Szekeres Viktor

Magyar siker a világ legnépszerűbb tehetségkutatójában

A papírformának megfelelően egy magyar tánccsapat nyerte meg az angol Csillag születiket. Az Attractiont annak idején a magyar verzióból lazán kiejtették.

Mi a véleményed a magyar sikerről?
  • Éljeeeeen!
Aki követte az elmúlt hetek tévézéssel kapcsolatos híreit, az minden bizonnyal értesült arról, hogy két magyar táncos csapat is továbbjutott az angol tehetségkutató valóságshow, a Britain's Got Talent selejtező köréből. A második körben, az élő elődöntők során a Freelusion ugyan kiesett, de az Attractionnek sikerült a döntőbe jutás is. Az alig pár perce véget ért fináléban pedig a magyarok toronymagas esélyesként, a papírformát igazolva győzedelmeskedtek is.


Azért beszélhetünk papírforma sikerről, mert az Attractionnek már az első fellépése is nagyon pozitív visszhangot keltett, ráadásul a magyar táncos csapat szerezte meg a legtöbb like-ot is a reality Facebook oldalán. Az elsöprő sikert ezután a fenti videó is igazolta, mely a YouTube-on majdnem 20 millió megtekintést produkált, amivel honfitársaink ugyancsak magasan a legjobbak voltak az idei mezőnyben.


Az Attraction esélyeire remek példa volt, hogy a csapat szinte az összes, a végső győztes személyére vonatkozó angol online szavazáson győzedelmeskedett, még a fogadóirodáknál is ők számítottak a legesélyesebbnek, nem sok pénzt nyerhetett az, aki rájuk fogadott. Persze mindez önmagában egyáltalán nem lett volna biztosíték a sikerre, hiszen annak idején Susan Boyle-t is hatalmas hájp övezte, azonban a Britain's Got Talent 3. szezonját mégis a Diversity tánccsapat nyerte meg.


A döntőbe az Attraction az első két fellépésével ellentétben nem egy érzelmes történetet mesélt el, hanem az angolok történelmével foglalkozott, többek között Churchill és a királynő előtt is tisztelegve. A királynővel egyébként nemsokára találkozni is fog a csapat, hiszen a Britain's Got Talent egyik fődíja az, hogy előtte léphetnek fel. Persze azért a mellé járó 250 ezer font sem lebecsülendő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bvalek #7
    Nem a "magyar igenyesseg" ejtette ki öket, szokjatok már le a magyarozásról, föleg amikor a magyaroknak nem is volt közük hozzá. A magyarországi kereskedelmi TV-k nem a mieink, német tulajdonosa van mindkettönek, a tulajdonos dönti el hogy ki dolgozik ott, ki szerepel benne, milyen politikát nyomatnak, milyen ideológiának adnak teret, milyen viselkedést, milyen "családmodellt" reklámoznak, stb. A külföldi tulajok úgy döntöttek, hogy nekünk trágyadomb való, mi pedig azzal nyilvánítjuk ki a véleményünket hogy be se kapcsoljuk öket. Ennyi.
  • gothmog #11
    "szokjatok már le a magyarozásról"
    +1
    Nincsen olyan, hogy "tipikus magyar mentalitás", minden országnak megvannak a saját frusztrált balfaszai, csak nálunk szokás ezt nemzeti sajátosságnak betudni.
  • Archenemy #20
    Ugyan kérlek. A hátrafelé nyilazás meg a turul meg az egri vitézek meg a korona meg ötvenhat = múltba révedő sehova sem vezető köldöknézés. Ezzel szemben az oroszlán, a brit zászló, az angol korona meg a királynő azok menő haladó európai dolgok.

    Ez köztudott :)
  • cateran #18
    Haha..a britek mar olyan szinten selejtesek, hogy ilyesmiben is kulfoldiek nyernek? Britain`s Got Talent, mi? My ass...Amugy grat nekik, bar az angolokat erzelmileg manipulalni nem nagy kunszt (kis krumpli -jacket potato vagy chips-,sor es/vagy cider, 2. VH es/vagy Churchill felemlegetese pozitivan, esetleg dicshimnusz a kiralynorol es maris legjobb cimbi az ember)
  • IMYke2.0.0.0 #6
    Végre! S tessék örülni, nem pedig hibát keresni.
  • Yutani #19
    Megy a fika, de gondolom az tetszene mindeninek, ha egy magyar műsorban sütnének el egy hátrafele nyilazós, tatár/török/osztrák/náci megszállásos és felszabadulásos, parlamentes árnyjátékot hm?
  • ManoNegra #17
    Magyarként nekem is kicsit csípte a szemem, hogy a britek világháborús győzelmével operáltak, de ha nyerni akartak, akkor erre és a nemzeti büszkeségre alapozni megérte. Összességében örülök neki, annak ellenére, hogy most hallok róluk először. :-)
  • Molnibalage #16
    Pedig az első volt a legcsöpögősebb, ezen felül a háború behozásával lehetetlen volt elbukni bármit is. Máshogy is lehetett volna dráma az előadásban, de mégis a háborúval operáltak.

    Az döntős előadás meg csontig benyalás volt a briteknek.

    Ettől persze még irgalmatlanul tehetségesek, de ezért ez csípte egy kicsit a szemem.
  • ReTeK #15
    Mivel a csapból is ez folyik kíváncsi voltam mi ez az egész.
    Az első videó még úgy ahogy elmegy a többi nagyon giccsesre sikerült.
    A britteknek talán le kellene szonki az össznépi jointozgatásról lehet nem lennének ennyire érzelmileg labilisak, múltkor egy kutya nyert ? ftw
  • esemve #14
    a zsűri feladata egy tehetségkutatóban éppen a tehetség felismerése lenne, nem az aktuális produkció pontozása. ezért lennének ők ott a szakmai zsűri. az aktuális produkciót pedig az elvileg hozzá nem értők, azaz a nézők pontozzák. az, hogy egy olyan produkciót ami későbbiekben világszintű lesz (ugye?) nem ismernek fel az a zsűrit minősíti. szerintem.

    persze vizsgálhatjuk onnan is a dolgot, hogy a produkciókat értékeljük, a zsűri meg dísznek ül ott. mondom ezt persze úgy, hogy jó ha összesen 2 részt láttam a ezekből a kornyikagyár műsorokból, tehát lövésem sincs arról, hogy a csöcsökön és az éneklésen kívül mi az amit értékelnek.