29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• ryhdeksan
    köszi, viszont mindenkinek =)
  • lord nihilus
    Adynak kifejezetten örülnék :)
    Mindenkinek sok sikert kívánok, nem csak holnapra!
  • Romel
    Az nem jelent semmit. Belerakhatják harmadiknak is. Mondom, felesleges valószínűsítgetni, mert bármi lehet benne.
  • ryhdeksan
    józsef attila már 2szer volt
  • Romel
    Én olyan infókról hallottam, hogy törin nagy eséllyel lesz Horty, első vh. Magyarból József Attila évforduló van, én úgy tudom. Figyeljetek, teljesen felesleges. Ha tudtok fogalmazni, tudtok magyarul nem lesz olyan rossz. Én ezért nem parázok tőle. Szóbelin meg legalább 1 jegyet tudsz az egészen húzni, szóval ne féljetek ;)
  • 2XP
    Ilyen iq-val nem sokáig fogsz bennmaradni a bme-n...
  • ryhdeksan
    Egy kis info:

Tehát Szabó Lőrincnek 50 éves évfordulója van, Ady-nak 130 éves és még egyiksem volt
    Magyar tanárom szerint valószínű a Himnusz és Szózat mivel a sok tüntetés elég sokat foglalkoztak vele idén
    3 versből egyik csak ezek közül lesz :D
  • cold-fire
    Holnap ilyenkor már készülődk mad beadni remélem boldogan :P
  • BlastR
    Érdekes lesz az érettségi.De szerintem tényleg nem annyira vészes hogy ne tudnánk megirni egy 2-re.(Azért még gondolgokodok hogy hogy fogok kapásból lekarcolni 4 oldalt :D)Majd meglátjuk.

Sok sikert kivánok az Érettségizőknek!
    :)
  • BiG G
    menj akkor közgázra csodás jövő áll majd előtted :ppp
  • ryhdeksan
    ha pl írok 1 oldalt a 60 pontosnál és a tartalomra mondjuk kapok akkor 3 pontot de hibátlan a szerkezet meg a helyesírás akkor megkapon a nyelvi minőségre a 20 pontot?
  • ryhdeksan
    egyébként megnéztem az összes volt érettségit az az om.hu-n van hát mindegyik ilyen általános iskola szintű :D
  • I.C.ram
    Ja alapítsuk meg a BMEsek a BME ellen csoportosulást. :P
  • magus
    én sem az vagyok -.-

bme meg elmehet a búsba -.-
  • BiG G
    BME for teh win! :PP
  • Rage47
    1ébként is szeretni kell a magyart, ne legyél szakbarbár:D
  • Rage47
    nincs kiírva h mérnökök topikja:p
  • grizzly21
    ehhe vicc volt:) egyébként nem az érettségivel volt a probléma, hanem a magyarral, azt itt nem szeretjük
  • Rage47
    pontosan... inkább az ezelőtti hsz-ekre mehettek volna banok...
  • Easy Rider
    még jó hogy érettségi topikban vagyunk, és eddig nem sok szó esett róla, csak az egyetemi dolgokról, ha meg most érettségi a fáma, akkor nem tetszik? :O
  • ati711
    Hétfőn lejár a magyar utána mindenki a matekról meg a töriről fog dumálni
  • grizzly21
    najó, aki még 1 szót is szól magyar érettségivel kapcsolatban az mehet banra -.-

eddig nem szoltam de kezd zavarni a téma:)
  • ryhdeksan
    Jószef Attila 2szer is volt szóval sztem Ő kilőve.

Ady, Babits közül vmelyik vszínű.
  • ryhdeksan
    akkor b*sszák meg :D

azért olyan nehéz nem lehet hogy kettest ne hozzon össze valaki :P

matekból meg így is emelt szintes voltam ott jöhet bármi =)
  • jAsOn VoOrHeEs
    Én is erre fogadok. Jövőre már ugye jönni fog az új 500 pontos rendszer, aztán még "utoljára" jól megszivatják a népet. :( Viszont jóval kevesebben jelentkeztek már idén felsőoktatásba, így remélem, hogy legalább a ponthatárok is lentebb mennek. Könnyebb érettségi magas ponthatárral, vagy nehezebb érettségi alacsony ponthatárral, szerintem utóbbi lesz idén.
  • R0sc0
    magyar oktatás rulez..
  • ati711
    Visszatérve a regisztrációs lapra én sem kaptam még meg, de már behívtak az egyetemre a rajz alkalmassági vizsgára.
  • ati711
    Babits - nem is volt az új érettségiben? - az jó mert az elég jól átnéztem - jó volna ha betennék a háborúellenes vagy a magányos verseit.

• R0sc0
    ohh én majd csak holnap..
    Én arra merek fogadni hogy ez lesz az eddigi legnehezebb ami a kétszintube volt :P
    hogyha olyan egyszeru lenne mint az első akkor röhögnék :) de nem fogok :'(
  • ryhdeksan
    én meg csak matekra :D

kezdek parázni ahogy közeledik
  • R0sc0
    Én is megkaptam már a regisztrácios levelet :)
    Igazábol csak történelemra tanultam eddig, magyarbol nemtudom hogy kezdjek hozzá :) Mondjuk ugyanugy elég a kettes belole mint matekbol csak töribol kell az 5ös :P
  • ryhdeksan
    meg a szövegértés eleve nagyon könnyű, aki tud magyarul az már ott elér legalább 30 pontot.
    és már megvan a 2es xD
  • ryhdeksan
    2005: Kosztolányi Dezső Paulina - Arany János Letészem a lantot és Mindvégig -

2006: Mikszáth Kálmán Péri lányok szép hajáról - Petőfi Sándor
    MINEK NEVEZZELEK? - Radnóti Miklós TÉTOVA ÓDA

2006: Móricz Zsigmond: Égi madár - Juhász Gyula: Magyar nyár 1918 - József Attila: Nyár
  • ryhdeksan
    majd hétfőn érettségi után felhívom őket
  • Rage47
    én kaptam tegnap.
  • ryhdeksan
    Ti kaptatok már regisztárciós levelet? Tegnap csomoan megkapták oszt.társaim de én nem, mondjuk még páran nem kaptunk.
  • ati711
    A javító érettségiket is figyelembe kell venni (október, február).
  • skristof
    minek?
    aki középszinten nem tud 3asra érvelni az egy ostoba.
  • ryhdeksan
    basszus 4 év alatt nem olvastam annyit mint majd vasárnap fogok :D
  • szoltan
    Dsida Jenőnek születésének 100.évfordulója is most van, könnyen előfordulhat sztem összehasonlító elemzésben. Úgy hallottam Szabó Lőrinc és Ottlik Géza is esélyes, sőt Ady sem volt még a nagyobb alkotók közül a 2szintű érettségiben