20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
    Hmmm... Érdekes... Nekem csak akkor mutatja azt a gépet, amiben ülök, ha nem 100% a hull... vagy rosszul ermléxem? Nomindegy, kipróbálom este.

L
  • RJoco
    Nekem is csak akkor ültetett pilótát a gépbe, amikor elindítottam a Sector vagy Universe Tradert. Viszont a többit nem tapasztaltam.
  • RJoco
    Ezt tudom, de amelyikben ülök, azt meg tudom javíttatni és akkor is látja, ha éppen 100% a Hull. Csak ezt nem. De mindegy, mert nem akarom eladni, csak kiváncsilettem volna, mennyit kapok érte 160 darabos Repair Kit rakománnyal.
  • Ace McCloud
    Hi !
    Régen valaki azt írta, ha beülsz a gépbe, kihajítja a pilótát, és ha elindítod újra, akkor beültet egy tapasztalatlant. Mindenesetre nekem csak akkor ültetett a hajóimba pilótát, amikor elindítottam a sector tradert...
    Nem lehet, hogy benne ülsz éppen akkor, amikor bedokkolsz? Mert egyik olyan hajót sem tudod eladni, amelyikben éppen ülsz.

A vulcan egyébként télleg jó, én is azokat használom. Most éppen 4 db van belőle, a gyáraimnak szállítanak.

L
  • RJoco
    Asszem rájöttem, hogy lehet berakni az Extend Hub-ot. Csak még nem volt időm kipróbálni...
  • RJoco
    Extended Hub-ot nem tud senki XTM-hez? Nagyon kéne!

Vettem egy Vulcan-t. Egész jó kis szállító. Most azzal harcolok. Bustert, Falcont még simán lenyom. Érdekessége, ha hajógyárba bedokkolok vele, nem jelzi ki a Trade-nál. Ezekszerint nem tudom eladni, javíttatni.
  • RJoco
    Akkor jó gyorsan olvashatsz.
    De tényleg...
    Olvasd el a F.A.Q.-t, itt van a lap tetején nagy fehér betűkkel.
    Meg nézd meg Amaro oldalát mindenképp. Nagyon nagy segítség, rengeteg leírás. Nekem sokat segített.
    És nézz rá tomonor honlapjára is, ott is sok hasznos dolog van.
  • r4pt0r
    Szerencsére amikor én kezdtem akkor még csak 6-8k hsz volt. :D
    Majd kisviku írásait olvasd el figyelmesen de persze a többiek is sokat írtak.
  • Tau2
    Köszi, akkor elkezdem olvasni az elejétől.
    kb. 1 hónap múlva jelentkezem :D
  • RJoco
    Lehet hogy én is a faq-ban olvastam. Csak én elöbb szeretek játszani, aztán olvasni és kérdezni.
  • RJoco
    De tényleg az elejétől!
    Kezdhetnéd pl a F.A.Q résszel
    Meg nézd meg Amaro és tomonor honlapját is.
  • Kaziking
    olvasd ezt a forumot az elejétöl és megtudsz mindent :)
  • Tau2
    Sziasztok!
    Nemrégen lett meg az X3, és megpróbáltam vele játszani. (X2-vel elég régen játszottam) Egy pár napja már keresgélek, hogy hol találhatok valami FAQ-ot az alapjátékról, lehetőleg magyarul. Nem sikerült. XTM-ről rengeteg minden van, de ez így kinaí, hogy nem ismerem az alapokat. :(
    Ha tudnátok adni valami linket, vagy tanácsot, megköszönném.

