12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • ladarevolution
    Jólvan akkor a BMW már rádobott még egy lapáttal, bár elvileg felesleges, mert csak a pénz megy vele... (5,8 m/s2 az ENSZ EGB szabvány)
  • Willi Betz
    M5-ös BMW-nél 1,3 G a lassulás.
  • ladarevolution
    EuroSport nem ad még összefoglalót se ahogy elnézem :(
  • Jelian
    Május 6-án és 7-én (azaz holnap és holnapután) két napos hivatalos teszt lesz Oscherslebenben. 11 autó vesz részt a teszten, biztosan ott lesz a Russian Bears (Lada), N.Technology (Honda), a 3 BMW-s gyári csapat, a SEAT és a Chevrolet is természetesen.
  • bardocz
    jaja,nem nagy ördöngőség azt megcsinálni,aztán ha úgy sem javul,állítanak a hátsó futómű öszetartásán,itt úgyse fognak elkopni a gumik 20 kör alatt
  • ladarevolution
    majd tesznek rá egy még nagyobb vasalódeszkát :)
  • bardocz
    amúgy lehet az lacsony cw miatt úszik el a segge
  • Alexease
    Az mar mas kerdes, en csak arra az allitasodra irtam, hogy: "a CW érték minél kisebb annál jobb";) Persze hogy jobb, csak minden relativ;) Nem mindegy, hogy az "ertekbol" a sebesseg fugvenyeben leszorito ero lesz vagy csak "legellenallas":)))
  • ladarevolution
    fékezésbe azok nagyon durvák az egy utcaihoz képest, most meg nem mondom de mikor közvetítések vannak akkor is raknak ki ilyen gragfikát h mekkora g terhelés van, akkor 5-6g simán van. Utcai autónál az 1 az már csúcsnak számít, asszem a valamilyik Porschénél mértek 1-nél egy kicsivel többet. Amúgy 7-9m/s2 körül szokott lenni.
  • MaSzKa
    ja de ott a kanyarsebesség is jobban számít

és más kategória

alacsonnnyabb a súlypont is

ha nincs leszorítóerő akkor már repülőről beszélünk :P
  • Jelian
    Éppen ezért az a mérvadó, ha más WTCC autókhoz viszonyítunk, és az alapján formálunk véleményt. Tényleges számokat persze nem nagyon lehet elcsípni. Ami tény, hogy az az érték annyi, és ez jobb, mint a Lacetti cw-je. Aki tudja a többi WTCC autónak az értékét, az bátran írja be. :)
  • bardocz
    ez nem semmi:D
  • bardocz
    300-nál ha kicsi ez az érték elrepül az autó:) utcán nem számít,ott legyen minnél kisebb,de versenyen ez nem lehet kicsi a nagy sebességű kanyarok miatt,és maúgy ez a légellenállási tényező négyzetes öszefüggésben van a sebességel
  • ladarevolution
    így van, valamit valamiér :)
  • Alexease
    Meg egy kis adalek;) Szamokat nem tudok, most nincs kedvem utana nezni;)
    Egy F1-es auto >300km/h-nal, gazelvetelnel (fekezes nelkul!) jobban lassul mint egy utcai auto 100km/h-rol padlofekkel;DDDD
  • Alexease
    Azert nem mindegy, hogy milyen autonal magas vagy alacsony:) Mar 10-20 eve az utcai autoknal 0.3 alatt "lehet" az ertek. Sot mar az 50-es evekben is volt 0.3 alatt...:) Azert egy bizonyos sebesseg felett leszorito ero is kell, az meg nem megy maskepp;)
    Nezz utana egy F1-es autonak, tuti hogy 1.0 korul van;))))
  • ladarevolution
    jaa bocs elírtam: 0,33 nem 3,3 :)
  • MaSzKa
    te írtad : Az utcainak 0,29-es cw értéke van.
    példának: Ferrari 550 Maranellonek 4800 órányi szélcsatornás tesztelés után 3,3

3,3 magas 1 kicsit nem?

• ladarevolution
    Ez légellenálási tényező, nincs mértékegysége :)
  • MaSzKa
    3,3?

mérték egység?
  • ladarevolution
    példának: Ferrari 550 Maranellonek 4800 órányi szélcsatornás tesztelés után 3,3

• Jelian
    "a CW érték minél kisebb annál jobb"

Konkrétan ezt nem tudtam eddig, köszi a felvilágosítást.
  • MaSzKa
    a CW érték minél kisebb annál jobb

minél nagyobb a sebesség és a szél annál nagyobb a jelentősége

• MaSzKa
    opel kadett gsi 2.0 1986-ban vagyis 22éve tudott 0.29-es CW-t

szériautó volt sorozatgyártásban
  • MaSzKa
    Zanardi összetörte magát
  • Jelian
    Nagyon klassz oldal, gratulálok hozzá!

