59456
banner
  • MBActros1848
    Honnan tudod ? Tényleg az volt :D. Budapest-Miskolc végig 100km/h Pótkocsival oda vissza, visszafele nem tudom hány tonna betongerenda. Többet se engedték a zilre :D
  • MBActros1848
    Elhiszem, ez a nagybaj. Fater 3 hónapos gépét is egy ilyen hajtós srác engedte el osztrákba hegyes felé. Azt hitte hogy egyseggel hazatud jönni Pestre. Hát nem jött össze, szerencséje volt hogy csak a szélvédő szilánkjai mentek a térdébe. Nem volt a mercibe a tempómat megaludt nyomta a padlógázt, a tachográsf 120-at mutatott a korondon mikor megtörtént az első becsapódás. Két 7,5-es kis tehert ledobott az autópályáról, a fél fülke össze nyomodott a jobb oldalon, és hátra ment 1,5 métert a fülke, a zsír új elősutas pótkocsi homlokfala is hátra mászott 1,5 métert.
  • daf xf
    1.Most fentvok.
    2.A tiedet most keresem vissza.
    3.Az én faterom a debreceni pamonánál dolgozik.
    4.Szabad érdeklődnöd.:D
  • Csocso a daffos
    Most fent vagy? Az enyémet felirtad? Melyik cégnél dolgozik faterod?Ha szabad érdeklödni?
  • daf xf
    Van.
    [email protected]
  • daf xf
    Hát énapám is hűtőzik őknáluk pedig kötelező betartani a pihenőidőt meg ők minden kanyar után lekell hogy adják a korongokat a cégnél és ígyis olyan 15-ezret mennek havonta.
  • Csocso a daffos
    de az benzines zil volt nem ?
  • Truck Driver001
    80 liter?LOL...az 1 kicsit nagyon sok...Ausztráliába a road trainek esznek 100km-eren 100litert....az valóban 1 vonat(nevében is benne wan:) )....de a magnum...elbujhatna mögötte...de 80liter...gecikurvasok,majdnem annyi mint 1 olyan dögé...nemsemmi.
  • Csocso a daffos
    neked van msn-ed?
  • daf xf
    Azigen!
  • Csocso a daffos
    Ez benne van.De igazábol mi annyira nem tiltjuk neki mert most csak így ennyire hajtosan lehet fentmaradni.Nem tudunk mit csinálni hajtani kell.
  • MBActros1848
    De az akkor se 60 liter / 100 km-er! Ja amúgy tudomásom szerint fater tartja Magyarországon a 100-n 120 liter üzemanyagfogysztás rekordját :D.
  • Csocso a daffos
    de az sima nem nehézgépszálitó.a Scania az új R-es ful sullyal 40t összbe kerek 30 litert eszik persze Michelin energy gumival.Elkell ismerni ez fogyaszt most a legjobban.
  • MBActros1848
    Azért csak vigyázni kell az ilyen hajtós srácokkal. Addig oké amíg nincs belőle baj, de mikor összetöri az autot valahol, ne adj isten valakinek baja lesz akkor nehogy titeket piszkáljanak az ő hülyesége miatt.
  • daf xf
    Aham értem és ha neadjisten a rendör kéri visszamenőleg 1 héttel a korongot akkor mi tud felmutatni a soförötök ?
    Vagy tinálatok is megy 1000-el a szabadságospapír?
  • daf xf
    Nemnaon akarok beleszolni de a 480-as daf xf 28-32 litert eszik 100 km-en.
  • Csocso a daffos
    Változo.10 ezer és 18 ezer között.A 18 ezer az hüttös hajtos srác a korongok pedig a habokba.
  • MBActros1848
