1629
  • Aquir
    nemtom mi lehet a lencséddel, vagy csak máshogy nézed, de domborúnál ugye a kép mögé, kancsalítással meg a kép elé nézel, azért olyanok, amilyenek :)
  • LSL
    Értem én, csak nekem pont akkor fájdul meg a szemem, ha kifelé domborítva próbálom nézni, és utána meg pár percig nem tudok normálisan fókuszálni. A kép viszont nem kicsit homály, hanem mintha ráengednél 1 max blur-t.
  • Aquir
    jobb domborúan, mert

1. tényleg 3 dimenzióban látod a képet

2. ha homorúan látod, vagyis kancsalítasz, az nem tesz jót a szemnek

. max azért láthatod egy kicsit élesebben, mert a homorúnál a kép befele törik a képbe, vagyis hegyesszögbe látod a törést, míg a domború normális 3d-s képnél kifele domborodik a kép síkjától, vagyis tompaszöget látsz, de sokkal jobb élményt nyújt az utóbbi, és ezért is így kell nézni a képeket
  • iko
    lehet hogy fel ment a dioptriád? :)
  • LSL
    Ez nagyon tetszett, mikor megláttam. De valamit kérdeznék: mikor úgy nézitek, hogy kifelé domborodjon nektek éles a kép, mert nekem csak akkor jeleneik meg ha a kép "mögé"nézek, értsd homályos. Ha negatívban nézem éles, de úgy nehéz kivenni mit is ábrázol...
  • Aquir
    olvass a #108/#109-estől a #127-es hozzászólásig :)
  • Stann
    Ezekkel a képekkel mit kelll csinálni? Mert ezekben sem veszek észre semmit! :(
  • kz
    Még még még többet!
  • BenceYCE
    teccenek
  • LSL

Ez meg egy egyszerűbb.
    A többi meg itt.
  • LSL

Ez is jó!
  • LSL

NAMIEZ?
  • LSL
    Találtam párat vinyón, majd felrakom galériámba
  • OPM
    ha tudtok adni valami free tárhelyre egy acc-ot, feltöltöm szívesen
  • kz
    Nálam a munkahelyen sem megy a DC, nem tudnátok felrakni valami nyilvános helyre?
  • LSL
    Thx nem kockáztatom meg hogy ledobjanak véglegesen a kolesz netjéről.
    Lebuktunk október elején hogy nem tanulás céljából használjuk az értékes sávszélességet. Aki DC-zik net nélkül marad :(
  • OPM
  • LSL
    Én is láttam mindet! jók. Az a baj hogy utána legalább 5 percig nem tud a szemem fókuszálni. Az a baj hogy a negatív technika megy jobban. A másiknál homályosan látom csak a képet. Linkeljetek már még ilyet ha tudtok!
  • flashX
    azokat sajna nem látom :D
  • Aquir
    a #88-asban egy felfelé élekben domborodó többágú csillag van
    ugyanígy lehet látni nehezebben a "hi"-t a betűs képen :)
  • Aquir
    jaja, vannak nehezek amiknél maga a minta és az eltérő részek miatt nehéz meglátni az egészet :)
  • flashX
    úúúú
    mostmá kijön a lepke izs, tök jó
    mondjuk sztem az a legnehezebb
  • Aquir
    igen na látod, ezek jó képek :)

legalsó igen jól látod, egy döntött 8-as végtelen-jel

1. repülő

2.lepke
  • flashX
    hohóóóóóóóóóó
    elsőn szemből nézve fordított nyolcas, később 3D-s lesz
    második talán ?mozgást?
    3D-s repülőgép
    (alulról számolva)
  • Aquir
    és utána minél távolabb viszed a fejed a képtől, annál jobban kidomborodik a 3d-s kép :)
  • Aquir
    csak az ismétlődéseket keresd és azok menjenek egymásba

utána próbáld az egész képet látni (először nehéz)

és ha látsz valamit ami máshogy van a képen, akkor az lesz a kirajzolódó tárgy
  • Aquir
    itt van néhány jobb

• flashX
    lehet
  • Aquir
    egyébként 88-as sem a legjobb, kellene egy tisztán látható kép
  • flashX
    hát na igen de én mire rájövök......addik megörexek :)
  • Aquir
    nemkell aggódni, csakis egyszer kell rájönni hogy mit is kell máshogy nézni, és mindig menni fog
  • flashX
    abból se jön ki semmi:(
    [kevésnek érzi magát]
  • Aquir
    ez mondjuk nem is egy "gyakorlókép", mert ezen nehezebben lehet látni, mint egy normális képen :)
    a #88-as már jobb
  • flashX
    az megvan de nem látok ki a feliratból semmit
  • Aquir
    olyan ez amikor 1dm-re tartod magad előtt szemmagasságban és függőlegesen a mutatóujjad, ekkor ha távolban pl egy házat nézel akkor a szemed elött tartott ujj 2felé válik homályosan.

Ha ugyanígy 2 ujjat tartasz egymás mellett magad előtt ekkor mind a 2 ujj kétfelé válik miközbe egy távoli dolgot nézel, és ekkor 4 homályos ujjad van.

Ha a 2 ujjat közelebb tartod egymáshoz, akkor ebből a 4 ujjból a belső kettő ujj (vagyis a jobb ujjad bal képe, és a bal ujjad jobb képe), tehát a belső 2 ujj átfedi egymást.
    Ekkor kapsz egy 3. ujjat ebből a belső 2 ujjból.

Ugyanígy kéne az ábrán, hogy a 2 karikán "átnézve" egymásba csússzon ez a 2 karika és alkosson egy 3.at középen :)
  • flashX
    nem mety :(
  • Aquir
    és ezt fordítva is meg lehet csinálni, vagyis nem távolbafókuszálással, hanem kancsalítással, és ilyenkor a domború 3D kép "negatívja" fog előtűnni, vagyis nem kidomborodva, hanem befelé horpadva jelenik meg :)
  • Aquir
    hogyha 1dmről nézed (igen, olyan közel) akkor 3 pont lesz felül, mert a 2 szélső egybemosódik és lesz belőlük 1 pont középen. Tartsd meg ezt a 3 pontot úgy, hogy a középső "fantom"-pont megmaradjon miközbe távolodsz hátra a képtől és utána nézd így az ábrát :) (vagyis ne fókuszálj rá a normális látásoddal)

ez teljesen olyan amikor távolba látsz, a lencséd jobban elkeskenyedik, és távoli pontra történik a fókuszálás, de te úgy látsz messze, hogy közvetlenül előtted van a kép, és nem szabad, hogy a távolba nézésről ráfókuszálj a képre (mint ahogy normálisan tennéd)
  • flashX
    Én a 69es utolsójára bandzsítottam 3pontot láttam, majd meg vakultam, 5centiről néztem a képet de semmi. :(
  • Aquir
    semmi csak 2 betű: hi
    (1 karikát kéne látni :) )