6775
  • Toya
    "hol vásárolsz ugy (bármilyen téren)hogy elöbb használod és utánna kifizeted?"
    Szerinted én ezt írtam...olvasd már el figyelmesen.
    Én általában legálisan veszem meg a programokat, így talán joggal várhatnám el hogy ha szart kapok a pénzemért akkor azt adják vissza.

"ott a demo,rakás kép,pl a lenti alexease álltal belinkelt interju is 1 vagon info szal ha enyi dolog nem gyöz meg,akkor ne is vegyél semmit;)"
    Szóval te megelégszel a boltan azzal ha mondjuk TV-t veszel, hogy megnézed a prospektust, kigyönyörködöd magad a kitett minta TV képében majd a dobozt leemelve a polcról nyugodtan kisétálsz?
  • Alexease
    Ezt a visszavasarlast holnap megkerdezem valami komolyabb, nagyobb helyen. Pl.: mi van, ha megveszem a Colin-t, amire az van irva, hogy a "legelethubb rally szimulator", hazaviszem, es radobbenek hogy finoman szolva nem az.:) Ha visszviszem, es ezt elmondom, viszaveszik?!?!:))))))
  • Carlos
    Persze, ha bontatlan és sértetlen a doboz!
  • malter
    hol vásárolsz ugy (bármilyen téren)hogy elöbb használod és utánna kifizeted??ez elég gyenge volt azért nem?ott a demo,rakás kép,pl a lenti alexease álltal belinkelt interju is 1 vagon info szal ha enyi dolog nem gyöz meg,akkor ne is vegyél semmit;)
    te lehet hogy igy gondolod,hogy warezon kiprobálod és utánna megveszed,de sztem 90% marha lenne megvenni,ha már megvan ingyen
    én sem veszek mindent meg,jopár dolgot letöltök,de sztem ez nem 1 magas ár
    I NoVa:nem tartom valoszinünek hogy szétbarmolja az oprendszert,akkor senki nem használná,az hogy telepit valamit a gépre,nem értem mi kifogásod vele,hisz ma már 1 komoly védelem nem biztos hogy pár kb ban merül ki,lehet nem jol látom ehez a részéhez nem értek,de nem találtam semmi kézelfoghatot a hozzászolásokban,hogy mi hátrányom lesz belölle ha telepitem sf3a gamet csak azt hogy igy nem lesz annyira kapos a játék
  • Toya
    Szóval ha nekem nem tetszik majd a Cross Racing Championship vagy nem fut elfogadhatóan a gépemen, akkor azt a kereskedő visszaváltja majd?
  • Carlos
    Nem gondolom, tudom!
    Legalábbis értelmeséknél. Nem pedig: Sanyi szoftverbóttya-'nál!
  • Alexease
    Valszeg van visszavasarlas, de csak akkor, ha bizonyoithatoan mukodeskeptelen a termek. De ebbe nem tartozik bele, ha az a valami egyszeruen csak szar vagy hasznalhatatlan:))))
  • Carlos
    És nem vágtad földhöz és nem dzsiggelté' rajta!
  • Alexease
    Felbuzdulva az uj RBR patch-en s annak szolgaltatasan, mar nagyon sokadszorra beirom, hogy nagyon jo lenne, ha a jatek minden parametere (hang, efekt, ffb, grafika stb.) kulso, elerheto, szerkesztheto INI-be is megtalalhato lenne, hogy ugy allithassam be (meg ugy altalaban minden user) ahogy szeretnem:))) THX!

Es remelem, hogy az utolso videoban az utkozes hang a vege fele a falnal, csak valami bibi folytan maradt ki, de az ott lesz a veglegesben:DDD
  • Toya
    "Visszavásárlási garancia bárhol van!"
    A szoftver iparban is?
    Te ezt most komolyan gondolod???
  • Alexease
    "Feltéve, ha orig dobozod van és nem sérült meg!" - magyarul, meg nem bontottad ki:))))))))))))
  • Carlos
    Visszavásárlási garancia bárhol van!
    Feltéve, ha orig dobozod van és nem sérült meg!
    (Ugye Te sem gondolod komolyan amit leírtál ezzel a visszavásárlással)
  • Alexease
    Ez abszolut igy van. Sot amirol ritkan esik szo: a PATCH-ek! Manapsag, mar minden jatekhoz van, sot tobb is, a nagyreszuk olyan amit a megjelenes utan 1-2 heten belul adnak ki, raadasul vannak olyan hibak, ami miatt nem vagy csak hasznalhatatlanul fut a jatek. Na mar most:)) Ha en megveszem a jatekot, s az nem fut vagy szarul a keszitok hibajabol, de orvosoljak szinte azonnal egy patch-csel, azt be is szerezhetem a net-en keresztul. Ha esetleg az nem lenne, akkor kenytelen vagyok megvenni egy 2000 forintos hulladek ujsagot 1-2 honap mulva, hogy a tobbezer forintos jatekom fusson egyaltalan:)))))))))
  • Toya
    De azért érdemes rágódni ezen a védelmen még egy kicsit.
    Őszintén szólva engem nem zavarna a Starforce védelem ha MINDEN ESETBEN azt kapnám a pénzemért amit elvárok a játéktól.
    Mivel ez azonban nem valósul meg az esetek döntő többségében, így bizony aki teheti warezol és megnézi mire is adja ki a pénzét.

