20430
-
deph #9509 2 lehetőség van:
1. Alapból minden első vagy második szektorban a Xenon szektortól a trading Station-ön, de ez elég lassan ismétlődik.
2. Xenon Migration Scripttel, gyorsabban. -
bgabor #9508 Ilyen xenon küldiket hol lehet felvenni?
Kalózok csak space weedet meg fuelt szoktak néha hátrahagyni. Kiugrani egyszer se volt idejük. :-) -
Berv #9507 aham... akkor néhány kérdés:
- mik a bányászhajók?
- hol vehetek olyat?
- milyen sof-k, egyebek kellenek rájuk, h. automatikusan tegyék a dolgukat?
- szerintetek is jól néz ki?

-
Ace McCloud #9506 Érdekesség...
Amikor a Balga Gó küldit csináltam, és leszállt a bérelt mamuszom a kingdom endi barkácsműhelyben, még el kellett intéznem néhány rosszfiút a Boron reputációm miatt. No ekkor lőttem magamnak egy mamuszt, amit eladtam, és vettem egy Orcát (csak mert annyira tetszik..).
Közöltem a Kingdomi mamusszal hogy legyen nyúlcipő, és tipli melegebb éghajlatra, majd beálltam az Orcával, meg a kívánt ásványokkal, és ígyis megkaptam a hq t az orcába. -
Ace McCloud #9505 Sajna a terminátor 620000 es típusokat magam sem tudom felvásárolni, mert nálam sem termel, de nem nagyon trükköztem egyéb elfoglaltság miatt vele.
Majd próbálkozom, és ha megoldódott mindenképpen leírom hogyan. -
Ace McCloud #9504 Hi !
Szerintem várj pár tízpercet, aztán ha kiállnak a gyárból, már dokkolhatsz is. Szerintem érdemes a gépedre rádobni egy paranid - docking computert, és nincs több körözgetés...
Esetleg egy másik hajóval más szektorból dokkoltasd be a hajódat.
-
SaGa #9503 700K-t egy automata bányász hajó összeszed egy fél óra alatt... -
SaGa #9502 Hasznája a Station Manager a jumpdriveot, csak van nki 2 feltétele:
1: megfelelő szintű pióta a hajón
2: elegendő EC a bázison.
A pilóta fejlődik magától, hamar elkezd ugrálni... -
Lysandus #9501 Az oké hogy veszek, mentek, visszatöltök, megint veszek, de ez sem tűnik túl hatékonynak. Meg ezzel kiborgokhoz nem jutottam hozzá, csak kukoricás nyulakhoz. És egyszerűen idegesít, hogy nem termelnek a gyárak, pedig fullon vannak nyersanyagilag. Nálad megy bennük a termelés? -
#9500 Helló!
Segíccsetek lécci! Mér' nem tudok leszállni a Kingdom End-ben lévő Shipyardon? Autodokkolást elfogadja, de nem száll le a hajó... csak köröz a gyár körül... Egy hajó sincs dokkolva a hajógyárban, reputációm jó, ha beszélek a gyárral, valami olyasmit mond, hogy jelenleg nem lehetségas a dokkolás. Bala Gi küldetéshez nagyon le kéne ott szállnom... Szerintetek? Megint fogtam egy bogarat?
L -
deph #9499 Tegnap vállaltam el Xenon küldit 1 J, meg vagy 15 kisebb hajó és kaptam érte 9 milkát.
Közbe bejött a szektorba egy másik J, ami meg eldobott 10 GPPC-t, amit ha eladnék megint 9milkó. Igaz Egy fullos Titannal ez meg sem kottyant. -
deph #9498 Harccal! Az jól jövedelmez. Lőjj ki pár kalózt, ezek eldobálnak Unknown objecteket. Ezeket felkapod. Eleve 80K-t kapsz 1-ért, de jobb hasznát veszed, ha valamelyik Xenon küldit elvállalod és kilősz jó messziről 1 K-t 1 db ilyennel. Ha te lőtted ki kapásból 6 milka 1 db K. J-ért 9 milkát ad, de az nehezebb, mert elugrál. -
deph #9497 Csak annyira, ha belépek egy szektorba, ahol van kalóz, mindenki felém indul, legyek bárhol az univerzumban...
-
bgabor #9496 Megint eljutottam odáig a játékban, hogy lenne pénzem pénztermelő cuccba beruházni. De fogalmam sincs mit vegyek, hova telepítsek, esetleg vegyek trading softvare mk3-at az egyik mercurymra?
Mivel lehet sok pénzt keresni? -
chassius #9495 nem találtam a scripthez linket, de lehet, hogy valaki ügyesebb lesz nálam.
én annak idején (az XTM előtt) nem tudtam használni.
ami meg a beállítás t illeti, nos próbáld meg úgy, hogy van egy olyan pont, hogy "aki az én ellenségem", hátha bejön. -
Ace McCloud #9494 Bocsesz de tudnál a scripthez linket küldeni?? Hogyan oldod meg a roncsok bevonását??
