91393

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Johann Wind
    Erről a gépágyú-konténeres He-111-esekről még nem is hallottam.Nagyon kíváncsi vok rá, utána is fogok nézni, kösz az infót.:)

Itt egy német nyelvű oldal az összes német géptípusról, fantasztikus fegyverekről, bombáktól a légi lángszórókig az illeszkedő póttartályoktól a Stuka szárnyára szerelhető szállító kabinig.

http://www.luftarchiv.de/index.htm?/bordgerate/behalter.htm
  • PhantomAss
    hát az meg hogy lehet? milyen monitor volt? csak hogy tanuljunk belőle :D
  • VO101Tom
    Nemtom, hogy erről a századról van-e szó, de He-111 -eseket használtak éjszakai vadásznak is, MG-151 konténerekkel a géptörzs alatt.
  • Lebowski
    Nagyon jókat lehet varázsolni Heinkellel :)
  • LeonSilver
    Akartam venni egy új, full HD-s monitort. Illetve vettem is, de szar volt. 10 percig ment :D
    Mivel nem tudják kicserélni (3napos izé) és úja sincs belőle ezért levásárolhatom az összeget. Most akkor lesz a Phenom II 1055T helyette egy Phenom II 975 BE proci. Nem rossz ez a 1055T de fölösleges a 6 mag.
  • Johann Wind
    3 TB-3-as egy éjjel, nappal pedig 7 MIG-1 ill. MIG-3 He-111-sel.
  • Johann Wind
    Az igen.Szegény Big-Ben.;)
  • Johann Wind
    Heinkellel?Az igen.Akkor ő olyan volt mint a mi távolfelderítőink vagy pedig ő:
    http://www.luftwaffe.cz/doring.html
  • lala42
    De-de, csak akkor csöngött a telefon és nem készült kép. Viszont ezt nézd meg.

A Big-Ben kár okozta sérülés.
  • Johann Wind
    A Tower híd alatt nem repültél át?:)
    Én szeretek a hidak alatt repkedni, lehet én lökött vagyok?:)
  • lala42
    Nekem a Góbé és a Z-226 Tréner.
    Majd a Pirát, Foka4, A-15 81-ben az L-29 Delfin. No-meg a többi hiéna repülésem. XD
  • Szepy2884
    Ha van szerelem első látásra, akkor az il2 nekem az volt. A clod meg csalódás volt első látásra és ez a negatív elsőbenyomás eléggé tartósnak tűnik.
  • lala42
    Na ma a frászt hoztam a londoniakra. :-)
    Kémrepülés.

• Szepy2884
    Ez így igaz! Én is sok kiválló pilótával ismerkedtem meg és kötöttem nemzetközi barátságot virtuálisan, leginkább a War Clouds serverről. Niah, Kessu, Oktoberfest, Liam, és még sokan mások, akik -szégyen gyalázat- de most hirtelen a nevükre sem emlékszem, pedig magyarúl köszöntek rám, ha beléptem a szerverre! Sok meghívást kaptam nem egy neves és nagylétszámú századhoz is, de mindig visszautasítottam. Jobb volt nekem egyedül, meg kicsit elegem is lett a századosdiból is. Ahhoz hogy az ember jó társaságban legyen nem kell feltétlenül tagnak lennie valahol.
  • PhantomAss
    ez így van
    régen (3-4 évvel ezelőtt) még én is sokat repkedtem a virtuális égbolton
    minden nap vártam az időt hogy kicsit leülhessek és rrepüljek, mert az kikapcsolt
    volt egy csomó "virtuális barátom", akiket nem ismertem személyesen, de együtt repültünk, lestük hogy mikor lép be a másik a szerverre
    még külföldi ismerősök is akadtak, régi nagy nevek akikkel sokat cseteltem és most azt sem tudom mi lehet velük (grauadler, ultima, krasnaja, és volt egy amcsi kiscsaj is, Jessie, vele sokat repültem, az apja volt a Mighty Demons század vezetője)
    emlékszem előre köszöntek egy csomóan mikor felmentem a lobbyra, pedig nem is ismertük egymást...ez a játék sok embert összehozott
    a régi szép idők :)
    sajnos a cod nekem abszolút nem tetszik, néha il2-zök, kb fél évente egyszer
    a régi szép
  • Kferro
    Mijki!

