6775
-
Toya #912 Végülis szinte csak ott van értelme a LFS-nek :D -
Van már unlocker, csak multiban nem tudsz játszani. -
Toya #910 Hát erről azokat kellene kérdezni akik abban a fórumban irogatnak. -
Hát hogy valami full magyar az még nem biztos, hogy jó játék. Tehát itt nem a magyar mivoltáról van szó, hanem hogy olyannyira érdekelje, lekösse a játék az ipsét, hogy annak megérje azt megvenni. A magyarosítás az már másodlagos (nem utolsó) szempont azt könnyebb javítani, mint egy rossz játékot jóvá tenni -
Szivesen megtennénk, de sajnos nem áll jogunkban! (SL, SLRR) -
Még nem.
november 20-án keresd! -
"A mondandóm lényege, hogy jobban zavar a warez-nál az a mentalitás, hogy úgysem áldozok semmire semmit, ha megszerezhetem előbb-utóbb warez-ban." Persze, nem az óvodás "de gáz, hogy eredeti lemezed van" dumára gondolok :-) "Nem tudom, hogy az itt jelenlevők közül hányan vettek meg egy játékot azért, mert azt tapasztalták, hogy nagyon szép rajongói tábor gyűlt köré, és amennyiben mégis így történt mennyibe került a játék, mire ez a tábor kialakult, vagyis mennyivel támogatták a fejlesztőket? van azért ilyenre is példa, pl az ISI és az LFS fejlesztői is erre játszanak, pl az LFS S1-et sem törték még fel és a daemon tools is müxik mindenkinek. Egy szó, mint száz: nekem nem az a bajom, hogy egy játékot úgy adnak ki, hogy aki akar játszani vele annak mindenképpen meg kell venni, mert ez egyértelműen minden dolgozó ember számára jól felfogott érdek, hanem az, hogy ez a bizonyos vonal a starforce. Ha ennek a paraméterei, tulajdonságai másak lennének (a "keménysége" megtartásával) részemről semmi baj nem lenne. A community-t érintő rész pedig csak egy egyszerű példa volt, amely ezexerint nem működött túl hatékonyan, nem kell túlságosan konkretizálni. Mindössze párhuzamot kerestem a felhasználók száma és a védelem milyensége között :-) -
morgo #905 megjelent mar Mo-n? -
morgo #904 adok 10e-t kozvetlenul nektek az SL,SLR es a CRC trioert. All az alku?:) -
Szerintetek a Redline-ért hányan fizettetek, pedig az sokatoknak tetszett????? (Nagymáthé Dénes) -
Mi is ezen a véleményen vagyunk! -
Magyar fejlesztők, magyar játékosoknak csinálnak teljesen magyar játékot, magyar hangokkal.
Itt jelenik meg először.
Azért 8000-et megér nem?
Addig jó egy magyar játék, amig van hozzá krekk? -
Toya #900 Amúgy nem kell illúzióinknak lenni, ezt csak a magyarok élik meg kib@szásnak mert bizony az itthoni bérekhez képest a 7900 Ft-os ár is borsosnak számít sajnos :(
Tőlünk nyugatabbra a srác nem biztos hogy megnézi warezben mert autós és belesöpri a kosárba, hiszen megengedheti magának.
Ehhez képest sovány vigasz, hogy itthon jelenik meg elsőnek a játék és hogy majd biztosan csökken az ára (bár ez szerintem kiadó függő - lásd. Codemasters vagy EA programok). -
meg ebben is :) -
Nyiri #898 Az a 10-20 perc mindket verzional szerinted szamitott? Ha azt a ket jatekot megveszem es utana probalom ki, tuti hogy idegrohamot kapok. -
úgy látom sokan egy állásponton vagyunk :) -
Ez az a gondolkodás, amit passzívan támogatok. :D -
Na tessék, egy ékes példa a warez ártalmasságára, ugyanis te az előző két játékot nem voltál hivatott látni, ugye? :D -
Ezt én sem látom világosan, és gondolom sok oldala van egy ilyen dolognak, és lehet, hogy valóban homályosan fogalmazok.
A mondandóm lényege, hogy jobban zavar a warez-nál az a mentalitás, hogy úgysem áldozok semmire semmit, ha megszerezhetem előbb-utóbb warez-ban.
