19494
  • Cat 02 #3157
    de KÖZÉPEN is linkeke vannak :D
  • Dj Faustus #3156
    Firefoxban (1.5.0.2) az általad említett oldal használható.
    A linkek működnek (mind a felső menűben található Flash-es menű, mind a bal oldali).
  • Cat 02 #3155
    elvileg a azokra a feliratokra ha rákatolsz odakéen ugranilya és IE ben oda is megy FF ben meg csak vilégos lesz de kattonli nem eleht :D
  • Pip Boy
    Köszike sikerűlt megoldani, a Tab Mix Plus segítségével! :)
  • Met
    vettem észre:)
    délelőtt frissítettem csak nem restartoltam és most amikor bekapcsoltam alul volt egy nagy hibaüzenet és ahogy itt a fórum főoldalán a linkek fölött mozgattam az egeret ugrált a chat:)
  • stp4trick
    tabbrowser kiterjesztés?
  • bertino
    az olyanoknál tudtommal nem szabható meg, amilyenre meg van irva, olyanba fog megnyílni, persze lehet csak én tudom így
  • Pip Boy
    Köszike azt már megtaláltam, de a JAVA alkalmazásokkal mi a helyzet, Mint pl a Chat.hu, az mindig egy másik ablakban nyílik meg, ezt is belehet állítani, hogy fülön nyíljon meg?
  • bertino
    a beállításokba benne van...
  • Pip Boy
    Hali! Én azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e azt Fire Foxban beállítani, hogy minden füleken és ne pedig ablakokban nyíljon meg?
  • Garfield
    ForecastFox 0.9-et egyelőre ne rakja fel senki, mert nem megy.
  • Ch_Slater
  • Malakai
    Nem hiszem, szerintem ezt a honlapot is vki készítette. :)

Mit kéne látni?
  • Cat 02 #3144
    Ez mozilla bug ugye ?
  • Cat 02 #3143
    bocs :D nem olvastma vissza :( :D
  • Garfield
    Őőőő, te most miről beszélsz?
  • stp4trick
    csak a kiterjesztést szedtem le, semmi pénzért ne válnék meg az ff-től
  • Cat 02 #3140
    nekem kb 10 indításonként keres új kiterjesztseket .... simán mégse és kész ... de te baod hogy letörölted de ne IE-t használj legaláébb haenm Operűt vagy tudom is én
  • stp4trick
    úgy ahogy írtam, ha kiléptem, legközelebb megint beállítás és szintén kétszer csinálta nekem is, de mind1, már nincs fenn
  • Garfield
    Milyen minden egyes indítás előtt? Csakis a következőnél kell egyszer megcsinálni (mondjuk nálam valamiért kétszer kérdezte meg egymás után), de utána minden működik. Ha nálad minden indításor megkérdezi, akkor ott egyéb gubanc lesz.
  • stp4trick
    thx, most már nem elég, hogy ugyanúgy lefagy, még várni kell minden egyes ff indítás előtt fél percet, hogy konfigolja magát a kiterjesztés --> uninstall
  • Peti1
    köszi!!
  • Garfield
    Akinek gondja van bármilyen beágyazott videóval, az tegye fel szépen a videónak való lejátszót, majd menjen vissza a #3079-hez és tegye fel az ott megjelölt ext-et.
  • Malakai
    Ctrl.
  • Peti1
    tényleg! :):)
    kösz!
    és a SHIFT-es új ablak helyett új fület lehet nyitni?
  • Malakai
    Úgy, hogy Ctrl+N helyett Ctrl+T a kombója annak. :DDDDD
  • Peti1
    hi!
    az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet azt megoldani, hogy amikor a CTRL+N-t lenyomom ne új ablakot, hanem új fület nyisson?
    és amikor a SHIFT lenyomása mellett kattintok egy linkre, akkor is új ablakot nyit. ehelyett is lehet valahogy új fület nyitni?
    kösz
  • Malakai
    Hát nekem a QuickAlternative nagyon nem vált be FF-hez, teljesen lerántotta az újjabb videókkal, ellenben a QT7 tökéletesen megy.