Köszi ezeket az infókat, mindig jó új dolgokat tanulni. Utánanéztem a cw értéknek, a WTCC-s Ladának 0.34-et mértek. Nem vagyok nagy autómágus, nem tudom, hogy ez jó-e, avagy nem. :)
  • ladarevolution
    Igen Én. Ott mindent Én szerkeztek, nem csak a híreket:)

Nem tudom a wtcc kasztninak mennyi a légellenálása azt még nem olvastam sehol.
    Az utcainak 0,29-es cw értéke van. Amúgy a Ladánál még ott a másik nagy előny: az életnagyságú szélcsatorna ami van a gyárnak, tehát nem 1:2-es vagy 1:4-es modelleken kell kísérletezni, vagy méregdrágán különböző cégekét bérelni az életnagyságú autóhoz.
    Sok európai autógyár megirigyelné:)
  • Jelian
    Valóban korábbi interjú volt, még a valós teszt előtti, így a felvetésed jogos és helytálló. Mivel az a cikk amiről fordítottam tartalmazta ezt az idézetet, így én is fontosnak tartottam megemlíteni.

Ezek viszont jó hírek, amiket leírtál. Ennyire konkrétan én sem ismertem a tényeket, amiket előzőleg tudtam a modellről az az, hogy jobb aerodinamamikai tényezőket mértek nála a szélcsatornában, mint a Lacettinél (ami eddig a legáramvonalasabb aut volt a WTCC-ben, legalábbis papíron), valamint ahogy említetted korábban a 280-300 LE-t (ami itt a "sablon") hozza a 2 literes Opel motor, ami hajtja a gépet. Remélem ha az elején nem is dobbantanak nagyot, de folyamatosan fejlődik a Lada.

Egy kérdés hozzád: A Ladarevolution oldalon te szerkeszted a híreket, amik megjelennek?
  • ladarevolution
    Ez lényeges: "mondta Jaap van Lagen egy KORÁBBI interjúban"

Amiből Én idéztem azt a Zandvoort-i teszt után mondta.

Amúgy a teszten az derült ki h alapjaiban jó az autó. Motorerővel és erőátvitellel nincs probléma. A fékerőelosztással voltak gonjaik ami miatt kicsúszott az eslő nap Shapovalov a pályáról. Ezt a hibát fékhenger módosításával akarják megoldani. (szerintem a most begyűjtött rengeteg telemetriai adat után ez már nem lesz nagy feladat)
    A másik felmerülű problémájuk az volt h a hátsó kerekek tapadása nem volt megfelelő ezért az autó hátulja a kelleténél többet csúszkált, ami persze időveszteség. Ezt meg majd megoldják valahogy 2 hét alatt :)

Ezen kívül nem volt problémájuk. Az ilyen gondokat meg csak minnél több teszt és edzsés és versenykör megtétele utáni fejlesztéssel lehet kiküszöbölni, minden új csapatnak ez a legnehezebb, remélhetőleg gyorsan megbírkóznak a feladattal.

Két hét múlva sokminden kiderül majd, ki tudja lehet azért nem közölték a köridőket mert altatják a mezőnyt :)
    Azért ne feledjük h a benzines mezőnyben a Ladának van a legnyomatékosabb motorja és ráadásul a legalacsonyabb fordulaton adja ezt le :) (lásd.: fiawtcc.com)
  • Jelian
    Ilyet itt senki nem állított! Olvass vissza! :)
  • Willi Betz
    Idén akkor nem lesz Zsiga a WTCC-ben?:(
  • Jelian
    Sajnos nem úgy néz ki! :(
    Van Lagen mást is mondott, itt elolvashatod a részleteket!
  • bardocz
    uh,ez rohadt jól néz ki,remélem hamar felfejlődnek a nagyok szintjére!
  • ladarevolution
    A Holland pilóta (Jaan van Lagen) a teszt utáni nyilatkozatának egy részlete:
    "We're only at the beginning of the project, so we can still make a lot of progress. The Lada 110 WTCC really surprised me. We had very good lap times. I have a lot of confidence in the future. Perhaps we can get into the top three of the privateers at the end of the season."

Ha nem is 'rednáá hőőőő' de jó hangja van :D
    és kint a pályán...
  • MaSzKa
    BMW kész lesz a diesellel?
  • ladarevolution
  • ladarevolution
    hopp, elrontottam a linket:)

http://www.fiawtcc.com/fiawtcc/sport_sto1559848.shtml
  • ladarevolution
    FIRST LAPS FOR LADA IN ZANDVOORT:

http://www.fiawtcc.com/fiawtcc/sport_sto1559848.shtml
  • bardocz
    és?eddig az a baj,hogy nincs elég márka,most jön egy új,igazán epic kocsi,erre meg ez a baj :P
  • MaSzKa
    amúgy a ladának esélye se lesz

mire bejön addigra mindenki diesel race engine-vel megy