    Mondott egy körülbelüli éves km-t szerintem oszd el és kijön egy szám ami körülbelül lefedi a valóságot. Szerintem nem tud neked pontos értéket adni, úgy hogy szerintem fölöslegesen kérdeztél :D.
  • MBActros1848
    Jaja! Uncsitesóm is a SIE-nel van, most hoznak majd hozzájuk egy zsír új Dafot még ő se tudta milyen lesz (6x4 v. bogis), meg hozzá egy új 4 tengelyes mélybölcsös. Asszem 530-as lesz a vontató, nektek van ilyenetek ha jól tudom. Kiváncsi leszek hogy mennyit kajázik, mert most van nekik egy 480-as Magnumjuk és rakottan képes bekajázni 60 litert (ennyit arról a nagyon jó mack motorról). Mikor ezt a magnumot feldöltötték a pótját huzgálta uncsi tesó a kis 430-as első szériás Magnummal , az meg a mélybölcsös póttal kajolt 80 liter :D. Ugy hogy ha valakinek sok pénze van gázolajra, vegyen Magnumot nehézgép vontatónak.
  • daf xf
    Sziasztok mindenki!
    Csocso aztszeretném kérdezni hogy nálatok az autók havonta mennyi kilómétert mennek?
  • Magnumrolcsi
    Azért ilyen alacsony az fuvardíj mert jönnek a környező országokból a több mint 10 éves kamionjaikkal amiket olcsóbb fenntartani meg nem kell mittom én mien adókat fizetniük itt Magyaro. meg ott náluk, a magyarokkal meg mindent fizettetnek.
    Mi meg vesszük az új vagy alig használt kamionokat(részletre), hogy versenybe tudjunk maradni.
  • Csocso a daffos
    jol mondod.A speciális fuvarozás mindig is jobban fizet mint amit a tömeg csinál.Nekünk is a tartályok nagyon jol keresnek mert abbol kevés van magyarországon föleg mdi-s.A három cég mellé amit felsoroltál még oda tenném a Veres transot ök is ezerrel nyomják a gép szállitást.Erröl még annyit hogy különleges technika kell hozzá ami sokkal drágább mint a sima.Sok mellékes dolog van ami nehézzé teszi azt és itt még jobban szükség van szakképzett jóóó munkaerőre ami sajnos magyarországon egyre kevesebb van.Mindenhol arra mennek hogy leszedjenek lovéval nem pedig arra hogy jol megtanitsák a embernek a dolgokat.
  • Csocso a daffos
    Ez van sajnos.De én bizakodo vagyok és azt mondom hogy jobb lessz.Kihullik a férgese és akkor jobb lessz.Ezek akik az uniokor kezdték ugyse tudnak sokáig fennmaradni és akkor talán kevesebb lesz a fuvaros és akkor vihetjük feljebb az árakat.
  • MBActros1848
    Most akik jól keresnek azok a nehéz gépszálítók, mivel egész Nyugat-Európára rátört a szélerőmű építés így van meló bőven. Akkor lenne egy kis fellendülés nállunk is ha elkezdenék telepíteni ezeket a nagy vackokat. És még új cégek is létre tudnának jönni ezen a téren mivel, Magyarországon nincs túl sok ilyen profilú cég ( Herczeg, SIE trans, Ovit ), meg egy pár kis egy két autós cég, ott is ilyen melókra alkamatlan 1000+1 éves trélerek, meg 30 éves tátrák, meg néhány öregecske nyugati gép, és vége is van a dolognak. Szóval arra szeretnék kijukadni, hogy szerintem az ilyen cégek ugy ahogy profittal tudnak dolgozni, és nem úgy ahogy te is mondtad hogy az már öröm ha 0-ára jön ki az ember hóvégén.
  • Magnumrolcsi
    "Na .. Agymen .. Számoljunk."

