Szekeres Viktor

Hiába tűnt érdekesen az új scifi, a rajongókat nem hozta lázba

Andrew Niccol hiába készített eddig érdekes filmeket, mind a Fegyvernepper, mind a Gattaca, mind a Simone kevés embert érdekelt. Úgy tűnik, hogy ez a sors vár új scifijére, a Lopott időre is.

Idehaza csütörtökön, Amerikában pedig pénteken mutatták be a mozikban a Lopott idő (In Time) című scifit, melyet Andrew Niccol rendezett, a főszereplői pedig Justin Timberlake és Amanda Seyfried voltak. Amerikában a film a hétvégi bevételi toplista harmadik helyén debütált 12 millió dolláros bevétellel, ami nem csak a legutóbbi Timberlake-film (Barátság extrákkal) és a legutóbbi Seyfried-film (A lény és a farkas) kezdésétől maradt el, de a tavaszi scifik (Forráskód, A negyedik, Paul) teljesítményétől is, így akár csalódást keltőnek is lehet nevezni a nyitányt.


A rajongók korlátozott érdeklődése már csak azért is sajnálatos, mert Niccol személyében olyan rendező készített hat év elteltével ismét filmet, aki korábban olyan alkotások esetében állt a kamerák mögött, mint a Fegyvernepper vagy a Gattaca - harmadik filmjéről, a Simone - Sztárcsináló 1.0-ról inkább szemérmesen hallgatnánk. Sőt, ha Niccol forgatókönyvírói munkásságát is figyelembe vesszük, akkor a Truman Show-ról sem szabad elfeledkeznünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #11
    ..heh eltévesztetted a cimet, én szeretem a sci-fit viszont attol még a hardcore rajongókrol megvan a véleményem,akármiért is rajongjanak......
  • Aldo Moro #10
    Amúgy nem csípem ezt az exénekes gyereket, ramaty egy színész.
  • Aldo Moro #9
    Komám, Viktor! Ennyi helyesírási, elgépelési hibát, hogy tudtál összehozni?
  • Laza #8
    "a sci-fi gyikoknak van"

    Nem tudom kik azok a 'gyikok', de biztosan jó arcok lehetnek ha szeretik a sci-fit ;)
    Te meg szaladj gyorsan, le ne késd a ma esti BK-t :)
  • Merces #7
    ...pedig, a nézők olyan hülyék...a sci-fi gyikoknak van, a timberlake meg tiniribiknek...értem?
  • kalapos01 #6
    Most nézed. Olvasd el, mit ír. Arról van szó, ami az országban megy.
  • Wittgen #5
    A Fegyvernepper oltári jó film, Cage-nek is az egyik legjobbja, a Simone is tetszett, csak a Gattaca volt nehezen emészthetős számomra (talán mert mást vártam).

    Nicol új filmje marad majd otthonra, miután megjelent szinkronosan korongon, annyira nem jött be az előzetes alapján, hogy érdemesnek találjam fizetni érte.
  • loky #4
    Én nagyon is megnézném azt a horror filmet...
  • dzsagon #3
    Már miért ne? Én se nézem az országunkban játszódó horror filmet, mert orbán játszik benne.
  • kalapos01 #2
    Miért lett volna bukás? Van olyan színész, akinek nem szabad scifiben szerepelnie? A nézők nem olyan hülyék, hogy színész miatt ne nézzenek meg egy őket érdeklő filmet.