91393
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lacusch69 #44942 Nem tudom, hogy ki írta eme szösszenetet, de jó lett volna, ha azt is jelzi, hogy melyik 109G változat a sok közül. (Pár meglátásával lehetne még kötözködni) -
Hát én mindig is utáltam olvasni, és most se szeretek. Akármilyen regényt tök fölöslegesnek tartok, csak szakkönyveket és lexikonokat tudok érdeklődéssel olvasni. Jöhetnek a valós történelmi memorandumok is. Hát én ilyen vagyok :) -
artivizsla #44940 ..."A P 51B Mustang és a Messerschmitt Bf 109 összehasonlítása
Sebesség:
A Mustang minden magasságon gyorsabb. A legnagyobb sebességkülönbség 4800 m alatt (kb. 50 km/h) és 7500 m felett (80 km/h) mutatkozik.
Emelkedőképesség:
Közel azonos. S Mustang kissé jobb 7500 méter felett, de rosszabb 6000 méter alatt.
Függőleges emelkedés:
A Me Bf 109G nagyon jól emelkedik, így közel azonos a teljesítménye a Mustanggal.
Zuhanórepülés:
Zuhanórepülésben a Mustang továbbra is gyorsabb, el tud távolodni támadójától.
Fordulókör:
A Mustang sokkal jobb.
Orsózási sebesség:
Egyforma. A Me 109G hirtelen irányváltással egy pillanat alatt eltűnhet a látómezőből. Ez a német vadász rendkívüli orsózási sebességének köszönhető.
Következtetés
A Mustang bármikor támadóhelyzetbe tud kerülni a Me Bf 109G mögött, kivéve emelkedésben (hacsak nincs nagy sebességkülönbség közöttük). Ha a német vadász támad, védekezésként egy szűk fordulót kell csinálni, és ha szükséges, zuhanórepülésben eltávolodni (6000 méter alatt).
Emelkedéssel nem lehet a támadó Bf 109-et lerázni. 7500 méter felett igyekezzünk emelkedéssel vagy vízszintes repülésben az ellenfél mögött maradni.
Az utánpótlás
A repülőgépek elvesztésével csökkent a személyzet is. A harci tapasztalatokkal rendelkező emberek elvesztése miatt az adott alakulat harcértéke is csökkent. Nem volt utánpótlás. A kiképzőiskolák egyre kevesebb repüléssel töltött órával küldték a frontra az ifjú katonákat (az átlagos óraszám ebben az időszakban mindössze 160 óra volt)."... -
Mondom, biztos igazad van. Kb. 30-32 éve olvastam. -
A Wikipédián is van egy kis cikk róla. :) -
Biztos igazad van. -
Így a könyvekkel kapcsolatban szeretnék elmesélni valamit.
Nem tudom most miképpen van de annak idején Körmenden volt külön felnőtt és gyerekkönyvtár. A gyerekkönyvtárba jártam nagyon sokat, szinte minden szabadidőmet ott töltöttem. Mégpedig azért mert a könyvtáros néni (Piri néni) egy tünemény volt. Nagyon szerette a gyerekeket. Délutánonként mesélt nekünk, filmet vetített (No, megállj csak! és hasonlók). Tudta, hogy melyik gyerek mit szeret olvasni és ez alapján segített könyvet választani. Neki köszönhetem például azt, hogy sikerült elolvasnom (többek között) Rifat Ilgaz - Kopasz Mahmut diákjait, Kiss József László - Parancsolsz egy kézigránátot? vagy éppen Jékely Endre - Nagyvadak közelről (ezt már megtudtam venni, az előző kettő sehol nem található).
Azóta is hálás szívvel gondolok Piri nénire, talán nem is múlik el úgy egy hét, hogy ne jutna eszembe. -
A 3. rész: Az utolsó kísértés. A Feladat teljesen más történet. -
A feladat
Meg van filmen. Kult lett belőle! -
lala42 #44933 Mi a Zsoldos Péter 3. műve?
Mármint a Viking trilógiának?
1.! A Viking visszatér
2./ Távoli tűz
3./ ? nem tudom, nem olvastam. -
SKRULL! Na ezen hasgörcsig röhögtem magam. -
Lacusch69 #44931 Gyerekkoromban volt belőle tv sorozat is (fsz: Siegfried Rauch), mindig néztem.