Két dolgot ne felejts el. Az egyik, hogy Németországnak több, mint 80 milliós a lakossága, így könnyebb onnan 45 pilótát toborozni, mint hazánk kevesebb, mint 9 milliója esetén.
    A másik, hogy egy század alapításánál nem elég valami hangzatos, esetleg a történelemhez hű nevet kitalálni, s nagy terveket szövögetni. Valamivel csábítóvá kell tenni azt a többiek számára a századot, s ami ennél is sokkal fontosabb, folyamatosan foglalkozni kell vele. De azt hiszem, ezt már a többiek is leírták. :)
  • lala42
    Ha a Békákról van szó, akkor igen.
  • mijki
    Mi csinálnánk századot(a Pulikat), de az hogy szinte senki se ér rá, és hogy csak hétvégén tudjunk együtt repülni, az szerintem kevés. Így nem tudnánk összeszokni, rendes csapatmozgásokat végrehajtani, felállítani a hierarchiát, stb stb stb. De ha megcsinálnánk, akkor is komoly századot szeretnék(nem tudom hogy a többiek erről hogy vélekednek) olyat, mint amilyet a pumák oldalán láttam. Mindenki kap rangjelzést, az olyan vén rókák mint én() már azért nem zászlósként kezd, mint a kezdők majd. Lennének kitüntetések stb. stb. stb.

De ha ez nem jön össze, akkor is olyan századot fogok választani ahol azért van szigor és kiképzés, mert egy csiszolatlan gyémánt lakozik bennem() amit az oktatómnak kell megcsiszolnia.
  • VO101Tom
    Rendszeresen tartjuk a kapcsolatot egymással, többükkel együtt is dolgozom, szal a régi csapattal nincs gond. Az online repkedés már más téma. Alig páran repkedünk még, Papi (csak il2 meg Falcon), Tibi, HWick meg én. MMaisternak is megvan, de kétmagos processzoron akad neki nagyon. Isegrim offline repked vele, Shadow meg ahogy hallom már csak jáccós dogszervereken (ő is csak il2-zik). Ikarusz, Nate, és a két Balázs mondta, hogy gépet fejlesztenének miatta, de csak akkor, ha rendbeteszik, hogy normálisan fusson. Lecsonak is gépet kellene hozzá fejlesztenie, Tvr-t nem tudom. Gondolom ő is ez a bugos peccselgetés miatt nem veszi még meg. Yossert és Chewyt viszont elvesztettük, őket már nem köti le ez a repkedés (Chewy WoT-ozik :) ), főleg ha 300+ ba kerülne gyakorlatilag nulláról összerakni egy PC-t monitorral, hotassal, trackir-el együtt. A többieket nem tudom. Szerintem Menyusnak és Mortinak tetszene a bombázgatás, sokkal élvezetesebb mint ilcvóban. De szerintem ők is esélytelenek, Popeye-el együtt, amíg nincs valami online war :)
  • Szepy2884
    olyan emberek tüntek el a virtuális égboltról, akik maguk sem hitték volna pár évvel ezelõtt hogy felhagynak a repüléssel valaha. De ha csak magamat nézem, már engem sem hoz annyira lázba mint egykor, és ahogy elnézem a clodot, nem érzek semmiféle bizsergést sem, hogy ez nekem is kell. Sõt. És itt most a sok szopást amit itt olvasok még csak nem is említem. Már az il2 sem érdekel. Ide is csak megszokásból, meg a jó társaság miatt járok.

