12867
-
#1864 A Seat két legjobb helyen végző autója mindkét versenyen 1. 2. helyet szerezték, ezért 2x1. hely vagyis 2x10=20pont meg 2x2.hely vagyis 2x8=16pont, 20+16=36, így van a 36pontjuk :D -
#1863 -
#1862 kiszáltak <=világválság -
#1861 a Hondával mi lett? -
#1860 Vagyis azt nem értem akkor hogy lehet ez az állás:
Seat 36 pont
BMW 22 pont
Lada 10 pont
Chevrolet 9 pont -
#1859 A két legjobb autót hogy érted? -
#1858 Nincs külön pont semmire, az a rendszer van ami a Forma-1-ben is.
Csapatpontot pedig a két legjobb autó kap.
1st : 10 points
2nd : 8 points
3rd : 6 points
4th : 5 points
5th : 4 points
6th : 3 points
7th : 2 points
8th : 1 point -
#1857 Valaki le tudná írni h a WTCC-be a gyári pilóták és csapatok hogyan kapják a pontokat az év során? (mire és mennyit) -
#1856 Mondjuk az is igaz,hogy olyan töltelékpilóták is vannak,akik 20 körön kapnak 5-öt(!),ha a 107%-on belül mennének 2 lenne a max,amit kaphatnának. -
#1855 ez az egyetlen pozitívuma, mármint hogy próbálnak nagy neveket megszerezni maguknak, de 14-15 versenyzővel nem lehet ugyanazt produkálni mint 43-mal... ez a sorozat már nagyon rég csak egy ötlet ami nincs befejezve, mert persze lehetne jól is csinálni, csak gondolom arra nincs elég pénz. -
#1854 Néztem idei egyik futamot,és nagyobb nevek is mentek ott,Jean Alesi,Frentzen,Liuzzi,meg még pár van talán. -
#1853 Na ezért egyszerűbb egy országban (USA, Japán, Brit, Svéd,) futamokat rendezni mint kontinenseken itt mindenki okosabb a másiknál (FIA). -
Jelian #1852 Nem néztem meg direkt a 2.versenyt, de a kommentekből kiindulva nagyon frankó lehetett! Mexikót sem nagyon favorizálom, a Pueblai magasan fekvő pálya tavaly is feküdt a TDI-nek. Annyira, hogy a 2. versenyen 6 tagú SEAT vonat végzett az élen. Nem kínzom én magam ilyesmivel.
Arra a kérdésre, hogy miért lett ilyen sz*r a WTCC, sokat itt már megadták a helyes választ az FIA személyében. Olyan buták, hogy az egyetlen komolyabb érdeklődőt is kizárták, ez pedig a Volvo. Tudni illik a Volvo az STCC-ben a C30-al Bio üzemanyagot használ, és ezt az üzemanyagot kívánja használni a jövőben is. A holt szezonban megjelent egy hír, hogy a WTCC-ben engedélyezik a Bio üzemanyagot. Örültem is, mint majom a farkának. Aztán kiderült, hogy az FIA okostojásai a Volvótól eltérő ethanol mennyiségű Bio üzemanyagot engednek meg csak, és ez érthető okokból nem buli a Volvonak. Más gyártót jelenleg nem érdekelne ez az alternatíva. Sajnos ezek annnyira sötétek, mint az éjszaka... -
#1851 Köszi -
#1850 Atlanta -
#1849 Azért mert ez a sport igy jó ahogy van.. Nagyon komolyan kitalált szabályokkal stb.
Ha egy másik felfogás (ebben az esetben europia, vagy kapán) megveti a lábát a dologban, akkor lesz bele szólás stb..
ami egy olyan irányba viheti el ami nem biztos, hogy elöny.. Sőt lehet hátrány lesz.
Én ezért nem is szereném ha nyitnának europa felé, ameddig ők a "kis szigetükön" tudják kezelni addig lesz izgalmas, addig lesz ilyen.. Ha nyitnak változni fog! És nem kell, mert igy jó:D
Szóval érted:D -
#1848 Hol nézitek PLS -
#1847 most látom csak: 4 éve megy ez a WTCC fórum, de most először kerültünk be a legnépszerűbb 10 téma közé...
wow
ezen annyira meghatódtam most, hogy el is megyek, megnézem a NASCAR befutót, aztán meg alszom egy nagyot... -
#1846 Miért baj ez?
-
#1845 Igen nem örültek de kik, a gyártók, a szaksajtó, meg a fanatikusok, a másik oldalról meg egész amerika inportcar lázban ég. Azon sem csodálkoznék ha még több japán gyártó lenne. -
#1844 :DD igen kb.. -
#1843 néztem tavaly speedcart, hát elég szánalmas volt... olyan mintha ronaldoék golfpályákon fociznának... -
#1842 Igen! És azért megmondom a frankot veszélyes is..
Mivel a NASCAR kitétele, hogy seriában gyártott autonak kell amerika földön készülnie..
És mivel a vw-is elkezdte kint a gyártást és van v8 as motorjuk.. Igyhát kezdek fosni:D -
#1841 megy a NASCAR szekere ma is, de azért csak teret kellett adni a Toyotának is, hogy ez így maradjon, aminek sokan nem örültek az addig tisztán amerikai sorozatban... -
#1840 Volt szó róla, és a speedcar van is.. Az olyan mint a nascar, csak ilyen europai felfogásban.. Tehát road pályán de Nascar gépekkel..