Hogy mi lenne a megoldás?
    Bizony tökéletes megoldást nyújtana ha a a forgalmazók és a készítők visszavásárlási garanciát nyújtanának, mert így sok esetben csak le vagyunk nyúlva és erőssen hülyének vagyunk nézve :(

Szóval mielőtt a fejlesztők és a kiadók pálcát törnek a játékosok feje felett érdemes elgondolkodni azon mennyire is dominál manapság a minőség a piacon.
  • Alexease
    Egy szep hosszu es reszletes riport Tamssal, sok-sok biztato megjegyzessel: HCGamer CRC Riport
  • 3P
    Öszintén bevallom, hogy nem követtem eddig a topikot (nagy hiba most potlom), csak most a HSW-n olvastam ezt a hírt, s onnan a SG-s linkre klikkelve jöttem be ide s írtam le "hirtelen felindultságból" a gondolataimat. :(

Egyégként tényleg 5 hónapja megy már a TOCA 2-es agonizálás... :)
  • Alexease
    Ezeket mar pont igy kibeszeltuk, kiekemeztuk:))) A TRD2-ben mar 5 honapja agonizalnak:)))
  • 3P
    Érdekes választás a SF3. Mivel szvsz nem a top játékok közé szánják ezt a játékot így az eladásokon sem fog sokat lendíteni, de majd kiderül...

Azonban több okból is hátrányosnak tartom az SF3 választását:
    1. Sokszor úgy veszek játékot (talán más is), hogy kipróbálom rendesen és akkor megveszem, ha tetszik, ha nem akkor meg megy az örök vadászmezőkre. Demo alapján nem mindig lehet objektíven dönteni, s kis kétej esetén már a "nem" felé döl el a kérdés nálam (talán másoknál is). Ahhoz ragyogónak kell lenni a demonak, hogy az megvételre kerüljön pusztán ez alapján.
    2. Mivel így biztosan (jóval) kevesebb emberhez fog eljutni ezért a viszhangja is határozottan kisebb lesz, magyarul elképzelhető, hogy a gyorsan süllesztőbe került játlékok népes és arctalan táborát fogja "dicsőitani". Ez viszont a fejlesztőknek szerintem nem a legelőnyösebb, mivel nem ez lesz az a munka, amivel igazán nagy és pénzzel rendelkező kiadók ajtaján kopogtathatnának az új ötletükkel felmutatva ezt a játékot, mint referencia, hiszen egy olyan játék aminek pici és rövid életű hírnee(?) van az nem a legelőnyösebb ajánlólevél.

Mivel a játék érdekel, ezért a demot leszedem, de mint írtam volt ehhez a demonak akkorát kell szólnia, hogy a teljesért egy demo után pénzt is adjak, amit picit kétkedve hiszek. Persze mondhatják az érintettek, hogy mit érdekli őket egy ilyen kis forumos senki, de azért 1-2 topikba már visszaköszönt ez a téma és bizony Magyarországon kevesen engedhetnek meg maguknak "tévedésből" kiadott 8000 Ft-ot egy gammára. Egyébként ajánlom a hitetlenkedőknek a Toca Race Driver 2 helyi topikját, öröm olvasni a lassan 3 hónapos agóniát. :)
  • arty
    sőt, aki emlékszik a race driver 60%-os bétájára, annak felrémlik, hogy eredetileg korrekt szimuláció lett volna!!!! csak aztán.......... nemértem, miért nem tettek bele egy árkád kapcsolot, miért kellett átirni az egész tetves kódot ? - nade ez nem a codies dühöngő :)

kedves invictus!