És valószínűleg mindenkinek ez lenne optimális esetben a véleménye, és ezt mérlegeli a világon minden kiadó és fejlesztő. De nekem valahogy az a véleméynem, hogy egyikük sem költene dollármilliókat jobbnál jobb védelmek kifejlesztésére és jog-vásárlására, ha nem az lenne a tapasztalható, hogy a bevételek növekednének.
Nem tudom, hogy az itt jelenlevők közül hányan vettek meg egy játékot azért, mert azt tapasztalták, hogy nagyon szép rajongói tábor gyűlt köré, és amennyiben mégis így történt mennyibe került a játék, mire ez a tábor kialakult, vagyis mennyivel támogatták a fejlesztőket?
Mert amikor egy játék már 990Ft-ba kerül, akkor gyakorlatilag az értékesítési pont raktározási díját fizetik ki. :)
Tudom, kezdek úgy hangozni, mint egy PR Manager, ezért most fel is függesztem a dolgot egy ideig. :D Veszek néhány nagy levegőt, elszámolok 100-ig, és visszajövök. :D -
Nyiri #893 Lehet, hogy nincs De figyu, nem fogok kidobni egy jatekert 8 rugot ugy hogy egy kis nyamvadt demot latok csak. Az elozo ket jatekotok akarhogy is nezzuk egy szar volt. Nem nagyon fuzok remenyeket a mostani nagy csodahoz sem, epp a multkor bakloveseitek miatt.
Jartam mar ugy, hogy demo miatt vettem jatekot es utana megbantam. Tobbszor nem teszem. Volt ugy, hogy demo alapjan tetszett a jatek, miutan meglett a full 2-3 palya utan uninstall mert nem kotott le.
Ez van. -
a demó után sztem többet tudunk -
dashed_ #891 "Szerintem a védelemnél hatásosabb megoldás az eladások növelésére, ha egy játék jó és szinte eladja magát - de ez az én véleményem."
ott az igazsag..
-
"egy játék jó és szinte eladja magát "
erre akartam rávilágítani én is, hogy speciel az én elvem az, hogy warezben megnézem és ha annyira bejön, tetszik meg minden, akkor én megveszem, persze írtam, hogy ez állati ritka, dehát állati ritkán jön ki olyan játék :)
Most spec a HL2 nagyon bevásárológyanús :)
Majd meglátjuk mi lesz... -
Ez biztos jó példa lesz egyébként, én is kíváncsi leszek mostmár a végeredményre, de nem tudom, hogy az 1nsane mennyire volt sikeres a maga korában, mert szerintem a rossz marketingnek köszönhetően nem igazán futott be. Azonban nem volt egy bonyolult törése a játéknak, sőt az Invictus által kiadott utolsó patch-ben (nem tudom fejlesztői vagy kiadói oldalnak köszönhető) dícséretesen még a CD-szükségletet is eltávolították. Tehát gyakorlatilag egy teljesen szabad játék volt, mégsem aratott nagy sikert.
Ám az online játék ott is csak egyedi CD kulccsal megy, és a mai napig remek rajongói tábora van. És rengeteg pénzt lehetett volna még belőle kisajtolni, ha a Codemasters erre ráérzett volna. De nem így tett. :( Persze nem arra gondolok, hogy milyen kár, hogy nem nyúlt a zsebünkbe még inkább, hanem az ezzel járó, a játékosok támogatására gondoltam. :) -
oks, lehet, hogy én nem voltam érhető vagy nem teljesen fogom, amit mondasz :-) mondandóm lényege az volt (lett volna), hogy bár úgy tűnik a StarForce nem kinyírható vajon tényleg növekszik a bevétel a warez terjedés hiányában (az is megveszi, aki csak letölteni akarta) vagy pedig ez stagnál esetleg veszteséges, mert olyanok nem veszik meg, akik "tűntetnek" a védelem ezen fajtája ellen. Ld HWSW-n van egy topic, mely tartalmával nagyban egyetértek -
Toya #887 Nem kell hozzá nagy tehetség, hogy a megjelenés utáni hónapokban itt is az játszódik majd le mint az Xpand Rally és a TRD 2 topicocban lejátszódott.
"Van-e már tört verzió?"
"Nem lehet megoldani a CD-DVD lehuzogatása nélkül?"
