Szekeres Viktor

Itt az év első nagy mozis scifijének kezdő tíz perce

A Walt Disney Pictures talán utolsó elkeseredésében felpakolta a netre új filmjének, a John Carternek az első tíz percét, mondván ezek a képsorok biztos meghozzák a bizonytalan nézők kedvét.

A Walt Disney Pictures és a Pixar közös produkciója lesz a nálunk csütörtökön, Amerikában pedig pénteken bemutatásra kerülő John Carter, mely az előrejelzések szerint az év egyik legnagyobb bukása lehet. Hiába a scifi téma, hiába a majdnem 250 millió dolláros költségvetés és a rengeteg marketingre költött dollár, a nézők a felmérések szerint egyrészt nem nagyon érdeklődnek a film iránt, másrészt meg nem is nagyon tudják, hogy mi az a John Carter. Lehet, hogy meg kellett volna tartani a John Carter of Mars eredeti címet, mely utal a scifi-komponensre?


Ez már csak azért is kudarc a Walt Disney Pictures számára, mert egy olyan filmről van szó, mely a családi műfajba tartozik, s mellyel minden korosztályt megkívántak célozni. A film egyébként idehaza is John Carter címmel kerül bemutatásra, valószínűleg a külföldi ukáznak köszönhetően, de magát az alapanyagot, Edgar Rice Burroughs könyveit itthon A Mars hercegnője-sorozatként ismeri a műfajért rajongó közönség - lehet, hogy ez a cím is segítette volt a film népszerűsítését, bár valószínűleg sokakban zavart keltett volna, hiszen a főszereplő egy férfi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #10
    És láttam, és szuperjó. Ha ez bukás (és ha nem azért, mert a piaci fogadtatás interferált egy másik filmével), akkor valami gond van az emberek ízlésével. Kérgesedik a szív, romlik az értékrend? Vagy mi-van-itt?
  • endrev #9
    Gyerekkorom kedvenc olvasmánya volt. És most meg is találtam egy elfeledett polcon a Thuvia a Mars lánya, a Mars istenei című köteteket és egy harmadikat, a címére pont nem néztem rá, de a sarkvidéken játszódik, a borítóján havas táj van, utóbbit anno nem is olvastam valamiért. Micsoda kincsek porosodtak ott!! :D

    Lesz mit olvasni a mozi után! :)
  • endrev #8
    Zolthen, nézd meg az előzetest, és feltámad benned a gyanú! ;)
  • Gulyu84 #7
    Ma néztem meg, én a trailer alapján gagyira számítottam, de kellemesen csalódtam a filmben.
  • pokolfiu #6
    az amire felnéz a klipp végén, s amivel folytatódna/folytatódik onnan... nézz utána teis és megérted miért sci-fi...
  • narumon #5
    A könyvek nagyon jók ezért várom a filmet, de tény, hogy nem ezzel a címmel vártam, csak egy forumból értesültem róla hogy ez az. Szóval elég baklövés a címválasztás a disney részéről.
  • Zolthen #4
    És ebben mi a sci-fi?
  • cS6Szi #3
    Én úgy jó féléve láttam az első trailert. Fogalmam se volt róla ki vagy mi az a john carter, de fogtam magam utánna néztem. Elolvastam az első könyvet a sorozatból, azt ami majd a film témáját is adja. Kemény 100 oldal volt. Nagyábból 2-3 óra alatt el olvastam. A könyv jó volt. A filmet meg én is megnézem moziban. Nekem várós.
  • Yutani #2
    Ezt inkább nem nézem most meg, majd az egész filmet a hétvégén a moziban!
  • pokolfiu #1
    ez inkább valami 10 peres sűrítmény az első fél órából...