középkorú férfi, akinek elege lett abból, hogy a kövér és nehezen tud megszabadulni fölös kilóitól kipróbálja az alacsony szénhidráttartalmú diétát. Vidáman tapasztalja néhány hónap után a fölös kilók eltűnését anélkül, hogy mardosó éhséget és farkasétvágyat érezne amit a többi diéta okozott eddig számára. Publikál egy nagyon népszerű könyvet, még ha azt a hivatalos egészségügy semmibe veszi is. A könyvet William Bunting írta, melynek címe „Levél a testességről, a nyilvánosságnak címezve”. A szerzemény 1863-ban Londonban jelent meg.

    Képzeljék el Bunting örömét, ha hallaná ezt egy XXI századi koktél partin. Dr. Robert Atkins a bakafántos kardiológusnak köszönhetően, aki az 1970-es években felélesztette Bunting elméletét a legtöbb ember részben a szénhidrátokat teszi felelőssé sok problémáér. Mi nem „diétázunk” többé. Kipróbáljuk az „Atkins” módszert, bízva abban hogy a zsömlenélküli burgerek megteszik azt, amit a zsírnélküli fánkok soha nem voltak képesek.

    Ma már egyértelmű, hogy a szénhidrátgazdag táplálékok növelik étvágyunkat és elősegítik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, az alacsony szénhidrát tartalmú diéták pedig elősegítik a rövid távú fogyást. Viszont, nem olyan egyszerű az egészséges táplálkozás, vagy olyan unalmas, mint a zsíron és a proteinen való életmód. Az igazság az, hogy nem kell lemondanunk, akár el is fogyaszthatjuk a szénhidrátok. Tudnunk kell viszont, hogyan válasszuk ki őket.

    Amikor Atkins 30 évvel ezelőtt ellenezni kezdte a kenyér burgonya, tészta fogyasztását, a táplálkozási szakemberek elvetették javaslatát, mert azt bizonytalannak találták. A zsír volt a kor démonja, a szénhidrátokat ezek ördögűzőjének tartották. Sok szakértő ma azt hiszi, hogy Atkinsnek félig igaza volt abban, hogy elítélte a szénhidrátokat. Tavaly öt jól tervezett klinikai vizsgálat kimutatta, hogy az alacsony szénhidráttartalmú diéták épp olyan hatékonyak bizonyulnak, mint az alacsony zsírtartalmúak, s a legtöbb esetben hatékonyabbak voltak abban, hogy segítenek a túlsúlyos embernek gyorsan megszabadulni kilóiktól. A vizsgálat résztvevői könnyebben elviselték az alacsony szénhidráttartalmú diétát, mint az alacsony zsírtartalmú diétákat. Habár az alacsony szénhidráttartalmú diétán lévők növelték zsír bevitelüket, de LDL csökkenésének, illetve a „rossz” koleszterin és triglicerid csökkenésének (a zsírszállító részecskéket összefüggésbe hozzák a szívmegbetegedéssel), és a HDl-nek a „jó” koleszterin növekedésének örülhettek. Bizonyított, hogy a rövidtávon elért fogyás nem a legjobb mércéje a diéta végső értékeinek. Még nem áll rendelkezésre egyértelmű bizonyíték arról, hogy jobb-e az Atkins-féle diéta a többitől abból a szempontból hogy maradandóan vékonyak maradjanak az emberek, illetve ezen diéták messzemenőbb egészségügyi hatásai sem ismertek. Vajon a mérsékelten túlsúlyos emberek érzik-e majd a triglicerid és a HDL szinteken tapasztalható javulást, mint az elhízott kísérleti résztvevők?

    Okozhat-e vesekárosodást vagy csontritkulást a túlzott protein mennyiség az Atkins diétánál az idő folyamán? Ezekre a fontos kérdésekre kell válaszolnunk. A szénhidrátok ellen szóló esetek nem kizárólag a fogyási kísérleteken alapszanak: Más kutatás azt mutatja, hogy bizonyos szénhidrátokban gazdag táplálékok rendkívüli vércukorszint emelkedést és inzulin csúcsokat idézhetnek elő ,amelyek mind hozzájárulnak a súlynövekedéshez; ezen kívül növelhetik a cukorbetegség és a szívbetegségek veszélyének kialakulását.

    Az Atkins diéta nyersebb változatában feltételezi, hogy bármilyen szénhidrátokban gazdag táplálék elindítja ezt a toxikus láncreakciót. A szénhidrátok nagyban különböznek ezen események beindításának potenciáljában. A glikémiás index alapján, a táplálékokat aszerint rangsorolják, milyen gyorsan szívódik fel belőlük a cukor a véráramba. A test minden emészthető szénhidrátot glukózzá alakít, azzá a cukorrá, amely sejtjeinket táplálja. Amint a glukóz molekulák a belekből a véráramba kerülnek a hasnyálmirigy inzulint termel, egy hormont, amely serkenti a sejteket, hogy felszívják azokat. Az izomzat, a zsír és egyéb sejtek felszívják a fölösleges glukózt a vérből, és az inzulinszint visszatér a normális értékére. A glikémiás index fogalma az 1990-es években jelent meg, amikor a Torontói Egyetem kutatói kimutatták, hogy egyes táplálékok (pl. kukoricapehely vagy burgonya) gyorsabban és magasabb szintre emelik a vércukorszintet, mint a többi táplálék (pl. zabpehely vagy barna rizs) ami, nagyobb igénybevételének teszi ki az inzulinrendszert. A felfedezés még ennél is hasznosabb mértékrendszerhez vezetett, amit glikémiás terhelésnek (glycemic load) neveznek. Ez figyelembe veszi mind a táplálék glikémiás indexét, mind pedig az egyszeri bevitellel a táplálék által bevitt szénhidrát mennyiséget. A legtöbb gyümölcs zöldség, babfélék és teljes őrlésű lisztkészítmények alacsony glikémiás terheléssel bírnak: ezeknek a cukrai csak fokozatosan kerülnek be a véráramba, és csupán mérsékelt inzulin növekedést indítanak el: De amikor a gyümölcsből lét facsarnak, vagy a gabonaféléket finomlisztté őrlik egyenértékűvé vállnak egy vizes cukoroldattal. Egy snack étkezés vagy magas glikémiás terhelésű étel elfogyasztását követően a vércukorszint gyorsabban nő és magasabb értékre emelkedik, mint például egy alacsony terhelésű étel elfogyasztását követően.