Biztos úgyvan ahogy mondjátok.
  • RaST
    Na .. Agymen .. Számoljunk.
    1000 eurós fuvardijjal .. OK ? Mer annyi volt ..

- Tankolj meg ..
    - Fizesd a szlovén pályát
    - Fizesd a sofőrt
    - Járulékát és egyebeket
    - STB STB
    Majd add össze, és vond ki az 1000 euróból ..
  • RaST
    Igy igaz. Hallottam 1-2 olyan dolgot .. Jo .. Nem is részletezem .. Nem rájuk tarotozik.
  • Csocso a daffos
    Cégtöl meg söförtöl függ.Nálunk idén kb.120 és 180 között mentek a gépek.Azt hogy mennyi németet lehet lenyomni egy honapban ez változó.Honaprol honapra más. Nyáron a szombati tilalom miatt kevesebbet mint most.A 80000 ft nem tünik kevésnek ugyanis a mai világban azon dolgozunk hogy 0-ra kijöjjön hogy ne legyen veszteségünk.Sok lett a fuvaros azáltal sok lett a kocsi és tolják lefele az árakat ugyanakkor viszont a kölcségek mennek felfele.
  • Magnumrolcsi
    Szegedről jöttünk haza fele. kicsit rossz minőségü a kép. :))
    (140el mentünk meg sötétített az ablak), arra még nem jöttem rá miért sötét a közepén a kép.
  • Magnumrolcsi
    Köszi.
    Csak érdekelt volna.
    Mennyit megy egy kamion éves szinten? Egy hónapban mennyi fuvart lehet megcsinálni? (pl.: Magyaro.- Németo. közt)

Rast: az a 80000Ft. elég kevésnek tünik a mai világban.
  • Csocso a daffos
    Valaki nyomjon már fel valami jóó képet amit nem láttunk még
  • Csocso a daffos
    Pontosan.A korhatára meg 20 év
  • Csocso a daffos
    Nincsmit máskor is szivesen segitek ha lessz kérdésed.
  • poopa
    Jah, most nézem.... akkor le kell tolni a pávII-t.

II. alkalmassági kategória:

* közúti közlekedési szolgáltatás keretében személyszállítást végző autóbusz (trolibusz), személygépkocsi,
    * nemzetközi közúti személyszállítást végző autóbusz, amelyben a vezetőülésen kívül legalább 17 állandó ülőhely van,
    * veszélyes árú szállítását végző gépjármű vezetése,

III. alkalmassági kategória:

* 7500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó, közúti közlekedési szolgáltatást végző tehergépkocsi, vontató, nyerges vontató és járműszerelvény,
    * 7500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó, nemzetközi közúti áruszállítást végző tehergépkocsi, vontató, nyerges vontató és járműszerelvény vezetése,
  • poopa
    Ohh, ezt "örömmel" hallom... :(

Köszönöm az infókat!
  • Csocso a daffos
    meg ugye azt tudod hogy PÁV 2-es vizsga kell hozzá a 3-as nem elég
  • Csocso a daffos
    A köbbméter nincs meghatározva.Ha lerakod a joksit akkor asszem robbano anyag meg rádióaktiv anyagot nem vihetsz minden mást vihetsz.Pl.gyulékonyt,marót stb.
  • poopa
    Merthát ami jó a fuvarozónak, az rossz az államnak...
    Minden bőrt lehúz az állam. :(
  • Csocso a daffos
    Az elörakos aotu az azt jelenti hogy csak belföldön jár és annyi a feladata hogy a nemzetközis kocsiknak a potjáét lerakja meg megrakja.Ez még az unio bejövetele elött volt lényeges mert akkor a fél napot a vámon az elörakos auto ált nem a nemzetközis.És ugye akkor még volt a tevékenységi rendszer ami korlátozta az országban a nemzetközibe járható kocsik számát.Most ez ugye megszünt mindenki annyi kocsival járhat nemzetközibe amennyivel akar és ezáltal meg a vám megszünésével kevés elönyt lehetne kovácsolni belöle.
  • poopa
    Akkor azon már el kell gondolkodnom...

És ha megvan, akkor bármilyen tartályos kocsira felülhet vele az ember? Vagy netán ebben is van több "szint" ? (értem ez alatt, hogy nem mindegy, hogy egy kis szóló 5 köbös kocsival rohangál az ember, vagy egy nyerges xx köbös platóval)