SG.hu

Vegyes forráskódú vállalati megoldás a Novelltől

A Novell Magyarország a mai napon bemutatta az Open Enterprise Servert (OES), amely a világ első vegyes forráskódú vállalati rendszere.

A Novell NetWare legújabb verziója, az Open Enterprise Server egy olyan hálózati szolgáltatáscsomag, amely a NetWare és Suse Linux Enterprise Server kombinálásával fájlmegosztási, nyomtatási, felügyeleti, csoportmunka és alkalmazásszerver szolgáltatásokat nyújt. A vállalat szerint egyesíti a vezető kereskedelmi és nyílt forráskódú hálózati platformok előnyeit és emellett integrált felügyeleti eszközöket, személyazonosság alapú szolgáltatásokat kínálja a vállalati szintű számítástechnikai igények kielégítéséhez. A cég közölte, hogy az OES minden idők legtöbbet tudó NetWare és egyben Linux szervere.

"A Novell Open Enterprise Server a NetWare és a Linux rendszerek, a nyílt és a zárt forráskód legjobb tulajdonságait ötvözi" - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. "Az Open Enterprise Server a világ első vegyes forráskódú vállalati megoldása valódi rugalmasságot kínál ügyfeleinknek, hiszen használatával nem kötődnek egyetlen platformhoz. Az Open Enterprise Servert a mögötte álló platformok, szoftvermegoldások és támogatási rendszer teszi sziklaszilárd megoldássá a vállalati ügyfelek számára."

A vállalat közleménye szerint nagy környezetekben a termék csökkentheti a szolgáltatások konfigurálási és a szerverek telepítési és felügyeleti költségeit, így az informatikai osztály gyorsabban alkalmazkodhat a környezet változásaihoz. A szoftver munkacsoportos végfelhasználói hálózati szolgáltatásokat, személyazonosság alapú biztonságot, nagyobb skálázhatóságot, hatékony felügyeleti eszközöket, valamint a beállítást megkönnyítő központi címtárat és minta alapú telepítést kínál.

Windows hálózatot üzemeltető ügyfelek szempontjából a címtárszolgáltatás biztosítja a kapcsolatot az Active Directory és a tartomány alapú rendszerekhez egyaránt, az azonosítási, fájl és nyomtató szolgáltatások pedig a megszokott módon teszik lehetővé a felhasználók számára a hálózat elérését. A szoftver december második felében jutott nyílt bétatesztelési fázisba, és mintegy 7000 résztvevővel a vállalat történetének legnagyobb bétaletöltési hullámát indította el. A társaság közlése szerint a termék az összes főbb hardver- és lapkagyártó cég - például az AMD, Dell, HP, IBM és Intel - támogatását élvezi.


"Az Intel örömmel fogadja a Novell Open Enterprise Server megjelenését" - mondta Shane Wall, az Intel értékesítésért és marketingért felelős csoportjának alelnöke és az Intel értékesítési tevékenységének vezetője. "Az Intel alapú platformokon futó OES megjelenése támogatni fogja a Linux és a Linuxra épülő alkalmazások terjedését a vállalati piaci szegmensben."

"A szervezetek a költségcsökkentés módszereit keresik, és azt várják, hogy informatikai befektetéseik valódi üzleti értéket jelentsenek" - mondta Dan Kusnetzky, IDC rendszerszoftverek kutatásáért felelős alelnöke. "A Novell hosszú múlttal rendelkezik e két tényező tekintetében. Nagyon valószínű, hogy a Novell képes lesz kiaknázni tapasztalatát, és a nagy szervezetek igényeinek megfelelővé alakítani a Linux rendszert."

Az Open Enterprise Server március elejétől érhető el a Novell partnereinél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!