Demkó Zsolt

Colin McRae Rally 2005 demóteszt

A Codemasters már el is készült a Colin McRae Rally 2005 demójával, ami talán nem annyira nagy csoda ha figyelembe vesszük, hogy a grafikai motor alig változott az előző rész óta. Az új rész megjelenése ősszel várható.

A demóban három pályarész és három autó kapott helyet, egy német, egy svéd és egy angol pálya, amiken egy Peugeot 206-tal, vagy egy Toyota Celica GT-fourral vagy egy Lancia Stratosszal döngethetünk végig. A gyors fejlesztési idő nem sok jót ígér, de a puding próbája az evés. Mivel nemrég kaptam meg a 04-es részt így most össze is hasonlítom őket. A fejlesztők szép nagy betűkkel hirdetik, hogy a játék még csak 70%-ban van készen, kéretik ezt figyelembe venni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A directx 9.0c installálását ez idáig próbáltam elkerülni, de most már elkerülhetetlen. A demó installálásával semmi probléma nem volt, de a játékot directx 9.0b alatt lehetetlen beüzemelni, egyszerűen nem indul el. Szóval leszedtem az izmos 30 MB-os csomagot, így a demó simán belekerült 300 MB-omba. A kisebb javítgatások után végül bedöccent a főmenü ami 95,8%-ban megegyezik az előző részével. Persze ami jó azt miért kellene elrontani, a célnak megfelel. Elvándoroltam az "Options"-ba és szépen mindent feltoltam "High"-ba és 1024x768-ra vettem a felbontást. Ezután beugrottam egy Lancia Stratosba és nekivágtam az első utamnak.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az első szembeötlő újdonság a Motion-Blur (elmosás-effekt). Elsőre jól néz ki de aztán nálam kissé zavarónak hatott, hogy a start procedúránál a háttér elmosva látszott, de menet közben már csak nem vagy csak nagyon gyengén. A visszajátszásoknál is hatásos az effekt, de nem egyenletes. Az autó érzésem szerint jobban irányítható billentyűzetről mint az előző részben, de még mindig elkél egy kormány, ha élvezni akarjuk a játékot. Az autó koszolódásának hatásfokán is emelhettek, ugyanis nem sokkal a start után már erősen "beporoztam" a kocsimat. A sérülésmodell - mint a képeken is láthatjátok - elég korrektnek mondható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az első futam végén alig bírtam betaszigálni az autót, ugyanis 20 másodpercenként lefulladt. Még jó, hogy a pálya végén több lejtő is van. Mindezt az NFS Underground után mondom, szóval az Xpand Rally töréseihez képest jóval elmarad. A kresztáblákat sajnos még mindig titánötvözetből építették, így 200-zal hajtva sem tudjuk kidönteni, habár nekem egyszer sikerült elgörbítenem egyet, arról sajnos már nem tudtam képet csinálni. A plakátemberkék még mindig mozdulatlanul és ordítozva köszöntenek minket ha elhúzunk mellettük. A Richard Burns Rallyban tapasztalható úton átfutások sajna még mindig nincsenek, pedig a valóságban nem ritkán előforduló eset.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A grafika nem rossz, de egy az egyben a Colin 04-et láthatjuk. Ha valakinek mutatnánk képeket a két játékból biztos azt hinné, hogy ugyanazon játékról van szó. Az autómodellek szebbek lettek, a fizika nem változott. Hülyéskedésre jó, de aki a komoly játékokat szereti, az jobban teszi ha elkerüli. A megjelenésig még van pár hónap még javulhat, de én erősen kétlem. Az Colin 04-től szerintem elsősorban csak pár effektel mutat majd többet ez az új rész. Sajnos.

Demó letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Prince of Máté #54
    sztem gecijoh gáme
  • sweech #53
    A Colin McRae Rallyról csak annyit, hogy egy nagy rakás szar az egész.
  • Breki33 #52
    Ezis
  • karikusz #51
    Az aláírásomban találsz egy címet onnan le tudod szedni
  • Richie6600no #50
    hi mindenki!!!colin 2005??? hujjj biztos jó! én meg mostanság nem is hallottam róla:D látszik keveset vok gép előtt
  • Shan #49
    Hát, ez eddig legnagyon LOL a colinok közül, pedig azmánnemsemmi...igaz, csak 70%-os...:))) a menü télleg gagyi. az cmr1 menüjét nemtom mékellett lecserélni erre a konzolszagú szarra. pffff. de jó, hogy nem kell ráfanyalodnom...(rbr,xpand,flatout)
  • M@TriX #48
    mint a tesztből is kiderül ami már olvasható nem csak multiplayeres...
  • Rusid #47
    Honnan lehet leszedni?
  • RpPRO #46
    Xpand rally CSAK multiplayeres jelenleg, vegig lehet menni a 3 palyan, szep grafika, a hangulat is megvan, a Colin McRae rally meg kezd lemaradni, mint a borravalo...
  • Rusid #45
    Hol lehet megtekinteni?:)