Szekeres Viktor

Elkezdődött a vérengzés: Amerikában kinyírták a TV2 sorozatát

Alig telt el 2-3 hét a tévés idény kezdete óta, Amerikában már több újonc sorozatot is kivégeztek. Emiatt itthon a legnagyobbat a TV2 és az AXN koppant.

Megnéznéd a Charlie angyalai első részét?
  • Naná! Már láttam is.
  • Majd szinkronosan megnézem.
  • Nem tervez(t)em.
Amerikában az országos kereskedelmi csatornák szeptember közepén-végén indították el sorozataikat, köztük jó pár újoncot is. Míg nálunk a TV2 és az RTL Klub sorolható azon kereskedelmi adók közé, melyek lefedettsége 95%-nál nagyobb, addig Amerikában mindez ötre igaz: a Foxra, mely évek óta a 18-49 évesek kedvenc csatornája, a CBS-re, mely a teljes lakosságot tekintve a legnézettebb, az ABC-re, mely eddig jóformán 2004/05-ös idényéből élt (akkori sorozataik: Lost - Eltűntek, Született feleségek és Grace klinika), az egykori első számú csatornára, az NBC-re, mely azonban manapság bukást halmoz bukásra, valamint a WB és a UPN csatorna 2006-os összeolvadásaként létrejött CW-ra, mely a 18-34 éves lányokra fókuszál sorozataival.


Ezen csatornák új sorozatai startoltak el tehát szeptemberben, s néhányuk már véget is ért. A legfrissebb áldozat a Charlie angyalai (Charlie's Angels) újkori verziója lett, mely már eleve nem túl erős nézettséggel kezdett pár hete (alig 9 millió), de a csütörtöki 4. epizódra olyannyira lecsökkent az érdeklődés a sorozat iránt (már 6 millióan sem látták), hogy az ABC inkább leállíttatta a forgatást. Főleg, hogy a 18-49 éves kereskedelmi korosztály tagjai között még a szokásosnál is nagyobb volt a érdektelenség. Azoknak, akiknek bejöttek Charlie újkori angyalkái, némi örömöt jelenthet az ürömben, hogy a már leforgatott további 4 epizódot a csatorna adásra fogja tűzni az elkövetkező hetekben.

A készítők (bizonyos Al Gough és Miles Millar) nem szoktak hozzá sorozatuk ilyen fogadtatásához, hiszen előző saját szériájuk, a Smallville nem kevesebb, mint 10 esztendőn át volt képernyőn. Úgy tűnik azonban, hogy a Charlie's Angels iránt a rettenetes kritikák hatására már nem is érdeklődtek a nézők, pedig éppen tavaly a Hawaii Five-0 és a Nikita sikere jelezte azt a csatornafőknek, hogy a közönséget igenis izgatják a feldolgozások. Most azonban az is kiderült, hogy csak akkor, ha azok jól is vannak elkészítve.


A sorozat amerikai megszüntetésének hazai vesztesei is vannak: az AXN csatorna képviselői például a Felejthetetlen (Unforgettable) című széria mellett a Charlie's Angels-re csaptak le első körben, s szerezték meg az országos tévés premier előtti bemutató jogait. A sorozat sorsa természetesen nem befolyásolja az AXN-es terveket, de az akciókrimi novemberi premierjét a hírek ismeretében másképp fogja nézni az ember. A TV2-ben sem repeshetnek a döntés miatt, hiszen a csatorna a papírformának megfelelően élt a Sony Pictures Televisionnel kötött szerződésben foglalt elővásárlási joggal, és elhappolta az RTL Klub elől a szériát, melynek premierjével valószínűleg most már nem nagyon fognak sietni.

Az évadelő idén szokatlanul vérgőzös volt egyébként, hiszen a Charlie's Angels megszüntetése előtt másik 4 sorozat kapta meg az utolsó kenetet. Ebből a CBS által eltüntetett How To Be a Gentleman című komédia és az ugyancsak viccesnek szánt Free Agents című NBC-szitkom valószínűleg nem okozott nagy érvágást a hazai országos csatornáknak, hiszen talán nem is volt még példa arra, hogy amerikai vígjátéksorozat Magyarországon heti rendszerességgel elfoglalja a főműsoridőt. Sőt, akkor sem nyúlunk nagyon mellé, ha azt mondjuk, hogy az évad másik két áldozata, az erkölcscsőszök által űzött-hajtott, az NBC által végül 3 rész után láb alól eltett The Playboy Club, valamint az ugyancsak 3 részt bíró CW-valóságshow, a H8R komolyabb sikereket nem nagyon érhetett volna el idehaza.


Egyelőre tehát 3 hét alatt öt sorozattal mondatták be Amerikában az unalmasat, s ahogy az lenni szokott, ilyenkor kell felkészülnie pár újoncnak, hiszen nemsokára az is kiderül, hogy mely szériák követik a fentieket. Egyelőre a már említett Felejthetetlen (Unforgettable), az időutazós Terra Nova, az angol remake Prime Suspect, az orvosos A Gifted Man, a Jonathan Nolan által írt Person of Interest és a 60-as években játszódó Pan Am rajongói aggódhatnak, hiszen sok másik sorozattal ellentétben, esetükben még nincs biztosítva a 22 részes első évad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #13
    Ú, csak az kéne, az de gagyi volt.
  • krigintajrun #12
    a Terra Nova-nak nem kell aggódnia, mivel nem is volt szó 22 részről, csak 13-ról az 1.évadban. Igy ezt hülyeség volt odaírni, az más ha nem kap 2.évadot, de az első évad végig fog menni, mind a 13 rész.
  • [HUN]FaTaL #11
    Vissza a lie to met a foxra a sok fos helyett.
  • lamella #10
    A Playboy Clubbért kár. Nekem bejött.
  • robertone #9
    Meg kell mondjam nem mindig értek egyet az amerikai kaszákkal, de a Charlie angyalaiból én is csak két részt bírtam, sajnos nagyon kevés benne a színész, láthatóan a külsőre helyezték benne a hangsúlyt a szereplőválogatásnál és ez durván visszaütött.

    Ezúttal nem sikerült lenyomni a gagyit a nézők torkán, ami amúgy engem kicsit meg is lepett...
  • Mardel #8
    Jah meg Smallville is a tíz éve még elment. Bár nekem akkor se volt szimpatikus.
    De képek alapján ahogy látom Charlie angyalainál ezt a 10 éves gagyi vonalat vitték volna tovább.
  • Doktor Kotász #7
    Eleve miből gondolták, hogy három magassarlúban pipiskedő liba gengszterpüfölésére kíváncsiak lesznek az emberek?

    Viszont a főszereplő csajok nagyot buktak. Sok faszt összeszopkodhattak, hogy bekerüljenek a sorozatba, és a gázsielőlegből már beugrottak egy porsche lízingbe, lefoglalóztak egy házat, amit elbuknak, és mehetnek vissza pincérkedni.
  • pasi29uk #6
    gyózike túl fennkőt de ha nem nézhetném VVguszti orrtúrását akkor jobban lázadnék
  • gombabácsi #5
    betilcsák a győzikét, világanarchia várható
  • Lokker #4
    "A TV2-ben sem repeshetnek a döntés miatt, hiszen a csatorna a papírformának megfelelően élt a Sony Pictures Televisionnel kötött szerződésben foglalt elővásárlási joggal, és elhappolta az RTL Klub elől a szériát, melynek premierjével valószínűleg most már nem nagyon fognak sietni. "

    Elolvastad a hírt egyáltalán? Ha igen, akkor értelmezted is?