9754
Akinek kell, tudja, mi ez...
  • eLviRA
    Igen, csak az a baj, hogy ezek a súlyvesztések időszakosak. Egyszer le, egyszer föl.
    Ezzel én is így vagyok, csak már unom , úgyhogy most megpróbálom stabilizálni a dolgokat vmi mással.
  • Dzsini
    nekem a fogyás úgy sikerült, hogy ritkán ettem, viszont akkor keveset... pár hét alatt úgy lecsökkent a kajaigényem, hogy azóta is csak fele-harmadaannyit eszem, mint előtte és 25kilóval lejjebb vagyok :)
  • Szofi
    :)))))
    Annyira ari vagy!
  • mícs
    koszonjuk!
    tok erdekes!
  • Szofi
    Én úgy fogytam le, hogy kábé fél hónapig figyeltem a kajára mozgás mellett, utána már nem is kellett, mert ment az magától is!

De persze így biztos hatásosabb...
  • eLviRA
    Akkor idézem:
    "A jelen elfogadott álláspont szerint amikor mozogni kezdesz, először elégeted a vércukrodat. A következő fokozat, amikor az optimális pulzustartományban(130-150 között) a vércukor után az izom elkezdi felhasználni a benne lévő szénhidrátot, vagyis a glikogénraktárakat, ami nem más, mint glükóz. Ez után - szól a hivatalos fitneszkinyilatkoztatás -, úgy a 25 perc tájékán elkezdődik a régóta várt, misztikus zsírégetés. Ami zömmel izomégetés - sajnos.
    A sűrű és lágy szövetek arányát vizsgáló készülék ugyanis a vízveszteséget is zsírveszteségnek számolja! Az olyan ember, aki elhiszi, hogy zsírt égetett, nyugodtan bevacsorázik azzal, hogy holna azt úgyis "elégeti". Aztán a vizet pótolja, rossz ételeket eszik rosszkor, vagyis ahelyett, hogy fogyna, hosszú távon tovább gyarapszik a súlya.
    A zsírégetés szakasza jórészt a fitneszfantázia szüleménye. Az izom ugyanis elsősorban nem a zsírt apasztja, hanem ott keres magának energiát, ahol a legközelebb talál. És ez nem más, mint önmaga! Amikor kezdenek kiürülni az izomglikogén-raktárak, egyre kifejezettebb lesz a fehérjékből történő energianyerés. Az izom elkezdi felfalni saját magát, hogy biztosítsa a stabil vércukorszintet és ezáltal a folyamatos energiaellátásat további működéséhez. Eközben nagyon elenyésző arányban bont testzsírt.
    Arról viszont sokkal világosabb képet tudok adni, hogyan is történik az igazi zsírlebontás. A szervezetünk éjszaka, illetve edzés utáni nyugalmi állapotban nyúl a testzsírhoz. Ehhez persze az kell, hogy az inzulin- és vércukorszint optimálisan alacsony legyen, vagyis a szükséges energiát sem a vérből, sem pedig az izmok szénhidrátraktáraiból ne tudja megkapni. Ezért jó, ha este már csak sovány húsféleségeket fogyasztunk salátával. Ha magas a vérben az aminosavtartalom, és ehhez még némi aszkorbinsav (C-vitamin) bevitele is párosul, tökéletes körülményeket teremtünk az éjszakai zsírlebontáshoz, illetve izomépítéshez."
  • Szofi
    Amikor jártam eddzeni, az edzzzőnő azt mondta, hogy fél óra után kezdjük el égetni a zsírt, ez a min. idő!
    A taposógép a tuti, nekem teljesen bevált, csak elsőre kb 15-20 percet bírtam! Aztán már ment az óra is, csak tök uncsi,de hatásos!!!

Tapasztalatból tudom, hogy rendszeres (napi szintű) mozgás mellett egy hónap alatt akár tíz kilót is le lehet fogyni, csak utána két hónapig semmi változás, mert azt kell megtartani!

Általában érdemes hallgatni az örgebbekre... Nagyim mindig azt mondja, hogy mindenből kell enni, mert a szervezetnek sokfélére van szüksége, csak a felét annak, amit kívánsz, meg bírsz enni, és este 6 után semmit!
  • szakember
    Köszi, hogy elküldted, csak nem a rendes mail címemre...
  • mícs
    azok is hizlalnak??
    a picsaba, tudtam!!
  • eLviRA
    És a felszabaduló boldogsághormonokat még nem is említettem...
  • mícs
    ja, ez igaz!
    nekem is el kell kezdenem mozogni, vagy legalabbis gyakrabban jarni uszni! vissza kell allni arra, hogy hetente 3-4szer uszunk, es meg egy zsiregeto alakalom kellene, mondjuk valami gym, vagy ilyesmi. uccse tudok mit csinalni magammal miutan hazaerek vagy mosok vagy vasalok...
  • eLviRA
    Attól függ, hogy milyen dagadt vagy, hogy mennyi rajtad a zsír. Amúgy szerintem nem vészes . Mozogni viszont hasznos.
    Azt olvastam, hogy ha elkezdesz edzeni + kevesebbet, rendszeresebben, és értékesebb táplálékokat eszel, akkor 4 hétig TILOS ráállni a mérlegre, mert általában egy hónap után mérhető igazi fogyás (addig folyadékvesztés, izomvesztés). Nem az aktív mozgás fogyaszt, hanem hosszabb tevékenység - 40-60 perc - után indul be a zsírégetés, ha utána már nem eszel "nehezet".

