Szekeres Viktor

Újabb scifi sült be a mozis jegypénztáraknál

Nem kezdett túl jól Amerikában a Luc Besson-istállóból érkező Lockout című scifi, talán majd nemzetközi viszonylatban valamennyire kozmetikázni tudja teljesítményét a film.

Cseppet sem meglepő módon nem alakított nagyot az amerikai mozis jegypénztáraknál a Lockout című scifi, melynek producere Luc Besson volt. A szándékosan 80-as évekbeli stílusban, B-filmes elemek alkalmazásával készített korrekt film főszerepében Guy Pearce mutatta meg, hogy igazi antihősként is boldogul a vásznon, azonban ez Amerikát nem túlságosan érdekelte, hiszen mindössze 6,3 millió dollár bevételre volt jó a film, ami a hétvégi mozis toplista kilencedik helyére volt elegendő.


Persze a Besson-féle francia pénzből készített produkciók eleve nem szoktak nagyobb bevételre számítani, az Elrabolva ritka kivétel volt, de ha abból indulunk ki, hogy a tavalyi Colombiana (10,4 millió dolláros nyitóhétvége Amerikában), a Párizsból szeretettel (8,2 milliós nyitóhétvége), illetve a Szállító 3 (12,1 milliós nyitóhétvége) is erősebben kezdett, akkor feltételezhetjük, hogy Besson egy cseppet azért csalódott. A közönség megoszlását figyelembe véve sem vonhatunk le különösebb következtetéseket: a nézők fele 25 éven aluli, fele pedig 25 éven felüli volt, illetve a nemek aránya 65%-35%-ban oszlott meg, úgy tűnik, hogy a Maggie Grace főszereplése nem keltette fel a hölgyek figyelmét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #5
    A Párizsból szeretettel szerintem elég gyengus film volt. Még ha Travolta hozta is a formáját, a mellé berakott srác egy üres lufi volt, a főgonosszal egyetemben.

    Ha legalább sztori, forgatókönyv nem is volt, de legalább a látvány még akkor is elvihette volna még a filmet, de sajna az sem volt.
    Szerintem

    A Taxi amcsi verziója tényleg röhej volt.

    Én mondjuk azért bízok benne, hogy ez a film tetszeni fog. A sci-fit szeretem, legyen benne űrhajó, meg űr, meg egzotikus fegyverek, meg valami kis csavar a sztoriban, a többi engem egy ilyen filmnél nem érdekel.:DDD
    (Ja nem mondtam igazat, mert a Zavatár nekem sem teccett:).
  • tom.. #4
    Szerencsére még vannak rendezők akiket nem nagyon érdekel hogy amerikában mit kajálnak :)
  • Zombee #3
    Szórakoztatóak, csak valamiért az amerikai nem nézi meg. Pedig a Párizsból szeretettel abszolút amerikais film volt. A Taxi mondjuk csak akkor kellett nekik, amikor egy tehetségtelen kövér fekete csajt ültettek a béna forgatókönyvírók a volán mögé. Az amerikaiak csak a hazait szeretik.
  • Hirvaer #2
    Nincsenek benne sem vámpírok, sem nem éhes senki. Szereplők átlagéletkora meghaladja a 14,7-et; nem is értem Luc honnan gondolta, hogy az amerikai közönség ezeknél alább adná..

    De hogy én is beülök moziba még a premier hetén, az biztos! :D
  • Wittgen #1
    Pedig Besson filmjei általában szórakoztatóak, ez is jól néz ki. Én biztos fizetek érte, moziban nézem meg