Bár nem felejtem el soha apám gúnyos megjegyzését: "Nehogy elhidd már fiam, hogy a németek ilyen balfaxok voltak a háborúban!" -
A nagy világ-regatta -
Nah akkor én duplán megleszek kövezve, én még a magyar írókat se szeretem túlzottan, a Tótékon kívül semmi sem tetszett túlzottan a magyar irodalomból, én elhiszem hogy vannak jó könyvek magyar íróktól, de nekem valahogy nem jönnek be. Hozzáteszem szeretek olvasni és elég sokat is olvasok! -
most lehet hogy megköveztek, de én Rejtőt nem szeretem. Nem tetszik a humora, a stílusa. Én nem tudok rajta nevetni, még mosolyogni sem. Ellenben Moldova György írásait nagyon szeretem, a Magyar Atom az egyik kedvencem. (ajánlom az "Égi Szekér" című könyvét minden repülést szerető embernek, a mezőgazdasági pilótákról szól)
A másik nagy kedvencem a "Nem kell mindig kaviár", egy német fickó történetét meséli el a 2. hv alatt, akit egy félreértés folytán majd az összes titkosszolgálat beszervez, aztán üldözik, stb. A hidegháború alatt pedig az amcsiknak dolgozik, sőt köze volt F.G. Powers lelőtt u2-es pilótához is.
A meglepő a könyvben az, hogy azt hinnéd ilyen nincs, mese az egész, pedig megtörtént eseményeken alapszik, és izgalmasabb akármelyik kitalált James Bond filmnél. -
Amikor gyerkőc voltam a Nagy Indiánkönyvet csak pult alól lehetett megszerezni :D A fiam meg kinevetett amikor mondtam, hogy olvassa el. Ma már nem divat az indiánosdi... -
Romeo One #44926 Nekem J.F.Cooper indiánregényei voltak az elsők, Karácsonyra kaptam őket. Nyomkereső. Ha becsukom a szemem, még mindig eszembe jut a friss papír, és a fenyőfa összekeveredett illata. Aztán 18 éves koromig folyamatosan olvastam. Ma már sajna csak a legkisebb helységben jut rá időm... -
Fürtös #44925 És végül egy utolsó:
Itthagylak
Egy magyar katona története és naplója a Don kanyarig és vissza.
Ezt sem tudták kiadni pedig többször próbálták. -
Fürtös #44924 De aki kicsit képbe akar kerülni a világ dolgairól,és nem mellesleg akar egy letehetetlen könyvet:
Duncan Shelley-Az elme gyilkosai
Politikai thriller\sci-fi.
Csak netről vagy antikváriumból.
Valamiért betiltották,bár próbálják újra kiadni.
Mondjuk elolvasás után már értem miért nem örülnek neki,egy biztos a srác tud valamit mert az nem létezik,hogy ezt magától kukázta össze.
Mellesleg magyar az író
-
Fürtös #44923 Pogi:
Távoli tűz -
Én fel sem tettem a betat. Megvárom a véglegest,aztán majd meglátom. -
Lacusch69 #44921 "Nem tudom honnan vette a figurát ,de Vanek úrnál nincs nagyobb:)"
Rejtő a figurái nagy részét a zártosztályról vette, ahol az egyik orvos barátja segítségével a hitelezői elől bujkált...
OFF ;): nekem sz@rabb lett a játék a pöccs után, mint előtte volt. Sokkal jobban leesik az FPS(indokolatlanul), és bizonyos joy-gázkar bill. kombókra kilép az asztalra. Eddig ilyen nem volt... -
Rejtőnél képletesebben nem sokan tudnak leírni egy jelenetsort,ezt nyugodtan leszögezhetjük. Nem véletlen,hogy akik megpróbáltak filmet csinálni a könyveiből ,csúfosan megbuktak. És persze a figurái is elképesztőek. Emlékszem régen minden Fülest megvettem amiben képregény formájában egy egy könyve megjelent,na az is remek volt.
Olvasta valaki tőle az Utolsó szó jogán-t?
Amúgy csak annyit mondok Vanek ÚR:) Nem tudom honnan vette a figurát ,de Vanek úrnál nincs nagyobb:) -
artivizsla #44919 Nekem van egy 8.-os fiam és egy 5.-es lányom, akik között a legkisebb különbség, hogy az egyik fiú a másik pedig lány. A fiú már tudott írni/olvasni, amikor elkezdte az iskolát, meg állandóan a repülős, tankos könyveimet bújta, úgy hogy nála szerencsére nem volt gond az olvasással. 3.-os volt, amikor egyedül elolvasta a Nils Holgerson kalandjait és azóta is falja a könyveket. A lány természetesen az ellenkezője, kijelentette, hogy utál olvasni. Mivel imádja a kiscicákat és a kiskutyákat, kapott egy mesekönyvet, amiben egy kis kutyus élményeiről van szó és elkezdte magától olvasgatni. Sorba vettem meg neki az összes részt, ő meg olvasgatta sorban, közben meg lerágjuk a körmünket az anyjával, hogy talán "megjön" az esze és rájön, hogy remek dolog az olvasás. -
Szepy2884 #44918 Egyébként tudod, hogy mi a véleményem némely népcsoportról, és ennek ellenére nagyra tartom Rejtőt.
