Szekeres Viktor

Új tévésorozat az Üvegtigris készítőitől

Az Üvegtigris készítői ezúttal tévésorozatot csinálnak. A Kossuthkiflinek Rudolf Péter nem csak főszereplője lesz, hanem írója, rendezője és producere is.

Kossuthkifli címmel készít új tévésorozatot az M1-re Rudolf Péter. A színész ezúttal producerként, íróként és rendezőként fogja jegyezni a Fehér Béla regénye alapján készülő szériát, melyben olyan színészek fognak szerepelni, mint Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Reviczky Gábor, Haumann Péter, Kálloy Molnár Péter, Kőszegi Ákos - és persze maga a rendező is. A Kossuthkifli operatőre Kapitány Iván, míg Rudolf mellett íróként Hársing Hilda dolgozott.

A Kossuthkifli fülszövege a következő: Aki végigrepül Fehér Béla új nagyregényén, annak páratlan kilátásban lesz része. Egy száguldó zöld delizsánsz ablakából nézheti végig a magyar szabadságharcot. Láthat szabadságot, szerelmet, háborút és békét, ármányt, bűnt, hűséget, nagyságot és bukást. Mert a Kossuthkifli egyszerre hiteles történelmi regény és frenetikus Jókai-paródia, XIX. századi pörgő road movie és népmesei motívumokkal átszőtt magyar mágikus realizmus, gigantikus romantika-parafrázis és igazi, régimódi, izgalmas kalandregény.

A történelmi málhaposta olykor megáll, hogy az olvasó eltűnődhessen máig aktuális (vagy inkább sosem volt ilyen aktuális) sorskérdéseken. Hányszor lehet a történelmi lehetőséget elszalasztani? Mit kezd a magyar a szabadsággal? Létezik-e nemzeti végzet? Megbűnhődtük már a múltat s jövendőt? A Kossuthkifli végtelenül sokszínű, mégis teljesen homogén mű. Nyelvi leleményei lenyűgözők, humora utánozhatatlan. És hát (nem utolsó sorban) a XIX. század gasztronómiai tárháza, ízes hasregény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!