91393
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Szepy2884 #35042 Teljesen mindegy, hogy van-e videó a jelenségről vagy sem. Az ilyesmit érezni kell nem látni.
Példáúl az én ffb-s joyom rázkódását sem lehetne látni egyetlen videón sem, hacsak nem a kezemre (is) irányúlna a kamera. De a feelinget akkor sem adná vissza semmi. -
Glo #35041 Amikor ezt olvastam akarva akaratlanul is Maggi pajtás jutott eszembe. Ő F2-essel is tudott 4 il2-est lőni, míg mi mindent kilőttünk és max 1-et tudtunk megfüstölni.
Fókában meg maga volt a megtestesült kaszás :) -
Tejet nem ittam már megnemmondom hány éve de isten bizony eszembe se jut ,hogy inni kéne. A pálesz az eszembe szokott jutni. Meg a ser.
-
Len Deighton: Vadászrepülők
Olvasta valaki? Gondolom igen,mi a vélemény róla? -
Egy off kérdés,de szimulátoros: Megvan valakinek a Steel Beasts Pro PE? (a fórum eléggé kihalt ezért gondoltam itt esetleg ismeri valaki)
A képek és videók alapján nagyon jó progi de a 125 dolcsit sokallom érte. -
Helmuth Wick volt még egy tipikus képviselője a vakmerő ásznak,egyszer azt mondta hogy harcolni akar és harcolva meghalni.Hajszolta a győzelmeket miközben gyakran szó nélkül kivált a kötelékből és egyedül vetette magát a harcba,kísérői lemaradva követték,akkor is ez történt mikor lelőtték. -
Nálam ez az alkoholról a tejre dolog biztos megbukna...
-
Lacusch69 #35035 Nem kell feláldozni. Felteszel mellé egy XP-t és kész. -
Legyen unlisted és akkor nehezebben találnak rá. :) -
köszi
csak én meg a 64bit-es wint7-et nem akarom feláldozni :(
de azért majd gondolkodom rajta.. -
Lacusch69 #35032 MUSZÁJ XP, már a Vista sem kezeli alapban a gameportot. (Illetve van egy trükk rá, de a FFB akkor sem működik, legalábbis nekem)
Az USB-s is jó, de néhány vélemény kevésbé strapabíró. (Meg az USB-n kapja a tápot, így nem lehet a "lankadt farok" módot kihozni belőle)
A no-FFB-s modellek közül nekem van mindkét fajta, így ezt megerősítem.
Viszont azt ne hidd el, hogy USB-gameport konverterrel működni fog!
Jobb-e mint az X52? Nem tenném vissza az 52-est ehelyett...:) -
köszi a választ
csak még egy-két kérdés ha nem haragszol:)
muszáj xp hozzá? win7 alatt nem is megy?
többféle ms sidewinder ffb joyt is találtam, az usb-s nem jó?
úgy érted hogy JOBB mint az x52???
-
majonur #35030 Delelott letoltottem, szerencsere. ezert most felraktam ide. -
Ez így volt,csak Marseille és a hozzá hasonlók kevesen voltak.Ők az elhivatottak,mondhatnám elvakultak táborát képviselték.A többség az nem ilyen volt. Azt azért ne felejtsük el,hogy ezek a fiatal emberek ugyan becsvágyóak voltak többnyire(mint a vadászpilóták általában)de azért nem szerették kisérteni a jó istent. Persze hogy vigyáztak magukra a gépükre. Meghalni biztos nem szerettek volna. -
Kojak23 #35028 Szepy, te is airsoftozol? Vagy valaki más használja a nevedet softair-en? -
Lacusch69 #35027 1. Tökéletesen működik az FFB
2. Nem tökéletesen pontos, az enyém öreg és egy kicsit kikopott (na azért az X52 nem mérhető hozzá)
3. Semmi probléma a hardverekkel, driverekkel. Egy nyűg volt, a Cmedia hangkártya. Creative-val nincs semmi probléma.
4. Egyik sem, optikai érzékelésű. -
messerharcos #35026 ó hamarosan tudok edzeni, ha itt a tavasz tuti:) Akkor ha jobb formában leszek jobban is megy majd a szim?
xDDD
jó is lenne, ha még ezt is letudnák szimulálni:)
-
Lacusch69 #35025 Tegyük hozzá, hogy M. ezt inkább F (ill. korai G) szériás Messzerekkel csinálta. -
Lysandus #35024 Jó, csak Hans-Joachim Marseille meg éppen nem kerülte a közelharcot. Hanem törekedett rá. És nem félt a gépe tűréshatárától. Hanem a saját fizikai állóképességét fejlesztette. A taktikai önképzés mellett leszokott vagy kevesebbet piált, és kemény edzésprogramot dolgozott ki magának. Aminek a célja éppen az volt, hogy bírja a nagy G-erőket, és így olyan szűken tudott fordulni, hogy az ellenség nem tudta követni. Sőt, nemhogy követni, de többnyire vizuálisan is elvesztették...