arrol lehet egyébként tudni valamit, hogy az insane/SL/SLRR/monster g. mennyire lett anyagilag sikeres _számotokra_ ? a kiadót most hagyjuk.
  • SE0418
    Remélem nem a Codemasters -es demo szöveg lesz rajta, hogy 80%-ban kész...
    Abból egy kicsit nehéz következtetni a full játékra, bár a Codemasters -nél általában ez csak duma (nem azért sz*r, mert 80%-ban van csak kész)...
  • 12346
    jah hát igen. az onlány kicsit más tészta. azt nem is próbáltam. viszont ő csak annyit mondott, hogy multiban nem lehet nyomni. ebbe meg sztem beletartotik minden.
  • karikusz
    Hát jah...lett pár rövid hozzászólás az biztos..:))
  • M@TriX
    mamám, kiesik a szemem mire végigolvasom vazz... el is fáradtam megyek aludni, kár hogy melózom :)
  • b-type
    Én nem azért veszek meg egy játékot, mert van rajta védelem.
    semilyen szerepet nem játszik benne.
    az RBR-t akkor is megvettem cd-n(örömmel!), amikor a dvd-s ott csücsült a gépemen, és futott minden problem nélkül.(a hivatalos nocd-s pecs ről nem is beszélve :DD)
    a legjobb cimborám detto.
    De nem szivessen veszek rész abban, hogy a kiadók által kedvelt kiszorított helyzetbe kerülhessek. alternatívák nélkül.
    ez még jót nem hozott...mert persze rózsaszin lenne a világ ha nem húzkodná a sok mindenki warezba, hanem kénytelen lenne megvenni..de tényleg?
    Mert szerintem nem. ill. persze van akinek igen, de oda nekem csak a pénzem kell.
    meg azért a TRD2, Xpand topicok beszélnek. Védelem? ..inkább húzkodják a madzagokat.

• arty
    az online lehetőség+serial miért nem lett volna elég védelem?
    esetleg igy a warezolok is gyártották volna a modokat a "fizető", komolyabb felhasználóknak.

sf3 logikus, de ellenérzéseket keltő döntés, nem igazán értem, jogilag hogyan magyarázható/megengedhető, hogy bizonyos programokkal nem működik együtt. Én anno arrol is olvastam, hogy a védelem miatt a játék is lasabban fut! :( Ez igaz ?? Vagy csak a "savanyu a warezos szőlő" effekt ?

Ha pedig FADE-l egy játék, szerintem annál nincs roszabb. Ugyanis a delikvens erre nem is feltétlenül jön rá, egyszerüen "szar ez a játék" felkiáltással esetleg kukázza. Na, Ő ezer százalék, hogy nem fogja megvenni, hacsak nem elég tájékozott hozzá, hogy tudja mi is történik. Kik vannak többen? A jól tájékozottabbak vagy a kevésbé jót informáltak?

Arról pedig, hogy mennyien vették meg a TRD2-t a védelem miatt... hááát... 10-20 eladott kopia soknak számit? :) Ha ráadásul lenne konkurrenciája, még ennyi sem lett volna. A kiéheztetett pc-s gamerek nyilvánvalóan "lecsaptak" rá. Ezért lesz most nehéz helyzetben a CRC. Lesz egy hasonszőrű játék ugyanakkor a boltok/szájtok "polcain", ami miatt esetleg feledésbe merülhet. 1 hónappal hamarabb kellett volna megjelenni. Most amugy is inkább nfsu2 láz tombol mindenhol, minden másik autos hirt elhomályosít a hype.

Szóval szerintem az időzítés és a védelem nem telitalálat, ennek ellenére reménykedem a sikerben! Most egyébként vásárlási szempontból talán mindenkinek könyebb a helyzete, a 8k árú játék TALÁN már kérhető értékű ajándék :)
  • karikusz
    Igaza van Nyiri -nek, azért nem tudsz játszani vele a neten, nemrt minden egy központi szerveren fut át, ahol a regelt nevedet ellenőrzi.
  • Nyiri
    Nagyon jora kell megcsinalni a demojat ennek a gamenak. Ha bugos vagy egy eromun is kepes beszaggatni, akkor onnantol tuti felejtos a game.
  • Nyiri
    Neten nem lehet nyomni. A lan es a net nem ugyanaz.
  • 12346
    ezt ki mondta neked? elég sűrűn toltuk már az unlockeres lfs-t hálóban. nem is kevesen.
  • I-NoVa
    Tévedsz, az nem érdekel, milyen nehéz feltörni. Ez sem fog már sokáig tartani az sf1-2 is sokáig húzta, de nem örökké. Az a baj, hogy a warezolók ezesetben már kiherélt, problémáktól mentes játékot fognak kapni ellentétben a bolti verzióktól.

A munkára használt gépemre egyszerűen nem tudok starforce-os dolgokat telepíten már felvázolt okok miatt. Ezekután hiába hangzik szépen a 8k-s ár, vennem kéne még egy vinyót, és arra felghostolni egy tetszőlegesen szétrongálható oprendszert. Na így már nem olyan biztató anyagilag sem.

