22786
Html-, css- és php-help
-
#1132 Ha problémáid vannak php-ben ezek jó segítséget tehetnek:
prog.hu
weblabor.hu
php.lap.hu
+ php levelezőlisták
A te esetedben: link
A php manual magyarul is elérhető. -
#1131 köszönöm de a humoros megjegyzéseid tartogasd másnak! -
laliking #1130 DIR :D -
#1129 php-ban ftp fügvények
a fenti linken található füvények közül melyik való arra hogy kilistázza az ft tartalmát? :S magyarnak kéne lennie de több mint a 70% angol :( próbáltam fordítani meg próbálgattam a dosos parancsként :) -
pg14 #1128 Köszi -
#1127 tutorial.hu-n nézz szét 3-4 van a php alkalmazások között! -
pg14 #1126 Sziasztok! Hogyan lehet letöltésszámlálót készíteni? -
#1125 köszi! átnézem.. -
DJviolin #1124 Akkor ezek szerint az extra gyárilag letiltotta a direkt linkelést, így nekem nem kell mahinálnom a .htaccess fájllal. -
#1123 Nálam nem jelenik meg a fórumban. Se IE-vel, se Operá-val, se Firefox segítségével.
Csak akkor, ha a kép url-jét külön beírom a böngésző címmezőjébe. -
DJviolin #1122 Basszus. nekem meg egyáltalán nem jelenik meg. milyen böngészőt használsz? -
#1121 én légcsavar képet látok és én nem jártam az oldaladon -
DJviolin #1120 Banyek tényleg le van tiltva. -
DJviolin #1119 Töröltem a htacces fájlt egy kis ideig. -
DJviolin #1118 Asszondod le van tiltva?
-
#1117 szerintem az extra(mint a legtobb ingyenes tarhelyszolgaltato) nem tamogatja a sajat .htaccess file hasznalatat. es a kep meg azert nem jelenik meg mert a directlink naluk alpbol le van tiltva. -
DJviolin #1116 Jártál ezelőtt a honlapomon? ha igen, akkor töröld a cache-t, és utána nézd meg, mert nekem jó. Egyébként az alanti hsz-emet akkor törölje valaki. -
#1115 nekem a három csoka jelenik meg de ezt nem itt kéne szerintem -
DJviolin #1114 Ha megjelenik egy kép három csókával, az baj, ha nem, az jó: Egy stop táblát kellene látnotok.
-
DJviolin #1113 Sziasztok!
Extra szerverén próbálnék a .htaccess fájllal mahinálni, de mindig elcsesz valamit. Lehet hogy nem támogatná a htaccess fájlokat az extra? -
#1112 Első ránézésre egyrészt a frame-ek méretezésével, másrészt a háttérképek pozicionálásával lehet a probléma.
Ha elfogadsz egy-két javaslatot (a modernizáció jegyében):
Vagy a belső tartalmat körülvevő képeket egyesítsd egybe (hogy középen legyen egy lyuk), és abba helyezd bele egy <iframe>-el a tartalmat (az <iframe>-et és a menűt CSS-se pozicionálhatod középre):
<div id="keret">
<iframe src="folap.htm" name="folap" id="folap">
<div id="menu">
<!-- Ide jön a menű! -->
</div>
</div>
Vagy egyesítsd az összes képet egybe, és használj csak <div> tag-eket:
<div id="container">
<div id="tartalom">
<!-- Ide jön a középen szereplő tartalom -->
</div>
<div id="menu">
<!-- Ide jön a menű -->
</div>
</div>
A középső tartalom rész scrollozhatóságáért az overflow tulajdonság gondoskodik. -
#1111 oppa megelőztél. a dolog amit én odatettem az pl a megjelenitendő ablak pozicióját is kontrollálja és fókuszálja -
#1110 gerzson : van, ne framekből pakold össze az oldalt. 5 éve szajkózzuk, hogy az ördög masinája a frémrendszer
gera :
<script type="text/JavaScript">
var newwindow;
function popup(url)
{
newwindow= window.open (url, 'name','menubar=0,location=0,status=0,scrollbars=0,width=például 700,height=például 500,left=400,top=150');
if (window.focus) {newwindow.focus()}
}
</script>
ésaztán
<a href="javascript:popup('valami.php');">valami</a> -
#1109 JavaScriptet nem vagom tulzottan de 1-2 helyen szuksegem volt ra, ezert némi alapismerettel rendelkezem. -
#1108 Köszönöm szépen a gyors választ :D
Te enyire vágod ezeket? -
#1107 JavaScriptel a megoldas:
<a href="#" onclick="javascript:window.open('oldal.html', 'Kieg adat', 'toolbar=0,location=0,directories=0,status=0,menubar=0,
resizable=0,scrollbars=0,width=640,height=480')">oldal</a> -
#1106 Hello!
Nekem 1 olyan segitségre lenne szügségem hogy ha 1 linkre rákattint
egy olyan böngészö ablakba jön elö ami Fix méretekkel rendeklezik
mondjuk 640x480 és ne legyen benne menü sor meg görgető sáv...
Ha valaki ebbe tudna nekem segiteni dobjon már 1 üzit vagy
az is jó ha ide beírja eköre is köszike
Csáó -
#1105 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy weblapom, ahol framekből van összerakva az oldal.
A középső oldalon lévő háttérkép jelenik meg körben, ahol a háttereket a megfelelő irányba igazítottam (de gondolom átlátjátok)
IE alatt működik is, de pl. FireFox alatt szétesik az egész.
Van erre megoldás? -
#1104 <szin=888888> </szin> .. bár gondolom rájöttél :)
jó akkor webconf, de mindegy.. látod, így is tudtd, miről beszélek :):)
monnyuk én mélben kaptam az infót, hogy lesz, meg a weboldallcímet..
egyébként azt nem tom, hogy most hol marad az előregisztráció -
#1103 [color=#888888]Tökéletesen alkalmas[/color]
Nem Web Konferencia lesz?
PHP konferenciáról a hivatalos oldalon nem közölnek hírt.
Egyébként megfontolom, hogy elmenjek... -
#1102 közületek jön valaki PHP konferenciára?
(jó ez a topik vagy nyissak újat :P) -
#1101 szerintem te vmi elore elkeszitett PHP-MySQL alapu portalrendszerre gondolsz.
PL: php-nuke, dustbowl clan tools, virtual war
ezekre keress ra google-ban es tuti kapsz eredmenyt.
Persze ezekhez szukseges es php es mysql-t tamogato tarhely. -
#1100 tudodmit szarok az összes tárhelyszolgáltatóra azaz hogy szartam rá és feltettem php5-öt meg msqlt meg mindent amire szükségem lehet :) -
#1099 elvileg de ha php akkor front page-ba nem akkor dreamweaverbe -
#1098 és azokat a desing-eket majd be tudom rakni a front page-ba ? -
#1097 hát ha nincs html alapismereted akkor front page :) keress a googléban "webtemplate" néven design-eket hogy ne keljen szenvedned sokat :) -
#1096 Akkor pls ajálj nekem egy könnyen kezelhető html szerkesztő progit. Klán oldalt szeretnék szerkeszteni. -
#1095 a te phpscriptedel is erre tér vissza a böngésző: ftp://:@/ és semmi másal monyuk mostmár hibát se ir hogy nem tudja végrehajtani az opendirt! pedig a mappa nem üres... :S -
#1094 ilyenről nem hallotam a clanok mind maguknak szerkesztik meg a design-t! -
#1093 természetesen az $user a $pass és az $ftp tartalmát html küldi át!