Alex

Diablo III - minden, amit eddig tudni lehet

A Blizzard nyolc évvel a második rész után jelentette be egyik legsikeresebb játékának újabb folytatását. A játék hű marad a régi hagyományokhoz.

"Célunk a Diablo univerzum epikus történetének és játékelemeinek kibővítése volt" - szögezte le Mike Morhaime, a Blizzard vezérigazgatója és társalapítója a Párizsban megtartott eseményen. "Tudatában vagyunk, hogy a játékosok hosszú ideje várják a sorozat visszatértét, így izgalommal telve osztjuk meg a Párizsban jelenlévő, és a világban lévő Blizzard-játékosokkal a bejelentést." A játék bemutatója egy acélos gitárszolóval kezdődőtt meg, amit egy bemutató videó követett. A részleteket Jay Wilson vezető fejlesztő ismertette.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A történet 20 évvel a Diablo II után, Mephisto, Diablo és Baal legyőzését követően veszi fel ismét a fonalat. A Worldstone megsemmisült, a gonosz ismét fenyegeti a világot. Öt különböző karakterosztály lesz, ezek közül kettőt, a barbárt és a boszorkánymestert mutatták be a prezentációban. Minden kaszt rengeteg varázslattal és képességgel bír, a karakterek széleskörüen személyre szabhatóak lesznek, bármelyiknél választhatunk férfit vagy nőt. A hordható páncélzat az elődökkel ellentétben osztályspecifius lesz. A gép által irányított nem játékos karakterek (NPC-k) egy részét ismerősként köszönthetjük a Diablo II-ből, és a Sanctuary világában bejárható területek hasonlóképp a régi és az új keverékei lesznek. A grafikus motort teljesen megújították, a valóságszerűséget a Havok-motor biztosítja.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Blizzard közlése szerint a játékban véletlenszerűen generált és statikus pályák egyformán lesznek, melyeket kooperatív módban is felderíthetünk. Azoknak, akik többre vágynak az egyjátékos kalandoknál, a Diablóval együtt, 1997-ben elindult Battle.netre mint korábban, most is számíthatnak majd. Persze ezt is fejlesztik, így az online szekció még egyszerűbben kezelhető, több élményt nyújtó lesz.

Jay Wilson közlése szerint a billentyűzetet minimális mértékben kell majd használnunk, a képességek az egér görgőjével, illetve a jobb és bal egérgombokkal lesznek használhatók. Mint a Dungeon Siege és az egyéb hasonló akció-szerepjátékok, a Diablo III-ban is tetszés szerint változtathatjuk a nagyítást, a tárgyak kezelését alakítható gyorsmenü egyszerűsíti. Megszűnnek a manaadó- és gyógyítalok, szerepüket lebegő gömbök veszik át, amiken át kell gyalogolnunk. Az izometrikus perspektívából látható renderelt környezet teljesen rombolható lesz. Ennek illusztrálására egy barbárt mutatott, aki a zombikat egy fal rájuk omlasztásával semmisítette meg.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A kooperatív játékot egy a barbárhoz csatlakozó boszorkánymester illusztrálta. Idézett lényei önmaguk felrobbantásával semmisítik meg a hozzájuk közeli ellenségeket. Ellenségei befolyásolására is képes, hogy azok egymást támadják meg, majd ennek megvalósítása után tűzlabdákkal vetett véget életüknek. A sorozat korábbi központi karaktere, Deckard Cain cameo megjelenése után a külső terület került a középpontba, melynek grafikai stílusa a World of Warcraft világához hasonlít. Itt a boszorkánymester zombifallal állította meg az ellenfeleket, majd a barbárral együtt egy főellenfelet, egy hatalmas páncélozott démont, a Pokol Élő Ostromgépbezetét (Siegebreaker Assault Beast) támadtak meg.

A Blizzard reméli, hogy a World of Warcraft milliós rajongótábora is kipróbálja az akció-szerepjátékot, és egyáltalán nem aggódnak, hogy ematt csökken az abból származó havi bevétel. "Az általunk vártnál csekélyebb a két közösség közötti átfedés" - mondta el Frank Pearce társalapító.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Tehát a játék lényegében a 2000 óta 20 millió példányban elkelt Diablo II klasszikus játékstílusát viszi tovább új képességekkel, és az egyszerűbb kezelést lehetővé tévő jellemzőkkel felturbózva. A sajtótájékoztatón a fejlesztők elmondták, hogy a játék csak PC és Mac platformon fog megjelenni, és konzolverzió egyáltalán nincs tervben. Gépigényt még nem közöltek. A megjelenés dátuma sem ismert, "arról túl korai még beszélni" - nyilatkozták. Törekvéseik szerint az az egész világon azonos időpontban, egyszerre több nyelven fog kiadásra kerülni. Erősen valószínűsíthető, hogy a játékra csak a Starcraft II után fog sor kerülni, ami pedig idén biztosan nem várható.

