SG.hu

Több mint öt órát tévéznek naponta az emberek

Naponta átlagosan 5 óra 18 percet töltöttek tévénézéssel az emberek az év első három hónapjában. A Nielsen Közönségmérés adatai szerint a szám növekedett az egy évvel korábban mérthez képest.

Az 50 év fölöttiek kivételével - akik épp annyit tévéznek, mint tavaly ilyenkor, vagyis naponta átlagosan 6 óra 51 percet - minden korosztályban növekedett az erre a tevékenységre fordított idő a 2012 első negyedévében mértekhez képest. A gyerekek hét perccel többet, 3 óra 32 percet tévéznek, a 18-49 évesek pedig öt perccel növelték az időt, 4 óra 31 percre. Tovább csökkent az országos kereskedelmi csatornák közönségaránya, a teljes népesség körében 31,5 százalékra, és növekedett az általános szórakoztató televízióké, 16,6 százalékra.

A közszolgálati csatornák részesedése a nézett időből 13,6 százalék volt, a filmcsatornáké csaknem 9, az ismeretterjesztőké pedig majdnem 5, ahogy a gyermekcsatornáké is. A hírcsatornák nézettségi aránya 4,2 százalékos, a sportcsatornáké 2,5 százalékos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hunwhite #9
    Én biztosan nem!
  • Darth Sith #8
    ez úgy adna igazából reális képet, ha minden háztartás aki előfizet valamilyen szolgáltatásra, a settopbox-ban legyen valamilyen független mérőberendezés amely a KSH-hoz küldi be az adatokat. Akkor máris sokkal reálisabb képet lehetne kapni az egészről, arról nem beszélve, hogy sokkal részletesebben lehetne látni, hogy melyik csatornát milyen eloszlásban, főleg mikor, milyen célközönség nézi. Szerintem a technika simán adott hozzá, csak alkalmazni kéne.
  • AZTA #7
    De ha megvan mondva nekik hogy ennyit meg annyit kell tvniük hogy adatokat tudjanak kinyerni belőle akkor az megint csak kamu infó lesz . :D
  • endrev #6
    Én speciel havi egyet. Lehet, hogy engem nem kérdeztek meg?
  • gulyasandras #5
    Mindenkinek joga van elaszni az életét, szóval ha valakinek ez okoz boldogságot...

    gyerekek: mesecsatorna, mesecsatorna, mesecsatorna

    kamaszok: sorozatok rogyásig (megnézik a letőtöttet, hogy ércsék is)

    nyugdíjasok: délelőtt 1-2 óra, délután 8-10

    sportőrült férfiak: napi 7-8 óra (mert nézik a beharangozót, az összefoglalót, az ajánlót, az elemzést stb.), mindig van valami nagyon fontos mérkőzés

    nők többsége: főzőcskék, sorozatok, szappanoperák
  • dregnarr1 #4
    Akik Nielsen-mérővel vannak ellátva, azok persze, hogy tévéznak, azért kapták... ahogy minden okosember kántálja, már rég eljárt a módszer felett az idő, de amíg nincs alternatíva, addig muszáj ebből szerezni az adatokat. Több kezdeményezés is van a leváltására, csak időbe telik. A magyarországi változata meg vicc.
  • AZTA #3
    Kíváncsi vagyok hányan mondták nekik hogy egy percet sem néz tv-t. Mert ugye ha volt pár ember akkor az lehúzza az átlagot, ergo a többinek átlag felett kellett a jóban-rosszbant nézni. :D
  • Zero 7th #2
    Gondolom az ilyen "megy a háttérben, amíg számítógépen játszom" idő is bele van számítva...
  • Darth Sith #1
    ezt, hogy az úristenbe?