Igen a yakik piroskák, azaz ellenségek, de a menükben sem shonent, sem jakit, sem terrant nem tudok állítani mint ellenséget, csak az xtm menüjében tudom a reput ellenőrizni, ami erőssen - ! -
chassius #9493 to Ace: valóban van egy script amivel újrahasznosíthatod a roncsokat (bár én nem tudtam használni), de ha vissza olvasol pár oldalt, akkor láthatod, hogy leteszteltem azt a scriptet is és nálam nem volt kompatibilis az XTM-el.persze lehet, hogy azóta az lett(azóta már egy javítás kijött).
ami pedig az orbital platformot illeti, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a Yaki ellenségre van állítva nálad (mert, ha nem, akkor csak azért nem lövik amikor te nem vagy ott)? -
Berv #9492 Apám, Ti miket össze nem vásároltok, raboltok...
Én meg ma reggel a seggem vertem a földhöz örömömbe, mert éjjel 0,7 milkát összeSETAzott a kereskedőm
-
Ace McCloud #9491 Érdekesség hogy (köszönöm a tanácsot Saga)tudok beszélni a traning shippel Millitary Personel ügyben, viszont mindíg azt írja ki hogy vegyek először Cargo lifesupport systemet a bárkámra, aztán szóbaáll velem. Probléma hogy van rajta, ennek ellenére azt hiszi hogy nincs....
Próbáltam hogy újra veszek rá, de ugyan az az eredmény, viszont benn volt a rendszerben az Orcám, és mikor véletlenül ránéztem a raktáraira, meglepve tapsztaltam hogy ott kuporog 200 Mill. Person a fedélzeten :O)
Mégvalami..
Otas HQ....
Nálam csak annyit kell tenni, hogy megveszem a katonákat, mentek, vissszatöltök, aztán megint tele van kattincsokkal.
Ezt addíg folyatathatom amíg jól esik.
Van közel 1100 db harcosom.
Kérdés hogy valaki foglalt e már kiképzőhajót vagy bázist??
Érdekelne hogy tudok e benne termelni ha elkapom. -
Ace McCloud #9490 Jah!
Az orbital weapon platformokra símán felrakható a jumpdrive, és bárhová elugratható. Trükk hogy ne légy a rendszerben ahová elugortatni kívánod, mert beteszi a kapuba...
Ellenkező esetben kb 4.5 km re teszi a kaputól kicsit félreeső pozícióba, ami elég jól levédi a kaput..
5x1gj pajzs megy fel rájuk, de felszerelni őket tényleg anyagi csőd. -
Ace McCloud #9489 Nemtudom hogy valakinek van e hasonló gondja, de a Zephrain rendszer melletti rendszerbe állandóan jön 3 yaki hajó. Az egyik orspray vagy v. hasonló. No ezek szétkaptak 20 Lasertowert (gyártom őket), és bármit csinálok behatolnak a Magyar birodalom szívébe (Zephrain) és elkezdik lebontani a Birodalmi kereskedelmi kikötőmet...
Ezidáig csak a Leviathan tudta megállítani őket, de most beraktam egy orbital weapon platformot, ami sz@rt se csinál ellenük ha nem vagyok benn a rendszerben. Amikor benn vagyok akkor 2 db Lasertower is szétkapja az egész gárdát, vagy a weapon platform bánik el velük.
Sajna nem lehetek benn mindíg, mert valakinek a xeonokat is kell írtania. A térképen távolról nézve csak azt látom, hogy szépen elmennek a Platform mellett. Ez egy Argon Platform 40 db GPPC, 8 db APPC, ill 40 db BFLAk, és 8 db Aflak feltöltve. -
Ace McCloud #9488 Bocsesz de ehhez még megjegyezném hogy minden hajókategóriával dokkolhatsz a HQ. - n
Van egy ügyes script, ami lehetővé teszi a hajók újrahasznosítását a HQ. n
Evvel nyersanyagokra bonthatod a nem kellő hajókat.
Erről jut eszembe !
Tele van az univerzum roncsokkal. Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy ezek hogyan lehetnek hasznosíthatóak?? Elvontatni nem tudom őket, és némelyik útban van.
-
na ezt kipróbálom! és a kalózok nem harapnak miatta? -
Ne! Ki kellett mennem a szektorból, hogy az a szerencsétlen Mammoth bedokkoljon a gyárba. Egész addig csak keringett. -
Én úgy tudom, hogy nincs. Viszont van egy hasonló űrszimulátor, ami Online játszható, mint a worldofwarcraft.
