Szekeres Viktor

Közepesen kezdett a Csatahajó

Amerikában még láthatáron sincs a Csatahajó premierje, szinte minden országban hamarabb látható lesz a film, mely az első adatok alapján nem fog nagy bevételi rekordokat döntögetni.

Amerikában csak május 18-án mutatják be a Csatahajó (Battleship) című akció-scifit, de a világ többi országának zömében már április közepétől moziba került a film - nálunk például már szerdán megtartották a premierjét, de a hisztéria elmaradt, csak pár ezren nézték meg Peter Berg rendezését az első napon. S bár egyelőre nem tudni, hogy a hivatalosan 203 millió dollárba kerülő film hogy fog teljesíteni Amerikában (az előrejelzések nem utalnak zajos sikerre, de bukásra sem), az biztos, hogy világszerte közel sem váltotta be reményeket, gyengébben startolt, mint egy véletlenszerűen választott nagyszabású látványfilm.

A Csatahajó a múlt heti premierek során a nemzetközi eredmények tekintetében a Titanic 3D mögé szorult 26 országban generált 55,2 millió dolláros bevételével. A Universal Pictures International közleményében arról számolt be, hogy ez a start ezen országokban összességében nagyjából 70%-kal magasabb, mint a John Carter vagy A titánok haragja által produkált kezdés. A film több országban (Dél-Kora, Tajvan, Anglia, Ausztrália, Németország) az első helyen nyitott a papírformát igazolva, de egyik ország sem produkált kiemelkedő bevételi adatokat. Franciaországban ráadásul csak második lett, Japánban pedig harmadik, míg Finnországban mindössze az ötödik helyen debütált, amely akkor is beszédes, ha jelentéktelen piacról van szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #17
    Tudom ez már halott poszt, de most végre kijött blue-ray-en így megnéztem. a transformer filmek is tetszettek többé kevésbé, ez is tetszett többé kevésbé. ami nem, az a színészek. ha már ex modelleket meg énekesnőt alkalmaznak, akik jófomán csak visszamondják a rohadt gyenge dialógot, akkor ennyi erővel minden szerepet kaphatta volna katona - mint a lábatlan úriember, aki volt olyan jó, mint a szerencsétlen piramisfejű Decker vagy a faarcú Kitch. Nincs színésziskola amerikában, hogy celebeket kell castingolni? Bár még örülhetek, mert ha nem őket futtaják, akkor jöhetett volna Fassbender és eljátszhata volna az összes szerepet.
  • Yutani #16
    Gondolom akik itt fikázzák ezt a filmet, a Transformers filmeket is fikázták.

    Egyébként nem értem az embereket. Ez egy látványmozi, ha meg mélyenszántó gondolatokat és tartalmas párbeszédeket akarnak, akkor nézzenek meg egy művészfilmet vagy az IMDB TOP 50-ből néhány komoly filmet.

    A Amerikai pite: Találkozó pedig teljesen rendben van, hozza a megfelelő és élvezhető szintet. Aki hasonló korú, mint a filmbeli szereplők, az a való életben párhuzamot tud vonni a filmbeli történésekkel. Aki meg nem, az még az ostoba amerikai filmekhez is ostoba.
  • duke #15
    Megneztem, szerintem a film idegesito, agyatlan, baromsag. Az elso 10 percben azt hittem, hogy rossz terembe mentunk be, es veletlenul az amerikai pite 4-et nezuk, mert nem tudtam elkepzelni, hogy lesz ebbol scifi. Legszivesebben visszakertem volna a jegy arat, es elfejtenem, hogy megneztem ezt a bugyutasagot.
  • jeti00 #14
    mivel látványosnak gondolom pont ezért mozi és nem torrent! ha bnő jön akkor pizza utána ha vlmelyik haver akkor meg bor és kész egy jó este meló után. más nincs ami nézhető, pitét baromságnak tartom, titanic és star wars 3d meg nem érdekel. a többi meg sima film tehát nézhető gépen is
  • kalapos01 #13
    Kikapcsolódásnak jó a kocogás vagy a társasjátékozás is. Vagy akkor megnézek egy jó filmet, valami klasszikusat, amiről tudom, hogy jó.

    De azért vannak olyan filmek, amikről előre lehet tudni, hogy roppant ergyák, hogy csak azért csinálják, hogy a látványelőzetesekkel (az állam letettem, eszméletlenül jól nézett ki, de elég volt azt látni moziban) becsábítsák a moziba azokat, akik az ilyenekre gerjednek.
  • Chocho #12
    Láttam moziban, és hát izé. Rihanna ritka idegesítő volt benne, bambán nézett és még csak nem is kapott "jó nő" szerepet, azt egy szőke buksza játszotta, kb. 20 percig a két óránál is hosszabb filmben. A sztori egy nagy nulla, a dialógusok fájdalmasan rosszak, de a látvány első osztályú, aki szereti a nagy robbanásokat és a hadihajós filmeket, az jól fog szórakozni.
  • IMYke2.0.0.0 #11
    Rihannánál minden nő jobb.
  • jeti00 #10
    én :) sztem jó kikapcsolódás lesz 2 óra erejéig
  • endrev #9
    Dresden1, nem vetted észre a moziban azt a harci mozzanatot, amikor a társasjátékra hajaztak? Vagy nem láttad, és úgy trollkodsz? :)

    Hát jobb lett mint vártam, de látszik rajta, hogy nincs ötlet Hollywoodban, bár kreativitás az van arra, hogy hogyan csináljanak a semmiből egy viszonylag élvezhető történetet. De azért a hangsúly a "viszonylag"-on van.

    A gond csak az, hogy Peter Berg rendező láthatóan keveri a drámát és a feszültségkeltést a dramaturgiával. Nem tudott magával ragadni a film, és egyébként is nagyon klisés volt. Jó lenne már egy olyan film, ami nem kliségyűjtemény. (Mondjuk a John Carter ilyen volt, tekintve hogy 100 éve írták.)
  • Yutani #8
    Ma néztem meg CC VIP teremben, teljesen rendben van a film! Aki látványos fantasztikus filmmel akar kikapcsolódni, annak ajánlom! Egyébként meg ha nem tudom előre, hogy ez a film a torpedó játék alapötletét használja fel, akkor biztosan eszembe sem jut összekötni vele. Ja és a szőke jobb, mint Rihanna. xD