Őszintén szólva én is ellenérzéssel figyelem a Starforce védelemmel ellátott programokat és nem tetszik a trend amerre a dolgok haladnak - bár általában megveszem 3 havonta azt az egy autós játékot eredetiben ami éppen megjelenik és még tetszik is.
Abban teljesen igazat adok Misunak, hogy hiába modolható egy program ha egyszer nincs aki modolja vagy ha van is akkor nincs igény a modolásokra - ezek a programok általában meg is buknak vagy a feltörésig nem látni hozzá cuccokat.
Szerintem a védelemnél hatásosabb megoldás az eladások növelésére, ha egy játék jó és szinte eladja magát - de ez az én véleményem. -
Ez így van. :D Van egy két nagyon brutál példa erre ugyebár. :D
De mondjuk én ezért sokkal inkább mérges tudok lenni egy kiadóra, fejlesztőre, mint a védelemért.
Mert ha rosszabb demót adnak ki, mint a játék, akkor vessenek magukra, ellenkező esetben viszont a beetetés kategória áll fenn. -
Akkor most nyugodtan hasonlítsuk össze a két játékból befolyt nyereséget is, nem csak a kifolyt veszteséget, amit tényleg jól le lehet mérni ezzel a mércével.
Mennyivel kisebb nyereséget ért el az UT2003, mennyivel kevesebben játszottak vele online, mint az eredeti verzióval. Még a mai napig tolják az UT-t, míg az UT2003, (persze az UT2004 hatására is) soha nem volt képes vele felvenni a versenyt. És mennyivel több mod jött ki az UT2003-hoz, mint az első részhez. -
köcc :)
kár egy csöppet, nyomtam volna LANba a melóhelyen :) -
a demók sajnos nem mindig tükrözik a végterméket, sőt...
ezt egyszer jól kibeszéltük. -
Single. -
egyébként abban igazat adok az előttem szólóknak, hogy ha valakinek annyira tetszik úgyis megveszi, aki meg nem akarja vagy nem tudja az meg vár pár hónapot vagy másik gémmel nyomul. Én sem vagyok pénzes gyerek, eddig vagy 4-5 eredeti játékom van kb a 10 év során, de azok nekem mind nagy nevek. De egy olyan játékom sem volt, amit előtte ki nem próbáltam volna "nemhivatalosan" :) Nagyon megnézem mire adom ki a zsét.
Most jut eszembe. A CRC egyik riválisa a FlatOut lesz ami úgy tudom nem lesz nagy védelemmel ellátva... szerintem ki fog derülni pár hét múlva a megjelenések után, hogy mi a helyzet. Mennyire számít a védelem.
Egyébként azzal is egyetértek, hogy amelyik játékot megtörik annak nagyobb a rajongótábora, mert többekhez jut el. (persze ha a gém megérdemli) -
Nincs tapasztalata etéren ahogy én látom! -
"Hát én megmondom őszintén, aki meg akarja venni eredetiben a játékot, az meg is fogja venni, aki meg nem, az meg tuti nem fogja."
Ezzel egyetértektehát akkor a többieket te beszélted rá, hogy vegyék meg?
"nekem is köszönhettek a készítők egy pár eladott példányt"
Mert ők (is) megvették, vagy be-warezolták?
"Ott volt a Toca 2 ami ilyen védelemmel volt megáldva, és szinte semmit nem hallottunk róla mert nem sok ember játszott vele. Most se játszanak olyan nagyon sokkal többen a lehúzogatós dolog miatt."
De lehet, hogy az a kevesebb játékos többet hozott a konyhára, mert megvették a játékot, minthogy a fél világ warezben jut hozzá az NFSU2-höz.
"Nekem most is fent van."
Na ugye? :D
"olyan 1-2 hete le van húzva a táp de sokat mondok, ha 6-szor elővettem a játékot."
Persze ez csak azt erősíti meg, hogy: "Nem vagyok egyik játékba se beleőrülve hónapokra..."
Azzal egyetértek, hogy a világ baja, hogy egy magyar ember nem engedheti meg magának, hogy beszerezzen minden játékot, amit akar, de sok más helyen sem teszik ezt. A nagy Amerikában sem szereznek be maguknak az emberek minden játékot, csak azt, amelyikkel tényleg játszanak. Sokkal többet ér ugyanis, hogy veszel magadnak egy játékot, amivel aztán online játszogatsz haverokkal éjjel-nappal, mint egy warezos játék, amire egy hónap után ráunsz, és amiből 352 díszeleg a polcodon, vagy még azon kicsiny szentimentalitás hiányában még ott sem.