Kapcsolódó letöltések:
Videó #1 - Art
Videó #2 - Cinematic
Videó #3 - Gameplay

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Shark96 #73
    kakimakika jól mongya, mer a blizzard a diablót az életbe nem állítja át wow-os stílusra mongyuk onlineban jó lenne de ez most mind1. Tehát a graf egyáltalán nem wow-os... blizzard nem olyan mint az EA, hogy átalakítja a játék grafját teljesen, úgyhogy ne féljetek attól hogy wow-os a graf XD
  • kakimakika #72
    én nemtudom minek előre lefikázni valamit,amit még nemlátsz a saját gépeden futni??az ingame hd videókat megnézve egyáltalán nem is hasonlít a wowra a grafja,semmi baj nincsen a sötét hangulattal,azért mert vannak benne színek,az nem annak a jele hogy nem lesz meg az a bizonyos hangulat amire várunk.eddig 5 mmoval játszottam komolyabban,mindegyikről megnéztem elötte videokat,kiveséztem milyen lesz stb stb...de amikor először elindítottam meglepődtem mindíg,mert nemlehet elképzelni még egy full minőségű vid alapján sem hogy milyen lesz a hangulata amikor már te irányítod a dolgokat.nem elég darkos,nem elég darkos...istenem..meg amúgy sem értem minek kell a wowhoz hasonlítani a grafját,aki megnézte a videket az tudhatja hogy nem rajzfilmszerű!kb annyi köze van a wow grafjához,mint nekem a NASAhoz..
  • szurka #71
    a wowért sem szaladtam boltba:) Ezt is csak a neve miatt fogom végigtolni
  • FICEK9 #70
    Nem tudom te milyen monitoron nézted, de engem semmilyen "darkos" hangulat nem kerített hatalmába annó. :P Lehet mattabb volt, de nem ezért.
  • Beepitettember #69
    Nevetséges, hogy a sok maki, hogy sír, hogy így nem jó meg úgy nemjó...
    Meg nem elég "darkos" a grafikája... Vegyél fel napszemüveget és nyomassad abban.
    Fogadni mertnék, hogy amint kiadják a D3 at a sok sírósszájú az elsők között lesz akik megveszik..
  • szurka #68
    nem olvastam az előző kommenteket, de bakker első ránézésre ennek elég csicsás hányadék wowos grafja van...kissé tartok tőle hogy az első 2 rész után csalódás lesz, az előzőekben pont a darkos hangulat tetszett, ez meg rajzfilm basszus XD
  • LackoMester #67
    olyan TQ-re hasonlit,de azért a video meggyözött,sokkal jobb lesz...
  • Lame #66
    Sokan irjatok, hogy mennyire wow-os a jatek, hogy a wowosok is attaljanak erre.
    Gondoljatok mar vegig mit irtok le mielott megtennetek.
    Miert lenne jo, ha a wow-osok hirtelen fognak magukat es egy havi dijas jatekrol valtananak egy egyszeri koltseggel jarora? Ez az elso 2 honapban lenne nekik nyereseg, utana mar bevetel kieses ...
  • Indigo #64
    Irónia. Mond ez neked valamit? Az egész hsz-t olvasd el, és azt is, amire írtam...
  • kvp #63
    Magasabb a poligonszam, viszont a grafikai motor egyertelmuen wow. Viszont van benne utkozeskezeles, tehat alapbol nem mennek at a szornyek es a jatekosok egymason. (kiveve amikor a igen, de az a videoban is csak parszor fordul elo) Remelhetoleg kijavitjak a bug-okat amire kesz lesz. Egyebkent ha ennyire jol mukodik most is, akkor mar jo ideje fejleszthetik, kb. a wow kiadasa ota. (mivel azota a wow-ban nem volt engine fejlesztes, ezert a programozok akar ezen is dolgozhattak) Mint azt mar mondtam, jot tenne a wow-nak ha a diablo 3 szintjere hoznak a jatekmotort. (utkozesek kezelese, fizika, jobb iranyithatosag, celzas nelkuli tamadas)