SG.hu

A Philips és az IBM egyesíti erőit az RFID és az intelligens kártyák piacán

A Philips és az IBM bejelentett egy kiemelkedő jelentőségű programot, melynek során közösen fejlesztenek ki rendszereket a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) és az intelligens kártya alkalmazások céljára.

Az együttműködés keretében a Philips és az IBM egyesíti szakmai ismereteit a fejlett, rendkívül biztonságos intelligens kártyák és az RFID-technológia iránti növekvő igény kielégítésére, amely ma már az üzleti folyamatokban, a vállalatok napi működésében és fogyasztók életstílusában is megfogalmazódik.

Az RFID-megoldásokkal célba vett legfontosabb alkalmazási területek az ellátásilánc-kezelés, a kiskereskedelem, a vagyonkezelés, míg az intelligens kártya megoldásokat a pénzügyi világ, az e-kormányzat, a szállítás, illetve a rendezvényekre szóló jegyértékesítés területére szánják. Az együttműködés keretein belül az IBM Global Services RFID-rendszert épít ki a Philips tajvani és Hong-Kong-i félvezetőgyártási divíziójának üzemei és elosztóközpontjai számára is.

"A Philips világelső az intelligens kártyákba épített, rendkívül biztonságos integrált áramkörök és RFID-chipmegoldások terén. Az IBM elkötelezett e piac iránt, és meggyőződésünk, hogy közös megoldásaink üzembe helyezésével csökkenthetők a működési költségek, fokozható a nyereségesség és versenyelőnyt tudunk biztosítani ügyfeleinknek" - fogalmazott Terry Hopkins, az IBM Global Services vezeték nélküli e-business technológiákért felelős alelnöke.

A két cég első közös projektje egy RFID-megoldás kifejlesztése és üzembe helyezése a Philips félvezető divíziójánál a gyártáshoz és a forgalmazáshoz kapcsolódó ellátásilánc üzleti folyamatainak javítására, a raktárkezelés és a készletgazdálkodás tökéletesítésére, valamint az ügyfelek elégedettségének fokozására. Első lépésben a ládákra és kartondobozokra kerül címke a Philips tajvani félvezető gyárának Kao Hsiung-i üzemegységében, és a divízió Hong Kong-i áruelosztó központjában. A projekt első lépéseire novemberben került sor és 2004 folyamán teljes körűen beindul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!