Szekeres Viktor

Megvannak az elmúlt egy év legjobb tévés sorozatai és színészei

Egy horrorsorozat, egy fantasy és persze a zseniális Breaking Bad szerepel az elmúlt egy év legjobb sorozatai között előkelő helyen.

Melyik a legjobb sorozat?
  • House of Cards
  • Breaking Bad
  • Homeland
  • Mad Men
  • Game of Thrones
  • Downton Abbey
Kihirdették a 2013-as Emmy-díjra esélyes sorozatok címeit és közreműködők névsorát. Az amerikai tévés akadémia díját szeptember 23-án fogják átadni 65. alkalommal, ezúttal is a Los Angeles-i Nokia Theatre-ben. A díjátadót odakint a CBS csatorna fogja közvetíteni, itthon pedig valószínűleg az HBO is élő adásban fogja sugározni az év egyik legnagyobb tévés eseményét, melynek műsorvezetője Neil Patrick Harris lesz. (A komikus igazi profinak számít, ha díjátadó műsorvezetéséről van szó, már évek óta ő a házigazdája a Tony-díjátadónak, mely az amerikai színházi világ díjkiosztó gálája. Sokak szerint akár még a mesterhármasra is képes lehet, s neki kéne vezetnie az Oscar-díjátadót is.)


Melyik a legviccesebb sorozat?
  • Louie
  • Girls
  • Veep
  • Modern Family
  • The Big Bang Theory
  • 30 Rock
  • Curb Your Enthusiasm
Harris egyébként, mint a fenti videóból is kiderül, ott volt a jelölteket kihirdető, kinti idő szerint hajnal megrendezésre került rendezvényen, a House of Cards egyik főszereplője, Kate Mara helyett ugrott be, aki nem tudott időben megjelenni. Partnere Aaron Paul, a Totál szívás (Breaking Bad) szereplője volt, aki sajnos nem jelenthette be önmagát, mint jelöltet, hiszen a mellékszereplők egyenként történő kihirdetésére nem került sor. Ez a "veszély" NPH-t egyébként sem fenyegette, mert bár korábban négyszer is kapott jelölést komikus mellékszereplői kategóriában, az Így jártam anyátokkal manapság már nem tartozik azon sorozatok közé, melyek elismeréseket kapnak.

A legfontosabb kategóriában sajnos (szerencsére?) nem sok változásra tudunk beszámolni, a tavalyi év után idén is esélyes a legjobb sorozatnak járó elismerésre a Homeland - A belső ellenség, a Trónok harca, a Downton Abbey, a Mad Men - Reklámőrültek, valamint a Totál szívás. Egyetlen újdonságként a Netflix sorozatát, a House of Cardsot köszönthettük a nomináltak között - búcsúzni pedig a Boardwalk Empire - Gengszterkorzótól kellett, már ami az Emmy-jelöltséget illeti.

A legjobb komédiák között is a tavalyi jelöltek domináltak, pedig nehéz elképzelni, hogy valamelyik széria új szezonjának minősége ne csökkent volna legalább egy kicsit. Mindenesetre ez egy cseppet sem zavarta az Agymenők, A stúdió, a Modern család, Az alelnök és a Csajok készítőit - illetve az új jelöltként bekerülő Louie-ét sem.



Színészjelölések terén sem történt meglepetés, jobbára a fő kategóriába jelölt sorozatokból kerültek ki a nomináltak. A Homeland - A belső ellenség, a Totál szívás vagy a Modern család legalább 5 színésszel képviselteti magát a versengésben, s ugyanez a helyzet a minisorozatoknál az Amerikai Horror Storyval. Megkapta szokásos jelölését Jon Hamm (Mad Men - Reklámőrültek) is (hatodjára sem fog nyerni?), "újoncként" pedig olyan színész kerülhetnek a díj közelébe, mint Kevin Spacey (House of Cards), Robin Wright (House of Cards), Kerry Washington (Botrány) vagy Vera Farmiga (Bates Motel).

Az összes kategória jelöltjét itt lehet megnézni. A teljes listából kiderül, hogy a legtöbb jelölést szokás szerint az HBO kapta, bár a tavalyi 81 után idén 105-öt. A sorozatok közül 17 nominációval az Amerikai Horror Story vitte a pálmát, de a 16 jelöléssel dicsekvő Trónok harca, valamint a 15 jelölésig jutó Túl a csillogáson (Behind the Candelabra) készítői is örülhetnek - utóbbi tévéfilmet augusztusban mozis forgalmazásban láthatjuk idehaza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!