Szerk: Jah most látom, hogy nem mpc-t használsz, rosszul láttam... WMPlayer, hát azzal én se vagyok kibékülve, de azt frissíteni mindenképp érdemes...
  • stp4trick
    erre vki?
  • Cat 02 #3128
    hmm én Antivir for XP -t hastnálok (van tűzfala is) és eddig semmi nem volt a gépemen ami kárt okozot volna (csak én de az előtte...)
  • Dj Faustus #3127
    Egyrészt ajánlom, Outpost tűzfallal kapcsolatos gondjaiddal menj át a megfelelő topicba.
    Másrészt a Flash blokkolását valószínűleg a reklámblokkoló okozza: hozd be az Outpost ablakát, majd a ball oldalon a Plug-ins/Ads pontra jobb klikk. A megjelenő menűből az Enable blocking by Keywords/Enable blocking by Image size elől vedd ki a pipát.

• Johnny23
    miota figyel az Outpost,nem látom "teljes pompájukban" 1es teljesen biztonságos lapjaimat..pl. Shockwave-et blokkol,flash-t...DE ezeket mért és hogy lehet beállitani ??

(jah 1ébként szabályok szerinti üzemmód van)
  • keeper2
    A kerionál kissé belassultak mostanság az események, de valószinűleg csak a cégváltás miatt, ugyanis a fejlesztését tavaly ősszel átvette a sunbelt cég, ami eddig csak egyetlen verziót adott ki, abban jórészt csak annyi változás volt, hogy mindenhova az ő logojuk került, mindenesetre, szerintem még mindig ez az egyik legjobb tűzfal, ráadásul a lényegesebb programmodulok magánhasználatra teljesen ingyenesek (a fizetősekre meg a biztonsági oldalak inkább azt mondják, jobb kikapcsolni őket, mert csak zavaróak).
    Én bő egy éve használok fox-ot, azóta a gépem védelmére használt programok nem nagyon változtak, talán a legdinamikusabb fejlődés az volt, hogy a mcafee virusölőt lecseréltem a nod32+kaspersky kettősre (igen, együtt a kettő, de még mindig gyorsabb, mint a mcafee egymaga) valamint a peer guardian blokkolólistája elég alaposan megnőtt azóta, mindenesetre, elötte a spyware irtók heti 8-10 spy progit szedtek le a gépemről, azóta viszont kb. negyed évente 1-et.
  • Dj Faustus #3124
    Nem kell. Amikor előszőr használod a Firefox-ot akkor ki kell engedned a Firefox-ot a tűzfalon keresztűl (felugrik egy ablak, ott kiválasztod a Create rules using preset: Mozilla Firefox).
  • Johnny23
    hamár a topigban vagyunk az Outpost műxik rendesen a FireFox-al ? merthogy az IE-t erőlteti naon ott a beépülő modulokban a telepités után,ahhogy láttam!

..vagy kéne FF-hez vmi + kiterjesztés hozzá ?
  • Johnny23
    azt mondják a Kerio-t nem frissitik mostanság!?

..1ébként az Outpost-ra a többség ténleg azt mondja ,hogy full extra (bár nem mindegyik verza,nekem a legujabb van (3.5)!

..előbb megtaláltam hozzá a magyar kézikönyvet ...bki 80 oldal
  • desigo
    Én nem használtam még sosem tűzfalat a Windows XP beépített tűzfalán kívül
  • Zséé
    próbáld ki kerio-t. sztem az se rossz
  • Johnny23
    köszi a kimeritő választ

tűfalak közül 1ébként probáltam az Outpost-ot már,de vhogy számomra "kissé bonyorult/nem vmi felhasználobarát" volt,namindegy (lehet csak jobban át kő tanulmányozni)
  • Dj Faustus #3118
    "kell-e 1általán külön még virusirtó,antispyware,tűzfal"
    A vírusírtó vírusok ellen kell, amit bármelyik böngészővel be tudsz szerezni - tehát kell! Én a Nod32-t javaslom, de az Avast is jó választás.
    Itt találhatsz vírusírtó-tesztet.

Antispyware: az is szükséges néha - bár Firefox esetén nem annyira könnyedén jönnek be a kártevők az ActiveX/VBScript-en keresztűl - de egészséges egy kis paranoia (spyware-t lehet beszerezni más módon is - például letöltéssel).

Tűzfal: az a külső támadók (black hat hackerek/crackerek), és a belső kártevők (trójai falovak) ténykedései ellen alkalmasak. Telepíts fel egyet (a Windows XP beépített tűzfala keveset ér), én az Outpost Firewall-t ajánlom, de itt találhatsz egy tűzfaltesztet (klikk View results-ra).

"Firefox 1.5.2" -> helyesbítés: 1.5.0.2

Ja és a legfontosabb védelem: a józan ész és az egészséges paranoia. Nem összevissza kattingatni, ésszel töltögetni, bizonyos adatokat (például személyes adatok, stb) nem szabad illetéktelenek számára megadni...