Demkó Zsolt

Battlefield 2 részletek és új videó

A svéd Digital Illusions és az Electronic Arts 2005 tavaszára ígéri a modern háborús FPS-ének, a Battle­field 2-nek a meg­je­le­né­sét. Eb­ben az év­ben még semmi újat nem hall­hat­tunk a já­ték­ról, de most napvilágot látott egy új videó.

A Digital Illusions 2002 szeptemberére készítette el a Battlefield 2 elődjét, a Battlefield 1942-t, amely a II. Világháború viszontagságaiba repített minket. A játék új színt hozott az FPS-ek világába, ugyanis nagyon jól meg lett oldva a gépesített háború. Lehetőség volt járművekkel (terepjáró, repülő, hadihajó) is felvenni a harcot. Persze nem kell múlt időben beszélni a játékról, ugyanis még jelenleg is nagy rajongótábora van.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A folytatás fejlesztését az első rész megjelenése után nem sokkal már el is kezdték. Az első videó a 2004-es E3-on került elő, érdemes még most is megnézni ha valaki akkor elkerülte volna, nagyon ütős. Már akkor látni lehetett, hogy a koncepció maradt, de a játékot mozgató motor több szinten is előremozdult. A játékosok mozgása, a helikopter rotorja keltette légörvény rám igen nagy hatással volt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ugyanilyen nagy élményt nyújt a most megjelent vadonatúj videó is, ami egy vízi üldözés részleteit mutatja be. Két helikopter próbál meg legyalulni egy motorcsónakot, de szerencsétlenségükre egy légvédelmi egység is ott van a közelben. Akcióban nincs hiány, és a helikopter ízekre esése nagyon élethű. Valószínűsíthető egy újabb videó érkezése is, ugyanis a végén az olvasható, hogy "Folytatjuk..."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék 2. része teljesen új grafikai motort kap, ami a fejlesztők szerint egyszerűen lenyűgöző lesz, közlésük szerint harctér még sosem volt ennyire látványos, mint itt. Érdemes a képekre pislantani. Az ígéretek szerint dinamikus fényeffektek, ultra magas felbontású textúrák, kidolgozottabb fizikai modell, rongybaba effektus jellemzi a látványt. Persze a külcsín mellett a hangrendszer is megkapta a "magáét": teljesen élethűek lesznek az effektek. Amikor például egy tűzharcba keveredünk, az érzés olyan lesz mintha igazából is lőnek ránk. A játék megjelenése remélhetőleg pár hónapon belül megtörténik.

Battlefield 2 bemutató videó

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zeus #26
    Meg hát ne felejtsük el a BF:Vietnámhoz készült POE v3-as modifikációt se!!!

    ...persze meg sem közelíti a BF2 előadás képeit, de hangulatban bixtosan közelel van!!!

    BFV-POE ra fel mindenki :)
  • Amon Serrano #25
    Nem, nem azt fejlesztgetik! Ez egy teljesen új motor lesz! A desertcombatban nekem nagyon nem tetszik a helik irányítása!
    Egyébként meg gyertek, próbáljátok ki a Battlefield: Vietnam-ot! Szerintem nagyon jó! Helik, tankok, vadászgépek... mi kell még?
  • KurtVampire #24
    Ki tudja mikor fog kijönni? Én őszintén már nagyon várom, sztem ez lesz a legjobb FPS!!
    Én Army rajongo vagyok, de ez még azon is túltesz, legalábbis amit eddig láttam belőle...
    Tud valaki valamit??
  • klezzz #23
    Most is van hasonló játék és jó is neten: DESERTCOMBAT
    Sztem azt fejlesztgetik erre meg uj motort raknak alá.
  • Diego02 #22
    Ja és azt tudja valaki mikor fog megjelenni magyarországon?
  • Diego02 #21
    Én tuti végignyomom.Mellesleg tök jó ,hogy lesz végre egy jó 20.századi játék.
  • OliApa #20

  • device #19
    En ha hazaerek angliabol ami 2 honap mulva varhato , ha addigra megjelenik be sem lepek a hazba bf2 nelkul. arra varok milyen hardver kell majd neki addig nem is veszek semmit.es igen, istencsaszar game lesz.es ponthogy nem az a lenyeg hogy lojj mint egy vadbarom. de jo jatek lesz ebben egyetertunk
  • Tetsuo #18
    A játék lexarabb pontja az mikor meghalsz, nembaj! A lényeg az hogy lőjjél mint egy vadbarom..
  • Sauron #17
    Szerintem Zsír lesz a játék! Battlefield 2 Rules!