üdv
  • lalinov
    hi all na szoval én szerintem a faq az tökéletes ami oda van írva hogy kötelező rá tenni azt tegyél is csak inkább úgy csináld hogy a cuccokat megveszed a saját mercurydon( nem a utn) és azt egy állomáson átrakod a másikra és úgy próbáld mert én is csináltam régebben iylet és nekem ment gond nélkül meglépte a 8at és utána utt kiadtam neki és már nyomta is szal ne azzal vedd emg a cuccoakt amivel akarsz utt hanem másikkal és pakold át próbáld ki íyg is
  • Berv
    ok, nem vitatom, én a faq oldalból indultam ki, nem voltam olyan bátor, h. kipróbáljam... most meg már nem játszom, csak olvasom a fórumot :)
  • RJoco
    Berv 11168-as üzijéről eszembe jutott, hogy lehet, hogy akkor adtad ki neki az universe trade parancsot, amikor épp tele volt a raktere.
    Ilyenkor neked kell manuálisan eladnod vagy ki kell ürítened a rakteret és úgy kiadni a parancsot. Lehet hogy nincs helye pakolni.
    Ha így van, csinálj egy gyors kísérletet. Dobd ki az árut, majd add ki neki a parancsot. Ha csinálja a dolgát, akkor tudod mi a gond és visszatöltheted egy korábbi állásod.
  • RJoco
    Ezt ahtározottan vissza kell utasítanom.
    Már korábban is olvastam ilyent, de nálam nem repül a pilóta.
    Beleülök, megcsinálom amit akarok, kiszállok és ismét kiadom neki a parancsot és megy a dolgára.
    Sőt, továbbmegyek: A TradeSoftware MK3-at átraktam egy másik szállítóba. Ott kapott egy másik nevet és egyes szintet. Csinálta a dolgát, ahogy egy 1-es szinttől várható. Amiből átraktam, annak meg megmaradt a neve és a rangja. Csak szoftver nélkül nem kereskedett. Mikor beleraktam az MK3-at, csinálta dolgát tovább. Ugyanarról a szintről, ahol abbahagytam.
  • Berv
    miután megvetted a command software mk3-t, ugye nem ültél már bele ??????!!!!!!
    Mert akkor repült a felfogadott pilótád
  • Requiem88
    lehet hogy még nem 8-as szintű?
  • gaben9000
    Hát.... Megvettem a Mercury-t..... Benne ültem amikor megvettem a Trade Software Mark 3-mat meg a Jumpdrive-ot... De amikor a pajzsokat raktam rá akkor már nem ültem benne..... De amúgy a Sektor Trade rendesen megy..... Csak a Universe traderek nem mennek..... Vagy aggyam el a fenége a Mercuryt-és vegyek helyette másikat.........és egyszerse üljek bele????
  • Berv
    Manuálisan vett cucc van a mercury-ban?
    Mert azt jól el kellene adni, és utána kiadni a "zuniversal trade" parancsot. Ha nem ez a helyzet, akkor bocs a beleugatásomért :)
  • Kaziking
    régi szép idök :)
  • kisviku
    Kicsit angoloztam az elmúlt néhány napban, csak úgy elmefrissítés miatt, aztán bennem maradt.
  • RJoco
    Nálam a patch 176MB, de ez az 1.0-ról 2.0.02-re frissíti.
    Nálam jelenleg egy Toucan Hauler kereskedik. Jelenleg 25-ös szinten van.
    Ezek a cuccok vannak rajta: Cucc 1 Cucc 2
    És ebben a szektorban van (Dominion). És valahol Ore Belt környékén indítottam útnak.
    És így néz ki a Command Console-on belül. A "Command:" utáni részt nézd.