Persze éppen a világ bajából kifolyólag én is passzív támogatója vagyok a wareznek, mert nem is annyira a warez ténye, mint a hasonló mentalitás az, ami zavar.
De amúgy is, tehetősebb országokban meg fogják venni a játékot a SF3 ellenére, vagy éppen abból kifolyólag, tehát nem hiszem, hogy a warezolók kegyeire lennének kiéhezve mind a fejlesztők, mind a kiadók, sőt!
Egyébként pedig pont erre a célra vannak kitalálva a demók. Abból ragyogóan le lehet szűrni, hogy egy játékra az ember ráun, vagy sem. Meg akarja venni, vagy inkább rá sem hederít.
És itt most nem téged "barmollak", mert úgy éreztem a hangvételedből, hogy te is van ahol 3dik személyben beszélsz, de ide kapcsolódot a véleményem. :) -
a HSW-n tapasztalhatjuk, hogy a StarForce védelemmel rendelkező játékok köré nem alakul ki masszív "moddoló közösség" egy adott esetben jól szerkeszthető játék népszerűségét a kiadott cucc mennyiségével is lehet mérni. Na most ha összehasonlítjuk a kívülről-belülről "szétszedhető" Xpand Rally-t a Richard Burns Rally-val elég élesen látszik az ellentét a kettő népszerűsége között, pedig a RBR jóval kevesebb lehetőséget kínál. Nem tudom mennyire sikerült érzékletesen a példám, minden esetre arra szeretnék kilyukadni, hogy szerény véleményem szerint nem feltétlenül célra vezető egy ilyen (nem találok jobb szót) gusztustalan védelmet használni, mivel rengeteg embert ismerek, aki többek között a GTR-re is a starforce miatt orrolt meg, pedig tervezte, hogy megveszi. A Sims 2 is asszem Safedisc-et vagy Securom-ot használ, amelyet elég gyorsan fel is törtek, mégis viszik, mint a cukrot. Persze hozzá kell tennem, hogy konkrét eladási és bevételi adatokról más játékok esetén nincs információm... -
nem feltetlenul, ha rendszeresen olvastad volna a topicot tudhatnad, hogy sokan azert vettek meg, mert nem volt feltort verzio... -
És ami még fontosabb, hogy a LAN-t máris elkezdjük ráerőltetni NET-re. :D Hátha sikerül. :D -
Hát én megmondom őszintén, aki meg akarja venni eredetiben a játékot, az meg is fogja venni, aki meg nem, az meg tuti nem fogja. Én az utóbbi vagyok. Nem vagyok egyik játékba se beleőrülve hónapokra, így csak felesleges pénzkidobás az egész. AZ NFSU-val játszottam a legtöbbet, asszem olyan 1-2 hónapot (azt se éjjel nappal). De joggal mondhatom, hogy mivel bejött, mondtam sok embernek, hogy milyen vagány a játék, és így nekem is köszönhettek a készítők egy pár eladott példányt(no meg azt is, hogy a legnagyobb magyar NFSU lapot én csináltam).
Ott volt a Toca 2 ami ilyen védelemmel volt megáldva, és szinte semmit nem hallottunk róla mert nem sok ember játszott vele. Most se játszanak olyan nagyon sokkal többen a lehúzogatós dolog miatt. Nekem most is fent van, cd olvasót nem nagyon használok, olyan 1-2 hete le van húzva a táp de sokat mondok, ha 6-szor elővettem a játékot.
No de mindennek, mint ennek is van másik oldala, és ez csak az én véleményem takarja. -
ha már így befutottál gyorsan megkérdezem, persze nem kell válaszolni ha nem lehet.
A demó multi vagy single vagy mind2 lesz. Azért kérdezem, hogy LANba ki tudjuk-e majd próbálni...
előreisköszi
mert kérdeztem mailbe csak inkább 2x :) -
Nyiri #873 Lehet, de pl a multkor is SFs gamet installaltam es valamit rakott fel, majd az SF kerte hogy inditsam ujra. Nem a game. Ezek szerint tuti rakott fel valamit. Onnantol uninst az egesz es nem erdekelt tobbe.