Berta Sándor

Partnert is keres az érintő­képernyős hűtőszekrény

Egy csendes vasárnapra tökéletes hírkitöltő, hogy a Samsung készüléke már nem csupán az élelmiszerek tárolására összpontosít.

A Samsung Family Hub Refrigerator 4000 dollárba kerül, 21,5 hüvelykes érintőkijelzővel szerelték fel és a gyártó eredetileg kifejezetten az amerikai piacra szánta. Azóta már európai változat is készült belőle. Az eszköz különlegessége azonban az, hogy a Refrigerdating alkalmazásnak köszönhetően immár társkeresésre is alkalmas. A felhasználók az érintőképernyőbe beépített kamera segítségével rögzíthetik a hűtőszekrényük belsejének a képét, amelyet azután feltölthetnek a világhálóra és a tárolt élelmiszerek alapján találhatnak párt maguknak. De azok is nyugodtan használhatják a készüléket, akik nem tárolnak sok élelmiszert benne. Afelvételek akár okostelefonokkal is rögzíthetők, majd továbbíthatók a világhálóra.


Elin Axelsson, a Samsung Elekctronics PR-menedzsere kijelentette, hogy a Refrigerdating szoftver megalkotása mögött az az elképzelés húzódott (természetesen a hírekbe kerülés mellett), hogy az élelmiszerek nagyon sok dolgot elárulnak az egyes emberek személyiségéről, többet, mint a Tinderen vagy a többi társkereső platformon fellelhető adatok. Az ötlet a Samsung svédországi kirendeltségétől származik. A program világszerte elérhető és böngészőkön keresztül működik, ezáltal platformfüggetlen. Az egyelőre nem ismert, hogy az alkalmazást hányan használják, de azt igen, hogy a többségük svéd személy.

A The Statistic Brain Research Institute rámutatott, hogy az Amerikai Egyesült Államokban élő 54,3 millió szingli több mint 90 százaléka próbálta már online megtalálni a szerelmét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #5
    "Mélységesen egyetértek. Csak azt hagytad ki, hogy országonként eltérő, épp melyik marhaságot veszik be tömegesen."

    Az a vicces, hogy amikor mar eppen elernem a facepalm vonalat a magyar marhasagok miatt, akkor kiall az ellenzek vagy Soros vagy valaki az EU-bol es elmondja ugyanazt a kitalalt baromsagot, csak eppen teljesen komolyan mint demokratikus celt. Boven eleg lenne nem megerositeni a kormany kommunikaciojat es akkor mar senki nem hinne nekik. De valamiert mindenki felejuk donti a palyat... nem tudom megerteni, hogy miert csinaljak, de valoszinuleg elvbol, amit azert tiszelni lehet, csak eppen pont az ellenkezoje az eredmeny.
  • BladeW #4
    Mélységesen egyetértek. Csak azt hagytad ki, hogy országonként eltérő, épp melyik marhaságot veszik be tömegesen.

    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.02.11. 18:05:19
  • kvp #3
    Megneztem a hirdetesi oldalukat. Egyreszt egy olyan orszagbol szarmazo ceg keszitette, ahol siman stadionokat tudnak megtolteni a vakrandi mintajara vakhazassagot kotok, masreszt egy olyan orszagban probaljak eladni, ahol annyira politikailag korrekt mindenki, hogy meg ez is mukodhet. Mindezt eros multikulturalis uzenettel, amit egy magat nem csak liberalisnak mondo, de azt folyamatosan mutato ember nem utasithat vissza.

    ps: Addig mondtak konzervativok a liberalisoknak, hogy ne csak mondjak hanem csinaljak is amit hirdetnek, belertve a hajlektalanok es a menekultek befogadasat a sajat otthonukba, hogy a liberalisok komolyan is vettek es tenyleg elkezdtek csinalni is. Igy aki nem akar az adott tarsdalomban kirekeszto es rasszista lenni (ami miatt persze kirekesztenek a tobbiek), akkor kenytelen az osszes hasonlo otletet tamogatni es 'oszinten' csatlakozni hozza. Ez ennek a latszolag alulrol szervezodo valtozata, hogy most aki nem rajong elegge a liberalisabbnak liberalisabb otletekert, azt nemcsak siman kikozositik hanem anyagilag is tonkreteszik. Mindezt a tarsadalom nagyobb reszenek merheto tamogatasaval. Vagy tenyleg ennyire hulyek (ezt sem zarhatjuk ki) vagy mindenki fel mindenkitol ezert senki nem mer ellentmondani, ezert ugy tunik, hogy mindenki tamogatja. Egyebkent ez volt anno a receptje a naciknak is, mindenki azt hitte, hogy mindenki mas hithu naci, ezert a vezetoik nagyjabol azt csinaltak amit akartak, fuggetlenul a lakossag tenyleges tamogatasatol. Ehhez meglepoen keves, de ugyanakkor eleg hangos tenylegesen hithu ember kellett. Ez a pszihologiai alapu befolyasolas korabban inkabb volt jellemzo egy szektara mint egy egesz tarsadalomra. A Samsung itt csak kihasznalja a lehetoseget hogy penzt keressen es eladja az eredetileg amerikaiaknak szant, de ott eladhatatlan hutoit. (egyebkent anno az IBM-nek is jo uzlet volt lyukkartyas nyilvantarto rendszert gyartani a naciknak, gyakorlatilag meg az amerikai haduzenet utan is adtak el felszerelest, csak ekkor mar kenytelenek voltak a svajci cegukon keresztul dolgozni) Szoval a Samsung PR otlete jo, a sved tarsdalom alkalmas ilyen kiserletekre is es valoszinuleg anyagilag is megeri es polkorrekt vakrandinak akar ez is jo lehet. Mar csak egy jo automatikus vagy kozossegi szuro kell, ami a huto tartalma alapjan felismeri, ha veletlenul rasszista, kirekeszto ember a tulajdonos. (a barmilyen malac alapu vagy keleteuropai/orosz termek egyebkent megbizhato jelnek tunik)
  • SanMaster #2
    Én olyan Amerikai Psycho stílusban majd levágott fejet teszek a hűtőmbe, kíváncsi vagyok ki harap erre :D
  • monk00 #1
    Hát ennél hülyébbek már tényleg nem lehetünk. Minden marhaságra vevők az emberek...