Remélem segít.
  • Amaro
    No ezen jót röhögtem. Eszembe jutott az az időszak, amikor nonstop fonetikusan idéztük a játék szövegeit, ez is hasonló divat lesz?
  • Amaro
    Anno még a hőskorban az X3 simán lehalt a kezdőképernyőn, ha PowerDVD vagy hasonló saját kodeket használó progi volt a gépre telepítve. Ezt elvileg javította valamelyik folt, de van ismerősöm, akinél nem ért semmit. Nála a PowerDVD leváltása és a teljes kodek reinstall segített csak.
  • gaben9000
    Hát nemtudom.... Őszintén bég csak az sem lehet hogy valapir rosszul telepítettem fel hozzá...... Mert alapból amikor feltelepítettem 2.0.0.1.-es vol asszem... Utánna meg rátelepítettem a 2.0.0.2.-es patcht-et...Ez a patch meg csk 7.79 Mega.... szóval nemhinném, hogy Pl ez nyírta volna ki....
    De ez így nagyon sz*r...
  • RJoco
    ha a sector trader megy, az univerze meg nem és minden megvan ami kell hozzá, akkor passz
    vagy bug vagy nemtom
  • gaben9000
    pfffffffff Lenne egy nagy gondom.......... Na... már lövésem sincs míért nem megy az Universe Trade.....
    Van Mercury-m... Fel van rá szerelve minden szükséges cucc...+Best Buy/Sell Locator, Jumpdrive.....stb. Szóval minden kellő cucc.... Már a szintem is megvan... Telepakoltam egy csomó szektort szatelittel... A mercury-mat elvittem Ore-bell-be (nem tudon jól írtam-e)....Ahol szatelit is van kipakolva... Kikerestem a halyó menüjéből a Universe Trader parancsot.... Rákattintok...ÉS SEMMI NEM TÖRTÉNIK... Hiába várok.... SEMMI.... Ha megnézem a hajó infójánál (R) lévő feliratot azt írja : "None".......szóval áll egyhelyben... Hibába kattintok akár százszor az Universe Trader parancsra............Pfffffffff.......

Légyszi... Valaki tudna segíteni??
    Ötlet....... Megoldás..........???
  • RJoco
    Winfos mikori telepítés? Nekem is az év játéka van most fönn és semmi gondom nincs vele. Akkora gépem sincs mint neked.
    Az enyémben is van egy C-media, meg az alaplapi Realtek és néha rádugok egy C-media headsetet is. Gond nélkül megy. Lehet, hogy valamelyik program okozza.
    Azt tudom még javasolni, tégy fel egy xpt csak a játéknak. Én is ezt tettem és gyorsabb lett tőle. Persze nálad a kifagyás miatt javasolt. Ha ekkor elindul, akkor a rendszeredben van valamilyen komponens, amit nem kedvel.
    Esetleg tűzfal, vírusírtó?
  • RJoco
    Az Extended Hub csak Aeshly XXL Fabs modjával érhető el?
    Nagyon kéne nekem az az Extended Construction Kit.
  • Juha21
    Ez az év játéka edition, bocsi, csak egosoftéknál GOTY-nak hívják. kb 15-ször újraraktam már, eredmény nélkül. Mod-okat nem is tettem fel, mivel az eredetit sem tudom játszani, így a Select Mod menü teljesen inaktív. Vhol azt olvastam, hogy hangkáryára érzékeny a progi. van egy C-media kártyám, vmint az integrált Realtek Ac'97 vagy mi a szösz, de egyikkel sem megy, még ha ki is veszem a C-media-t, nehogy bekavarjon.
    Ja és indításnál totál "hard" fagyás van, tehát minden leáll a gép belsejében. Ötlet elfogyott mára, majd frissen újrapróbálom.
  • RJoco
    Szatellitek nélkül nem tudja, hol mi mennyi. Attól még kereskednie kell. Én úgy tapasztaltam, hogy vesz valamit olcsón és, ha az adott szektorban nem talál rá jó vevőt, akkor odébb megy egy szektort, mindegy van-e szatellit vagy nincs.
    Add ki neki a parancsot, majd felül (asszem a név mellett) kiírja, hogy épp mit csinál. Elvileg ellenőriznie kell, hogy van-e jó vétel. Best Buy...-ot ír ki. Ha nem talál, akkor Standby-ba rakja magát és megnézi késöbb. De először mindenképp ellenőriznie kell.
    Én általában a játék elején veszek 1-2 gyárat, amit berakok Ore Belt-be. Egészen Argon Prime vonaláig rakok szatelliteket. Ez 8db műholdat jelent. Ebben a térségben adja-veszi az anyagokat. Station Manager
    Az Universe Trade annyiban más, hogy te elindítod mondjuk Argon Prime-ban és közben elidőzől Back Hole Sun-ban, akkor lehet, hogy ott talál egy jó vevőt és elkezdi átszelni az univerzumot.