Marseille self-traning
Jó, ez a része a dolognak nyilván nehezen modellezhető le.
-
Dehogy, dehogy haragszom, csak én is szeretném kevés lőszerrel, lelőni az ellent.
És tény minden oldalon voltak jók, ez törvény szerűség... -
"Én is átl. 6 lőszerrel szeretném leszedni az ellent, mint Ő. (De ez még csak álom.)"
És ahogy látom még marad is egy darabig:)Mármint álom.
-
Miki Fiam:)
Csak kiegészíteném ,remélem nem haragszol meg érte.
Nem szerencsés kiemelni egy nemzet harcosait,pilótáit.
Mindenhol voltak remek pilóták,akik megtették amit meg kellett tenniük.
Ez nemzetek feletti dolog szerintem. Kölcsönös tisztelet jellemezte a legnagyobbakat,lásd a háború után azok akik egymás ellen harcoltak sokszor sírig tartó barátságot kötöttek. -
Bocsi, átlag 15 lőszer... -
Na tessék.
Meg akartam nézni a tecsövedes Cliffs of Dover Emil videót mégegyszer, erre mit látok?
Eltávolították szerzői jogok miatt.
-
50 alatt lenne, de használt
Solt:
köszi az infót
Lac:
erre még visszatértünk :)
és ffb-vel is lehet használni a joyt+ a gázkart?
ffb-vel mennyire pontos?
nem vesznek össze a játék alatt a különböző hardverek?
hall-szenzoros vagy sima potis az a joy?
-
Az én kedvenc pilótám Marseille. Olyan akarok lenni mint ő. Egyszerűen lenyűgözött amit olvastam róla. Egyszerűen, ő lett a példaképem. Én is átl. 6 lőszerrel szeretném leszedni az ellent, mint Ő. (De ez még csak álom.)
R.I.P. Hans Joachim Marseille
és a többi hős német pilóta. -
sakkay #35016 c -
sakkay #35015 A két kedven pilótám. -
sakkay #35014 Teljesen egyetértek (előbb is mondtam) Írtam is valamikor pár mondatot a ROF-on(a dogfight fejlődéséről).
Csak hát akkor is marad az alaptétel, hogy a pasas nem mondott igazat. -
Mi több az "OKOS " pilóták kerülték a közelharcot,mint ördög a tömjénfüstöt. Álltalában azok túl is élték a háborút,a vakmerő srácok meg belementek mindenbe és sajna rajta is vesztettek sokszor.
Például Galland bátyó sem lelkesedett az efféle harcmodorért ,jelzem ő számomra az IGAZI katonai pilóta. Ő az eszét használta ugye,míg ott az ellenpélda Marseille,aki amellett ,hogy használta az eszét valami olyat is tudott amit senki más. -
Igazad van:) Nem pilóta volt az ipse most ,hogy mondtad beugrott.
Persze volt kergetőzés ,de azt már azért én sem nevezném dogfight nak a szó szoros értelmében. A kifejezés ma is él a pilóták körében , a közelharcot oktatják is,de ugye már ez jó távol áll attól az igazi pörgünk forgunk ,tépjük harcmodortól.
Voltak pilóták ,kivételes tehetségűek ,kivételes adottságokkal akik ezekkel a jóval gyorsabb ,korszerűbb gépekkel is meg tudtak tenni olyan dolgokat de ez nagyon kis számú pilótát érintett.
Nézzük meg a háború közepe ,vége felé ,milyen gépek élveztek priorítást. Ugye a hatótávolság fontos volt ezt ne feledjük. P47.P51 Létra. Már a szövi gépekre gondolok itt. Na egyik sem az a dogfight gép. De a Fóka sem,és a kései messerek úgyszintén.