    Az insulin gátolja a glukagon hatását, mely mobilizálja az elraktározott energiát (keményítőt), ha a vércukorszint egy bizonyos érték alá esik.
    A glukóz szintek rohamosan esnek, ennek eredményeként energiára éhesen hagyják az agyat és más szöveteket: csökken az ember összpontosítása, elgyengülnek az izmok és a test vészhelyzetet észlel: egy gyors változás reményében a gyomor és az agy éhség jelzéseket adnak le. Ha azzal válaszolunk a jelzésekre, hogy „leküldünk egy újabban magas glikémiás terhű ételt, a ciklus megismétli önmagát.
    A magas glikémiás terhelésű ételek még egy veszélyt tartogatnak. A túlsúlyos, vagy fizikailag inaktív emberek szövetei, amelyek ellenállnak az inzulin jelzéseinek, hogy az csökkentse a vérből érkező glukózt- ez inzulin rezisztenciaként vált ismertté. Ez tartósan magas szinten tartja a vércukrot. Ezen kívül extra inzulin termelésre készteti a hasnyálmirigyet, amely végső soron cukorbetegséghez vezet.
    A jó hír, az hogy nem kell lemondanunk a szénhidrátokról, hogy elkerüljük a problémákat. A trükk abban áll, hogy alacsony glikémiás terhelésű ételt kell választanunk.

  • Tobacco
    #2
    Pozitív életszemlélet és bölcs táplálkozás
    Világszerte jól ismert és népszerű már a GI étrend

    -------------------------------------------------------------------------------

    étkezés

    Ma már jól ismert táplálkozási módszer a GI étrend. Miért eredményes ez a program?Senkinek sem ismeretlenek a következő szállóigék: ãAz vagy, amit megeszelÓ, vagy ãNem azért élek, hogy egyek, hanem azért eszem, hogy éljekÓ. Nos, e kettős bölcsességet rejti a GI és az erre épülő Glücky étrendfilozófiája, amely nem csupán a táplálkozásról, hanem egyfajta pozitív, a XXI. század kihívásaira megoldást nyújtó életszemléletről szól. Javított változatMa már a FoodExpress jóvoltából Magyarországon is elérhető a GI táplálkozási módszer továbbfejlesztett változata, a Glücky receptúra. Ez megoldást jelenthet azok számára, akik emésztési rendellenességektől, lisztérzékenységtől szenvednek. Két, a GI étrend szellemében kifejlesztett termék remek kiegészítője lehet ennek a táplálkozási programnak. Közülük a Glutamin Pro Sport citrusízű fehérjeszelet különösen ajánlott rendszeres testmozgást végzőknek. Edzés és verseny előtt biztosítja a stabil vércukorszintet, növeli a terhelhetőséget, edzés után pedig meggyorsítja a regenerációt. Eredményesen fogyaszthatják a fogyni vágyók is, mert glutamintartalma miatt azonnal megszünteti az éhségérzetet. Ezenkívül a GPS kis mennyiségben biztosítja a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjét és glutamint az idős szervezet számára is, lecsökkentve ezzel az izomsorvadást és erősítve az immunrendszert.Sportolóknak is hasznosAz Energy Balance csokoládéba mártott, narancsízű szójás szelet forradalmian új termék, mivel az alacsony GI miatt elnyújtott, azaz hosszan tartó energiát biztosít. Mivel az EB szelet a vércukor- és inzulinszintet kíméletesen emeli és csökkenti, elnyújtja a telítettség érzését. Így szabályozza az étvágyat, csökkenti a nassolás utáni vágyat, ami csökkenti a napi kalóriabevitelt.Az EB szelet az üzletemberek életmentője, a sportolók biztos szénhidrátforrása és a tanuláshoz szükséges magas koncentráció feltétele. További információt kaphatunk a www.kombucha.hu internetes oldalon és a 0627/358-465-ös telefonszámon.

  • NaNoKuTyA
    #3
    jóllaktam, befáradtam, nincs kedvem végigolvasni!:P
  • Rafaelo
    #4
    sok sok betü :(
  • Vlala #5
    ha megengeditek, maradok a pacalnál.
  • sz4bolcs
    #6
    Egyetek Glücky pörköltet! :D Jó kis Glükys szalonna az a jó.
  • Vlala #7
    magyar hetek a McD-ben? Mczsíroskenyér Mchagymával
  • Tobacco
    #8
    Elő voltunk fizetve erre a menűre a Foodnál 3 hónapig.

    Tapasztalat:
    undorító kaja. kéthetente egyszer van finom is.
    fogyás havi 4-5 kiló. DE!!!! nem tudni,hogy azért mert GI módszerrel van készítve a kaja, vagy azért, mert olyan rossz volt,hogy kidobáltuk felét mindig és éheztünk.
    Persze az csak jó, ha valaki meg tudja enni ezt a kaját, mert kétségtelenül sokkal egészségesebb, mint amit az átlagember eszik.
  • Hanga
    #9
    MekRöff?