Szóval ha nem Best Buy-jal kezd, akkor valami gond van. Úgykülönben mennie kell. Csak várj türelmesen.
    Gyáraimnál tapasztaltam, ha sokat harcolok, sokkal gyorsabban nő a vagyonom.
  • RJoco
    Helló!
    Gépeddel nem lesz gond, hasonló konfigom van nekem is. Sata vinyó sem probléma.
    Próbáld meg újratelepíteni a játékot. Vagy először menj a Select mod-ba és nyomj neki egy originalt.
    Erről a verzióról mondjuk nem hallottam, miben különbözik a sima vagy az év játéka kiadástól?
  • Juha21
    Üdv!
    Lenne egy nagy kérdésem, hátha valaki tud segíteni. Naszóval a héten megvettem az X3 GOTY edition-t, feltettem és a kezdő képernyőn kifagy. A rendszerköetelményeknek megfelelek, a demo fájnul megy. Próbáltam audio-video drivert, directx-et frissíteni, wmp10-et tettem fel, de semmi (max még a betöltő képet sem hozza be, hamarabb kifagy). A patch sem dobott sokat rajta.
    Ha valaki tapasztalt hasonlót, és van ötlete, akkor értékelném, ha megosztaná velem. Az egosoft fórumán is próbálkozom, de eddig nem sikerült rájönniük a dologra.

Processor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+, MMX, 3DNow, ~2.0GHz
    Memory: 1024 MB RAM
    Card name: NVIDIA GeForce 6600 GT (256 MB)
    Sata-II -es vinyó, ha ezzel lenne a gond...

Előre is kösz4

Juha
  • gaben9000
    Naszóval.... Van rajta Best Buy/Sell Locator egy pár giga pajzs meg a szükséges....plusz Jumpdrive...... A pénzel tuti, hogy nincs gond abból van elég...... Naszóval.... akkor ha már bejártam egy csomó szektort az nem jelent semmit?? Ahhoz, hogy felismerje az adott szektorban lévő lehetőségeket ahhoz ki kell raknom szateliteket?? Mert ha igen akkor valószínű ez lehet a gond....... Mert még egy darab szatelitet sem raktam ki........
    Abba a szaktorba is beugrik a kis nyavalyás, amit már felderítettél, de nincs benn állomásod, és szatelited sem... És ezt a station managerrel vezérelt hajók is megteszik. Hányszor jártam már úgy, hogy szétlőttek kalóz szektorokban a kereskedőhajómat... Hogy hogy a csudában látja az árakat, azt ne kérdezd...

L
  • BuriP
    Nézd meg van-e rá pénze. A te számládat használja, vagy valamelyik gyárét (ha Homebazis-nak hozzárendeltél)?
    Valamint nézd meg a tulajdonmenüben mi van hozzáírva állapotnak. Ha "Standby"(nem biztos hogy jól írtam) akkor az azt jelenti hogy nem talált megfeleő árút a szektorban amit haszonnal adhat-vehet. Ilyenkor csak áll valamelyik állomáson, és időnként ellenőrzi hogy változott-e a helyzet(végigfuttatja az árulistát). Ez inkább csak szektor tradernél.
    Vagy nézd meg nem küldött üzenetet? előfordulhat ha nincs elég raktere, és segítséget kér a megoldáshoz, utasítást vár.
    Ne feledd! Universe Trader-ként csak azokat a szektorokat látja és használja ahol hajód vagy állomásod vagy műholdad van. Emiatt sokszor megy veszélyes szektorokba is Pl.: Épp egy rakás Xenonnal, pirattal, vagy kha'akkal harcolsz az meg beugrik a csata közepébe mert abban a rendszerben talált egy jó üzleti lehetőséget, te pedig végignézheted ahogy szétlövik.
  • gaben9000
    Hali..... már totál elintéztem meg megvettem a cuccokat a Mercury-m-ra...... Már engedi a Universe Trader módot is.......... De ha rákattintok a halyó megáll és vár.... meg sem mozdul....... vártam egy csomó ideig de semmi........

Tudna valaki segíteni??