29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Narancs
    ecsém, nem semmi...tök jó hogy sosem írtunk egy verselemzést, érvelést, vagy összehasonlítást sem...de a kedves tanárnő aztat mondta alulpontozza aki nem az összehasonlítást választja, mert szerinte a másik kettő túl könnyű...fasza...
  • Narancs
    és vihetsz be Bibliát?
  • galenius
    Érvelés: bibliából lehet idézni egy kalappal, és ráadásul minden témához))))
  • CaviaR
    http://www.om.hu/letolt/kozokt/erettsegi2005/tanaroknak/magyar/magyar.htm

Olvasgasd... :)
  • Narancs
    Hella srácok!
    El tudnátok mondani, hogy hogyan lesz a magyar középszintű írásbeli? Milyen feladatok lesznek?
    Mert nekünk lófaszt se mondtak...:(
    Szóbeli tételeket is csak tegnapelőtt adták oda. Kibaszott gáz...
    Nyelvtan jegyet mire adják? Helyesírás? Vagy lesznek külön nyelvi feladatok is?
  • CaviaR
    Valamit nem vágok egészen a magyarral kapcsolatban.
    Azt tudom, hogy ha az írásbeli és a szóbeli közül legalább az egyik 10% alatt van, az már bukás.
    Az írásbeli is két részre van osztva ugyebár. Azt nem tudom, hogy ha a két rész közül egyik 10% alatt van, akkor az egész írásbeli bukás, tehát az egész magyar érettségi is bukta?
  • galenius
    piszkozatot be kell adni, rá kell írni de nem értékelik
  • lee86
    szentem ez csak egy szmájli akart lenni. :)
    amugy ez a vázlat ez nemhiszem hogy benne lesz.. talán piszkozat, azt viszont ha jól tom nem értékelik..
  • franco
    nem látom a képet
  • OPM
    "vázlat??" [#1860]

ti mit tudtok erről?
  • Lacc
    Az egyik szarabb mint a másik. Kérem kapcsojjaki.
  • lee86
    összehasonlító elemzés. (pl Juhász Gyula: Anna örök Vs. Vajda János: Húsz év múlva)
  • bertino
    elemzés, érvelés... van harmadik is ? :D
  • Lacc
    Én ziher hogy verselemzést irok. Érvelni max akkor, ha nagyon fekszik a téma. De az eddigi próbákon olyan érvelési témákat láttam, amiktől a fülem kettéállt, plána ha irodalmi példát kellett hozni benne. De az eddigi elemzéseim jók lettek, szóval inkább azt preferálom :)
  • lee86
    hát igen már látom magam előtt, ahogy a szép nagy betűket rajzolva (3 szó/sor) minden olyan hülyeséget leirok, amivel közelebb kerülök a 3 oldalhoz! :DDDD
  • OPM
    vázlat?? :o ilyet nem is mondtak nekünk

az időkről én is így gondolkodom...
  • OPM
    alul-felül és jobbról-balról is hatalmas margók lesznek, így sztem 4 érettségis oldal kb 2 füzetoldalnak felel meg
  • franco
    az elvárható a min 2 oldal vázlattal együtt

igen, én is nehezen írok sokat, dehát mikor erőltessem meg magam ha nem most?:D
    3 óra csak elég...

viszont a fealadatlapra az 1 óra eléggé szopatás
  • franco
    hát azért annyira gyökér nem vagyok hogy pl ne tudjam miről szól a csongor és tünde, hiába h 2 éve tanultam...

egyébként benne lesz valszeg, legalábbis ami próbákat írtam bennevolt
  • lee86
    érvelésből mennyi körülbelül a minimum terjedelem? mert multkor irunk egy érettségi-replikát és ott a sajtó mai viselkedése ellen , vagy mellett kellett érvelni, és hát 1 oldalon át még csak-csak el tudom magam érvelni, viszont 3 oldal sztem lehetetlen feladat..
  • OPM
    és ha benne lesz a feladatban, hogy utalj irodalmi példákra benne? (egyébként énis vsz azt választom)
  • franco
    aha biztos
    [nemért]
  • franco
    azért nem lesz....

tuti hogy az érvelést választom. így 1 percet se kell magyarra készüljek, tesztkérdések piték
  • galenius
    józsef attila reális a szülinapja miatt
  • akyyy
    miért, két szintű érettségi? hm?HM?
  • franco
    nos itt patkány max te vagy, mindenesetre nekem számít a nyelvvizsga nem kell nyelből érettségiznem...
  • akyyy
    akik most érettségiznek, azok a kisérleti patkányok, és mi leszünk az élesek
  • akyyy
    én jövőre fogok :PPP
  • Bandee1987
    Ja, és szólok, hogy mindenki, aki tud, szerezzen be egy IDEI középiskolai töri atlaszt, mivel a benne lévő kronológia rész nagyon sokat fog segiteni, tele van évszámokkal, eseményekkel. És ami a legfontosabb: az érettségin lehet használni atlaszt, tehát ez az egyetlen olyan puskázási lehetőség, ami "legális".
  • Bandee1987
    ha az első tipped bejön, akkor a töri esszékre felkészülök nagyon.
  • bertino
    Talán nem... talán
  • galenius
    igen
  • Lóna Lore
    Szívunk!
  • bigfoot
    én sem :S
  • OPM
    és ezek közép szinten lehetnek?
  • galenius
    egy ismerősöm mondta aki egyik helyre állítgaTTA össze a próbákat
  • bertino
    Jah, nekem meg lenne baj, mert én vhogy nem érzem magam annak
  • bertino
    Igen és azt mondja egy paksi ismerős tanárom, hogy 2008-ra vagy felhozzák ezt az egész uj rendszert EUs szintre, vagy eltörlik és marad a régi.
  • franco
    az érettségivel nem lenne, baj, az egyetlen bibi hogy ez most felvételi is...
  • bertino
    és Felkészültnek érzitek magatokat ? :)
    (én is most érettségizem majd)