Csomó értelmesebb dolgot tudok csinálni amig szép az idõ. Ott a bringám, a haverok, meg az asszony aki mindezt elviseli nekem :D
  • sakkay
    Ahha..hát ez szomorú. Na talán ha teljes fényében ragyog majd a CLOD, lehet beindul valami.
  • Sanyo
    Abszolút nem vagyunk szétesve, csak nem vagyunk túl aktívak. Tom és talán még Menyus szokott repülni, a lobby nálam fel sincs telepítve.
  • Szepy2884
    Ha belegondolsz az Il2 sosem volt alkalmas olyan csapatrepülésre mint amilyen a valóság volt. Itt most a vizualitásra gondolok. Ha pl csak leakartad volna olvasni a társad lajstrom számát, ahhoz olyan közel kellett volna hozzá repülni, hogy egy rossz mozdulat vagy lag, és nekimész. Tényleg én is ledöbbentem azon, hogy ha valaki sokat repült adott személy(ekk)el, akkor a gépkezeléséből megálapította, hogy ki ül az adott gépben.

Egy vitorlázó oktató mondogatta nekem, hogy "ha a valóságban úgy látnál mint az Il2-ben, akkor nem hogy a alkalmasságit, de még a zebrára sem léphetnél fehér bot nélkül"

És akkor ne is beszéljünk a hatswitch-es nézelődésről.
  • sakkay
    A Puma Század sem repül már sokat? De nem hullottak úgy szét mint itt nálatok(öreg il-esek). Vagy?
  • Her Laca
    Nem azt mondtam,hogy sokszor meghaltál,csak a köd effektust említettem. Akkortájt azért még emlékeim szerint nem volt az a lelövés olyan gyakori:) Minden esetre jóval későbbi együtt repülésünk alkalmával is feltünt,hogy ezt az otthagyom szó nélkül a vezérgépet szokásodat nem nagyon vetkőzted le. Mindegy is neked ijen a habitusod, ezt így kell elfogadni. Ezt ne kritikának vedd,előre bocsátom.
  • Szepy2884
    Elismerem, a vörös köd könnyen elöntött, de hogy mindig meghótam az kicsit túlzás :) Sokszor kisértelek téged is. Valóban volt, hogy ott hagytalak, de olyankor mindig úgy csatlakoztam vissza, hogy már le is lőttem. Egyszerűbb volt, mint hosszasan magyarázni, hogy merre is van :) Igen, ez nem követendő viselkedés sőt joggal elítélendő, de amennyit ti repültetek wart, sosem nyílt volna alkalmam, hogy kibontakozzak.
  • Sanyo
    Gyakorolni pedig kell és ehhez a legjobb hely a dogszerver. Volt egy időszakunk amikor nagyon szarul ment, warról mindenki letiltva aztán gyakorlás kb. 3 hétig. Utána ismét az élvonalba kerültünk és sokáig ott is maradtunk.

Meg kell tanulni fegyelmezettnek lenni és nem folyamatosan nyomni a rádiót, nehogy véletlenül valaki el tudja mondani, hogy ellenség hat órában. :) Meg kell tanulni rádiózás nélkül fordulót váltani és csak akkor szólni, ha lát valamit az ember, találatot kapott, menteni kell, stb. Csak a lényeget, a lehető legrövidebb módon, de érthetően. Természetesen mi is ki szoktunk engedni egy kicsit, mert nem vagyunk gépek, de ha harc volt akkor fegyelem és figyelem.

Megmondom őszintén, hogy nem szerettem vezérgében ülni, sokkal jobban ment a kísérő szerepe. Vezérként át kell látni a teljes légi helyzetet és én ehhez kissé lassú voltam. Kísérőként azt tettem amit mondtak és ebben nagyon ritkán volt hiba.
  • Szepy2884
    Annó szerettem Muháékkal repülni, mert sosem görcsöltek semmin. Felszálltunk és jót szórakoztunk. És még eredményesek is voltunk. Ha ők beültek egy slotba, akor a veresek kilépdeltek. És nem csak Fibri miatt. Pedig ott sem volt mindenki ász. Volt akit notórius leszedtek. Direkt nem mondok nevet. Vele mindig a következő volt a rádiózás:

-ajaj azt hiszem forog a lövészem...
    -Ok, merre vagy?
    -Hoppá tényleg mozog a lövészem.
    -Mindjárt megyünk, csak mond meg merre vagy!
    -Ööö azt nem tudom.
    -Basszus...
    -megyek haza... ja, már le is lőttek.

