11357
  • cyrus #1260
    megpróbálom, htx
  • Bucser
    m- betűvel tudod megnézni. Miután átmész a csatornán marad a Dél délkeleti irányon merülj periszkópmélységbe aztán Szólnak amikor 25 méter mélyen fordulj 180 fokra azaz délre. HA megtettél egy hosszabb távot szólnak ha kész a küldi... Nem kell semerre sem forgolódni.
  • Árnyvadász
    Más fórumokon elorehaladott emberkéktol azt olvastam, hogy eddig csak orjárat volt. Szóval lehet ez ilyen lesz végig. Single missziókba viszont jók a feladatok. Mondjuk az csak egyszeri az igaz.
  • cyrus #1257
    Első kiképzénél tudna valaki segíteni ? :P

az megvan hogy forduljak SSE felé, de utána ?
    közben jelzi hogy két rádióüzit kaptam. azt hol tudom megnézni ? mert a rádióstiszt azt mondja h nincs üzenet :(
  • Zsolo007
    Aki már előrébb jár a gémben meg tudná mondani hogy egész a játék végéig őrjáratok lesznek csak? Ez így elég uncsi, én sokkal jobban szerettem a 2-őt ott legalább voltak rendes célok......
  • Hmuda
    Jó most kicsit túloztam de még fél perc is kriminális egy szimpla főmenünél.
  • Árnyvadász
    Hát igen, nekem mindössze 20 másodperc kb., de eros is a gépem.
  • Zsolo007
    Na ha van valakinek kedve multizni szóljon, belövöm az MSN-et, címem:
    [email protected]
  • Zsolo007
    300 m kell az élesedéshez

Sorry hogy ilyen későn jöttem de nagyon-nagyon hosszú őrjáraton voltam, de összeszedtem 18000 tonnát nagy nehezen, amúgy iszonyú peches vagyok minden őrjárat alatt találkozok konvollyal viszont mindíg viharban vagyok :( így csak 4-5-öt tudok kilőni :((((
  • cyrus #1251
    De kurva bonyolult ez a játék nekem :(
  • Lupis
    Nekem eddig az összes mágneses felrobbant szinte csak így célzok legtöbb hajóba elég 1 torpedó eddig összvissz egy pattant le az is azért mert 200m-ről lőttem ki.Amúgy kb milyen táv kell hogy aktiválódjon?
  • Bandeeka
    Az miért van ahogy elkezdek jáccani a hang átvált fülsüketitően sistergőre? A legujabb driverek fent vannak
  • dr Kotász
    Szerintem akkor a gépeddel lesz a probléma, nálam fél perc körül van.
  • VO101 tvr
    A kis háromszög +/-5° gyroszög eltérésen belül vált zöldre, de csak nem manuálon... :)
  • VO101 tvr
    Egyébként manual targeting-el nyomultok, vagy nem?
  • VO101 tvr
    Csatlakozom. Nekem sem.
  • Papirzacsi
    Az a helyzet, hogy nekem zöld 3szögnél se jelennek meg a sötét téglalapok. Egyszer kétszer bevillan, de semmi több.
  • Lacc
    Annyira tényleg nem bonyolult, de élvezetesebb sokkal. De azért próbáld meg 100% realismon te kiszámolgatni, hogy hogy lőj ki egy torpedót miközben azon gondolkozol elég lesz-e az üzemanyag :)
  • Hmuda
    Viszont azt meg kell állapítanom, hogy a töltési idő az katasztrófális, minimum 3 perc mire csak a főmenüt behozza (amin semmi extra nem látszik, ami megindokolná ezt a töltési időt.
  • Hmuda
    Lassítva sikerült megnéznem őket (kicsit tenoros lett a narrátor hangja ), szóval mehetek próbálkozni. Egyszerűbbnek tűnik mint a DW.
  • VO101 tvr
    "A periszkóp célkereszt is" Na ezt nem tudtam... A WE csak akkor azonosította be és adott solution-t ha rá lock-oltam a periszkóppal...
    thx
  • Lacc
    Nekem a tutorial videókkal nem volt bajom, viszont codec gond nekem az intro vidókkal akadt, a szines szanaszét vannak bennük, de annyira, hogy semmit nem látni. A tut. videók azt hittem sima .mpeg-k, vagy valami más szabvány formátumúak, nem hittem, hogy azokat is megkavarták.
  • sipi78
    na nekem ma egész nap jó szabin vagyok irjál te idöpontot kb 1 óramulva viszanézek a multi miat irom ok
    pontos döt kéne irni kösz
  • pluhi
    Nem 5000m, 30 csomónál?
  • Zsolo007
    Annyi az elektromos torp hátránya hogy 1,6 km a hatótávja csak..... az elég kevés :(
  • pluhi
    Menj olyan közel, hogy ne tudjon kitérni (400-500m). A periszkóp célkereszt is. Ne lockold rá a hajóra és lődd az orrára. Lőj ki kettőt a megfelelő helyekre és annyi neki. Az elektromos meghajtású torpedó nem hagy nyomot, nem fogják észrevenni. (Az akadémián ez nem sokat segit rajtad.)
    Zsolo007: logikus persze a dolog, gondoltam hátha a tartalékok helyére (fingom nincs, hogyan tárolták őket).
  • Zsolo007
    #1233 és megkapod a választ hogy már az is felesleges, isten áldja az automatikát :)
  • Zsolo007
    Na megnéztemn eszméletlen!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
    Egy nelson osztályú BB elsüllyedt 1 db torptól!!!!!!!!!

