Berta Sándor

Steve Wozniak kiállt Kim Dotcom mellett

Az Apple társalapítója védelmébe vette a MegaUpload alapítóját és szégyennek nevezte az amerikai igazságszolgáltatás eljárását Kim Schmitz, alias Kim Dotcom ellen.

Állást foglalt az amerikai igazságügyi szervek kontra Kim Dotcom ügyben Steve Wozniak. Az üzletember teljes mértékben kiállt a MegaUpload alapítója mellett, mivel szerinte mindent elkövetett a szerzői jogsértések megakadályozásáért. A Cnetnek adott interjúban Wozniak többek között kiemelte: ha postai úton valósulnak meg bűncselekmények, akkor sem zárják be a postahivatalokat, az új-zélandi kormány pedig sokkal jobban tiszteletben tartja az emberi jogokat, mint az amerikai kabinet. "Mennyire tisztességtelen, hogy az Egyesült Államok engedélyezi a számára, hogy a zárolt vagyonából éljen, de azt már nem, hogy abból fizesse ki az ügyvédi költségeit?" - tette hozzá az Apple társalapítója. Ez utóbbival kapcsolatban Dotcom azt írta a Twitteren, hogy szeretné, ha lenne egymillió dollárja az ügyvédi költségekre, de sajnos a vagyonát zárolták.


Wozniak emellett csodálkozását fejezte ki amiatt, hogy a filmipar egy olyan személyt üldöz, aki jóval többet tett annál, mint ami elképzelhető lett volna, s mindezt azért, hogy eltávolítsa a stúdiók által kifogásolt összes hivatkozást. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem az illegális fájlcserélés barátja, mert a szerzői jogsértések téves dolgok, ugyanúgy, ahogy a gyorshajtás is törvénybe ütköző cselekedet. A szerzői jogsértések elleni harcnak azonban nem lenne szabad feltartóztatnia a digitális fejlődést.

Kim Dotcomot január 20-án három társával együtt az új-zélandi hatóságok vették őrizetbe. Az Egyesült Államok március elején hivatalosan is kezdeményezte az új-zélandi hatóságoktól a MegaUpload alapítójának kiadatását. A férfi április óta használhatja ismét az internetet, azonban szembesülnie kellett azzal, hogy az új-zélandi hatóságok értékesítenék a tulajdonát képező és a korábbi házkutatások alkalmával lefoglalt járműveit, hogy így fedezzék az ellen indítandó jogi eljárás költségeinek egy részét. Júniusban kiderült, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) titokban hozzáférést szerzett a nyomozás során lefoglalt merevlemezekhez és azokat klónozta, majd az Egyesült Államokba küldte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TARTYOM #3
    TrueCrypt titkosításra egy balfasz sem képes 10 órát rászánni? (7200rpm es 640GB os HDD titkosítása ennyi idő)
  • hangulati #2
    halytas palytas netilcsa meg sekissem hivatallossan azizet. azert erdekess, hogy az utolso mondatod hibattlan. :) lol. csak, hogy trenddi legyekk. mi jon meg? a gyorhajytas arult el egyebkent egesz ugyeske vagyol.hivatallossann. fasszomatt. bocs faszosakk. de eboll megg kijjovunk. nyuggi. edmeg akarom.
  • haxy27 #1
    Ez az egész úgy nevetséges ahogy van. Zárjuk be az autó gyárakat, meg motot gyárakat mert sok a gyorshajtó. Peddig a kresz tiltja a gyorshajytást.

    Nekem is lefoglalták a gépemet, és a rjata lévő fel nem telepített szoftverekért meg büntetek. Holott a szoftverek nem a letöltéstöl hanem telepítéstöl számított 30 napig ingyen használható. És még azt is fel számolták ami ez enyém volt hivatalossan, és jogossan volt már egy éve a gépemen. Enyit az igazságszolgáltatásrol.