Szekeres Viktor

Itthon hamar lelohadt A bosszúállók-mizéria

Szuperhős filmekhez képest jól, de közel sem kiemelkedően szerepelt itthon második hetében A bosszúállók, ami azt jelenti, hogy rekordokat már nem fog döntögetni.

Itthon természetesen hétvégén is A bosszúállók volt a legnézettebb film a mozikban, azonban a remek nyitóhétvégi látogatottság 48%-kal csökkent, ami teljesen átlagosnak, korrektnek mondható, de épp ezért egyben azt is jelenti, hogy a film a szokásosnál nem fogta meg jobban a nézőket. A filmre csütörtöktől vasárnapig befizető 38 517 nézővel egyébként már 154 885-re nőtt A bosszúállók látogatottsága, ami azt jelenti, hogy tíz nap alatt 223 millió forint bevételre tett szert, ugyanis itthon a közönség inkább a 3D-s vetítésekre fizet be, remek választ adva azoknak, akik magasnak találják a hazai mozis jegyárakat.


A bosszúállók ezzel egyébként az idei év idehaza legsikeresebb filmjei, a Sherlock Holmes második, valamint az Amerikai pite negyedik része után vetette magát, bár utol természetesen nem érheti egyiket sem, hiszen előbbi már 280 ezer nézőnél jár, utóbbi pedig most lépte át a 230 ezret. A nézőszámot azonban bevétellel kompenzálhatja A bosszúállók, hiszen az Amerikai pite - A találkozó alig 50 millió forinttal előzi csak meg a szuperhős filmet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #13
    A felsoroltak az elmúlt 300 évben éltek.
    Te magad írtad, hogy a világ minden más táján akár több ezer éve "élő" hősök léteznek...
    Egy kis ellentmondás?
  • Pretorian #12
    Ha már az elégtelennél tartunk, Montgomery brit volt és nem amerikai :D
  • cateran #11
    "Amcsiknak sosem voltak nagy történelmi hősei akik kiálltak a hazájukért idegen hatalmak ellen, mint Európában"
    Aham.....wait, what? Figyelembe veve, hogy "csori" orszag mindossze parszaz eves, szemben az europai 1-2ezer (esetleg tobb) orszagokkal, azert termelt 1-2 nagy tortenelmi host (sot..a patriotizmus nemzeti sport a zusaban es aki magas szinten es jol muvelte, muveli, abbol bizony hos lesz...nekik..)
    Patton nev mond vmit? Montgomery? Alamo erod? Az Alapito Atyak?..Tortenelembol elegtelen...(esetleg emlithetnem a magyar "szuperhosoket" is..Kinizsi, Toldi, Matyas kiraly, Magor es Hunor...Legendai es legendas hosei minden nepnek vannak..neha valos alakok heroizalasa neha szintiszta fantazia.)
  • nessboth #10
    Amcsiknak sosem voltak nagy történelmi hősei akik kiálltak a hazájukért idegen hatalmak ellen, mint Európában, így kitalálták ezeket a szperhősöket, mik szerintem is gagyik, én sem esek hanyatt egyiktől sem, de ez pont olyan film, amit péntek délután a cimbikkel moziban kell megnézni, utána kint a söröző teraszán kibeszélni.
  • endrev #9
    Lelohadt az érdeklődés? Talán mert van konkurenciája filmnek, és a figyelem és vásárlóerő így megoszlik? Kedves Szekeres "MindigCinikusVagyokMertRáKellNyomnomAVilágraAKeserűségemet" Viktor.
  • winnie #8
    egy véleményt anélkül is lel lehet írni, hogy ne keltsen ilyen látszatot. "engem nem tudnak megfogni ezek a szuperhősös filmek/mesék.", akár még egy sajnos is bele lehet tolni, hogy jelezzen egy szeretni vágyást.
  • winnie #7
    egyszerű kulturális különbség - ez nagyon amerika. nálunk ezért sem voltak soha durván sikeresek, szóval még azt sem mondanám, hogy olyan sokan odavannak.

    nekem nincs bajom a műfajjal, de speciel eddig még nem jutott eszembe szuperhősös dvd-re költenem, mert annyira még egyik sem jött be, ergó a legjobb 10-20 filmbe még nem nagyon került bele ilyen évente.
  • Archenemy #6
    "mi motiválja a mondat "biztos bennem van a hiba" kezdését?"

    az ún. udvariasság, aki ezt mondja, az kifejezetten figyel arra, hogy ne keltse azt a látszatot, hogy hülyének tartja azokat, akik nem értenek vele egyet
  • ADAMEX9 #5
    Ezt arra értettem, hogy kb mindenki odavan ezekért a Marvel szuperhősökért. És én is benne vagyok a célcsoportban szerintem: 23/férfi/kocka.
    De én rosszul vagyok ezektől a filmektől, mert nekem gagyi hatást keltenek. Minden más stílust meg tudok nézni ezen kívül szerintem. Nah mindegy, csak gondoltam megosztom lelkivilágomat a nagyérdeművel...
  • winnie #4
    mi motiválja a mondat "biztos bennem van a hiba" kezdését? ezt sosem értettem, maximum akkor használná az ember, ha rejtett akar ironizálni és arra célozni, hogy azokban van a hiba, akiknek bejön. egyik sem jó.

    na, bumm, nem jön be egy filmes műfaj. nekem a pornó nem kedvencem. vagy arról van szó, hogy szeretnéd szeretni?