Szekeres Viktor

Besülni látszik Roland Emmerich új filmje - itt az előzetes

A nézők nem kíváncsiak arra a Roland Emmerich-re, aki nem a világot akarja elpusztítani. A rendező ezúttal "mindössze" egy, a középkorban játszódó thrillert forgatott, de az Anonymous nem kezdett jól.

A Sony Pictures az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy első nekifutásra csak limitált kópiaszámban mutatja be Roland Emmerich nem-katasztrófafilmjét, az Anonymoust. A stúdió célja az volt a lépéssel, hogy a kevés mozis vetítések során megfelelő hájpot generáljanak a filmnek, hogy azt a széleskörű premier során még többen nézzék meg. Azonban úgy tűnik, hogy a lépés nem vált be, hiszen a várt 3000 helyett mindössze 265 moziban játszott alkotás mindössze 350 ezer dollár bevételt termelt pénteken, ami nagyjából 1,1 milliós hétvégét enged sejtetni. Márpedig az mindössze 4200 dolláros vásznankénti átlagot feltételez, ami messze elmarad a remélt ötszámjegyű eredményektől.


A CinemaScore rendszere szerint a nézőknek tetszett a film, hiszen A- átlagosztályzattal jutalmazták azt a vetítések utáni felmérés során, valószínűleg ez sem fogja megmenteni a nálunk január 26-i premierdátummal rendelkező thrillert, még az is lehet, hogy a Sony lemond a film széleskörű bemutatásáról, ami akár az Anonymous magyar mozis jelenlétét is veszélyeztetheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #5
    Nekem valahogy felkeltette az érdeklődésemet ez a film.
    Csak az a gondom, hogy Roland Emmerich bizonyos szempontból halivúdibb akármelyik amcsi rendezőnél és ilyen szempontból bvalek-nek igaza van.

    Kicsit ő is olyan mint Luc Besson. Csinál jó filmeket is, de soxor telenyomja a filmjeit halivúdi klisékkel, motívumokkal és még arra sem figyel, hogy ezek valahogy kapcsolódjanak egymáshoz.
  • Merces #4
    ...hülyeségeket irkálsz, tényleg egyrészt az emberek éphogy nem eszik meg egymást, néhol még megeszik......pedig rég elmult a sötét középkor
    másrészt az amerikaiak sem akarják magukat kulturáltnak láttatni,nem szorult beléjük annyi sütnivaló,inkább a vérengző vadállat,vagy a bénák vagyunk de megcsinájjuk mer amerikaiak vagyunk a trend
    harmadrészt meg kalapos véletlenül nem trollkodott akkorát amekkorát szokott....
  • kalapos01 #3
    Mondja ezt egy magyar.

    Egy német rendező angol filmjére, ami Angliában játszódik, egy angolról szól, walesi meg skót és angol színészekkel.

    Hol van itt neked Amerika?

    Nem tévedtél el egy kicsit ezzel az idomított droiddumával?
  • bvalek #2
    Az amerikaiak súlyos felsőbbrendűségi mániában szenvednek, akár csak a legtöbb birodalom a történelem során. Ezért megpróbálják a régi korokat minél brutálisabbnak és primitívebbnek ábrázolni, hogy magukat minél fejlettebbnek és civilizáltabbnak láttassák. És mivel az amerikai "kultúra" nem éppen az emberiség csúcsteljesítménye, egymás után jönnek a bugyuta filmek, amikben a középkori emberek épp hogy nem eszik meg egymást. Szánalmas...
  • hdo #1
    Azután a késő középkori stage diving után automatikusan "THIS FALL" helyett "THIS FAIL"-T olvastam. Imádom a történelmi témájú filmeket, de ha túl sok modern trendet visznek bele, teljesen lerombolják a korhúség illúzióját.