Ötvös Tibor

Bemutatkozott a C&C 4 egykori fejlesztőinek új játéka

A Command & Conquer sorozat elméletileg a negyedik részével végleg lezárult és már a Tiberian Twilight megjelenése előtt a kiadó elküldte a stratégiai játékot fejlesztő EA Los Angeles legtöbb munkatársát.

Közülük négyen úgy döntöttek, hogy nem hagyják ott a játékipart és Haunted Temple Studios névvel megalapították saját kis társaságukat. A csapat eddig nem nagyon szerepelt a hírekben - pontosabban mondva még a megalakulásukról sem számoltak be szinte sehol -, de ma fellebbentették a fátylat első programjukról, mely egy körökre osztott árkád stratégia lesz.

Klikk ide! Klikk ide!

A műfaji besorolás szokatlan lehet, de a Skulls of the Shogun nem csak grafikai megoldásaival lepi meg a rajongókat (elég ránézni a képekre), hanem a játékmenettel is. A hivatalos bejelentés szerint a játék alapjaiban egy körökre osztott stratégia lesz, ám a csapat szerint sokkal gyorsabb tempót diktálnak majd, mint a műfaj eddigi képviselői és ezért tetté oda az árkád szócskát is.

Klikk ide! Klikk ide!

A történetről szinte semmit nem tudni, de a képekből és a Skulls of the Shogun címből gondolom egyértelműen kiderül, hogy a játék Japánban játszódik. A készítők szerint a legtöbb ihletet az Advance Wars sorozat és a WarCraft 2 adta számukra, mely azért kicsit meglepő. A játékban lesz multi is, melyben helyi hálózaton és interneten is összecsaphatunk a barátainkkal, de egyszerre maximum csak négyen.

Meglepő egy Command & Conquer 4-et fejlesztő csapattól ez a stílus, de akár még jó is kisülhet belőle. Főleg, ha kellő adag humort adagolnak a játékmenetbe. A Skulls of the Shogun elméletileg 6-9 hónap múlva jelenik meg PC-re és X360-ra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Loverman #10
  mi van a legnagyobb rts sorozattal? hisz az a Warcraft, nem csúfolta azt meg senki sem :D
 • YMan #9
  a CnC 4 után inkább menjenek el kubikusnak vagy valami másnak..
 • kissssss #8
  mert akkor meg azért bőgnétek hogy nincsen semmi újítás és csak ugyan azt a másol beilleszt játékot veszitek.
 • vecseidavid #7
  A Cnc 4 tényleg elég silány lett :S . Miért nem maradtak a régi cnc-k játékmeneténél?? :(
 • Rage47 #6
 • Fbn Lx #5
  a c&c 4-nél mindenképp jobb lesz, ez egyértelmű...
  egy szégyen az a játék, a legnagyobb rts sorozat megcsúfolása -.-
 • Szefmester #4
  nah ez még jónak is elsülhet... várom :D
 • FoodLFG #3
  a korcs C&C4 egy fos. akár konzolra is kijöhetett volna. LOÁL
 • Vorpal #2
  wtf?:))
 • gemihu #1
  OMG,LOL