A rossz hír az hogy 4 torpot lőttem ki és a 4-ből csak 1 robbant :(
    Enyire gyenge minőségűek a mágnese detonátorok :(

A következőképpen lehet nyomulni:

belenézel a periszkópba befogod a célt f6-ot nyomsz megnézed a WP tiszt által javasoplt irány, annak megfelelően állítod be a hajót.
    Vissza f3-ra lockolsz a hajón előkapod a manualt és kikeresed a hajót
    amikor szép zöld lesz a háromszög :) akkor a manuálban a hajón ilyen sötét téglalapok jelennek meg, ott kiválaszthatod hova célzol (löszerraktár, hajtóművek stb.) és többek közt lesz egy vékony téglalap a hajótest alatt arra kattintasz kiírja hogy keel, ezzel rendben vagy, visszamész f6-ra ott szépen átállítod az 1-es torpot mágnesesre és megküldöd a BB-t :) és ha mákod van és felrobban akkor 1 torppal szereztél cirka 40.000 tonnát.

Jó vadászatot mindenkinek! Éljen a Kriegsmarine! megyek is őrjáratra :)
  • VO101 tvr
    A recog menualban a merülés mélysége hogy van feltüntetve?
  • VO101 tvr
    Én nem tettem fel semmit a cd-röl, a MediaPlayer10 simán lejátsza.
  • Hmuda
    Aki tud megoldást, hogy emberi módon nézhessem a tutorial filmeket az legyen szives megosztani velem. Jelenleg a hang kifogástalan de a kép az szó szerint képregény (két-három másodpercenként frissíti). A codeket felraktam a CD-ről, más kodekek csak a DivX, XviD és az OGM van fent.
  • zoltang
    Valaki nem tervezi az eredeti verzióval (patch v1.1-el) szervert indítani, egy Wolfpack erejéig?
  • Zsolo007
    Na kicsit teszteltem kibaszott bonyolult manuálisan számolni szal hagyjátok a francba :), ahogy pluhi mondta a WP officer megmondja za adatokat úgy is, amúgy is elég bonyolult, viszont egy valami fontos:

Ha benyomod az f6-pt és felül meg a kérdőjelet akkor felkön ilyen a kör a hajó körül sötétebb vastagabbvonalas részekkel, az mutatja hogy mekkora szögben tudzs lőni torpedót ha azon belül van a cél akkor el fogod találni (persze ha közel van) a WP tiszt berajzolja ilyen zöld csíkkal az irányt amere állnod kell a torpedó lövésekor hogy biztosan eltaláld, ha azzal szépen egyvonalban vagy el fogja találni a célt.

Még valami ababn az esetben ha túl kicsi a szög a hajó és közötted (ahogy nekem is volt korábban ) és tudod hogy le fog pattanni a torpedó akkor beballagsz F6-ba és ott van olyan kapcsoló hogy pistol, na azt M-re kapcsolod I-ről. Ugyanis a torpedóknak kétféle detonátora van:

Az egyik (I) becsapódáskor aktiválódik, ez poersze nem jó ha túl kicsi a szög, ilyenkor jön a másik (M) a mágneses detonátor, ez a hajó mágneses mezejét érzékeli és akkor robban. A gond az a mágnesessel hogy iszonyúamn megbízhatatlan, ha pl. sok hajó vn a akornyéken (konvoly) vagy viharban. De van egy hihetetlen nagy előnye is.

Beállítod a torpedót M-re már becéloztál egy hajót mondjuk egy BB-t és valahol (még nem néztem mindjárt meglesz) be lehet állítani hogy milyen mélységben haladjon a torp. Namost ha megtudod milyen nagy a merülési mélysége a BB-enk (recog manual) és úgy állítod a torpot hogy 1-2 méterrel pontosan a hajótest alatt robbanjon akkor kérlekszépen az összezúzza a hajó alját, ezáltal 1 db !!!!!! torpedó elég egy BB elsüllyesztéséhez. Ezt megyek és letesztelem most aztán mondom a tapasztalatokat
  • Zsolo007
    a torpedó és a sima lövedék nem cserélhető hogy több hely legyen :)
  • VO101 tvr
    A Wandoo-n két helyen is fenn van a SHIII, 22-ei és 23-ai dátummal. Mindkettö ugyanaz a verzió lenne és tévedésböl van kétszer?
  • pluhi
    Amúgy nem feltétlen kell ehhez 100% realizmus, bár jó adagot ad hozzá, ha kiveszed az automatikát. Viszont a másik fele az, hogy a Weapon Officer bármikor kiköpi az adatokat 3 sec alatt és ő mindig ott van. Más dolga nem nagyon van, hát dolgozzon. Szal nálam ő azonosit, és ő adja a solutiont. Eddig teljesen bevált, a fő tényező persze a sub helyzete és távolsága azt meg én lövöm be.
    Más. Azért kérdeztem a Deck Gun ammoját, mert 1939-ben kezdtem és ugye a konvojok védtelenek ekkor még. Simán le lehetne darálni 20 hajót, de már az első patrolon is elfogyott a lőszerem. Aztán felvettem egy gunner tisztet, hogy ne a vizet alázzuk, de inkább kivennék 4 torpedot és a hejére jó lenne 8,8-as skuló.
  • VO101 tvr
    A torpedógyakorló küldetés elején nagyjából a tengeralattjáró elött nem messze áll egy kis teherhajó. Meglövöm torpedóval, de mikor az a közelébe ér, nyilván észrevesz és telje gözzel elindul. A torpodó pedig mögötte elmegy...
    Mi ilyenkor a helyes eljárás?
  • csaneszman
    Hi! lehet váltani ...tipusok szerint vannak könyvekre osztva
  • csaneszman
    Hi! Öröm ha az ember klassz dolgokat tud meg értelmes emberektől...köszi ! Ha rájössz még ilyen dolgokra oszd meg velünk továbra is légyszilégyszi!!
  • pluhi
    Ott van mind. A boritóján van két kis nyil.