Szekeres Viktor

Új scifi az ősz legnagyobb sikere a magyar mozikban

Justin Timberlake és Amanda Seyfried idei filmjei nem durrantak akkorát idehaza, azonban kettejük közös produkciója hatalmas sikerrel debütált a hétvégén, pedig itthon a scifikre idén nem volt nagy kereslet.

Amerikában a legjobb indulattal is csak közepesnek mondható kezdést produkált a Lopott idő (In Time) című scifi, itthon viszont tarolt, az elmúlt pár hónapban mindössze a Hupikék törpikék 3D teljesítménye ért a mostani nyitány nyomába. A 32 moziban vetített Lopott időt 40 013-an látták Magyarországon csütörtöktől vasárnapig, ami 49 millió forint bevételt jelentett. Ha pedig a hosszú hétvégét is hozzávesszük az eredményhez, akkor a hétfői, keddi és szerdai jegyeladási adatok szerint még majdnem 30 ezren csatlakoztak a nézők közé, így a Lopott idő első hetes teljesítménye 69 874 néző és 84 millió forint, ami mindenképp az év legsikeresebb filmjei közé repíti a scifit.


És, hogy nem csak a hosszú hétvége volt a siker kulcsa, azt remekül mutatja, hogy a múlt hét másik két premierfilmje, a Kémkölykök negyedik része, valamint A Dolog csúnyán leszerepelt. A Fórum Hungary 29 kópiával kezdte el játszani a Kémkölykök 4D: A világ minden idejét, azonban a film mindössze 9 197 nézőt érdekelt, ami 13 millió forint bevételben mutatkozott meg, igaz még ez a teljesítmény is elég volt a hétvégi filmes toplista második helyére.


A Dolog, a Budapest Film forgalmazásába került bemutatásra nálunk 17 kópián, s hiába lett jó a film, a nézők tudomást sem vettek róla, aminek 3 714 eladott jegy és egy toplistás nyolcadik hely lett az eredménye. Ilyen eredményt a hétvégén a majd két hónapja moziban lévő Johnny English újratöltve produkált.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #4
    Az alapötletben az időt lecseréljük pénzre és voálá meg is kaptuk a jelenlegi társadalunkat :D
  • Ender Wiggin #3
    És ez a nyálgép, aki lehet, hogy a kis kappan hangján elbűvölte a tinilányokat 10 éve, de mint színész bűdületesen tehetségtelen...
  • Dynamic #2
    Nagyon gyenge, vérszegény film. Az alapötlet érdekes, tele potenciállal(ugyanakkor nyilván egy bődületes baromság is), viszont a filmben a megvalósítás érdektelen, kicsit sem izgalmas. Még ha legalább látvány lenne benne, akkor azt mondanám, van értelme a nagy vásznat bámulni, de ráadásul akcióban is nagyon sovány.
  • Broafka #1
    még nem láttam, de az alap ötlet az nagyon bejövős, elgondolkodtató, milyen lehetne így az élet, biztos megnézem