A CloneCD pl miért feketelistás? Csak egy megvásárolható CDíró program, csak hát a warezolók között is elég közkedvelt a tudása miatt. Kifizetik a licenszemet, ha leszedem és felkerül a starforce? Nem hinném. Bővül a feketelista, legközelebb milyen programomat kell kidobnom, hogy a starforce kedvében járjak? Netán a Visual Studio is bekereül egyszer, mert ebben is lehet cracket írni?

Most nem olyan egyszerű a helyzet, mint eddig. Ha kijött egy SF3-as progi, egyszerűen nem foglalkoztam vele, mert egyik sem volt igazán jó. Eddig. Ha a CRC demo is az lesz, még kipróbálni sem fogom tudni. Kell a brutális feltörhetetlen védelem, de nem ilyen módszerekkel.
  • malter
    gondoljatok bele ha magyarország 1 bolygo lenne nem érné meg játékot fejleszteni...
  • malter
    hát nem volt gyenge végigolvasni,néha meg is inogtam,hogy valoban megvegyem-e vagy ne a "mumus"sf3 miatt:)de azt szürtem ki hogy végülis nem a nyügjei miatt utálják a védelmet hanem amiatt hogy nem tudják feltörni,vagy "nyügösen"szal ha jo lesz a demo megveszem mégiscsak
  • Gregorius
    Egyébként akik azt hiszik, hogy a SF3 megöli a játékot, az nézze csak meg hány hozzászólás született a hír puszta említése után. Akkor sem lennék meglepődve, ha az egész csak kamu lenne.
    Megjelenik a CRC a SF3 feketelistáján, a világ minden létező fórumán, magazinján, rajongói oldalán, és még John bácsihoz is eljut a hír, aki életében nem látott számítógépet, de még egy nyamvadt palmtopot sem, hogy van valahol Kelet-Európában egy rusnya cég, aki vette magának a bátorságot, és SF3-at rakott a játékába.
    Na most mondjátok, hogy nem ez a hírverés módja, és hogy csak árt a SF3 egy játéknak.
  • Gregorius
    Mintha csak én mondtam volna. :D
  • Gregorius
    Az Xpand demója tényleg katasztrófa volt, egypontos fizika, a kocsi középpontja körül forgatható autó, és igazából köze nem volt az úthoz. :D
    De ez itt elő sem fordulhat, ugye?
  • Gregorius
    Na végre nem vagyok egyedül az álláspontommal. :)

1.) És tök mindegy, hogy az ember végül megveszi-e a játékot, vagy sem, ha már egyszer warezolásra adta a fejét, és feketén van meg a játéka, akkor csak tett lépést annak érdekében, hogy statisztikájával emelje a kényszert a SF3-hoz hasonló másolásvédelmek bevezetésére.

2.) Hát ha csak a CloneCD-t nem szereti, abból, ami nálam fönt van, akkor jöhet, mert nekem olyanom nincs. A CloneCD számomra nem jelent semmi mást, mint a bitre azonos CD-másolást. Mivel ezen a műveleten kívül minden egyéb funkcióra található megfelelő CD-író program.

A SF3-at lehet nem szeretni, de emelje fel nyugodtan a kezét, aki nem adakozott az elkészítéséhez! Na, ők szívtak igazán, nem tudom hányan vannak jelen.
    Ők azok, akik valószínűleg magasról tesznek a SF3 védelemre, mert semmi olyat nem művelnek a géppel, aminek keresztbe tenne. Vagy legalábbis ne tudnák a minimális problémát, amit számukra jelent eliminálni.
    Valószínűleg ez a SF3 lényege.

Ha jól tudom a CloneCD is egy fizetős termék. Amennyiben fizetsz érte, úgy jogod van használni minden funkcióját, és ezt valószínűleg orvosolják is neked. Ha nem, lehet menni perelni, megnyernéd, ezt látatlanban mondom.
    Amennyiben csak az ingyen regisztrálható, verziót használod, úgy valószínűleg egyeztettek a CloneCD írójával, különben már rég per ülne a SF3 használók nyakában, de lehet, hogy tévedek, ez esetben lehet menni perelni.
    Amennyiben pedig warez CloneCD-d van. :D

Nekem tetszik a játék, és én akkor veszem meg, ha lehet botokat rakni a LAN játékba. Mert ha már a NET-es verzió nem lesz, illetve csak a távoli jövő rejtegeti, akkor legalább a LAN-os játékokban tudjam fenntartani a tömeg látszatát. :)
  • NzzN
    Azt megértem, hogy a teljes játékba raknak védelmet, de egy DEMOba minek?? Ki akarja azt ellopni? Nem az a lényeg, hogy minél többen kipróbálják a demot?
  • Alexease
  • Toya
    Lásd pesszimistán a dolgokat, akkor tuti nem ér majd csalódás.
    A pesszimista embert csak kellemes meglepetések érhetik :D
  • Alexease
    En nem ervelek melette, csak megertem hogy haznaljak:PPP