Szekeres Viktor

Az új Amerikai pite nyomába sem ér az előző részeknek

Amerikában visszafogottan kezdett az Amerikai pite: A találkozó, már most látni, hogy az év legsikeresebb filmjei között nem lesz ott, ellenben a folytatásokért rajongó nemzetközi piacon lehet keresnivalója.

Itthon lehet, hogy az év legjobb nyitányát fogja produkálni az Amerikai pite-sorozat negyedik része, az Amerikai pite: A találkozó, de Amerikában messze elmarad attól a szinttől, amit a széria első 3 része produkált. A pénteki becslések szerint a korhatáros komédia 9 millió dolláros napi bevétellel kezdett, ami azt jelenti, hogy nagyjából 22-23 milliós debütáló hétvégével számolhat a gyártó Universal Pictures. Vagyis a film csak szerencsével férhet be az idei tíz legerősebben nyitó alkotás közé - érdekesség, hogy a 10. helyen éppen az Underworld-sorozat 4. része áll 25,3 millió dollárral, melynek alcíme "Az ébredés" volt.

Összehasonlításképp az Amerikai pite 2 nyitónapján 16,5, míg a harmadik rész 12,2 millió dollár bevételt ért el és végül mindkettő bevétele 100 millió dollár fölé kúszott. A találkozó persze több pénzt hozott a nyitónapon, mint az 1999-es, 6,5 milliót teljesítő első rész, de utóbbit természetesen jóval többen nézték meg így is. Ha leszereplésnek nem is lehet nevezni ezt a teljesítményt, csalódást keltőnek mindenképp, az valamennyire a tavaly 18 milliós nyitóhétvégét hozó, ugyancsak egy évtizedig pihentetett filmsorozat, a Sikoly 4. részére rímel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #6
    Én megnéztem pénteken, szerintem megérte a jegy árát, jókat nevettem rajta. (Olyan jeleneteken is, amik kikacsintások voltak a régi részekre, de a nézők többsége nem tudta mi az, így max másodmagammal röhögtem :-) ).

    Zombee: igen, a cím félrevezető.
  • Zombee #5
    Csak akkor zavar támad az erőben. A mozikban még a DVD megjelenés előtt megy, ergo addig csak kamerás van, olyat meg nem nézek, sznob minőségnáci vagyok, szeretem a tiszta, érthető hangot és az éles, szép képet. Kivéve ótvar régi B kategóriás VHS filmeknél, ott elviselem a pocsék minőséget, dob a hangulatán. De kamerásat semmi esetre sem nézek meg. Amúgy szeretek moziba járni, és ahol meg fogjuk nézni, oda elég kevesen mennek. Hogy ez a mozinak hogy éri meg, nem tudom, de én nem bánom, hogy nincs tömeg, mint a Cinema City-ben.
  • Nailyenugysincs #4
    én hamarabb leszedném torrentről:D
  • Zombee #3
    A cikk címe félrevezető, bármit is reagáljon rá winnie vagy kalapos01 esetleg. Azt sugallja, hogy a film nem jó, holott csak arról van szó, hogy kevesebb embert érdekel. Én mindenesetre megnézem majd, ha átkerül a multiplexből a kisebb mozikba, mert az első három is tetszett. Azt a 2 hónapot meg kibírom, és akkor egy Cinema City jegy árából megnézzük ketten.
  • Samurai84 #2
    Én tegnap és szerintem is nagyon jó lett, az elsőt nem üti, de közel olyan.
  • Nailyenugysincs #1
    én ma néztem meg és szerintem marha jó :D