Esetleg az Egosoft fórumán kérdezd meg. -
Morpeus #9484 Helló! Bocs, hogy csak idelámáskodom, de már egy ideje keresek multiplayer modot az x3 hoz. Nem vagyok benne biztos, hogy van. Segítenétek? Kössz előre is! -
Nah! Elsőre meglett a Mamba és még a Cylon-om is megmaradt. -
chassius #9482 igen mozgatható (bár nagyon lassan, ha jól emléxem).
azt nem tudom, hogy Jumpdrive megy-e rá.
TL-el tudod elhozni a hajógyárból, mivel űrállomásnak minősül és 3 db max. M3-as vadászt is tud fogadni.
az árát sajna már nem tudom fejből, de amikor megveszed, akkor teljesen csupasz (se fegyver, se pajzs), úgyhogy elég húzós egy ilyet felszerelni, én pl. magam gyártom a fegyvereket és még így is elég durva (nálam is csak fél gőzzel üzemel mindkettő, de az bőven elég egyelőre).
főleg a Terran változatot, az ugyanis tud fogadni EMP fegyvert. -
deph #9481 Érdekes...
Mozgatható?Jumpdriveot lehet rá rakni, vagy TL-lel kell szállítani?
Ára felszerelve? -
chassius #9480 én inkább Orbital platformot használok (és sajnos nem a Terran-t).
bár az lényegesen drágább, de lényegesen erősebb is (3x1 GJ pajzs+48 turret, ha jól emléxem).
igaz még csak 2 van belőle.mindkettő a saját rendszeremet védi az illetéktelen behatolók ellen. -
deph #9479 Ja, Ghinn Escape(7), Earth(5), Proxima Centauri(4) és Wastelands(4).
Még tartaléknak is maradt. -
chassius #9478 össze tudtál szedni 13 darabot?
nálam eddig max. 7 db volt, amit össze tudtam kaparni. -
deph #9477 Apropó lézertornyok!
Az egyik kalózszektor kapuja mellé leraktam 13 db-ot.
Igaz volt vagy 2 milka, de fél óránként annyi cuccot szedek össze, hogy egy kanyar 1-1,5 milkót ér. Időnként pótolom őket :-)
Észrevehetően kevesebb a kalóz
-
Két torony megoldotta ideiglenesen a gondom. igaz az egyiket leszedték, de legalább a bányáim egyenlőre megmaradnak. És szép lassan a felmentősereg elpusztítja a maradékot. -
Ore Belt-be jó bányát rakni!
Jelenleg csak 5 Kha'ak Cluster van a szektorban. És elég nagyok! Buster-rel nem sokra megyek velük.
Lézer tornyok mennyire jók ellenük?
Milyen messze rakjam őket egymástól? -
nekem kb 6.ra sikerül! alámentem és nagyon óvatosan átszálltam -> visszamentem le! ekkor a starburstnek kiadtam hogy kövessen és semmi gáz nem volt....csak aztán rögtön megtámadott 3 kalóz:( -
bgabor #9473 Vágül nekem is sikerült megcsinálni. Én vettem a feladathoz egy Boron Octopust 80.000 ért a közeli Lucky planetsben, mert jól tudtam hogy a számítógép nem fogja tudni kihozni sértetlenül az aknamezőről a gépet, miután én leléptem a Mambával. Berepültem, átszálltam leléptem a mambával. Az Octopus meg fel is robbant annak rendje és módja szerint kifeléjövet, amikor a gép irányította. Nembaj, 80.000 pénz jó ár egy M3-as hajóért! :-) -
Én mindig átszálltam rá. Eddig a Starburst-tel mentem. Bár most lehet, hogy mással fogok.
Ha XTM fenn van csak add ki a parancsot, hogy dokkoljon a nyugati szektor egyik bázisán. Te meg vidd a Mambát. Nagyon jó hajó az osztályában.
Kalózokat messze kerüld, míg nincs felszerelve. -
Hella.
Huh ma jo napot zártam,elfoglaltam egy kaloz nova-t (L) :DDD asszem feltuningolom :D
Am azt a mambát nehéz kihozni abbol a kaloz szektorbol :S
Ti h hoztátok ki,me én kiprobáltam azt mikor eltávolodok töle biztonságosan messzebb és akkor mondom neki h kövessen,de belement az aknába... vagy átszáltatok és ugy hozátátok ki? -
Nemegészen. A Triplex scannerrel felszerelt hajó észlelni tudja az aknákat, de lehet, ha felrobbantasz egyet robban a többi is és annyi a hajónak is.
Ahogy átjössz a kapun elmész Y tengely mentén le. Alárepülsz (én úgy 17km-rel voltam alatta), majd egyenes vonalban fel. Full sebességgel is mehetsz, nincs akna. A hajót arra viszed ki, amerről érte mentél. Én kb. 5km távból attam ki a parancsot a másiknak, hogy kövessen, nem akartam, hogy ráfusson az aknamezőre.
Ha van XTM, akkor a W kapun kell berepülni, és egyenesen felé. Arra sincs akna, csak sokkal több kalóz