• Her Laca
    Szepy komám:)))) Emlékszem én arra ,hogy war on mondtuk,hogy maradj fent velünk,de elöntötte a szemed a veres köd, nyomtad az orosz után cefettül ,oszt pár perc után már csak azt hallottuk,hogy veszettül káromkodsz ,meg ,hogy kéne egy kis help:) Majd meghótál:)
    Persze Blaster meg a másik fele volt,megmondtuk,hogy 3000 alá ne menjen ,erre amikor kellett volna és hívtuk ,ő teljes leki nyugalommal közölte,hogy marad a kijelölt magasságon:) Ha jól emlékszem Jupival meg is haltunk akkor:XD Elfogyott minden lőszerünk ,meg a benya is:)A kollega meg vígan repkedett 3 ezren:)
  • Her Laca
    A megoldás a Gyakorlás.
    A név kötelez . Ha csak szórakozni akar valaki ,ne legyen online század tagja. Főleg ne 101 es vagy V4 hogy mást ne mondjak. Te is tudod,hogy elég szigorú volt a régi Il2 es közösség , egy egységet hamar behatároltak egyes tagjai teljesítménye után. Ezt el kell fogadni,vagy továbbállni.
  • Szepy2884
    a dogszerver az homokozó. Persze hasznos, hiszen ott tanul meg a gyerek lőni, de ott nincs tétje a dolognak. Az olyan mint a kocsmai verekedés, vagy aki kapja marja alapon. Az igazi csapat munka ahol tényleg megmutatkozik a jó vezető és a jó csapat játékos az a war. Ott érezni a nyomást, és sokkal életszagúbb minden.
  • Sanyo
    Dogszerver.
  • Szepy2884
    ja ez jó taktika. Lelövik mert nincs elég tapasztalat. Erre letiltják hogy ne is legyen
  • Her Laca
    Szerezz tapasztalatot. Mondtam már Mikiéknek is. Csinálni akarjátok,akkor tessék csinálni. Senki sem úgy kezdte ,hogy mindent tudott, előbb utóbb ti is belejöttök. Különben egy Virtuális repülő század vezetéséhez ,nem elég az ,hogy jól repkedjen az ember,oda más is kell, sőt.
    Baráti társaságból,ahol a szórakozás az első nehéz ütőképes egységet csinálni. Egy jó vezetőnek szigorúnak kell lenni , az alárendeltekkel és önmagával is. Pl a ricsinél,nem is engedtek online warra akárkit, de ha mehetett is és a kia aránya rossz volt ,le is lett tiltva. Persze ez a szórakozás rovására is ment ,hiszen állandó teljesítmény kényszer volt.
    Nehéz az összhangot megtalálni ám.De pl a Pumákoknál is ha wart repültek olyan kuss volt a rádióban ,hogy csak na. Messerharcos és Miki meg folyamatosan jártatja a száját:XD sokáig nem húznák egy normális vezető mellett:)
  • Her Laca
    Bezony. Volt,hogy asszem Gida úgy be volt rúgva,hogy alig értettük mit mond. Fetrengtünk a röhögéstől,valaki fel is vette a műsort,aztán sokszor visszahallgattuk:) Nem volt ritka amikor 15 en voltunk a századból egyszerre. KP ment bombázni,megkerülte a földet,és hihetetlen magasságból képes volt pontosan célba találni. Védeni sose kellett,megoldotta,nem volt ritka,hogy több enemit lőtt le a heinkellel,mint mi a vadászokkal.
  • LeonSilver

Na ezt most becsülöm benned! Nem sok tenáger tud bocsánatot kérni.
  • mijki
    Rendben bocsánat.
  • LeonSilver
    Semmiről nem maradtál le. A mein kampf-ból idézett, nekem meg nem tetszett. Ennyi a történet ;)
  • LeonSilver
    Nem egészen. Ha nagyon idézgetni akarsz belőle tedd spoiler közé.
  • Szepy2884
    Imádom amikor lemaradok mindenről....