Mindezek mellett egyet értek veled. -
Solt #35011 Egy évig volt meg, de most egy ismert hiba miatt visszavittem garanciába. A bolt hibája miatt 1 hónapot ültek rajta, így nem vártam tovább, visszakértem a pénzt.
Ár/érték/tudás arányban én kiválónak tartom! Vannak kisebb hibái, de a garanciális ügyintézés ( közvetlen a loginál ) páratlan.
Nálam az a hiba jelentkezett, hogy a gázkar mozgatásakor a gázkaron lévő R1, R2 tengely ugrált. Ez valami összeszerelési hiba miatt van, és szó nélkül cserélik.
IL-2 alatt volt olyan hiba, hogy, ha 100%-ra feltoltad a gázkart, és hirtelen visszavetted, akkor 7-8%-t is visszaugrott, de ezt az utolsó firmware-l elvileg javították.
Amit hiányolok róla:
- állítható csuklótámasz
- a trimm tengelyekhez érezhető középállás
Összességében én nagyon megszerettem... az FFB pedig egyszerűen fantasztikus repülési élményt ad... ha jól be van lőve, tökéletesen érezni, hogy mikor közeledik az átesés... már meg is rendeltem a következőt! :) -
sakkay #35010 Én amúgy hobbi szinten tört kutatok, ne tudd meg milyen állatságok hangoznak el a "nagy" csatornákon. Egyszerűen van olyan , hogy csak döbbenten bámulok, aztán kezdek csak el ordibálni...
-
sakkay #35009 Pont láttam én is..mondjuk így, ebben a formában ez nem igaz. Szokásos csúsztatás az ismeret terjesztő csatornán. Még a kifejezést is keményen használták a pilóták a 2vh-ban. Minden amit írtál igaz, csak persze az arányok tolódtak el az erőharc irányába.(ami nem azt jelenti , hogy nem volt dogfight)
Ezt nem ellened szólva írtam, inkább az említett hadtörténész ellenében...nem pilóta volt. -
Lacusch69 #35008 Ami biztosan megéri: vegyél egy MS Sidewinder FFB Pro-t, és egy hangkártyát a gameport miatt.
Érdemesebb a régi, gameportos Sidewindert venni, mert egyrészt strapabíróbb, másrészt ha kihúzod a táp 12V dugóját, hihetetlenül pontos joyt kapsz. Természetesen FFB nélkül.
Tegyél fel egy XP-t, a joy mellé állítsd szolgálatba az X52 gázkarját, meg egy pedált.
KÉSZ! -
Az miaz a jó ár ha nem vagyok indiszkrét?:)
Dummynak van Sanyónak is Solt kollega most kapta vissza a pénzét garanciális okok miatt ,de ugyanolyat akar venni asszem. -
RLM 1934-ben kiírt egy pályázatot (amit ugye később megnyert a 109-es), amiben egy teljesen fém építésű, alsószárnyas, zárt kabinú, behúzható futóműves gép építését rendelték meg. Fegyverzet két MG 17 vagy egy MG FF legyen, hajtóműnek az akkor még fejlesztés alatt álló Jumo 210-et kellett volna használni. Ezekkel a feltételekkel el kell érnie a 450 km/h végsebességet, 6000 m-en legalább 400 km/h-t, csúcsmagassága 10000 m legyen, és legalább másfél órára elég üzemanyagot tudjon vinni. Ebben sehol nincs az, hogy mennyire legyen agilis, vagy jó manőverező képességű. Értelemszerűen persze minél jobbra törekedtek, és a győztes típus kiválasztásánál ezt is nézték, de ilyen jellegű megkötés a tenderek kiírásánál nem volt. -
vkinek van haosszabb távú tapasztalata a logitech g 940-nel?
megköszönném ha írna, akár priviben is
(tudnék szerezni jó áron de nem tudom hogy megéri-e) -
(Save As-al mentsd le, 63 mega) -
Valószínűleg igen, de ha ezt a pdf-et letöltöd, látni, hogy az emilnél egy kis csatornában vezették ki a hevedert a szárnyvégig (7, 22, 23 oldal), ott megfordult, és visszatért a fegyverig. Nagy G-nél ez annyira meghajolhatott, hogy a lőszer elakad. Hogy az akadás megszűnik-e, ha a gép normál repülési helyzetbe kerül, arra nincs semmi garancia.