Demkó Zsolt

Paradox a Clever's Gamestől

A magyar Clever's Games már több mint egy éve hallgatásba burkolózva fejleszti a titokzatos projektjét, amelyről most kiadója, a Cinergi Interactive árult el pár lényeges információt.

A Clever's Games 2000-ben alakult ki iskolai barátságokból, és 2001-ben már be is robbantak az első játékukkal, a Screamer 4x4-gyel, ami szinte mindenhol 90% feletti értékelést kapott, vérbeli off-road szimulátor. A következő alkotásuk a megélhetés jegyében telt, a Screamer 4x4 grafikai motorjára írt Cabela's 4x4 Off-Road Adventure 2 2002-ben jelent meg. 2003 a Terminator 3 - War of the Machines, a Gépek háborúja c. film játékadaptációjáról szólt, de már ekkora elkezdték fejleszteni vadonatúj grafikai motorjukat. Erről az év elején jelentek meg az első képek, majd egy ütős videó.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Mielőtt továbbmennénk, röviden megemlíteném ennek a projektnek a kiadóját, ugyanis itt is megfigyelhető a magyar vonatkozás. A Cinergi Interactive-ot 2003-ban jegyezték be Kaliforniában; Andrew G. Vajna és Alex S. Rabb megszagolták, hogy a játékvilágban is lehet pénz, nem csak Hollywoodban. Vajna tudta, hogy itthon ügyes fejlesztők vannak, ezért szépen csokorba is fogta őket a Cinergi Interactive keretében, és beszervezte a Black Hole Entertainment, a Digic Pictures, Artex Entertainment és a Clever's Games fejlesztőcsapatokat.

Akkor most kanyarodjunk vissza a Paradoxhoz, ugyanis ez lesz a címe a Clever's Games legújabb játékának. A történet kissé sablonosan hangzik, de a realisztikusan lemodellezett és megvalósított helyszíneken lesz a hangsúly. A játék főszereplője John Miller, aki a BTC (Bureau of Temporal Crime, Időrendőrségi Iroda) ügynöke. 2006. július 17-én nyomozásba kezd egy eltűnt fegyver-prototípus után, amelyet az Iroda tudósai fejlesztettek, amíg el nem lopták.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A nyomok 1945-be, a náci megszállás alatt lévő Berlinbe vezetnek. Hősünk és csapata oda is utazik, hogy felkutassák a fegyvert ami megváltoztatná a II. világháború kimenetelét és persze a jelenlegi világot is ha rossz kezekbe kerülne. A fegyver utáni hajsza során a '80-as években is megfordul majd, mindeközben a jelenkorban is nyomozni kell a főszervezők után.

Mint kiderült, az időbeli ugrások miatt a történet elég kacifántos lesz, de a grafikának sem kell szégyenkeznie, a mozdony kidolgozása profi munkát sejtet. A megjelenési dátumról még nincsen semmilyen információ. Bár a történetben szereplő 2006. július 17-e azért sejtet valamit...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ALIENwoods #35
    Clever's cikk
  • M@TriX #34
    ööö, erről én nem tehetek...
    eredeti:
    "Nazi occupied Berlin in 1945"
    fordításom:
    "náci megszállás alatt lévő Berlinbe"

    occupied - foglalt-at jelent kábé, nácik által foglalt, ezért írtam általuk megszállt-at. az volt a Nácizmus melegágya ha jóltom, bár bevallom a törci nem az erősségem ;)
  • Neville04 #33
    Nem akarok kötözködni, de Berlin a III. birodalom fővárosa volt. Nemhiszem, hogy nagyon megkellet volna szállni...
  • Matyóhímzés #32
    Végre egy magyar FPS, nemtom elmondani mennyi eideje várok erre. Eddig a magyar fejlesztők fantáziája kimerült a stratégiai, azon belül is a WWII, játékok készitésében.
    Egyébként a pályáknak nagyon Max Payne-s hangulata van......ami nem rossz. Egyedül a torkolat tűz nézett ki ratyin.
  • Matyóhímzés #31
    "náci megszállás alatt lévő Berlinbe"........naaaaa
  • Antifasiszta #30
    csak sajna elévült a grafika
    mariotol azért egy kicsit jobb
  • Inquisitor #29
    Ezek a játék motorjához készült techdemó és videó képei.
    Ide sasoljatok Paradox képekért:
    http://cinergi-interactive.com/html/projects_page_03_clv.htm
    Két darab kép, egy felülnézeti kép egy pályáról, meg egy karakter képe.
  • azazel #28
    Sokmindent nem lehet hozzászólni szerintem.
  • asysoft #27
    Tetszenek a képek. Remélem a játék is jó lesz. Sok sikert hozzá!
  • echo #26
    Hűha, ez tetszett. Ügyesek a srácok.
    Nagyon állat ahogy szemlétetik, hogy mi hogy áll össze egy egésszé. Ilyenből szívesen néznék akár egy full dokumentum filmet is :)

    A helyszíneknek meg olyan kelet európai hangulata van, szóval az is fini...
    Remélem szép rendben megy nekeik minden és valami igen jót kapunk a végén!