Berta Sándor

13,7 millió dollárt fizetett biztonsági hibák jelentéséért a Microsoft

Az összeg több mint háromszorosa a korábbi üzleti évben átutalt pénznek.

A Microsoft bejelentette, hogy a nemrég véget ért üzleti esztendőben, amely 2019. július elsejétől idén június 30-ig tartott, összesen 13,7 millió dollárt fizetett ki jutalomként a felhasználóknak az általuk felfedezett és jelentett biztonsági sebezhetőségekért.

A redmondi óriáscég jelenleg 15 úgynevezett Bug Bounty programot működtet a különböző termékeivel és szolgáltatásaival, köztük természetesen a Windows operációs rendszerrel kapcsolatban. A vállalat nemrég döntött úgy, hogy a Windows 10 előzetes verzióiban talált hiányosságok felderítéséért és jelentéséért akár 100 000 dollárt is fizet az egyes esetekben és a hiba nagyságától, valamint súlyosságától függően.

Az előző üzleti esztendőben a társaság összesen 1226 biztonsági sebezhetőség felfedezését jutalmazta és 327 biztonsági kutató kapott különböző összeget. Voltak, akik többször is részesültek a díjazásban. A legmagasabb egyéni prémium 200 000 dollár, míg a teljes kifizetett összeg 4,4 millió dollár volt.

Az összeg megemelkedését a vállalat két dologgal magyarázta. Az egyik, hogy időközben a cég számos új programot is indított és a kifizetett jutalmak nagyságát meghatározó követelményeket is optimalizálta, míg a másik, hogy a koronavírus-járvány elindulása óta érezhetően jelentős mértékben megnőtt a felfedezett és jelzett hiányosságok száma. A biztonsági kutatóknak és a segíteni akaró felhasználóknak ugyanis sokkal több idejük jut erre a tevékenységre, mint korábban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mumoka 2012 #1
    akkor úgy nézki ez a fűzetés kevés mert borzasztó sok hiba van a mai napig is ráadás az ember még frissíteni sem mer mert mindig valami haza vágja az egészet.