Én azt mondom, hogy a NASCAR maradjon amerikába! Azok nem basszák el a saját sportukat:D
-
#1839 a f-1 akkor volt jó úton, amikor a turbó-korszak után 1989-ben 20 csapat volt nevezve... ha akkor nem ragaszkodnak mereven a 26 autós szabályhoz, akkor sok csapat nem megy tönkre (ma abból a 20-ból csak a Mclaren, a Ferrari és a Williams létezik)...
...egyszóval akkor kellett volna ragaszkodni a kifizethető költségekhez, és most is valami hasonló kellene a WTCC-be, vagyis hogy aki el akar indulni, az el tudjon indulni úgy mint most Colak és értelme is legyen, de amíg van egy 5-ös SEAT vonat meg utána egy BMW vonat +a kékek, akkor már nincs is értelme elindulni, hiszen esély nincs egy top 10-re sem. Viszont akkor már lehetne sokkal kevesebb gyári is egy-egy csapatban, hiszen akkor is meglenne a mezőnyszám. -
#1838 A próféta szóljon belőled. Ámen -
#1837 l látom?Elkezdődött a WTCC? :D -
#1836 Vegyenek példát az Amikról, gazdasági válság ide vagy oda megy a szekér ma is, csak tudjátok ők rájöttek már régen, úgy érdemes versenyt rendezni hogy a néző élvezze is azt.
Tényleg Gordon nem úgy volt hogy a NASCAR európában is akar futamot rendezni, mi van ezzel? -
#1835 na lassan vége a WTCC-nek is, ez a két futam semmi volt, oké, hogy Seat-ok elől zúznak, azon már nem is csodálkozok, de ha legalább előznék egymást vagy harcolnának akkor még elviselhető lenne, de így csak idegesítő, hogy úgy mennek el a többi autó mellett, mintha lekörözendőek lennének, gondoltam, hogy az eső kicsit egyenlít köztük, de ugyanaz volt, a szánalmas büntetéseket meg már nem is említem.
azt hiszem idén én is inkább letöltöm a BTCC-t -
#1834 F1 most kivételesen jó úton van... -
#1833 bizony, igazad van! ...és nem lehet mindent a gazdasági válságra fogni, itt egyszerűen az a baj, hogy mindenki tulajdonolni akar és senki nem akar versenyezni... gombamód nőnek ki a különböző versenyszériák a földből, aztán mindegyik csak vegetál, nem is értem ez kinek jó így... -
#1832 Jó uton járnak..
WRC: 2 csapat azt füst
WTCC: 3 csapat
F1: :DDDDDDDDDDDDHHHHHHDDDDDDDDD közröhej..
Szóval szerintem valamin el kellene gondolkozniuk ezeknek. -
#1831 Szerintem itt egyéni érdekekről van szól az összes gyártónak van egy v. tíz embere a FIA-nál, akiknek csak a zsebüket tömik nem gondolnak ezek sportra, meg jövőre, csak is a pénz számít. Aztán ne csodálkozzunk ha úgy omlik össze az FIA mint a magyar gazdaság -
#1830 ott a pont -
#1829 ha a szövetség nem adna teret az esztelen drága technikai fejlesztéseknek, akkor már most is jönnének... nekem senki ne mondja, hogy olcsóbb reklámfilmeket készíteni és azt kereskedelmi csatornákon fizetett hirdetésben nyomatni...!!! ez baromság! a tavaly év végi EB futam is milyen izgalmas tudott lenni... egyszóval nem értem a sok idiótát a szövetségben, akik folyamatosan maguk alatt vágják a fát... -
#1828 Az igaz hogy a BMW sok bajnokságot nyert, de ezt szinte mind kiélezett helyzetben, emlékeztek az Alfás időszakra, volt ott adok kapok rendesen. Ott kedveltem meg Thompsont, és ahogy tavaly év végén a Hondával ment áááhhh, tudom hogy nem volt rajta +súly de akkor is. -
#1827 igazad van, az sem volt túl jó... csak azt nem értem az angol bajnokságban tényleg miért tud érvényesülni a "verseny" fogalma, de mondhatnám akár a svédeket is. -
#1826 Szerintem kurva egyszerű a megoldás..
TDI ket be kell tiltani.. Meg kell mondani a seatnak, hogy jöjjön benzinessel! (hiszen azt is fejlesztik)
Aztán ha befenyegetnek, hogy kilépnek?? Ott az ajtó.. Utánna pedig olyan lehetőségeket teremteni (olyan összegeket mondani a belépőknek) hogy érdemes legyen bezsélni..
Gondoljatok bele, Stcc-be idén bio üzemanyggal belépett a Vw. Ott van a Volvo, az Audi, a Peugeot..
BTCC ben ott a gyári vauxhall (opel)
Ha lehetőségük lenne, tutti jönének! De ezek mellett a feltételek mellett nem fognak!
Egyszerű a dolog vesziteni kell egy csapatot, hogy jöjjön 2-3-4.. Stb. -
#1825 megoldás? erre nincs. Régebben meg erős BMW fölény volt, most megváltozott.