Berta Sándor

Dailyme.tv, a sikeres mobil televízió

Ugyan mostanában nem túl optimisták a szakemberek a mobil televíziózással kapcsolatban, akadnak azonban kivételes programok.

Az egyik sikersztori a dailyme.tv nevéhez köthető, amely dinamikusan növekszik és egyre több felhasználót sikerült elcsábítania. A cég életében mérföldkő, hogy vezetőinek sikerült együttműködési megállapodást kötniük a MyVideo.de videoportállal, amely jelenleg Németország legnagyobb videomegosztó oldala. A MyVideo.de 2006 áprilisában indult, azóta a honlapon már 2,6 millió videó érhető el, s ez a szám naponta 9000 új filmmel bővül.

Az új megállapodás értelmében a dailyme.tv módosította lejátszószoftverét, így azt már a MyVideo regisztrált tagjai is letölthetik és használhatják. A program segítségével bárki megtekintheti a mobiltelefonján a legnépszerűbb amatőr videókat. Mivel a szolgáltatás ingyenes, így nem csoda, hogy máris óriási népszerűségnek örvend és nem csak Németországban, hanem Ausztriában és Svájcban is. A dailyme.tv előnye, hogy az adatátvitel bármely technológia esetén megvalósulhat, legyen szó UMTS-ről, ActiveSnycről, HSDPA-ról, WLAN-ról, GPRS-ről vagy EDGE-ről stb. A letöltött videók egyetlen gombnyomásra betölthetők és megtekinthetők.

A mobil televíziós ajánlat ugyan jelenleg csak a Nokia és a Samsung 35 modelljén nézhető, júniustól azonban a szolgáltatás a Windows Mobile operációs rendszert futtató készülékeken is elérhetővé válik, ami azt jelenti, hogy összesen több mint 6 millió felhasználó számára lesz hozzáférhető. A tavaly év elején alapított dailyme.tv tagjai jelenleg havonta átlagosan 150 000 videót tekintenek meg.

"Azzal, hogy a tartalmak már a Windows Mobile operációs rendszer alatt is lejátszhatók lesznek, egy nem csak kísérleti jelleggel, hanem valóban működő rendszert sikerült létrehoznunk. Emellett szeretnénk, hogy ha a szolgáltatás hamarosan elérhető lenne a Sony Ericsson telefonokon és az új iPhoneon is" - közölte Michael Merz, a dailyme.tv alapítója. A szoftver legnagyobb előnye, hogy bárki összeállíthatja a saját tv-programját és a kínálatban már most megtalálhatók videocastok, valamint a ProSieben, a SAT.1, a Deutsche Welle,, az N24, a kabeleins és az MTV legnépszerűbb műsorai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    A felhasználó szempontjából végülis tökmind1, hogy sugározva, vagy letöltve kapja meg a videót.
  • nohea #1
    ÁÁÁÁÁÁÁ....... ez a hülye hazai szolgáltatók fogalomzavar(ás)ának eredménye. >< A HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS/WLAN az NEM mobiltévé, az egyszerű videostreaming, for fuck's sake! >< Mobiltévé, az a DVB-H, banyek!!! ><