Gondolom te is tudod mi a véleményem a franciákról, de most hirtelen Standhal Pármai kolostora jut eszembe mint legutóbbi könyvélmény és a már említett Maupassant Szépfiúja. Mindkettő francia :)
De ott van még a Zabhegyező is J.D Salingertől. Nem merem a kezembe venni, mert ha csak beleolvasok, már nem bírom letenni :)))
Most kövezzetek meg, de nekem Rejtő túl vontatott. Már akkor tudom mi a poén, mielőtt kifejtené. Viszont Vaszary Gábortól a Ketten párizs ellentől majd minden harmadik oldal után röhögésben törtem ki :)) -
Akkor ne fogd vissza magad:) Ehhez hasonló tanácsokra nagy szükségem van,sőt minden Il2 és Clod al kapcsolatosra is. Úgyhogy ha van a tarsolyodban még hasonló megfontolandó jó tanács ,tanácsok, akkor ha lehet minden nap oszd meg velem akár úgy is ha nem kérem:)
-
Johann Wind #44916 Az én első könyvem a Kincskereső kisködmön volt, azóta imádok olvasni, gyerekkoromban apám megszerettette velem az olvasást.:)Emlékszem esténként leültem, csináltam magamnak egy nagy adag teát és Jim Corbett könyveket olvastam, az Emberevő leopárdot és az Emberevő tigriseket, természetesen azért teát ittam, mert Corbett is teázott.:)
A kötelező olvasmányokból viszont csak a Kincskereső kisködmönt az Egri csillagokat, a Kőszívű ember fiait és a Légy jó mindhaláligot olvastam el, többet nem, mert az az én nagy bajom, hogy ami nem érdekel, azt egyszerűen nem tudom elolvasni, ilyen pl.Szigeti veszedelem is.Rengeteg töri könyvet olvastam már, pl. a hajja és fiainak a 20.századi hadtörténet sorozatának kettő kivételével az összes részét + az összes Tobak Tibor által írt könyvet is, most éppen a Török Benjámin által írt Háborús emlékek című könyvet olvastam ki.:)
Bocsi hogy kicsit nosztalgiáztam.:) -
Lacusch69 #44915 Egri csillagok: nagyapámtól kaptam, és megszámlálhatatlan alkalommal olvastam végig. (Kötelezőnek viszont nem szerettem. Mert kötelező volt.) -
Lacusch69 #44914 Szerinted. Szerintem meg a az egyik legnagyobb magyar nyelvű író, csak olvasni kell a sorok között. (Egyébként tudod, hogy mi a véleményem némely népcsoportról, és ennek ellenére nagyra tartom Rejtőt.) -
LOL
-
Beszerzem. -
sakkay #44911 Basszus, nagy kedvencem. Hatalmas könyv. -
Fürtös #44910 Felvettem a listámra! -
sakkay #44909 Én gyakorlatilag függő lettem olvasás terén, 2-3 óta. Egy időben annyira kényszeresé vált, (akkor azért elgondolkodtam)
,hogy csak úgy tudtam otthon kajálni, ha olvastam.
Ja és Karl May.
Ja, a triffidek nekem is megvolt. -
Fürtös #44908 Még utoljára egy kis off:
Aki igazán jó sci-fit akar olvasni:
Zsoldos Péter Viking trilogiáját ajánlom!
Távoli tűz
Mondjuk annyira nem is sci-fi de nagyon jó könyvek.
-
A Triffidek napjá-t is ajánlom,nagyon szerettem ezt a könyvet rongyosra olvastam annó. -
:) -
Fürtös #44905 Mondjuk én a Tüskevárral lettem függő,Fekete István összes könyvét elolvastam általánosban,szigorúan órán:D -
Fürtös #44904 Áááá a Mars hercegnője:D
A Mars hercegnője
Mekkora story volt.Meg a rozsdamentes acélpatkány könyvek:D
Mondjuk akkoriban még a zsebpénzből is lehetett könyvet venni... -
Én is kötelező olvasmánnyal szerettem meg az olvasást,mégpedig a Pál utcai fiúkkal. Aztán meg,kaptam az osztálytársamtól két könyvet az volt a címük,hogy a Triffidek napja(ezt később láttam filmen is iszonyat csalódás volt,még jó,hogy könyvben hamarabb olvastam),a másik pedíg a Mars hercegnője.
Nemrég olvastam őket újra,egy kicsit visszarepített a gyerekkoromba :)