Akkor nem bánod, hogy neked is elküldtem a listát, ugye? Bíztam benne, hogy nem veszed célzásnak.
  • szakember
    Azt hiszem nekem is vmi egészségesebb étkezésre kell átállnom, mert ez az "ülök az irodában és rendelek egy pizzát" dolog nem a legjobb. Tegnap voltam először edzeni a szülinapi fitnessbérletemmel, és 93 kg-ot mutatott lent a mérleg. Eléggé megszédültem! Ennyire dagatnak nézek ki, vagy csak a mérleg szerint vagyok az?
  • Dzsini
    naptárkészítője válogatja, hogy ha pl. szerdára vagy csütörtökre (esetleg vasárnapra) kezdődik egy hét az év elején, akkor azt már 1. hétnek nevezi, vagy simán az előző év 52/53/54 hetének, de a leginkább elterjedt szokás szerint az 1. hét az első teljes hét, és 52x7 az csak 364, a maradék néhány nap pedig különféle kombinációkban akár 53., 54. hetet is alkothat :)

(tudnám miről volt szó ;) )
  • mícs
    hat most a szokitett olaj jol jonne, mert dragulni fog, rovid idon belul.
    a tegnapi ujsagok tanulsaga szerint, a benzintarsasagok napi 84 millio forintnak megfelelo AEDt vesztenek a fix aron adott, am vilagpiaci aron beszerzett benzinen!
  • eLviRA
    Amúgy megnéztem a naptárban, és az egy évre jutó hetek számát illetően az zavart be, hogy a naptárban az utolsó hét az 53. De már értem, hogy miért! Tényleg értem. Tényleg.
  • eLviRA
    Szia! Köszi, sikerült egy nagyot aludnom, de meggyógyulni még mindig nem. Talán egyszer
    A pörgésről meg annyit, hogy nem szokásom
    Köszi az érdeklődést!
  • Lesszi
    Szerintem Dubai -ba nem magyar étterem, hanem "magyar bolt" kellene, mint itt a kínai üzlet.
    Az árukészleten megtalálható lenne pl.:
    a szőkített olaj, meg ilyenek... nesze nektek arabok
  • Szofi
    Akkor nappal aludjál...
  • mícs
    ja, utanna meg tejben-vajban megy a gruppen, meg a zabalas!
  • Punkerwork
    itt ilyen kaják nincsenek pedig kiváncsi lennék.
  • Dzsini
    de úgyis csak napkeltétől napnyugtáig kell tartózkodni az evés-ivás-dohányzás-nemi élet gyönyöreitől.
  • mícs
    en csak szenvedni fogok miatta
  • Dzsini
    tudomtudom, van más ismerős aki szigorúan tartja is :)
  • mícs
    csutortoktol RAMADAM, ugyhogy a kajaval ne vicceljunk, jovan?
  • Dzsini
    erről majd csütörtökön kérdeznélek meg :)))
    olyan tuti rizzsel készült kajákat ettem már...
  • Királylány
    Szia eLviRa!
    Kipihented magad? Meggyógyultál?
    Tegnap nem nagyon pörögtél az isiben...
  • mícs
    igen, van akinek ez kell, de az igenyes FEHER EMBER, valtozatossagra vagyik! mint peldaul mustaros malna...
  • Királylány
    Ilyen remek társaságban egy sör sem kell, hogy az ember jól érezze magát.
  • Dzsini
    "itt mindenki az egeszsegtelen rizsat nyomja az egyaba"
    " ki kell valami ujdonsagot talalni"
    ...
    " rizseshus meg ilyenek!"
    :DDDDD
  • mícs
    ahhh, rizseshus meg ilyenek! azt itt kajaljak rendesen!!
  • szakember
    Jó ötlet magyar éttermet nyitni DXB-ben, lehetne hot-dog meg hamburger esetleg pizza és gyros az étlapon.
  • Szofi
    Akkor nem is kell majd sokat költeni alkoholra!
    Max két sör, és mindenki jól lesz...
  • mícs
    a, nem akarok en fozni, erdemes lenne megprobalni, mert majdnem mindenfele kajalda van itt, csak magyar nincs!
    sokan vannak, es szerintem valtozatossagnak nem lenne rosz!
  • eLviRA
  • eLviRA
    És te akarsz főzni? Túl sokan vannak Dubaiban?
  • mícs
    remelem is, mert itt mindenki az egeszsegtelen rizsat nyomja az egyaba, es valami fergetegesen rosszul van megcsinalva, ugyhogy ki kell valami ujdonsagot talalni, meg magyar etterem nincs is az DXB-ban!
  • Lteebee
    Sikeres lesz.
  • Királylány
    Szerbusztok!
    A szilveszteri bulira mindenki nádszál lesz?
    Jó terv!
  • mícs
    mondtam mar, hogy ettermet akarok nyitni dubaiban??